Korisnica_ wrote:Alfons Kauders wrote:
Harris je kita, spram rahmetli Hitchensa i jos par likova. Harris je najtanji od njih, i to na vise frontova.

Ali Harrisa vole u nekim krugovima - npr. vole ga Zidovi desnicari jer ne gotivi muslimane, mada lik ne gotivi pretjerano ni njih.
Kad konzervativni vjernici navijaju za ateistu zato jer mrzi druge vjernike, to je u najmanju ruku cudno.
A kada forumasi na klixu, ukljucujuci veliki broj agnostika/ateista/anti-teista postanu islamisti, to vec postaje zabavno.

Pa to je normalno. Muslimani recimo nemaju nista protiv Carlina uglavnom jer je slabo nesto specificno rekao protiv Islama (vise je govorio o vjeri opcenito, ili o krscanstvu). Konzervativni vjernici (Jevreji) ne vole Harrisa nego ga "toleriraju" na isti nacin na koji muslimani toleriraju Carlina.
Carlin je bio katolik i najvise je komentarisao krscanstvo, najvise katolicanstvo (sjeti se price za andjele). Niko ga ne "tolerise" zbog toga vec sto je bio jedan od najboljih komicara ikad. A nije prozivao ni Zidove, ni hinduse, ni pripadnike ostalih religija. Pricao je uopsteno, ponekad bi se obrusio na katolicanstvo.
Uostalom ne vidim zasto poredis komicara i filozofa, jednostavno ne trebaju ici u istu ravan. No posto vidimo da se postupci regularne vojske dovode u istu ravan sa postupcima Hamasa i jos manjih, radikalnijih teroristickih grupa, valjda onda neces zamjeriti sto ja na IDF gledam isto kao na ISIS, Hamas, Hezbolah i slicne organizacije. Sorry, ali meni je to isto.
Zaboli me sto su na jednoj strani uredno uniformisani vojnici pod centraliziranom komandom navodno demokratske drzave (mada Izrael to nije), a na drugoj budale sa maskama na licima. Meni su isti. Vojnici kojima je posao da ubijaju 90% civila i 10% boraca nisu vojnici, vec zlocinci. Slican odnos ubijenih civila/vojnika u svojim akcijama imaju i jedni i drugi. Cak je Hezbolah procentualno ubio vise vojnika nego civila 2006 u poredjenju s IDF-om.
Ah da, s tim sto ovi drugi teroristi nisu naoruzani termonuklearnim naoruzanjem. Ni Hamas ni Hezbolah nisu prodavali nuklearno oruzje rasistickim rezimima. Izrael jeste, ali eto, barem nisu termonuklearke vec obicne.