Zna to i izraelHerr Flick wrote:Pa naravno da nije,ratuju u Siriji,bilo kakav sukob sa Izraleom im je najmanje potreban
Sirija vol. 2
- walter kurtz
#10301 Re: Sirija vol. 2
- Arteta
#10302 Re: Sirija vol. 2
Izraelu bi sada godio sukob sa Hezbollahom, kada su ovi zauzeti.
- Challenger__
#10303 Re: Sirija vol. 2
Čuj okršaj, sada. Svašta...
_____
- Istok Alepa, mapa:

_____
- Istok Alepa, mapa:

- walter kurtz
#10304 Re: Sirija vol. 2
Idf lupa po jugu libanona
- Challenger__
#10305 Re: Sirija vol. 2
To je to: obori civili avion tamo, vojni vamo, udari na SAA tamo, pa na Liiban vamo... Ne predaju se cionisti, nema govora.walter kurtz wrote:Idf lupa po jugu libanona
- Arteta
#10306 Re: Sirija vol. 2
Zivo me zanimo kako ce Al Jazeera da prenosi ove nesuglasice izmedju Izraela i Hezbollaha, s obzirom da su i jedni i drugi u medijima prikazani kao muslimanoubice.
- Challenger__
#10307 Re: Sirija vol. 2
To je privid: Izrael i Turska, vehabijske monrahije i izraelski lobi u GB, Fra i USA su jedna strana, jedan svijet, jedan blok.Arteta wrote:Zivo me zanimo kako ce Al Jazeera da prenosi ove nesuglasice izmedju Izraela i Hezbollaha, s obzirom da su i jedni i drugi u medijima prikazani kao muslimanoubice.
- Challenger__
#10308 Re: Sirija vol. 2
- Rif Latakija:

- Damask, danas:

_____A Syrian family wrote this in Russian on the roof of their house in the countryside of #Lattakia:
"Good morniong Russia, You are our brothers, and our friends. Thank you.".
Acctually you can see the house owner standing on the roof and watching the RuAF helicopters commiung back from a mission.
- Damask, danas:

Last edited by Challenger__ on 04/01/2016 17:24, edited 1 time in total.
- Mlohavi
#10309 Re: Sirija vol. 2
Seikh Miskin i jeste bitan, al' ovo se ocito vec pretvorilo u borbu za svaku rupu u gradu. Dok je SAA savrseno dobro napredovala u Latakiji i oko Aleppa, ovi na jugu se nisu nesto mnogo ni pretrgli da rasterete suborce u drugim provincijama. Hoce li napad dati rezultate ovdje il' na nekom drugom mjestu, ostaje da vidimo, al' ja ne bih dirao ove na jugu.
-
zrakomlat
#10310 Re: Sirija vol. 2
O čemu se radi, gdje čitate to?Mlohavi wrote:Ma nece, stat ce ovo sve jos veceras.walter kurtz wrote:Okrsaj hezbe i izraela vol 2
Hezbollah je morao dati kakav god odgovor na ubistvo Kuntara, ovo je vjerovatno dobro odmjereno s njihove strane da ipak ne izazovu Izrael previse. Ne smiju presutiti da se ne procita kao slabost, a ne vjerujem da u ovom trenutu mogu priustiti sukob s Izraelom. Taman koliko im je trebalo, uvijek mogu tvrditi da su ubili/ranili neke vojnike u ovom napadu i svi sretni.
-
RepublikanskaGarda
#10311 Re: Sirija vol. 2
Žestoke borbe izbile i oko grada Nawe, provincija Daara, teroristi u Madayi treći put odbili ultimatum Sirijske vojske da sa naoruzanjem napuste grad, civili u tom gradiću pred Zabadania i dalje ostaju taocima tursko-saudijsko-katarskih plačenika, prije mjesec dana u Madayi su održaI masovni pro-režimski prosvjedi u kojem su prosvjednici trazili da naoruzane teroristicke grupacije napuste grad.
- Challenger__
#10312 Re: Sirija vol. 2
Evo sad čitam... Bahrein se pridružio progonu iranskih diplomata i prekidu diplomatskih odnosa, a izgleda i Emirati. Situacija se zaoštrava i sada je jasno zašto je likvidiran Nimr: željela se radikalizacija jer očigledno samo u eskalaciji određeni krugovi vide izlaz...
- Mlohavi
#10313 Re: Sirija vol. 2
Ja procitah od nekoliko njih na twitteru, uglavnom valjda ovdje mozes vidjeti o cemu se radizrakomlat wrote:
O čemu se radi, gdje čitate to?
https://www.rt.com/news/327861-israel-l ... rder-fire/
-
zrakomlat
#10314 Re: Sirija vol. 2
U međuvremenu sam pročitao na temi o Izraelu, pogledam i ovo. HvalaMlohavi wrote:Ja procitah od nekoliko njih na twitteru, uglavnom valjda ovdje mozes vidjeti o cemu se radizrakomlat wrote:
O čemu se radi, gdje čitate to?
https://www.rt.com/news/327861-israel-l ... rder-fire/
- Mlohavi
#10315 Re: Sirija vol. 2
Najiskrenije sam mislio da bi u slucaju veceg sukoba Izraela i hezbollaha, zbog ovog hezbollahovog angazmana u Siriji, hladno pivo pio te ceskajuci jajca potpuno objektivno navijao da po obe strane bude krvavo. Jutros se malo popi**arase i eto cini mi se da bi nesto prelomilo u meni da ipak navijam za hezbollah.
Opet ona zica u meni zbog koje uvijek navijam za slabije il' nesto vise, ne znam.
Last edited by Mlohavi on 04/01/2016 18:18, edited 1 time in total.
- Challenger__
#10316 Re: Sirija vol. 2
Mlohavi wrote:Najiskrenije sam mislio da bi u slucaju veceg sukoba Izraela i hezbollaha, zbog ovog hezbollahovog angazmana u Siriji, hladno pivo pio te ceskajuci jajca potpuno objektivno navijao da po obe strane bude krvavo. Jutros se malo popi**arase i eto cini mi se ipak da bi nesto prelomilo u meni da ipak navijam za hezbollah.Opet ona zica u meni zbog koje uvijek navijam za slabije il' nesto vise, ne znam.
_____
- Ono što sam više puta pominjao, što robovi i mediokriteti zalutali u vanjsku politiku ne razumiju:
Američko vojno rukovodstvo se protivi Obaminim naporima da na silu smijeni vlast u Damasku
writen by Gareth Porter
-
sarajevoxxxx
#10317 Re: Sirija vol. 2
Saudija prekinula sve trgovinske veze sa Iranom. Potpuna zabrana putovanja Saudijcima u Iran.
-
sarajevoxxxx
#10318 Re: Sirija vol. 2
Joj koja logika. Ruska intervencija i otvoreno slanje iranskih generala u Siriju je milion puta veća eskalacija. Ovo sto Saudija radi nije milioniti dio šta je Iran uradio za Asada.Challenger__ wrote:Evo sad čitam... Bahrein se pridružio progonu iranskih diplomata i prekidu diplomatskih odnosa, a izgleda i Emirati. Situacija se zaoštrava i sada je jasno zašto je likvidiran Nimr: željela se radikalizacija jer očigledno samo u eskalaciji određeni krugovi vide izlaz...
Da je mrva pravde masovnog ubicu iz Damaska bi sav svijet davno izolovano. Kakva crna eskalacija. Protjerivanje diplomata eskalacija
Ubijanje hiljada sirijske djece od strane Rusije i Irana nije nikakva eskalacija već otvoreni rat do istrebljenja.
- salik79
#10319 Re: Sirija vol. 2
A ubijanje hiljada hadzija na Hadzu, kako to nazvati?sarajevoxxxx wrote:Joj koja logika. Ruska intervencija i otvoreno slanje iranskih generala u Siriju je milion puta veća eskalacija. Ovo sto Saudija radi nije milioniti dio šta je Iran uradio za Asada.Challenger__ wrote:Evo sad čitam... Bahrein se pridružio progonu iranskih diplomata i prekidu diplomatskih odnosa, a izgleda i Emirati. Situacija se zaoštrava i sada je jasno zašto je likvidiran Nimr: željela se radikalizacija jer očigledno samo u eskalaciji određeni krugovi vide izlaz...
Da je mrva pravde masovnog ubicu iz Damaska bi sav svijet davno izolovano. Kakva crna eskalacija. Protjerivanje diplomata eskalacija![]()
Ubijanje hiljada sirijske djece od strane Rusije i Irana nije nikakva eskalacija već otvoreni rat do istrebljenja.
-
Avetinho
#10320 Re: Sirija vol. 2
Ili recimo Indijanaca na Divljem Zapadu prije 200 godina. Zasto Ass-sadista ne bi smio raditi isto?salik79 wrote:A ubijanje hiljada hadzija na Hadzu, kako to nazvati?sarajevoxxxx wrote:Joj koja logika. Ruska intervencija i otvoreno slanje iranskih generala u Siriju je milion puta veća eskalacija. Ovo sto Saudija radi nije milioniti dio šta je Iran uradio za Asada.Challenger__ wrote:Evo sad čitam... Bahrein se pridružio progonu iranskih diplomata i prekidu diplomatskih odnosa, a izgleda i Emirati. Situacija se zaoštrava i sada je jasno zašto je likvidiran Nimr: željela se radikalizacija jer očigledno samo u eskalaciji određeni krugovi vide izlaz...
Da je mrva pravde masovnog ubicu iz Damaska bi sav svijet davno izolovano. Kakva crna eskalacija. Protjerivanje diplomata eskalacija![]()
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10321 Re: Sirija vol. 2
pa normalno, i ameri su bacili atomsku na japan
- salik79
#10322 Re: Sirija vol. 2
@Avetinho
Za vas nemuslimane - ovo se desilo na posljednjem hadzu, a da zvanicna istraga nikada nije sprovedena...
Za vas nemuslimane - ovo se desilo na posljednjem hadzu, a da zvanicna istraga nikada nije sprovedena...
Last edited by salik79 on 04/01/2016 18:42, edited 1 time in total.
-
zrakomlat
#10323 Re: Sirija vol. 2
Naravno, inače sve to nema nikakvog smisla. Kakve direktne qrčeve veze imaju bahrein i uae sa saud-iran odnosom. Nikakve.Challenger__ wrote:Evo sad čitam... Bahrein se pridružio progonu iranskih diplomata i prekidu diplomatskih odnosa, a izgleda i Emirati. Situacija se zaoštrava i sada je jasno zašto je likvidiran Nimr: željela se radikalizacija jer očigledno samo u eskalaciji određeni krugovi vide izlaz...
Opada cijena nafte, posebno sad kad i Iranu sakcije ublaže, pa i oni krenu plasirati svoju. A saudi polako odoše u nedozvoljeni minus. Treba malo dići cijenu.
- Challenger__
#10324 Re: Sirija vol. 2
Mislim da je riječ o smišljenom saudijskom spinu - političkoj eksploataciji paljevine ambasade u Teheranu. Sada niko ne priča o barbarskom karakteru vlasti u Rijadu a povodom egzekucije Nimra, sada svi pričaju o ambasadi i "opravdanoj" reakciji Rijada...
Ili, kako od vahabitskog barbara, parije (činjenica), preko noći postati "žrtva" (spin).
To je poenta, vjerujem.
_____
Ili, kako od vahabitskog barbara, parije (činjenica), preko noći postati "žrtva" (spin).
To je poenta, vjerujem.
_____
Asian officer with Syrian flag patch in Latakia, Syria
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10325 Re: Sirija vol. 2
vidi salika tekfirđije starog što tekfiri ... maske su pale