Ateizam vs. Religija
- Plavo-bijeli
#10301 Re: Ateizam vs. Religija
Pa ne može se džin ubiti pištoljem i to je to. Isto tako ne mogu poginuti nakon pada svoje letjelice, a što je poznato da se desilo u Americi i zašto imaju dokazi hiljadu ljudi i video materijali. Vidiš da si neupućen i dok ne odgledaš par dobrih dokumentaraca na tu temu red je da ne pišeš svakakve gluposti bgm.
Na temu napuštanja islama, pogledajte šta moraju da prolaze osobe koje to urade napr u Arabiji, a Arabija je opet mila majka kakvih ima država:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/saud ... zbjeglice/
Na temu napuštanja islama, pogledajte šta moraju da prolaze osobe koje to urade napr u Arabiji, a Arabija je opet mila majka kakvih ima država:
- Smrcak15
#10302 Re: Ateizam vs. Religija
Plavo-bijeli wrote:Potpuno netačno. Philip Schneider naučnik koji je radio za Američku vladu ti je više nego dovoljan dokaz :Smrcak15 wrote:ako su stvarno neka rasna bica to jedino mogu biti dzinni a nikakvi vanzemaljci sa drugih planeta.Plavo-bijeli wrote:Pa ja 'upgrade', fino ti piše gore da je ona iz '98.
Smrčak, kako objašnjavaš postojanje skoro 80 vanzemaljskih rasa na našoj planeti i jel Kur'an ih igdje spominje osim ove jedne. Da li je i jedna od muslimanskih zemalja sa njima uspostavila konverzaciju, ili samo najjače sile kao Kina, Amerika i Rusija. Hvala.
Da su dzinni samo u pitanju, kako bi ih mogao ubiti pištoljem? Kako bi ih uopšte mogao vidjeti ? Očigledno je da si dovoljno neupućen i red je malo da istražiš ko je bio dotični i o tome kako su ga ubili odmah nakon što je dao ove izjave. P.S fino ti gore piše da su džini davno otišli sa planete, to su najnoviji podaci od Rusa.
itekako tacno, ako taj isti philip Schneider nema pojma o dzinnima i njihovim sposobnostima naravno da ce misliti da je vanzemaljac u pitanju, to je potpuno logicno, svako ziv ce pomisliti da su to vanzemaljci.Potpuno netačno. Philip Schneider naučnik koji je radio za Američku vladu ti je više nego dovoljan dokaz :
dzinna mozes ubiti i fizicki pa cak i rijecima.Da su dzinni samo u pitanju, kako bi ih mogao ubiti pištoljem?
ako se dzinn otjelovi u nekom obliku, ljudski, zivotinjski, vanzemaljski moze se ubiti fizicki, a ako je u svom prirodnom stanju, nevidiljvo za nase oko onda se ubija odredjenim kuranskim ajetima namijenjim za exorcizam.
ako uzmu formu neke vrste mogu se vidjeti.Kako bi ih uopšte mogao vidjeti ?
kad sam pogledao ta dva videa gore pa na osnovu samo jedne stvari mogao sam zakljuciti da se radi o dzinnima, a to je da im je dug zivotni vijek, dzinni mogu da zive vise stotina Godina pa cak i hiljada Godina...a taj vanzemaljac o kome schineider govori je bio 490 Godina.Očigledno je da si dovoljno neupućen i red je malo da istražiš ko je bio dotični i o tome kako su ga ubili odmah nakon što je dao ove izjave.
- Smrcak15
#10303 Re: Ateizam vs. Religija
Plavo-bijeli wrote:Pa ne može se džin ubiti pištoljem i to je to. Isto tako ne mogu poginuti nakon pada svoje letjelice, a što je poznato da se desilo u Americi i zašto imaju dokazi hiljadu ljudi i video materijali. Vidiš da si neupućen i dok ne odgledaš par dobrih dokumentaraca na tu temu red je da ne pišeš svakakve gluposti bgm.
moze, kada se otjelovi u neki lik, bilo to ljudski, zivotinjski ili vanzemaljskog izgleda.
dobro eto neka samVidiš da si neupućen
- Ramzess Veliki
#10304 Re: Ateizam vs. Religija
Vanzemaljac ustvari znaci van zemlje, tj. nije u zemlji, inace bi bio uzemaljac.Smrcak15 wrote: vanzemaljac sama rijec kaze bice ne sa planete zemlje
Svi sto su van zemlje su vanzemaljci, znaci mi smo vanzemaljci.
Nasi gastarbajteri su dupli vanzemaljci jer nisu u zemlji a i van zemlje su.
I ova sa dzinima koji se zajebaju sa nama i glume svemirce vala pije vode jer se radi o pojedinacnim slucajevima.
Ja ne kontam tu rasu svemiraca koja ne bi dosla i pokusala neku trgovinu, razmjenu tehnologije kao bakarna tepsija za antigravitacijske cipele, tako nesto, ili da ne obidju turisticki Kravice, odu skijat ... ovi fol pojedinacni slucajevi od kojih ni jedan ne slici na prethodni je garant dzinska zajebancija.
- Plavo-bijeli
#10305 Re: Ateizam vs. Religija
Smrcak nemoj se naljutiti, ali fakat si neupućen. Pričao sam i sa nekom djecom iz srednje i osnovne i oni bolje od tebe poznaju ovo štivo. Rekao sam da moraš odgledati par dobrih dokumentaraca da bi shvatio da nije samo riječ o dzinima. Da je riječ samo o džinima onda bi Kur'an i učači Qurana bili glavni u svim mogućim obavještajnim službama, a Kur'an bi se spominjao kao jedina borba protiv tih vanzemaljaca. Toga nema i to se ne spominje ni u jednoj knjizi koja navodi dokaze o postojanju vanzemaljaca. Ne znam više eto kakve dokaze hoćeš, audio, video, izvještaje ljudi koje su vanzemaljci kidnapovali i opisivali ih itd..
Last edited by Plavo-bijeli on 09/01/2019 09:54, edited 1 time in total.
- Ramzess Veliki
#10306 Re: Ateizam vs. Religija
Stani malo ... imamo slucaj za diskusiju.Smrcak15 wrote:[Kuran o potopu faraona Merneptah
90. I Mi prevedosmo preko mora sinove Izraelove a za petama su im bili faraon i vojnici njegovi progoneći ih ni krive ni dužne. A on, kad se poče daviti, uzviknu: "Ja vjerujem da nema boga osim Onoga u kojeg vjeruju sinovi Izraelovi i ja se pokoravam!"
91. "Zar sada, a prije si neposlušan bio i razdor sijao?!
92 Danas ćemo izbaviti samo tijelo(Faraone) tvoje da bi bio znak onima poslije tebe' – ali mnogi ljudi su ravnodušni prema Našim znakovima.
Boldano: "Danas cemo izbaviti samo tijelo tvoje da bi bio znak onima poslije tebe. "
Ja iz ovog teksta izvlacim zakljucak da je faraon postedjen fizicki, ali da nije dobio Boziju milost i da nije razrijesen grijeha, a ostavljen je da svjedoci o tome sta se zbilo.
Meni je ovo daleko prihvatljivije tumacenje od tvrdnje da se utopio, cak I sa stanovista arheoloskih dokaza.
- Smrcak15
#10307 Re: Ateizam vs. Religija
Plavo-bijeli wrote:Smrcak nemoj se naljutiti, ali fakat si neupućen. Pričao sam i sa nekom djecom iz srednje i osnovne i oni bolje od tebe poznaju ovo štivo. Rekao sam da moraš odgledati par dobrih dokumentaraca da bi shvatio da nije samo riječ o dzinima. Da je riječ samo o džinima onda bi Kur'an i učači Qurana bili glavni u svim mogućim obavještajnim službama, a Kur'an bi se spominjao kao jedina borba protiv tih vanzemaljaca. Toga nema i to se ne spominje ni u jednoj knjizi koja navodi dokaze o postojanju vanzemaljaca. Ne znam više eto kakve dokaze hoćeš, audio, video, izvještaje ljudi koje su vanzemaljci kidnapovali i opisivali ih itd..
dobro eto neupucen sam
ovo je van svake pameti, pa vecina muslimana ne zna mnogo stosta o dzinnima a kamoli da se ubijaju a da ti znaju obavjestajci te stvari.Da je riječ samo o džinima onda bi Kur'an i učači Qurana bili glavni u svim mogućim obavještajnim službama,
- Plavo-bijeli
#10308 Re: Ateizam vs. Religija
Dobro eto ti znaš a FBI, CIA, KGB ne znaju. Jes.
- Smrcak15
#10309 Re: Ateizam vs. Religija
pogresno zakljucujesRamzess Veliki wrote:Stani malo ... imamo slucaj za diskusiju.Smrcak15 wrote:[Kuran o potopu faraona Merneptah
90. I Mi prevedosmo preko mora sinove Izraelove a za petama su im bili faraon i vojnici njegovi progoneći ih ni krive ni dužne. A on, kad se poče daviti, uzviknu: "Ja vjerujem da nema boga osim Onoga u kojeg vjeruju sinovi Izraelovi i ja se pokoravam!"
91. "Zar sada, a prije si neposlušan bio i razdor sijao?!
92 Danas ćemo izbaviti samo tijelo(Faraone) tvoje da bi bio znak onima poslije tebe' – ali mnogi ljudi su ravnodušni prema Našim znakovima.
Boldano: "Danas cemo izbaviti samo tijelo tvoje da bi bio znak onima poslije tebe. "
Ja iz ovog teksta izvlacim zakljucak da je faraon postedjen fizicki, ali da nije dobio Boziju milost i da nije razrijesen grijeha, a ostavljen je da svjedoci o tome sta se zbilo.
Meni je ovo daleko prihvatljivije tumacenje od tvrdnje da se utopio, cak I sa stanovista arheoloskih dokaza.
28:38. "O velikaši," - reče faraon - "ja ne znam da vi imate drugog boga osim mene, a ti, o Hamane, peci mi opeke i sagradi mi toranj da se popnem k Musaovu Bogu, jar ja mislim da je on, zaista, lažac!"
39. A on i vojske njegove bijahu se bez ikakva osnova ponijeli na Zemlji i mislili su da Nam neće biti vraćeni
40. pa Mi dohvatismo i njega(faraona) i vojske njegove i u more ih bacismo; pogledaj kako su skončali nevjernici!
'
41. A bili smo ih učinili vođama koji su pozivali u ono zbog čega se ide u vatru - a na Sudnjem danu niko im neće pomoći -
42. i popratismo ih prokletstvom na ovome svijetu, a na onome svijetu biće od svakog dobra udaljeni
- Plavo-bijeli
#10310 Re: Ateizam vs. Religija

NEMA PRISILE U VJERI!! NEMA MALO SUTRA
- beni-bu-man
#10311 Re: Ateizam vs. Religija
pa jeboga ti Smrle sve zna .... s njim u diskusiju ulaziti jePlavo-bijeli wrote:Dobro eto ti znaš a FBI, CIA, KGB ne znaju. Jes.
- славянин
#10312 Re: Ateizam vs. Religija
Ovo kao bal “dokazi ko je ludji” svadjaju se o tome dali su vanzemaljci ili duhovi tj. Dzini ili sta vec vec ne prisutni na zemlji (sto je kao neupitno)
najtuznike sto se spominje i nauka konstantno , puna usta nauka i naucnici a ovamo o letecim dzinima prica jao jao 
- славянин
#10313 Re: Ateizam vs. Religija
Nema u “tudjim” drzavamaPlavo-bijeli wrote:
NEMA PRISILE U VJERI!! NEMA MALO SUTRA![]()
- Plavo-bijeli
#10314 Re: Ateizam vs. Religija
Smrčak reci nam za koga radiš i koju obavještajnu službu, s obzirom na sve tvoje poznavanje vanzemaljaca, svih mogućih tajni Qurana i skrivenih kodova, te poznavanje drevnih tekstova i jezika, rekao bih barem Mossad ili ISI. Priznaj slobodno može i na pm.beni-bu-man wrote:pa jeboga ti Smrle sve zna .... s njim u diskusiju ulaziti jePlavo-bijeli wrote:Dobro eto ti znaš a FBI, CIA, KGB ne znaju. Jes.![]()
![]()
u zdrav mozak
- Plavo-bijeli
#10315 Re: Ateizam vs. Religija
nemam šta dokazivati, ipak sam ja luđi.славянин wrote:Ovo kao bal “dokazi ko je ludji” svadjaju se o tome dali su vanzemaljci ili duhovi tj. Dzini ili sta vec vec ne prisutni na zemlji (sto je kao neupitno)najtuznike sto se spominje i nauka konstantno , puna usta nauka i naucnici a ovamo o letecim dzinima prica jao jao
p.s dzinni ne mogu da lete osim ako ne koriste posebne avione, a možda sam i ja neupućen
- Smrcak15
#10316 Re: Ateizam vs. Religija
naravno da si ne upucenPlavo-bijeli wrote:nemam šta dokazivati, ipak sam ja luđi.славянин wrote:Ovo kao bal “dokazi ko je ludji” svadjaju se o tome dali su vanzemaljci ili duhovi tj. Dzini ili sta vec vec ne prisutni na zemlji (sto je kao neupitno)najtuznike sto se spominje i nauka konstantno , puna usta nauka i naucnici a ovamo o letecim dzinima prica jao jao
p.s dzinni ne mogu da lete osim ako ne koriste posebne avione, a možda sam i ja neupućen
imaju dzinni letaci, koji imaju mogucnost letenja, imaju oni koji se krecu pri zemlji, i ronioci, koji su pod vodom.
Last edited by Smrcak15 on 09/01/2019 10:29, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
#10317 Re: Ateizam vs. Religija
Citajuci Smrleta reko bi covjek da je poslanikPlavo-bijeli wrote:Smrčak reci nam za koga radiš i koju obavještajnu službu, s obzirom na sve tvoje poznavanje vanzemaljaca, svih mogućih tajni Qurana i skrivenih kodova, te poznavanje drevnih tekstova i jezika, rekao bih barem Mossad ili ISI. Priznaj slobodno može i na pm.beni-bu-man wrote:pa jeboga ti Smrle sve zna .... s njim u diskusiju ulaziti jePlavo-bijeli wrote:Dobro eto ti znaš a FBI, CIA, KGB ne znaju. Jes.![]()
![]()
u zdrav mozak
- Plavo-bijeli
#10318 Re: Ateizam vs. Religija
Jel ronioc zanimanje ili rasa?Smrcak15 wrote:naravno da si ne upucenPlavo-bijeli wrote:nemam šta dokazivati, ipak sam ja luđi.славянин wrote:Ovo kao bal “dokazi ko je ludji” svadjaju se o tome dali su vanzemaljci ili duhovi tj. Dzini ili sta vec vec ne prisutni na zemlji (sto je kao neupitno)najtuznike sto se spominje i nauka konstantno , puna usta nauka i naucnici a ovamo o letecim dzinima prica jao jao
imaju dzinni letaci, koji imaju mogucnost letenja, imaju oni koji se krecu pri zemlji, i ronioci, koji su pod vodom.
- Smrcak15
#10319 Re: Ateizam vs. Religija
Plavo-bijeli wrote:beni-bu-man wrote:pa jeboga ti Smrle sve zna .... s njim u diskusiju ulaziti jePlavo-bijeli wrote:Dobro eto ti znaš a FBI, CIA, KGB ne znaju. Jes.![]()
![]()
u zdrav mozak
Smrčak reci nam za koga radiš i koju obavještajnu službu, s obzirom na sve tvoje poznavanje vanzemaljaca, svih mogućih tajni Qurana i skrivenih kodova, te poznavanje drevnih tekstova i jezika, rekao bih barem Mossad ili ISI. Priznaj slobodno može i na pm.
hahahahah
- славянин
#10320 Re: Ateizam vs. Religija
Vidis da imaju i leteci dzini
(to sam onako bubno) da pokusam jos - imaju i oni sto se teleportiraju a i oni sto kroz zidove prolaze 
- Smrcak15
#10321 Re: Ateizam vs. Religija
ne znam to, pitanje je na mjestu Jesu li po zanimanju ili su neka vodena vrsta dzina, koji su cijelo vrijeme pod vodom.Plavo-bijeli wrote: Jel ronioc zanimanje ili rasa?
- beni-bu-man
#10322 Re: Ateizam vs. Religija
To je Aquaman bic plizSmrcak15 wrote:ne znam to, pitanje je na mjestu Jesu li po zanimanju ili su neka vodena vrsta dzina, koji su cijelo vrijeme pod vodom.Plavo-bijeli wrote: Jel ronioc zanimanje ili rasa?
- Smrcak15
#10323 Re: Ateizam vs. Religija
nepoznato mi je da se dzinni znaju teleportirati.славянин wrote:Vidis da imaju i leteci dzini(to sam onako bubno) da pokusam jos - imaju i oni sto se teleportiraju a i oni sto kroz zidove prolaze
teleportacija po Kuranu je uradjena od covjeka koji je imao znanje o tome a ne od dzinna.
bubno ali si pogodio.Vidis da imaju i leteci dzini(to sam onako bubno)
- Ramzess Veliki
#10324 Re: Ateizam vs. Religija
Iscitacu ovo bas me interesuju detalji.Smrcak15 wrote:pogresno zakljucujes
28:38. "O velikaši," - reče faraon - "ja ne znam da vi imate drugog boga osim mene, a ti, o Hamane, peci mi opeke i sagradi mi toranj da se popnem k Musaovu Bogu, jar ja mislim da je on, zaista, lažac!"
39. A on i vojske njegove bijahu se bez ikakva osnova ponijeli na Zemlji i mislili su da Nam neće biti vraćeni
40. pa Mi dohvatismo i njega(faraona) i vojske njegove i u more ih bacismo; pogledaj kako su skončali nevjernici!
'
41. A bili smo ih učinili vođama koji su pozivali u ono zbog čega se ide u vatru - a na Sudnjem danu niko im neće pomoći -
42. i popratismo ih prokletstvom na ovome svijetu, a na onome svijetu biće od svakog dobra udaljeni
Nego jedno pitanje, u Bibliji se spominje narod Anunaki, dio o lutanju Mojsija (Musa) po pustinji nakon bjezanja iz Egipta, kad je poslao patrole na sve strane da traze pogodnu zemlju, pa su se jedni vratili sa sjevera (istorijski grad Babel) u strahu I referisali o narodu koji je visok skoro tri metra.
Spominje li se gdje to u Kur'anu?
Moguce I da je rijec o Zuluima, a Anunaki se povezuju sa civilizacijom svemirske rase sa drugoga sunca koji su vladali jedno vrijeme Babiloncima I naucili ih tehnologiji pa su se ko biva vratili na svoju planetu po poznatom naucniku …

- Smrcak15
#10325 Re: Ateizam vs. Religija
Ramzess Veliki wrote:Iscitacu ovo bas me interesuju detalji.Smrcak15 wrote:pogresno zakljucujes
'
Nego jedno pitanje, u Bibliji se spominje narod Anunaki, dio o lutanju Mojsija (Musa) po pustinji nakon bjezanja iz Egipta, kad je poslao patrole na sve strane da traze pogodnu zemlju, pa su se jedni vratili sa sjevera (istorijski grad Babel) u strahu I referisali o narodu koji je visok skoro tri metra.
Spominje li se gdje to u Kur'anu?
Moguce I da je rijec o Zuluima, a Anunaki se povezuju sa civilizacijom svemirske rase sa drugoga sunca koji su vladali jedno vrijeme Babiloncima I naucili ih tehnologiji pa su se ko biva vratili na svoju planetu po poznatom naucniku …
Kurandio o lutanju Mojsija (Musa) po pustinji nakon bjezanja iz Egipta, kad je poslao patrole na sve strane da traze pogodnu zemlju,
5:26 'Četrdeset godina oni će zemljom lutati' – reče On(Bog) – 'jer će im Sveta zemlja zabranjena biti, a ti ne tuguj za narodom grješnim!'
ne znam Jesu li to oviNego jedno pitanje, u Bibliji se spominje narod Anunaki,
69. Zar vam je čudno(narode Ad) što vam pouka od Gospodara vašeg dolazi po čovjeku, jednom od vas, da vas opominje? Sjetite se da vas je On nasljednicima Nuhova naroda učinio; to što ste krupna rasta - Njegovo je djelo. I neka su vam zato uvijek na umu Allahove blagodati, da biste postigli ono što budete željeli."
nisu to nikakve rase sa drugih planeta.Moguce I da je rijec o Zuluima, a Anunaki se povezuju sa civilizacijom svemirske rase sa drugoga sunca koji su vladali jedno vrijeme Babiloncima I naucili ih tehnologiji pa su se ko biva vratili na svoju planetu po poznatom naucniku …