Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Hantraga
#10301 Re: Sa-x liga, komentari
Prvi pogodci u Prvoj ligi:
J.P.Montoya - translater 0:1
Lyon - Montpellier 2:1
lerdi - van Basten 1:0
- Hantraga
#10302 Re: Sa-x liga, komentari
Rezultati na poluvremenu:
abondanzieri - campa_xxx 0:0
LongDong - Lakat Jebic 0:1
Splinter - WizzMerlin 0:0
abenged_sevenfil - Hantraga 0:0
LongDong - Lakat Jebic 0:1
Splinter - WizzMerlin 0:0
abenged_sevenfil - Hantraga 0:0
- cyprus
#10303 Re: Sa-x liga, komentari
avenged_sevenfil, campa_xxx, abondanzieri, kurty i WizzMerlin još nisu odigrali svoje prognoze. Možebitno da je taktika, a moguće i da ne znaju da smo počeli... pa ću im zato poslat sam pp-ove
edit: ipak kurty evo sad odigro
edit: ipak kurty evo sad odigro
- translater
#10304 Re: Sa-x liga, komentari
nakon sto smo prosle sezone najavili osvajanje "cvajte" i ostvarili zacrtani cilj...sta drugo ocekivati ove sezone na "nizbrdic areni" osim duple krune
(pocetnicka sreca...)
a krenulo je lijepo iako za sutra protivniku ostaje malo brdo prognoza ipak se uzdamo u cvrstu odbranu koja ce nadamo se da sacuva trenutni rezultat a vjerujemo da moze josh neka kontra da bljesne i da se zabije josh koji pogodak...
(jebote kako sam skocio kad ga "monpelje" zabi....svi su kontali da sam dobio na kladionici a ne da je u pitanju sa-x liga
)
cheers narode...i neka sezona protekne u duhu "fer pleja" bez pretjeranih grubosti na terenu a i van njega
a krenulo je lijepo iako za sutra protivniku ostaje malo brdo prognoza ipak se uzdamo u cvrstu odbranu koja ce nadamo se da sacuva trenutni rezultat a vjerujemo da moze josh neka kontra da bljesne i da se zabije josh koji pogodak...
(jebote kako sam skocio kad ga "monpelje" zabi....svi su kontali da sam dobio na kladionici a ne da je u pitanju sa-x liga
cheers narode...i neka sezona protekne u duhu "fer pleja" bez pretjeranih grubosti na terenu a i van njega
- translater
#10305 Re: Sa-x liga, komentari
strasno mi nedostaju dva "profila"...

- shalla
#10306 Re: Sa-x liga, komentari
Glupi Arteta 
- -danTe-
#10307 Re: Sa-x liga, komentari
hvala,hvalacyprus wrote:striker - -danTe- 0:1
Rostov - Anzhi 1:1
Prvi gol u novoj sezoni. Čestitke danteu...
- cyprus
#10308 Re: Sa-x liga, komentari
Gluplja su ova dvojica iz Blackburna što fuliše penaleshalla wrote:Glupi Arteta
- lerdi
#10309 Re: Sa-x liga, komentari
Odlično otvaranje sezone. Pobjeda protiv prvaka 
- Hantraga
#10310 Re: Sa-x liga, komentari
Rezultati 1 Kola:
J.P.Montoya - translater 2:1
LongDong - Lakat Jebic 1:2
lerdi - van Basten 3:0
Splinter - WizzMerlin 2:0
abenged_sevenfil - Hantraga 1:0

J.P.Montoya - translater 2:1
LongDong - Lakat Jebic 1:2
lerdi - van Basten 3:0
Splinter - WizzMerlin 2:0
abenged_sevenfil - Hantraga 1:0

Last edited by Hantraga on 29/08/2011 01:43, edited 1 time in total.
- cyprus
#10311 Re: Sa-x liga, komentari

GOL KOLA (Druga SA-X liga)
1. kolo perfect_guy (Granada - Betis 0:1)
- cyprus
#10312 Re: Sa-x liga, komentari
cyprus - adis.p 1:0
Veoma važna pobjeda na početku za samopouzdanje, iako igra nije bila na nivou i realno su me vile pronosale. Da Ranrgersi i Mantpellier nisu zabili u 90. minuti, pobjeda bi otišla mom protivniku. Adisu puno sreće u nastavku takmičenja, nek ga ne obeshrabri ovaj početni poraz, posebno zato jer je vrlo nesretno izgubio...
Veoma važna pobjeda na početku za samopouzdanje, iako igra nije bila na nivou i realno su me vile pronosale. Da Ranrgersi i Mantpellier nisu zabili u 90. minuti, pobjeda bi otišla mom protivniku. Adisu puno sreće u nastavku takmičenja, nek ga ne obeshrabri ovaj početni poraz, posebno zato jer je vrlo nesretno izgubio...
-
avenged_sevenfil
#10313 Re: Sa-x liga, komentari
E sta vam je profesionalac. Dva para odigram ( potpuno zaboravio da liga pocinje) i pobijedim

- madtv
#10314 Re: Sa-x liga, komentari
riko-ga - madtv 1:0
Poraz koji je dosao u najgorem mogucem trenutku i to na samom otvaranju sezone. Iako igraci nisu pokazali nista, celnistvo kluba je ipak odlucilo da razmotri dosadasnji rad trenera. Nezvanicno, iz uprave su porucili kako su sve opcije otvorene. Oglasilo se i udruzenje navijaca sa glasnom porukom "Ovako vise ne moze!!!"
Kako ce se stvari dalje odvijati ostaje da cekamo na kraj sezone. Jedno je sigurno, bit ce ovo veoma duga i neizvjesna sezona.

Poraz koji je dosao u najgorem mogucem trenutku i to na samom otvaranju sezone. Iako igraci nisu pokazali nista, celnistvo kluba je ipak odlucilo da razmotri dosadasnji rad trenera. Nezvanicno, iz uprave su porucili kako su sve opcije otvorene. Oglasilo se i udruzenje navijaca sa glasnom porukom "Ovako vise ne moze!!!"
Kako ce se stvari dalje odvijati ostaje da cekamo na kraj sezone. Jedno je sigurno, bit ce ovo veoma duga i neizvjesna sezona.
-
elSaik
#10315 Re: Sa-x liga, komentari
Nekom logikom, ako nisi znao da liga počinje, onda si amater.avenged_sevenfil wrote:E sta vam je profesionalac. Dva para odigram ( potpuno zaboravio da liga pocinje) i pobijedim![]()
![]()
![]()
- cyprus
#10316 Re: Sa-x liga, komentari
Neka dogovorena i usvojena pravila kojima se treba voditi pri postavljanju ponude su:
Većina ovih pravila nije dio službenog Statuta, jer bi to značilo da svaka greška u postavljanju ponude čini istu nevažećom. Pragmatičnije je da ovaj pravilnik o postavljanju ponude stoji zasebno, a da se ponuda ne poništava ukoliko sadrži jednu grešku ili više njih. Već je odlučeno da onaj koji postavlja ponudu i potkrade mu se greška, bude sankcionisan na taj način da sljedeći put kada bude gost ne može biti postavljač ponude. Dakle, ništa rigorozno, iz razloga što vjerovatno niko neće namjerno ubacivat greške, jer teško da može imat neke koristi od toga...
U proteklom kolu, van Basten je korektno postavio ponudu, izuzev jednog para. To je bio par Slask-Widzew Lodz iz poljske lige, koja se ne nalazi na listi najjačih liga. van Basten bi zbog ovoga trebao preskočiti postavljanje ponude za 3. kolo, pa bi to onda učinio shalla. Međutim, s obzirom da sam ovaj pravilnik izbacio tek sad, mislim da ne bi bio problem da van Basten ako htjedne ili tako okolnosti nalože, tada opet postavi ponudu (pošto ima dobru vadionu).
PS I molio bih da ubuduće ne bude editovanja ponude recimo dan-dva nakon postavljanja originalne. Ako bude nužno šta mjenjat, neka se to učini odmah...
S obzirom da od ove sezone ponudu mogu postavljati samo članovi UO, zamolio bi ih da dobro prouče ovaj jednostavni pravilnik. Ništa, od ovoga nije komplikovano ni novo, uostalom tu ste već dosta sezona i otprilike znate kako ponuda treba izgledat i koje kriterije zadovoljavat.- ponuda se sastoji od 20 parova
- od tih 20 parova, 4 su bonus parovi
- u bonus parovima na tipove 1, X ili 2 ne bi se trebale nalaziti kladioničke kvote manje od 2,00
- po 10 parova se ravnomjerno raspoređuje na subotu i nedjelju
- 2 dva bonus para se ravnomjerno raspoređuje na subotu i nedjelju
- ponuda mora biti postavljena najmanje 36 sati prije početka prve utakmice iz nje
- utakmice ne bi trebalo da budu odigrane na onaj dan na koji su u ponudi naznačene, a domaćini utakmica oni čije je ime prvo u paru
- prva dva bonus para bi se trebala odnositi na subotu, a druga dva na nedjelju
- prva utakmica iz ponude ne bi trebala započet prije 12.00 u subotu, a zadnja na bi trebala završiti poslije 23.59 u nedjelju
- dozvoljeno je postavljanje parova samo iz 15 najjačih evropskih liga (i eventualno državnih kupova) prema UEFA-inom koeficijentu, a to su trenutno za ovu sezonu najviše lige: Engleske, Španije, Njemačke, Italije, Francuske, Portugala, Rusije, Ukrajine, Holandije, Turske, Grčke, Danske, Belgije, Rumunije i Škotske, uz još domaću BH Premier ligu.
- potrebno je staviti najmanje 3 para iz vanpetičnih liga (ENG, ESP, GER, ITA i FRA)
Pravila u italicu važe za sve slučajeve, a ostala važe samo za redovna ligaška vikend kola.
Većina ovih pravila nije dio službenog Statuta, jer bi to značilo da svaka greška u postavljanju ponude čini istu nevažećom. Pragmatičnije je da ovaj pravilnik o postavljanju ponude stoji zasebno, a da se ponuda ne poništava ukoliko sadrži jednu grešku ili više njih. Već je odlučeno da onaj koji postavlja ponudu i potkrade mu se greška, bude sankcionisan na taj način da sljedeći put kada bude gost ne može biti postavljač ponude. Dakle, ništa rigorozno, iz razloga što vjerovatno niko neće namjerno ubacivat greške, jer teško da može imat neke koristi od toga...
U proteklom kolu, van Basten je korektno postavio ponudu, izuzev jednog para. To je bio par Slask-Widzew Lodz iz poljske lige, koja se ne nalazi na listi najjačih liga. van Basten bi zbog ovoga trebao preskočiti postavljanje ponude za 3. kolo, pa bi to onda učinio shalla. Međutim, s obzirom da sam ovaj pravilnik izbacio tek sad, mislim da ne bi bio problem da van Basten ako htjedne ili tako okolnosti nalože, tada opet postavi ponudu (pošto ima dobru vadionu).
PS I molio bih da ubuduće ne bude editovanja ponude recimo dan-dva nakon postavljanja originalne. Ako bude nužno šta mjenjat, neka se to učini odmah...
-
riko-ga
#10317 Re: Sa-x liga, komentari
Ma daj nemoj odma frku praviti u klubu.Nije fer prema treneru da nakon jednoga poraza dobije otkaz.Uostalo ni moj tim nije odigrao Bog zna kako vise sretno nego spretno dosli su do 3 boda.Sretno u nastavku.madtv wrote:riko-ga - madtv 1:0
![]()
- shalla
#10318 Re: Sa-x liga, komentari
Rutinska pobjeda
Iako sam bio ubijeđen da se završilo 1:1 (sa onim poklopljenim Rangersom, totalno sam smetnuo Schalke, Bog da im sreću dadne
)...
Iako sam bio ubijeđen da se završilo 1:1 (sa onim poklopljenim Rangersom, totalno sam smetnuo Schalke, Bog da im sreću dadne
- adis.p
#10319 Re: Sa-x liga, komentari
Nema veze, idemo dalje...a protivniku sve najbolje u nastavku sezone..cyprus wrote:cyprus - adis.p 1:0
- shalla
#10320 Re: Sa-x liga, komentari
Adise ne smiješ biti tako blag, poješće te vukovi ovdjeadis.p wrote:Nema veze, idemo dalje...a protivniku sve najbolje u nastavku sezone..cyprus wrote:cyprus - adis.p 1:0
Veoma važna pobjeda na početku za samopouzdanje, iako igra nije bila na nivou i realno su me vile pronosale. Da Ranrgersi i Mantpellier nisu zabili u 90. minuti, pobjeda bi otišla mom protivniku. Adisu puno sreće u nastavku takmičenja, nek ga ne obeshrabri ovaj početni poraz, posebno zato jer je vrlo nesretno izgubio...![]()
Trebao si odmah drvlje i kamenje na sudije, nepostojeći penal i sl
- madtv
#10321 Re: Sa-x liga, komentari
navodno mrtva utrka se vodi izmedju arapskih i ruskih investitora, ko ce klub da preuzme...navijaci se ostro protive...nemiri nastupili, vanredno stanje...riko-ga wrote: Ma daj nemoj odma frku praviti u klubu.Nije fer prema treneru da nakon jednoga poraza dobije otkaz.Uostalo ni moj tim nije odigrao Bog zna kako vise sretno nego spretno dosli su do 3 boda.Sretno u nastavku.
- Hantraga
#10322 Re: Sa-x liga, komentari
S obzirom da samo članovi UO postavljaju parove, jel to ima neki raspored kad koji clan postavlja, ili se postavlja po principu "ko prije djevojci, njemu djevojka"cyprus wrote:Neka dogovorena i usvojena pravila kojima se treba voditi pri postavljanju ponude su:
S obzirom da od ove sezone ponudu mogu postavljati samo članovi UO, zamolio bi ih da dobro prouče ovaj jednostavni pravilnik. Ništa, od ovoga nije komplikovano ni novo, uostalom tu ste već dosta sezona i otprilike znate kako ponuda treba izgledat i koje kriterije zadovoljavat.- ponuda se sastoji od 20 parova
- od tih 20 parova, 4 su bonus parovi
- u bonus parovima na tipove 1, X ili 2 ne bi se trebale nalaziti kladioničke kvote manje od 2,00
- po 10 parova se ravnomjerno raspoređuje na subotu i nedjelju
- 2 dva bonus para se ravnomjerno raspoređuje na subotu i nedjelju
- ponuda mora biti postavljena najmanje 36 sati prije početka prve utakmice iz nje
- utakmice ne bi trebalo da budu odigrane na onaj dan na koji su u ponudi naznačene, a domaćini utakmica oni čije je ime prvo u paru
- prva dva bonus para bi se trebala odnositi na subotu, a druga dva na nedjelju
- prva utakmica iz ponude ne bi trebala započet prije 12.00 u subotu, a zadnja na bi trebala završiti poslije 23.59 u nedjelju
- dozvoljeno je postavljanje parova samo iz 15 najjačih evropskih liga (i eventualno državnih kupova) prema UEFA-inom koeficijentu, a to su trenutno za ovu sezonu najviše lige: Engleske, Španije, Njemačke, Italije, Francuske, Portugala, Rusije, Ukrajine, Holandije, Turske, Grčke, Danske, Belgije, Rumunije i Škotske, uz još domaću BH Premier ligu.
- potrebno je staviti najmanje 3 para iz vanpetičnih liga (ENG, ESP, GER, ITA i FRA)
Pravila u italicu važe za sve slučajeve, a ostala važe samo za redovna ligaška vikend kola.
- cyprus
#10323 Re: Sa-x liga, komentari
Pa, jal dogovorom, jal ko prije djevojci... 
- cyprus
#10324 Re: Sa-x liga, komentari
Ovom prilikom želim čestitati Bajram svim takmičarima muslimanske vjeroispovjesti...
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
- campa_xxx
#10325 Re: Sa-x liga, komentari
"...Islamske vjeroispovjesti"cyprus wrote:Ovom prilikom želim čestitati Bajram svim takmičarima muslimanske vjeroispovjesti...
Ali necemo ti zamjeriti, hvala u svakom slucaju
Bajram Serif Mubarek Olsun i od mene za one koji slave....