Irak

Post Reply
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#10301 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Challenger__ wrote:Što se mene tiče, nema greške: tamne sunčane naočale i ljeti i zimi. Pitao mene jednom jedan bitan lik "zašto imam naočale i ljeti i zimi". Ne znam da li je bio maliciozan, ali sam mu rekao ovo: "iz milosrđa, štitim vas od sopstvene harizme".

Aha, sada znam ko je Dzevdo. :oops: :D
walter kurtz

#10302 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

jao_situacije wrote:

:lol:

jel on u banovićima još uvijek :mrgreen:
Nije u banovicima i dalje dominira nego vjerovatno spava
insomnia78

#10303 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Challenger__ wrote:Što se mene tiče, nema greške: tamne sunčane naočale i ljeti i zimi. Pitao mene jednom jedan bitan lik "zašto imam naočale i ljeti i zimi". Ne znam da li je bio maliciozan, ali sam mu rekao ovo: "iz milosrđa, štitim vas od sopstvene harizme".

To je to
Hahaha
:thumbup: Image
Novak20

#10304 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Novak20 »

insomnia78 wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:

To je to
Hahaha
:thumbup: Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup:
asurbanipal

#10305 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

Challenger__ wrote:
walter kurtz wrote:Kad zavrse ovi ratovi u siriji i iraku morat cemo mi forumska ekipa negdje na janjetinu :mrgreen:
Znam mjesto gdje daleko najbolje meso u Bosni. Ne jagnjetina nego teletina ispod sača, u Turbetu. Da, tamo, nemoj se smijati.

Ništa bez Gojka... :mrgreen:

http://www.lovackidom.net/
Last edited by asurbanipal on 15/09/2015 09:54, edited 1 time in total.
asurbanipal

#10306 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote:Meni je najveca enigma na ovim temama @amoniman. Nevjerovatno inteligentan i nacitan lik. Na avataru mu osoba koju bas malo ljudi van britanskih ostrva poznaje.

Michael Collins. :mrgreen:

Jeste, načitan je lik, na onoj staroj temi smo se kačili, kasnije smo malo "omekšali" raspravu. Imao je dosta zanimljivih izvora, mada je i on znao sa izvorima omahnuti.
Kikibombona

#10307 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

asurbanipal wrote:
Opetja033 wrote:Meni je najveca enigma na ovim temama @amoniman. Nevjerovatno inteligentan i nacitan lik. Na avataru mu osoba koju bas malo ljudi van britanskih ostrva poznaje.

Michael Collins. :mrgreen:

Jeste, načitan je lik, na onoj staroj temi smo se kačili, kasnije smo malo "omekšali" raspravu. Imao je dosta zanimljivih izvora, mada je i on znao sa izvorima omahnuti.
Imao je kontakte sa pripadnicima Ahrar Shama, sto nije bas dobra preporuka. :mrgreen:

Al je prvi rekao da je ISIL najjaci, kada niko od nas za njih nije cuo.
dragma
Vozim: Pješe

#10308 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dragma »

Challenger__ wrote:
walter kurtz wrote:I meni je pis ovo jedan lik za kurde :lol:
Da,da, tim riječima. Nisam mogao a da ne puknem od smijeha.

Reko', Kiki LEGENDO.
:lol: :thumbup:

Moj dobri @Kiki, fakat je extra lik

P.S.
Hoću i ja sa vama na janjetinu pliiiz :) :)
Morem li? :D
Opetja033

#10309 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote:Ne bih dalje iako je o tome pisao javno.
:thumbup:
Nisam znao. Znam mu jedino mahalu jer je o tome javno pisao, ostalo sam promasio.
Nismo u licne detalje ulazili. Samo BI i FK Sarajevo.
Jbt kad skontas da smo godinama na istoj temi. Tuga sviju mi. Ne radi nas naravno, nego radi ljudi dole.
Odoh i ja. Laku noc svima!
Jedno sam vrijeme mislio da ste ti i on isti likovi. Slicno pisanje, slican temperament i slicna razmisljanja.

A gdje je Udrch? :D

Sjecam se da je jos davno rekao da ce Nusra osloboditi Siriju! :D
Bio je i onaj Cetmi! Moguce da se radi o istim liku, slicno su pisali...

I da, gdje je Kalavikulin jaran Edresu (il tako nesto)? :lol:

Mislim da je on bio prvi pravi selefija na temi Sirija. :lol: Kada je pisao, ISILa nije bilo. Ostaje enigma, za koga sada navija... ISIL, Nusru ili Islamski front! Cijenim ove prve, al ko zna... :D
Pa dobro, obojica smo Hordasi. Nije se sa nama i nasim temperamentom zajebavati :mrgreen:
Bilo je stvari u kojima se nismo slagali ali on je forumas sa cijim se stavovima moje misljenje najvise poklapa.

@azure da, Michael Collins. Namjerno nisam napisao ime da vidim ko ce provaliti. Iskreno, ne cudi me sto si ti prvi napisao :mrgreen:

P.S. Fakat nema @udrcha nikako na forumu vec duze vrijeme. Pencilin za komunjare na svim politickim temama :mrgreen:
walter kurtz

#10310 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

dragma wrote:
Challenger__ wrote:
walter kurtz wrote:I meni je pis ovo jedan lik za kurde :lol:
Da,da, tim riječima. Nisam mogao a da ne puknem od smijeha.

Reko', Kiki LEGENDO.
:lol: :thumbup:

Moj dobri @Kiki, fakat je extra lik

P.S.
Ti si svakako u nasem timu
walter kurtz

#10311 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

asurbanipal wrote:
Challenger__ wrote:
walter kurtz wrote:Kad zavrse ovi ratovi u siriji i iraku morat cemo mi forumska ekipa negdje na janjetinu :mrgreen:
Znam mjesto gdje daleko najbolje meso u Bosni. Ne jagnjetina nego teletina ispod sača, u Turbetu. Da, tamo, nemoj se smijati.

Ništa bez Gojka... :mrgreen:

http://www.lovackidom.net/
Dobar je goja :thumbup:
Challenger__

#10312 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:A gdje je Udrch? :D

Sjecam se da je jos davno rekao da ce Nusra osloboditi Siriju! :D
Bio je i onaj Cetmi! Moguce da se radi o istim liku, slicno su pisali...
Cetmi je udrch-ov klon. Uhvatio sam ga na djelu, priznao je. :mrgreen: Razgulio je na onaj raj.vosa-x ali je i tamo bio preglasan.
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Aha, sada znam ko je Dzevdo. :oops: :D
8-)

Kod Dževada su zatamjena dioptrijska stakla, a ne tamne sunčane naočale. Kao Neo, kontaš.

Image

:wink:
dragma wrote: P.S.
:kiss:
Maystor

#10313 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Maystor »

Totalni raspad anti-isil koalicije u Iraku. Pripadnici šiitskih odreda se poklaše između sebe, irački premijer ne komanduje nikome, kurdi pod vodstvom kriminalca Barzanija dokazuju ono što sam oduvjek tvrdio, da su pleme, a ne državotvoran narod (činjenica da su ugnjetavani ne mijenja činjenicu da su to što jesu) ...
a isil dere guzove svima. Zračni udari koalicije koja je stvorila isil nemaju nikakav efekat.
Kozojebi ponovo kontrolišu grad Baidži kao i rafineriju sjeverno od grada. I na drugim mjestima su u naletu. Ludilo.
Kikibombona

#10314 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Maystor wrote:kurdi pod vodstvom kriminalca Barzanija dokazuju ono što sam oduvjek tvrdio, da su pleme, a ne državotvoran narod (činjenica da su ugnjetavani ne mijenja činjenicu da su to što jesu) ...
:lol: :lol: :lol: :lol:
Nešto ranije je buduću politiku Erbila je prilično jasno rasvijetlio Fuad Hussein, čelnik predsjedničke administracije vođe iračkog Kurdistana, kada je u intervjuu za The Globe And Mail rekao: „Irak je već podjeljen i mi ovdje imamo novu stvarnost. Krećemo se u smjeru samoopredjeljenja i taj je proces već počeo." Naglasio je i da je bivša vlada Nouria Al-Malikia godinama vodila politiku podjele, zbog čega su aktualni događaji bili neizbježni. Prema njegovim riječima, nakon što je u lipnju 2014. ekstremistička skupina Islamske Države Iraka i Levanta (ISIL) uspostavila kontrolu nad gradom Mosulom, administrativnim sjedištem pokrajine Nineweh, bilo je očito da će se zemlja "podijeliti na tri dijela". Kurdi su tada rekli da je grad Kirkuk sada pod punom kontrolom kurdskih snaga i da nema potrebe komentirati odlazak iračke vojske. "Iračka vojska je nestala, tako da smo ispunili vakum i zaštitili Kirkuk i druga područja. Iračka vojska više ne postoji“, krajem lipnja izjavljuje Fuad Hussein.
"Ne očekujem aktivnu pomoć, ali ni otpor. Ljudi mogu živjeti zajedno samo dobrovoljno, a ne pod prisilom. Ne tako davno, za izjave o neovisnosti Kurdistana se moglo završiti u zatvoru. Neovisnost je prirodno pravo svakog naroda. Upozoravali smo Bagdad o prijetećoj opasnosti, ali su nas ignorirali, unatoč našim upozorenjima kako ISIL mobilizira sve jače snage uz granicu. Suniti su zanemareni i njihove potrebe za boljim cestama, bolnicama i školama je rješavala šiitska vlada Nouria Al-Malikia i onda se pojavio ISIL koji se predstavio kao glas težnji sunita.
Barzani: Kirkuk is Kurdistan; it won’t fall to enemy ever again
“It is important to them in terms of morale and politically -- if they manage to take Kirkuk. But they must know that either we will all die, or Kirkuk will never fall to the enemy ever again,” he promised
“They talk about bringing back the 12th division to Kirkuk, but that won’t happen,” Barzani vowed. “The 12th division will never set foot in Kirkuk. The past mistake will not be repeated.”
http://rudaw.net/english/kurdistan/18022015
"Samo pogledajte ono što su Kurdi napravili. Oni su već uspostavili granicu. Osvojili su Kirkuk jer su shvatili da je ovo kraj igre. Sada trebaju dobiti teritorij koji oni žele, jer svatko će dobiti ono što osvoji u ovom ratu, a zemlja će, na žalost, prestati postojati", rekao je Michael Hayden.
Dovidjenja i prijatno! :D

Sijja i suni Arapi mogu samo dobiti po nosu ako sa puskom dodju u Kurdistan. To ti je DRAZAVOTVORNOST! :thumbup:
a isil dere guzove svima.
Ako kome dere, dere raspaloj irackoj vojsci i sijja milicijama. Pesmerge te papucare nalupaju obicno za dan, a nekada potraje i dva-tri dana. :mrgreen:
Opetja033

#10315 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Barzani upravo demantuje tvoje nebuloze/vlazne snove o tome kako ce arapski sunniti u Iraku najvise najebati i kako im prijeti nestanak te da moraju pristati na podjele i mape koje dolaze samo iz tvoje glave i koje nemaju veze sa vezom.
Vidis druge stvar ali ne vidis direktna demantovanja tvojih nebuloza.
fosna2014

#10316 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:Barzani upravo demantuje tvoje nebuloze/vlazne snove o tome kako ce arapski sunniti u Iraku najvise najebati i kako im prijeti nestanak te da moraju pristati na podjele i mape koje dolaze samo iz tvoje glave i koje nemaju veze sa vezom.
Iracki suniti su vec sad najvise nahebali i nahebace jos vise. Za to ti ne treba Barzani ni njegova prica. Irak postaje sve vise siitski, a za to je zasluzan najvise ISIS i alkoholicari iz Sadamovog reda i odreda. Naravno jako bitan faktor kod Arapa su inat i naivnost.
Kikibombona

#10317 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Barzani upravo demantuje tvoje nebuloze/vlazne snove o tome kako ce arapski sunniti u Iraku najvise najebati i kako im prijeti nestanak te da moraju pristati na podjele i mape koje dolaze samo iz tvoje glave i koje nemaju veze sa vezom.
Ti kao da impliciras da ja imam nesto protiv sunita. :-) Jucer sam, recimo, osudjivao politiku Irana koja perfidno favorizuje sijja a zanemaruje suni Kurde.

Suniti su vec najebali. Ratuje se u njihovim gradovima, oni najvise ginu i napustaju svoje domove... I to je tek pocetak. Iracka vojska i sijja milicije ce na kraju uci u Mosul i Faludzu, sto ce opet rezultirati devastacijom, civilnim zrvama i egzodusom. I, sta onda? Ocekujes da ce se iracka vojska povuci iz gradova za koje ce krv proliti? Hm, hmm, hmmm...

Suniti su napravili strasnu gresku sto su stali uz ISIL. Da su se organizovali oko neke manje zlocinacke vojske, dobili bi podrsku Amerike, Turske, Sauda i ekipe, te bi imali ogromne sanse da se izbore za poziciju u Iraku ili cak nezavisnu drzavu. Ovako ih niko ne moze podrzati... Sami su ga sebi uvalili.

Ja opet prizeljkujem da dobiju drzavu na potezu Samara - Mosul, Faludza - granica sa Sirijom, a sijje da dobiju sve od Dare do Hame. I eto, odlican kompromis.

Barzani kritikuje Malikija. Govori da je i on jedan od krivaca za sektaski rat. Ohrabruje sunite da se bore za svoja prava itd. Medjutim, isti taj Barzani je uzeo Kirkuk na koji su pretendovali suniti. Uzeo je pored Kirkuka ogroman teritorij na koji su pretendovali suniti, gdje sijje nema ni nacrtanog... Niko kao Barzani nije profitirao od ISILa, sunijskog pogresnog izbora. Njemu bi bez sumnje odgovaralo jacanje sunija, koji bi bili tampon zona izmedju sijja Arapa i Kurda. To bi bilo odlicno za njega. Krve se sijja i suni Arapi, a Kurdi vamo potpuno bezbjedni... Prejeben je igrac Barzani! :thumbup: :D
Kikibombona

#10318 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Belgian Senators Call for International Support for Kurdistan
Kurdish officials told the Belgian politicians that the IDPs and refugees cannot stay in the region forever
http://www.basnews.com/en/news/2015/09/ ... kurdistan/

Jastuk, naivac :D
AleksoMKD

#10319 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

Kikibombona wrote: Suniti su napravili strasnu gresku sto su stali uz ISIL. Da su se organizovali oko neke manje zlocinacke vojske, dobili bi podrsku Amerike, Turske, Sauda i ekipe, te bi imali ogromne sanse da se izbore za poziciju u Iraku ili cak nezavisnu drzavu. Ovako ih niko ne moze podrzati... Sami su ga sebi uvalili.
Meni se cini da nisu imali neki izbor, t.j. da su druge moguce grupe/vojske jednostvano pometene od strane ISIL-a i sad nemaju gde.
Da se dignu protiv ISIL-a? Ne verujem.
nacho_

#10320 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by nacho_ »

@svi Vi k'o političari pravi, svađate se i zakuhavate, a onda hajmo na teletinu. Ovo niđe na svijetu nema. :D :D :D

:sax:
skupljac_zeljeza

#10321 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by skupljac_zeljeza »

"Militanti organizacije ISIS napadaju rusku avio-bazu, kako prenose ruski mediji. Ruski mediji su preneli da su se ruski marinci sukobili sa ISIS-om u nedelju blizu Latakije u Siriji.

Tokom ove borbe marinci su ubili više pripadnika militantne organizacije, dok su neke od njih uhvatili prilikom pokušaja da napadnu avio-bazu koju koristi ruska vojska, preneo je ruski list Sevodnja.

Ono što je interesantno je detalj koji je ruski list pomenuo, a to je da su džihadisti “imali detaljan plan avio-baze i jasne satelitske slike sa obeleženim ključnim vojnim objektima”. S tim u vezi, treba podsetiti da Rusija koristi ovu bazu tek oko nedelju dana.

Dakle, postavlja se pitanje ko je ISIS-u obezbedio ovu vrstu obaveštajnih podataka."
Rampage

#10322 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Zanimljiv i čudan okršaj, u naslovu stoji da je riječ o šiijskim milicijama i ISIL-ovom samoubici:

sumirprimus

#10323 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

skupljac_zeljeza wrote:
"Militanti organizacije ISIS napadaju rusku avio-bazu, kako prenose ruski mediji. Ruski mediji su preneli da su se ruski marinci sukobili sa ISIS-om u nedelju blizu Latakije u Siriji.

Tokom ove borbe marinci su ubili više pripadnika militantne organizacije, dok su neke od njih uhvatili prilikom pokušaja da napadnu avio-bazu koju koristi ruska vojska, preneo je ruski list Sevodnja.

Ono što je interesantno je detalj koji je ruski list pomenuo, a to je da su džihadisti “imali detaljan plan avio-baze i jasne satelitske slike sa obeleženim ključnim vojnim objektima”. S tim u vezi, treba podsetiti da Rusija koristi ovu bazu tek oko nedelju dana.

Dakle, postavlja se pitanje ko je ISIS-u obezbedio ovu vrstu obaveštajnih podataka."
heh a djej baza?
staj oko nje...
koj oko nje?
cime je gadjaju...
eeeeee,u vrazju strinu...bem ti propagandu.
AleksoMKD

#10324 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

Rampage wrote:Zanimljiv i čudan okršaj, u naslovu stoji da je riječ o šiijskim milicijama i ISIL-ovom samoubici:

Cekaj malo, jesu li oni trcali prema automobilu bombi?
sumirprimus

#10325 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

jos gore ko serifi utrkivali se ko ce ga upucat...
:skoljka:
Post Reply