SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#10301 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

VenomousV wrote:http://www.sminkerica.com/kozmetika/mak ... lavetnilo/

ibretim se 10 minuta kako joj cure pisu da ima predivne trepavice, pa reko mozda je do mene i odlucih da pitam za vase misljenje :D
Efekat "muhine nozice", ljepse su bez maskare :D
alica.k

#10302 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

VenomousV wrote:http://www.sminkerica.com/kozmetika/mak ... lavetnilo/

ibretim se 10 minuta kako joj cure pisu da ima predivne trepavice, pa reko mozda je do mene i odlucih da pitam za vase misljenje :D
sve ti kaze ovo "jedan sloj na donje DVA DO TRI na gornje trepavice"
haj dva i nekako, s nekim maskarama i ne budu paukove nozice, al tri :S
Nisrin

#10303 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Samo da podijelim sa vama informaciju da je GABRINI eyeliner preeedivan, inace sam dosad koristila eyelinere dosta skupljih marki, ali ovaj me odusevio- ne skida se dok ga ja ne skinem, ne raspada se i ne susi se brzo u svom pakovanju, ne moram povlaciti nekoliko puta da bi "ostao"...
Kosta svega 3 KM :D
Dioda

#10304 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Dioda »

Zene :mrgreen: Da vas samo priupitam nesto :mrgreen:
Nedavno sretoh jednu jaranicu iz djetinjstva. Cura je crnka, fakat se prejako sminka (mada ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg to radi, jer bi i bez sminke i u trenerci opet bila atraktivna).
Uglavnom, kontam sta 'nol'ko "mece" onog crnog kreona na obrve, fakat je pretjerala :shock:
Kad danas, sretoh je nenasminkanu, zapravo hodam ulicom, digoh glavu i ugledah :shock: OBRVE :shock: Samo vidim obrve, ne vidim trebu :shock:
Ljudi, pa jel' moguce da cure sad tetoviraju obrve :shock: :?
To izgleda kao na ovoj slici, samo jos crnje.

Uglavnom, jel' moguce da je ono prava-trajna tetovaza (meni fakat izgleda kao da jeste :shock: )
alica.k wrote:Image
fakat, ovdje izgleda ko da je nalijepila pudera nekog...

meni ovo precudno izgleda, kud otvorih blog, sve me nekakav bizaran osjecaj u tabanima hvata
*mima*

#10305 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

to je jedini nacin da skrene paznju na sebe
boracha

#10306 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

pa i nisu ni tamo bas sjajni komentari :D meni se svidja ona slika gdje je izblendala, da mi je onako znat
alica.k

#10307 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Dioda wrote:Zene :mrgreen: Da vas samo priupitam nesto :mrgreen:
Nedavno sretoh jednu jaranicu iz djetinjstva. Cura je crnka, fakat se prejako sminka (mada ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg to radi, jer bi i bez sminke i u trenerci opet bila atraktivna).
Uglavnom, kontam sta 'nol'ko "mece" onog crnog kreona na obrve, fakat je pretjerala :shock:
Kad danas, sretoh je nenasminkanu, zapravo hodam ulicom, digoh glavu i ugledah :shock: OBRVE :shock: Samo vidim obrve, ne vidim trebu :shock:

Uglavnom, jel' moguce da je ono prava-trajna tetovaza (meni fakat izgleda kao da jeste :shock: )
nijedan tattoo artist sto drzi do sebe ti nece ovo uraditi od lica.
il je neki kreten sto mu je samo do para, il je neki laik kome treba neko na kome ce se uciti.

bas kad sam se ja zadnji put tetovirala mi prica covjek, dosla mu cura i hoce da istetovira obrve (i neki lik sto je htio intimnu tetovazu, al to nije prica za ovu temu :D). on ne voli tetovaze po licu da radi, al ima ta prica pozadinu, i kao uspjela ga je ubjediti. on se jadan nasekiro, kako da to sto realisticnije izgleda i tako, kad ona mu kaze hoce samo ovako po sablonu ovo da joj ispuni crnu liniju :shock:. kaze da je odma odustao i rekao joj da nadje nekog drugog za to :S zamisli unistit sebi lice tako, pa nije tetovaza krejon da se tek tako skine...
Nisrin

#10308 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Dioda wrote:Zene :mrgreen: Da vas samo priupitam nesto :mrgreen:

U La Meru imaju uslugu permanentnog bojenja obrva...:S Imam ja 2 komsinice koje to rade svakih nekoliko mjeseci :S Crnokose su i te crne obrve-UZAs, totalno neprirodno, prvo se to istice na licu!
I to plate 350 KM za prvi put, a popravke po 100- tako nekako :run:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ere_zq_1 ... ure=relmfu[/youtube]

Obavezno pogledati! :)
Dioda

#10309 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Dioda »

Ja sam se danas sokirala kad to vidjeh. Sjooo sto cure znaju sebe nagrdit', pa to je cudo jedno :cry:
@alica.k , ja ne mogu da vjerujem fakat da je neko u stanju sebi facu tetovirati :-)
Nisrin wrote:I to plate 350 KM za prvi put, a popravke po 100- tako nekako
Jbt, jos platis nekom da te udesi :lol:

Nemam uopste obicaj primjecivati ovakve stvari, ali danas kad sretoh ovu curu, to je toliko upadljivo bilo, da nisam mogla da se skoncentrisem na pricu. Hajd' da su podebljane obrve, pa i nekako, ali njene se obrve (koje i inace jesu crne) uopste ne vide od toga sto joj je neko uradio. Izgleda k'o da je dijelom linijarom izvuceno :roll:

Ako je fakat u pitanju pravo tetovaza, pa to je uzas :sad: Valja ono cijeli zivot gledat :shock:
Ako nije, ako je u pitanju neka privremena zezancija, onda i nekako :mrgreen:
alica.k

#10310 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Dioda wrote:Ako je fakat u pitanju pravo tetovaza, pa to je uzas :sad: Valja ono cijeli zivot gledat :shock:
Ako nije, ako je u pitanju neka privremena zezancija, onda i nekako :mrgreen:
iskreno se nadam da nema takvog debila medju ovim nasim sto tetoviraju da bi uradio takvu tetovazu.
nera18

#10311 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

i tako ja odem traziti dramuuu, u cm u 48 KM al je nemaaaa, i nema je nigdjeee i nemaaaa :D
i da, djevojke koje su pitale ovdje i na pp (da ne odgovaram pojedinacno)
djevojka od koje ja kupujem pudere, a veceras kupih chanel -mat lumiere trenutno ima samo njihove pudere i to testere, ja platih 30, doduse 20ml
sjajila su po 30, lakovi za nokte, sjene..u sustini sve, sem maskara kojih nije imala (jer se sve kakokzu razgrabilo pred praznike) je u prosejku 30-40 KM
_amy_

#10312 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by _amy_ »

nera18 wrote:i tako ja odem traziti dramuuu, u cm u 48 KM al je nemaaaa, i nema je nigdjeee i nemaaaa :D
i da, djevojke koje su pitale ovdje i na pp (da ne odgovaram pojedinacno)
djevojka od koje ja kupujem pudere, a veceras kupih chanel -mat lumiere trenutno ima samo njihove pudere i to testere, ja platih 30, doduse 20ml
sjajila su po 30, lakovi za nokte, sjene..u sustini sve, sem maskara kojih nije imala (jer se sve kakokzu razgrabilo pred praznike) je u prosejku 30-40 KM
A kako doći do djevojkle od koje ti kupuješ i je li ima chanel aqua vitalumiere (pošto su mi ovdje neke od forumašice preporučile taj puder)? :)
Michun

#10313 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

one trepuse su bezze...nejednake, nisu fino namazane.
tetovaze i obrve...sad to vise i ne rade tatoo artists nego tete u salonima - kao nekom biljnom bojom. hja!
helem, moja "drugarica" to uradila i kaze kako mi je jel da da su kao prirodne. ja kazem...kako ces nesto natetovirati na lice i da izgleda ko prirodno, nemoj se ljutiti al nidje veze. naljutila se :D sta cu joj ja. doduse fakat nakon pola god. izblijede pravo.
male_okice

#10314 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

zene da vas samo kratko pitam...skontala sam danas da bi za novu mogla se poigrati malo s tusem, eh sad koji mi je bolji: onaj sto je kao u obliku flomastera (nesto ovog tipa ne bas ova amrka: http://www.beautyaddict.net/hr/beauty-r ... us-za-oci/) ili da kupim one tuseve sto su u onim posudicama izgledaju kao sjenila pa se nanesu cetkicom? Nemam puno iskustva sa nanosenjem tuseva pa em vise zanima koja od ovih varijanti je laksa. hvala puno :mrgreen:
Michun

#10315 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

male_okice wrote:zene da vas samo kratko pitam...skontala sam danas da bi za novu mogla se poigrati malo s tusem, eh sad koji mi je bolji: onaj sto je kao u obliku flomastera (nesto ovog tipa ne bas ova amrka: http://www.beautyaddict.net/hr/beauty-r ... us-za-oci/) ili da kupim one tuseve sto su u onim posudicama izgledaju kao sjenila pa se nanesu cetkicom? Nemam puno iskustva sa nanosenjem tuseva pa em vise zanima koja od ovih varijanti je laksa. hvala puno :mrgreen:
flomaster ti ne ostaje dobro.
taj u gelu je najbolji ali da li ces znati, pitanje je sad.
ovaj ti je lagan za nanijeti.
Image
loreal
*mima*

#10316 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

Kakav je taj lorealov michunko? Ja isto nikom ne bih preporucila flomastere.
male_okice

#10317 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

male_okice wrote:zene da vas samo kratko pitam...skontala sam danas da bi za novu mogla se poigrati malo s tusem, eh sad koji mi je bolji: onaj sto je kao u obliku flomastera (nesto ovog tipa ne bas ova amrka: http://www.beautyaddict.net/hr/beauty-r ... us-za-oci/) ili da kupim one tuseve sto su u onim posudicama izgledaju kao sjenila pa se nanesu cetkicom? Nemam puno iskustva sa nanosenjem tuseva pa em vise zanima koja od ovih varijanti je laksa. hvala puno :mrgreen:
Joj boze napravi 100 gramatickih gresaka ali zurim ne zamjerite
Partizzanka

#10318 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ove trepuske sa sminkerice su mi malo je reci odvratne ... i bez i sa maskare ... duge su i skoncentrisane na jednu stranu kao da joj je oko srezano ... a tek kad stavi ovu maskaru odvratnu .... izgledaju joj ODVRATNO!

povraca mi se na sabahu!!!

(bez pretjerivanja :))

meni je najbolji rimmel (evo me ko papagaj) tus u bocici i dobijes kist ja sam od prve uspjela izvuci super ... a kosta 5km
Michun

#10319 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

*mima* wrote:Kakav je taj lorealov michunko? Ja isto nikom ne bih preporucila flomastere.
meni super stvarno, trosim vec cetvrti ja mislim.
nije cetkica da se rascvjeta a nije ni tvrdo ko flomaster pa da ne ostaje da moras oko izbiti :D
imam 2 flomastera stoje...pa ako neko hoce, bujrum.
*mima*

#10320 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

ja volim da je cetkica kao spuzvica.....umjesto dlacica....to je bar meni lakse za nanijeti
alica.k

#10321 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Michun wrote:one trepuse su bezze...nejednake, nisu fino namazane.
tetovaze i obrve...sad to vise i ne rade tatoo artists nego tete u salonima - kao nekom biljnom bojom. hja!
helem, moja "drugarica" to uradila i kaze kako mi je jel da da su kao prirodne. ja kazem...kako ces nesto natetovirati na lice i da izgleda ko prirodno, nemoj se ljutiti al nidje veze. naljutila se :D sta cu joj ja. doduse fakat nakon pola god. izblijede pravo.
te biljne tetovaze neravnomjerno blijede, i onda sve sareno izgleda. jos i gore :-) od prave tetovaze, s tim da ce nekad skroz izblijedit samo moras prezivjet onaj sareni period izmedju.
Partizzanka

#10322 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

aaa zene pa vi kao da ne znate da sve pjevaljke imaju i usne i obrve i trepuske istetovirane ... vec ima iiihiiiiiiiiiiiii

eno prva indira ona iz kolonije je to i promovisala
eno sad i ona vedrana seksan
Artemida84

#10323 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Artemida84 »

Zaboravila sam juce napisati da sam koristila i dramu ali meni je promašena investicija. Četkica je izgledala obećavajuće ali na kraju nista, barem meni sa kratkim trepavicama. Moja prijateljica (koja bas ima duge trepavice) ju je isto kupila i kaze da nista posebno. I jako brzo se osusi!
male_okice

#10324 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

Partizzanka wrote:aaa zene pa vi kao da ne znate da sve pjevaljke imaju i usne i obrve i trepuske istetovirane ... vec ima iiihiiiiiiiiiiiii

eno prva indira ona iz kolonije je to i promovisala
eno sad i ona vedrana seksan
Image
VenomousV

#10325 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

*mima* wrote:ja volim da je cetkica kao spuzvica.....umjesto dlacica....to je bar meni lakse za nanijeti
+1
dobar je onaj manhattan (to si ti mima preporucila jelde? :D imas cokoladu od mene) vrlo lako se nanosi, doduse, ja imam dosta prakse...
Post Reply