HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MH i HS kablovska

#10301 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

r_faruk wrote:heh, kada sam prikljucivao kablovsku i net, kazu mi da dobijam besplatno modem na koristenje jer traje neka akcija. prosla dva mjeseca i poceli mi naplacivati modem.

prva dva racuna dolazila po 28.90 KM, danas mi dolazi 36.30 KM... sutra cu zvati pa da vidimo... prosla akcija pa po starom :)
Poštovani,

prema iznosima koji ste naveli, Vi ste u sklopu akcije dobili modem na korištenje i dva mjeseca besplatno digitalnu TV u sklopu KID8 paketa koji ste priključili.
Nakon isteka dva mjeseca placate punu cijenu KID paketa 36,30 KM, a modem Vas se dodatno ne naplacuje jer ste ga dobili na besplatno korištenje. Za sve detaljnije informacije potrebno je da nam ostavite korisnicke podatke u privatnoj poruci ili nazovite na 974 444.

Lijep pozdrav
supercali

#10302 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Kal El wrote:Sad mi zazvoni kućni,niti broja, samo zvončica na displaju i prekide,šta može biti? Nista u listingu propuštenih poziva
Privatni broj mada ni trebao ostaviti unknown number ili tako nesto
r_faruk

#10303 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

znaci da mi se modem naplacuje, placao bih 42.30 KM?

hvala na objasnjenju!
Sarcom

#10304 Re: HS kablovska

Post by Sarcom »

Zasto nema odredenih kanala u digitali(arenasport1,obn,itd.),ako nemamo digitalni paket ali imamo mogucnost da ih preskeniramo(DVB-C),a koji se nalaze u analognom paketu?
plemba

#10305 Re: HS kablovska

Post by plemba »

MH i HS kablovska wrote:
r_faruk wrote:heh, kada sam prikljucivao kablovsku i net, kazu mi da dobijam besplatno modem na koristenje jer traje neka akcija. prosla dva mjeseca i poceli mi naplacivati modem.

prva dva racuna dolazila po 28.90 KM, danas mi dolazi 36.30 KM... sutra cu zvati pa da vidimo... prosla akcija pa po starom :)
Poštovani,

prema iznosima koji ste naveli, Vi ste u sklopu akcije dobili modem na korištenje i dva mjeseca besplatno digitalnu TV u sklopu KID8 paketa koji ste priključili.
Nakon isteka dva mjeseca placate punu cijenu KID paketa 36,30 KM, a modem Vas se dodatno ne naplacuje jer ste ga dobili na besplatno korištenje. Za sve detaljnije informacije potrebno je da nam ostavite korisnicke podatke u privatnoj poruci ili nazovite na 974 444.

Lijep pozdrav
druze, da i tebe ovdje pitam, sta se desava sa arenasport 3 HD

popravite to malo, zaboli glava gledajuci
Adriatic

#10306 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Sarcom wrote:Zasto nema odredenih kanala u digitali(arenasport1,obn,itd.),ako nemamo digitalni paket ali imamo mogucnost da ih preskeniramo(DVB-C),a koji se nalaze u analognom paketu?
Tačno. I zašto nam ne vrate kanale na digitali koji su bili otključani do svjetskog prvenstva a sad su zaključani?
Kal El

#10307 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

supercali wrote:
Kal El wrote:Sad mi zazvoni kućni,niti broja, samo zvončica na displaju i prekide,šta može biti? Nista u listingu propuštenih poziva
2 sekunde zvonilo,ništa u zapisu nema nisam ni stigao dići telefon sa baze, nije kasnije crveno svjetlo svjetlilo
HomeArt

#10308 Re: HS kablovska

Post by HomeArt »

Postovani HS-ci

sada imam samo kablovskTV a razmisljam o prosirenju na Digitalnu i internet (mozda i telefon). Zanima me treba li se potpisivati novi ugovor i moze li se dobiti neki probni period (mjesec) na dodatne/nove usluge?
MH i HS kablovska

#10309 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

HomeArt wrote:Postovani HS-ci

sada imam samo kablovskTV a razmisljam o prosirenju na Digitalnu i internet (mozda i telefon). Zanima me treba li se potpisivati novi ugovor i moze li se dobiti neki probni period (mjesec) na dodatne/nove usluge?
Poštovani,

za svaku priključenu uslugu potpisujete odgovarajući Ugovor. Za proširenje paketa preporučujemo Vam jedan od KID paketa jer ostvarujete znatne uštede u odnosu na priključenje pojedinačnih usluga.
Trenutno nije moguće dobiti probni period, bez potpisivanja Ugovora.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti ovdje ili na pp.
LP
Tech-l4

#10310 Re: HS kablovska

Post by Tech-l4 »

Kal El wrote:
supercali wrote:
2 sekunde zvonilo,ništa u zapisu nema nisam ni stigao dići telefon sa baze, nije kasnije crveno svjetlo svjetlilo
Zna biti alarm, vidi je li ti aktivan na telefonu, mene je zezao jedno vrijeme a nisam ni znao da je aktiviran, t.j. slucajno sam ga i aktivirao :D
kemox

#10311 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Arena 3 HD NEMOGUĆE GLEDATI A HS NAS IGNORIŠE http://s14.postimg.org/okvzdorqo/Screenshot_9.jpg
Image
Last edited by kemox on 15/08/2014 11:07, edited 2 times in total.
Voltriz

#10312 Re: HS kablovska

Post by Voltriz »

Kod novog modema ili modema koristenog prethodno jel se mora izvrsit registracija kod HS-a. Znaci da moram da prijavim promjenu modema a ne samo da ga ustekam i fercera. Ili ako je ranije neko bio vlasnik modema u HSu meni proda jel se mora modemova MAC adresa na mene prebacivat?
Benq

#10313 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Voltriz wrote:Kod novog modema ili modema koristenog prethodno jel se mora izvrsit registracija kod HS-a. Znaci da moram da prijavim promjenu modema a ne samo da ga ustekam i fercera. Ili ako je ranije neko bio vlasnik modema u HSu meni proda jel se mora modemova MAC adresa na mene prebacivat?
Samo nazovi i prijavi novu MAC adresu da ti puste signal.
chakany

#10314 Re: HS kablovska

Post by chakany »

kemox wrote:Arena 3 HD NEMOGUĆE GLEDATI A HS NAS IGNORIŠE http://s14.postimg.org/okvzdorqo/Screenshot_9.jpg
Image
Vjeruj mi da znam kako ti je.
Ovo se meni isto dešavalo sa Cinema TV. Mjesecima sam ludio kad bih gledao neki film na pomenutom kanalu, i onda prije par sedmica su to konačno riješili.
Toliko je treperila slika, da je jednostavno nemoguće bilo pratiti neki film.
Evo sad je dobro, i poručujem da ništa ne diraju vezano za kvalitet slike na Cinema TV, da mi ne skače pritisak ponovo :D
Kal El

#10315 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Ne znam za vas ali meni se ta utakmica perfektno prenosila na AS3 HD
kemox

#10316 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kemox wrote:Arena 3 HD NEMOGUĆE GLEDATI A HS NAS IGNORIŠE http://s14.postimg.org/okvzdorqo/Screenshot_9.jpg
Image
Da ne ispadne da lažem evo i video za HS vezano za Arena sport 3 HD i slika za frekvenciju 634

https://mega.co.nz/#!h0khhQwb!9fqImpd3m ... 18MxHcWAeE

Image
smijesni_ste

#10317 Re: HS kablovska

Post by smijesni_ste »

Jesu ovo i u BBI počeli uzimati proviziju za račune ili je mene zaje*** onaj na šalteru. Ovo drugo je vjerovatnije, ali eto da provjerim ipak :D
rimac

#10318 Re: HS kablovska

Post by rimac »

Potreban mi je puni paket usluga: digitalna tv, internet i telefon. Molim pomoć konačna odluka:
U zgradi imam HS i Logosoft.
HS: već na njemu ali samo analogna, veza zna često puknuti, internet im dosta dobar, prednost i to što mogu koristiti drugi televizor, nedostatak brate što nemaju snimalicu - velika stvar možeš pogledati sinošnji dnevnik ili film od ponedjeljka, smeta mi ugovor 24 mjeseca.
Logosoft: nema ugovora, imaju snimalicu sedam dana untrag, više HD programa ali nemaju samo jedan dječji program koji baš tražim, nema ugovora?, ...
chakany

#10319 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Gdje je nestala ELTA TV?
Nema je ni na analognoj, ni na digitalnoj tv :?
TheWatcher

#10320 Re: HS kablovska

Post by TheWatcher »

chakany wrote:Gdje je nestala ELTA TV?
nista dok ne dodje inzinjer sa debilnim objasnjenjem :D
The Realist

#10321 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

chakany wrote:Gdje je nestala ELTA TV?
A taj mi kanal znači fali, vidim ja pomjereni kanali za 1.
Kal El

#10322 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Naručio sam CI Modul,ali nikako da dođe, zvao sam tamo ali niko se ne javlja :/ Da nisu na pauzi do 13:00..
Benq

#10323 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Kal El wrote:Naručio sam CI Modul,ali nikako da dođe, zvao sam tamo ali niko se ne javlja :/ Da nisu na pauzi do 13:00..
Mogao si i sam otici do Radnicke i uzeti modul da ne cekas njih.
Kal El

#10324 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Benq wrote:
Kal El wrote:Naručio sam CI Modul,ali nikako da dođe, zvao sam tamo ali niko se ne javlja :/ Da nisu na pauzi do 13:00..
Sad sam zvao i kažu mi da odem tamo,ali taj dan sam naručio i dao im moj broj (zadnju njegovu rečenicu kad sam spustio nisam čuo)

Ne bih volio da uzmem pa da mi sutradan dođu iz HS sa CI M :mrgreen:

Ko sve može podići CI Modul?
Benq

#10325 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Kal El wrote:
Benq wrote:
Sad sam zvao i kažu mi da odem tamo,ali taj dan sam naručio i dao im moj broj (zadnju njegovu rečenicu kad sam spustio nisam čuo)

Ne bih volio da uzmem pa da mi sutradan dođu iz HS sa CI M :mrgreen:

Ko sve može podići CI Modul?
Moze bilo ko otici , znam iz licnog iskustva. Kad sam kupovao CI modul , prvo sam morao otici u Grohs HG na Skenderiji po modul a onda otisao u Radnicku sa racunom od modula i onaj mi dao karticu.
Locked