FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Šibicar
#10302 Re: FK Zeljeznicar
E to je već do UEFA-e,i njihovih pravila,ali ne znači da sad,pošto vi i Zrinjski imate najbolji koeficijent trenutno,samo vi trebate igrati u Evropi.jeza u ledja wrote:Jeste, ali isto tako da je igrao neko drugi, recimo Sarajevo ili Zrinjski, uopste se ne bi nasli u situaciji da igraju prvo kolo sa Hapoelom.Šibicar wrote: Halo ba,jel' neko ovdje rekao da smo mi dobro odigrali?Svi mi imamo oči,i vidjeli smo da smo odigrali k'o trećeligaš,ali niko od vas neće reći da je Hapoel najkvalitetnija ekipa koju smo mogli dobiti u ovom pretkolu.Kakav ba rezultat u sred Istambula,ljudi se zajebavali s vama,vi nekom frljokom dali gol,i onda došli u Sarajevo da vam očitaju fudbalsku lekciju.Mi smo,kao i kompletna naša liga,za ovaj Hapoel 0,a to neki uopšte ne žele da vide.
- Tvrtko II Kotromanić
#10303 Re: FK Zeljeznicar
duhoviti ovi pitari al zaboli me za njih, dobili su svoju priliku da nas malo podje*avaju i iskoristavaju je. posteno.
al et nije do toga.
da smo izgubili 10:0, al da smo se borili, ginuli na terenu, zbog ostrih startova dobili 3 crvena i 10 zutih kartona, bilo sta... ne bi mi bilo ovako krivo, i ne bih bio ovako s*eban..
a ne ovako, potpuno nezainteresovano, bezidejno, glupo, sramotno, ne znam sta da vise napisem; Seha je jedini izuzetak...
al et... i pored svega.... VOLIM TE ŽELJO
al et nije do toga.
da smo izgubili 10:0, al da smo se borili, ginuli na terenu, zbog ostrih startova dobili 3 crvena i 10 zutih kartona, bilo sta... ne bi mi bilo ovako krivo, i ne bih bio ovako s*eban..
a ne ovako, potpuno nezainteresovano, bezidejno, glupo, sramotno, ne znam sta da vise napisem; Seha je jedini izuzetak...
- jeza u ledja
#10304 Re: FK Zeljeznicar
To ima veze sa iskustvom, kojeg ovaj trenutni Zeljeznicar uopste nema. Doduse danas su stekli neko.Šibicar wrote:E to je već do UEFA-e,i njihovih pravila,ali ne znači da sad,pošto vi i Zrinjski imate najbolji koeficijent trenutno,samo vi trebate igrati u Evropi.jeza u ledja wrote:Jeste, ali isto tako da je igrao neko drugi, recimo Sarajevo ili Zrinjski, uopste se ne bi nasli u situaciji da igraju prvo kolo sa Hapoelom.Šibicar wrote: Halo ba,jel' neko ovdje rekao da smo mi dobro odigrali?Svi mi imamo oči,i vidjeli smo da smo odigrali k'o trećeligaš,ali niko od vas neće reći da je Hapoel najkvalitetnija ekipa koju smo mogli dobiti u ovom pretkolu.Kakav ba rezultat u sred Istambula,ljudi se zajebavali s vama,vi nekom frljokom dali gol,i onda došli u Sarajevo da vam očitaju fudbalsku lekciju.Mi smo,kao i kompletna naša liga,za ovaj Hapoel 0,a to neki uopšte ne žele da vide.
Ne dobijaju se djaba ti bodovi.
U Evropi treba igrati onaj ko zasluzi.
- Šibicar
#10305 Re: FK Zeljeznicar
jeza u ledja wrote:
To ima veze sa iskustvom, kojeg ovaj trenutni Zeljeznicar uopste nema. Doduse danas su stekli neko.![]()
Ne dobijaju se djaba ti bodovi.
U Evropi treba igrati onaj ko zasluzi.
To je to,bili smo preblagi večeras da bi smo mogli očekivati nešto.
-
LSD
#10306 Re: FK Zeljeznicar
Ma nisu htjeli potrcati plus nevjerovatna nonšalancija pred golom (npr..Ćulum kad je dopustio da mu igrac s leđa ukrade loptu koja je kasnije u nastavku akcije završila u Šehinoj mreži)...pristup igri je bio katastrofa, blago recenoTvrtko II Kotromanić wrote:duhoviti ovi pitari al zaboli me za njih, dobili su svoju priliku da nas malo podje*avaju i iskoristavaju je. posteno.
al et nije do toga.
da smo izgubili 10:0, al da smo se borili, ginuli na terenu, zbog ostrih startova dobili 3 crvena i 10 zutih kartona, bilo sta...
Što se tice pitara i ovih što su se odjednom stvorili na ovoj temi (a prije toga nikad ništa pisali nisu) i sad glume neke strucnjaka pljujucu pritom po Osimu, najbolje je pustiti ih...docekali su da Željo izgubi pa su se sad otvorili frontalno,uzeli zamaha i drobe li drobe...drago im -došli na svoje tako da treba i to razumjeti... treba biti demokrata pa im dozvoliti da malo uživaju u ovom našem porazu.
Last edited by LSD on 13/07/2010 23:00, edited 2 times in total.
- Zwanziger
#10307 Re: FK Zeljeznicar
Jedini krivac za debakl je Osim. Pa sta si radio mjesec dana da ti igraci ne mogu istrcati pola sata. Da ne znaju akcije odigrati. Toliko godina cekate Evropu i onda ovako nastupiti. Sramota. Ako je mjesec dana malo, pripremaj se dva mjeseca, nemoj nikako praviti pauzu. Ako su ti igraci dosli nespremni poslije odmora to je opet tvoja greska. Zasto im nisi dao plan sta da rade na odmoru? Mora se vise stati u kraj ljencarenju tokom pauze. Zadas mu da svaki dan trci i tokom odmora i kad budes testirao na pocetku priprema znas ko se pridrzavao. Ko nije leti iz tima. Jbg ti si profesionalac, izabrao si da budes fudbaler i moras se tome potpuno posvetiti, to ti je hljeb.
-
LSD
#10308 Re: FK Zeljeznicar
Trener Željezničara Amar Osim nakon katastrofe njegove ekipe u Tel Avivu i poraza od 5:0 od Hapoela, nije mogao biti zadovoljan.
Hapoel je za nešto više od pola sata igre u prvom poluvremenu do vrha napunio mrežu Željezničara, a sam Osim je priznao da mu se tada činilo kako može završiti i mnogo gore po njegovu ekipu.
"Kada sam vidio kako se stvari odvijaju, mislio sam da ćemo izgubiti sa 12:0. Mislim da će ipak u revanšu situacija biti nešto drugačija, ali sve je jasno o tome ko ide u naredni krug", rekao je Osim.
Hapoel je za nešto više od pola sata igre u prvom poluvremenu do vrha napunio mrežu Željezničara, a sam Osim je priznao da mu se tada činilo kako može završiti i mnogo gore po njegovu ekipu.
"Kada sam vidio kako se stvari odvijaju, mislio sam da ćemo izgubiti sa 12:0. Mislim da će ipak u revanšu situacija biti nešto drugačija, ali sve je jasno o tome ko ide u naredni krug", rekao je Osim.
- jutarnji
#10309 Re: FK Zeljeznicar
Kako neko ko se profesionalno bavi ovim sportom, prima platu za to, od toga zivi nije u stanju ustopat` loptu?
Poslati pas, pretrcati igraca, napraviti rotaciju u odbrani? Pa jbt, to su neke osnove za kolibrice. U klubu koji
egzistira 100 godina? Sramota!!!
Sve to treba razjebat`, trener, igraci...fizioterapeut, svi mrs u pm. Otkaz. Poceti praviti ekipu od juniora, neka
klinci igraju, neka ih i buse, al` za 5 godina necemu se i nadati. Ove sminkere posamarat`, i ponuditi radni odnos
u nekom od bosanskih rudnika, komunalnih preduzeca, necega, za bolje nisu stvoreni.
Poslati pas, pretrcati igraca, napraviti rotaciju u odbrani? Pa jbt, to su neke osnove za kolibrice. U klubu koji
egzistira 100 godina? Sramota!!!
Sve to treba razjebat`, trener, igraci...fizioterapeut, svi mrs u pm. Otkaz. Poceti praviti ekipu od juniora, neka
klinci igraju, neka ih i buse, al` za 5 godina necemu se i nadati. Ove sminkere posamarat`, i ponuditi radni odnos
u nekom od bosanskih rudnika, komunalnih preduzeca, necega, za bolje nisu stvoreni.
-
The 51st State
#10310 Re: FK Zeljeznicar
na osnovu nijaza brkovica.Baltazar_khan wrote:Sad se Osim junior mora spustiti na zemlju, jer se previše digaoTo neki epiteti bosanski "Mourinho", itd samo mogu nama pravim poznavaocima fudbala podići osmijeh od uha do uha
![]()
On je jedna arogantna i prepotentna persona koja gradi trenersku karijeru na osnovu svog oca. Ivica Osim kao jedna gromada što trenerska što ljudska nije zaslužio da mu se sin ovako ponaša. Amar neće nikad biti kao svoj otac - gospodin i ljudina!
- Šibicar
#10311 Re: FK Zeljeznicar
Ova ekipa nije imala,osim par igrača,ni sekunde evropskog iskustva,ali to ne umanjueje činjenicu da su iograli ko balerine,bez imalo želje da ugroze protivnički gol.Niste vi nama krivi,vi imate apsolutno pravo da nas provocirate i prozivate,a osvetit će vam se to,kad tad.androJId wrote:pa dokad vi mislite to iskustvo ganjati i te neke pokue? Prosetali se ligom sa brkom na celu? Izgubite od nas na Grbavici, a radujete se na AFH kad je nerijeseno bilo jer niste to mogli 100% kupiti.Šibicar wrote:Sve ima svoje,pa tako i ovaj naš večerašnji poraz i bruka,za nadati se da smo izvukli neke pouke i što je važnije stekli opet malo evropskog iskustva,a slijedeće godine će nadam se biti povoljnija situacija za nas.The 51st State wrote:Kako se brzo zaboravlja Basel,niste tad ni prišli golu,i ništa bolje niste igrali od nas večeras,mogli su vam ljudi dati 10 golova da su htjeli,kako se brzo zaboravlja Bešiktaš,najveći poslijeratni domaći poraz nekog kluba u SarajevuZaboravljate vaše bruke,a zaboravljate i naše dostojno predstavljanje grada i Države
Ali je važno da se večeras imate pravo nasladjivati i podjebavati nas,u tome ste prvaci svijeta.
mi do basela odigrasmo, a to je bio slab dan.
Pa dajte ba malo akcije-reakcije kakav koeficijent da se zaradi.
Sve ste dobili u nasljedje, niste od prvog pocinjali, prenos ste dobili (na zalost rak ce morati da uradi nesto po ovom pitanju) i opet mi pitari krivi... e jeste i vi cudna sorta...
-
The 51st State
#10312 Re: FK Zeljeznicar
posteno, uz trenera hapoela i ti bi trebo biti kandidat za fer plej nagradu godine.Tvrtko II Kotromanić wrote:duhoviti ovi pitari al zaboli me za njih, dobili su svoju priliku da nas malo podje*avaju i iskoristavaju je. posteno.
al et nije do toga.
-
vanjki
#10313 Re: FK Zeljeznicar
stvarno ne znam kako onaj Lazar moze igrati u ovom klubu..Pa on nije za trece lige u pm...naravno da je osim odgovoran za ovaj poraz..ali sada pljuvati po Amaru je nekorektno...iako je je ovaj poraz tezak..Volim Te Zeljooooo
- Šibicar
#10314 Re: FK Zeljeznicar
A ne vidjeh nigdje niti jedan post nekog Pitara,kako se žali na vašeg Nijaza u liku Blekića,koji svašta nešta priča,i kojem je glavni cilj,kao i svim malenim,da mu Željo gleda u pete.-LIBERO- wrote:Dobro sta ocekivati,ovo i jeste kvalitet Zeljeznicara. Tri dupla pasa,i jedan polusut na protivnicki gol.
Al' dobro,nema Brkovica i saveza da se dogovori ko ce vam suditi. nema da svaki dodir se svira faul za vas,nema 6 zutih u startu za protivnicku ekipu,i nema 14 "slobodnih udaraca" sa 18-20 metara,da nabacujete u kazneni dok ne date gol.
sa Litexom ista postava,Amar,Brkovic,Zujo....primili 7 komada,nakod 9 godina dolazi ista postava Amar,Brkovic,Zujo..primate 5 komada(jer su ljudi povukli rucno,ovo je mirisalo na cenera).
Epilog,kupljene titule na kraju izrode ovakve izlaske u Evropu(u ovom slucaju u Aziju)
pozdrav.
- JThomas
#10315 Re: FK Zeljeznicar
ljudi superiorni u svim aspektima i to je to, rekao sam i prije izvlačenja da se sa njima ne bi moglo igrati. nisu džaba prošle sezone nabušili celtic, HSV i rapid.
al' eto, mahalci dočekali da pišu o nijazu. neka, radujte se, imate fore dok ne počne sezona. drago mi je da vam je makar hapoel tel aviv spasio proteklu sezonu, kad već vaši puleni nisu.
i jah, pojedinici definitivno nisu za željinog dresa, to je valjda jasno.
al' eto, mahalci dočekali da pišu o nijazu. neka, radujte se, imate fore dok ne počne sezona. drago mi je da vam je makar hapoel tel aviv spasio proteklu sezonu, kad već vaši puleni nisu.
- Charuga
- Globalni moderator
#10316 Re: FK Zeljeznicar
KATASTROFA!
Rezultat nije pravo mjerilo snaga na terenu jer da se gledala igra jednih i drugih trebala je biti dvocifrena razlika u korist domacina. Samo "dobrota" domaceg trenera i povlacenje igraca Hapoela u drugom poluvremenu te donekle dobre intervencije Ibrahima Sehica su sprijecile potpunu katastrofu.
5:0 od ovog istog Hapoela prosle godine je izgubio i Rapid iz Beca koji je opet za nas "ekipa" pa se nije nista strasno desilo ali nasa (ne)igra veceras je prava SRAMOTA!
Odbrambena linija je pravila nekakve ofsajd zamke iz kojih primismo 2 gola. Pored toga katastrofalno su cuvali i pokrivali protivnicke igrace pa su se isti bez imalo muke nalazili u prilikama. Onaj Lala nas je ubio po lijevoj strani.
Shvatam ja da je bila velika vrucina i sparina i da su domaci igraci navikli na to ALI to nikako nije razlog onakvoj indolenciji, nezalaganju, setanju, igri bez faulova tj. muskoj igri i startovima na protivnicke igrace. Ne mogu vjerovati da jedna ekipa u 90 minuta jednom opuca u okvir gola i jednom prema golu. Da u 90 minuta izvedu samo tri kornera od kojih su dva nakon opustanja domace ekipe.
Vjerovao sam da cemo izgubiti i ni pod razno nisam bio optimista od momenta kad smo izvukli ove. Znao sam da nemamo sanse da prodjemo dalje ali sam se potajno nadao nekom rezultatu 2:0 ili 3:1 i da ne dozivimo debakl ali eto, desilo se ono najgore.
Sta da se radi, lagano na uzvrat 21.07. i opusteno gledati utakmicu.
Rezultat nije pravo mjerilo snaga na terenu jer da se gledala igra jednih i drugih trebala je biti dvocifrena razlika u korist domacina. Samo "dobrota" domaceg trenera i povlacenje igraca Hapoela u drugom poluvremenu te donekle dobre intervencije Ibrahima Sehica su sprijecile potpunu katastrofu.
5:0 od ovog istog Hapoela prosle godine je izgubio i Rapid iz Beca koji je opet za nas "ekipa" pa se nije nista strasno desilo ali nasa (ne)igra veceras je prava SRAMOTA!
Odbrambena linija je pravila nekakve ofsajd zamke iz kojih primismo 2 gola. Pored toga katastrofalno su cuvali i pokrivali protivnicke igrace pa su se isti bez imalo muke nalazili u prilikama. Onaj Lala nas je ubio po lijevoj strani.
Shvatam ja da je bila velika vrucina i sparina i da su domaci igraci navikli na to ALI to nikako nije razlog onakvoj indolenciji, nezalaganju, setanju, igri bez faulova tj. muskoj igri i startovima na protivnicke igrace. Ne mogu vjerovati da jedna ekipa u 90 minuta jednom opuca u okvir gola i jednom prema golu. Da u 90 minuta izvedu samo tri kornera od kojih su dva nakon opustanja domace ekipe.
Vjerovao sam da cemo izgubiti i ni pod razno nisam bio optimista od momenta kad smo izvukli ove. Znao sam da nemamo sanse da prodjemo dalje ali sam se potajno nadao nekom rezultatu 2:0 ili 3:1 i da ne dozivimo debakl ali eto, desilo se ono najgore.
Sta da se radi, lagano na uzvrat 21.07. i opusteno gledati utakmicu.
- jutarnji
#10317 Re: FK Zeljeznicar
I da, ovo podjebavanje na relaciji pitari-skretnicari, to da nije toliko jadno bilo bi smijesno.
Cemu se rugas?...
Razgovaraju dva degenerika, jedan ima izbacenu donju vilicu, drugi gornju.
Kaze ovaj sa sjebanom donjom vilicom, " `ebo majku sto me nervira kad kisa pada, sva mi usta poplavi."
A drugi ce na to, " Ko ti je kriv kad si degenerik".
Cemu se rugas?...
Razgovaraju dva degenerika, jedan ima izbacenu donju vilicu, drugi gornju.
Kaze ovaj sa sjebanom donjom vilicom, " `ebo majku sto me nervira kad kisa pada, sva mi usta poplavi."
A drugi ce na to, " Ko ti je kriv kad si degenerik".
-
The 51st State
#10318 Re: FK Zeljeznicar
da je nijaz brkovic, barak netanjahu mozda bi i bolje prosli, ali ako nista veceras si bio prisutan stvaranju nove definicije merhameta, trener hapoela mase rukama u tridesetoj minuti, stipu ih, valja im kuci.
Jest jest Brkovic je kriv sto smo vas na kraju sezone ostavili 11 bodova tj 14 jer ste nam na jesen bjezali 3. Brkovic je kriv sto imamo drugog strijelca, najboljeg pakera, najvise publike, najvise golova dali,najmanje primili. Pa stvarno je covjek carobnjak i toliko jak da bi se i Tito postidio, jer ubjediti sve ligase da puste utakmice Zelji je stvarno umjetnicko djelo. Nijaza za predsjednika momentalno jer nam trebaju ljudi koji prave cuda.
Ne, nije bas tako, istina je da ste proslu sezonu osim Borca vi bili u grupi onih klubova koji su bili smjesni bez obzira sto ste nas dobili na Grbavici i normalno je da to strasno boli kao sto boli gledati u TV program pa vidjeti da igraju Zeljo, Siroki, Zrinjski i Borac ali Sarajeva nema ni na TV Vogosci. Boli to, pa makar i ovaj jadni Zeljo dozivio debakl veceras u Evropi.
Zeljo je veceras odigrao jadno i bijedno isto kao i Sarajevo protiv Basela ali ja nisam otisao na vas forum i nad tim likovao jer mi nije bilo drago ali navijaci Sarajeva to niti ce niti mogu shvatiti (cast izuzetcima). Ali kaze se "cega se pametan stidi time se blentav ponosi". Vidimo se na jesen ako nam se liga bude i igrala.!!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
- Baltazar_khan
#10320 Re: FK Zeljeznicar
E, ajmo viktorijestochar wrote:vidim, adekvatna zikacha se slusha... sad, kako su crnogorci krenuli preuzimati, vama ce ekrem jevric biti shef strucnog shtaba...Baltazar_khan wrote:Nazvao poslije utakmice Sinan Sakić Osima i rekao mu da izađe na pet
minuta
- Cyrax
#10321 Re: FK Zeljeznicar
Regulisat ce to Amar ja se ne sekiram.JThomas wrote:ljudi superiorni u svim aspektima i to je to, rekao sam i prije izvlačenja da se sa njima ne bi moglo igrati. nisu džaba prošle sezone nabušili celtic, HSV i rapid.
- Imamopobjednika
#10322 Re: FK Zeljeznicar
A da se necete slucajno vi pobrinuti da do toga dodje?Joey Tribbiani wrote:ljubi te babo pametnog, ali Osim nije bio kad se igralo sa litexom. Kupit cemo i vas i cijelu ligu ako ce ti biti lakse ali kad tad cete se pobrinuti za sva govna koja serete u proteklih godinu dana
Vi sto ste kupovali, kupovali ste. Slijedi raspad sistema i novi post od najmanje sedam godina.
-
salle_eh1986
#10323 Re: FK Zeljeznicar
Vjerovao sam u naš prolazak i davao šanse 40-60 za Izraelce ali ovo je sve pokazalo. Nije meni krivo što su nas dobili, ljudi bili bolji, više ulažu u nogomet, imaju bolje uslove, ma sve je bolje kod njih, ali imaju talenta ko mi nafte-nikakvog
Ova naša liga postaje smiješna tek kada naši klubovi igraju u europi, dok se igra naše prvenstvo imaš jednu sliku ali kad dođu ove utakmice onda je to samo fatamorgana...I iz ovoga nema izlaza, tonemo sve dublje i dublje dok drugi napreduju mi nazadujemo duplo...Još malo nećemo biti favoriti ni protiv ekipa iz Luksemburga, Andore, Lihtenštajna, Makedonije, F.ostrva...
TUGA
JAD
ČEMER
BIH
Ova naša liga postaje smiješna tek kada naši klubovi igraju u europi, dok se igra naše prvenstvo imaš jednu sliku ali kad dođu ove utakmice onda je to samo fatamorgana...I iz ovoga nema izlaza, tonemo sve dublje i dublje dok drugi napreduju mi nazadujemo duplo...Još malo nećemo biti favoriti ni protiv ekipa iz Luksemburga, Andore, Lihtenštajna, Makedonije, F.ostrva...
TUGA
JAD
ČEMER
BIH
-
The 51st State
#10324 Re: FK Zeljeznicar
dje si naftalin.manijak1 wrote:![]()
Smirio sam se čitajući dosjetke pitarskih zlobnika.(kao i obično su u formi
što se toga tiče )
Biće na Koševu produžeci, pa ćemo onda čitati ovdje malo drugačije dosjetke
![]()
Uglavnom , biće to sasvim druga priča.
Ono što je mene večeras najviše povuklo na dno dna je odnos prena Željinom dresu , bez borbe , trčanja i fudbala.
Ali vidjeće se na Gradskom stadionu ko je Amar Osim.
I ovaj Zwanziger očito nije gledao kako smo pregazili Cibaliu.
I kako ćemo mlatnuti Hapoela ....pa makar i sa tri minute![]()
![]()
Dakle pitari , za vas ćemo ostaviti četiri....
-
cunga lunga
#10325 Re: FK Zeljeznicar
Reci to u svoje ime, mi smo i slovake i svedjane tukli i na kraju Cluj drzali u saci do zadnje minute..salle_eh1986 wrote:Vjerovao sam u naš prolazak i davao šanse 40-60 za Izraelce ali ovo je sve pokazalo. Nije meni krivo što su nas dobili, ljudi bili bolji, više ulažu u nogomet, imaju bolje uslove, ma sve je bolje kod njih, ali imaju talenta ko mi nafte-nikakvog
TUGA
JAD
ČEMER
BIH
Dakle, mi predstavljamo BH fudbal na pravi nacin za razliku od kupljenih sampiona...