Ukrajina

Post Reply
grizly91

#10301 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Havatar wrote: Na Kosovu je vrseno etnicko ciscenje , ovdje to nije slucaj posto je iz zgrade izaslo i spasilo se oko 300 ljudi niko him nije nista uradio nego su napadali samo one koji su imali uniforme. Isto tako uporedjivati nacin na koji je vladano na Kosovu i sta su sve radili sa ovim je cinizam i nista drugo a ovi sto prave poaralele neka mi pokazu neku masovnu grobnicu slicnu onoj koja se trenutno iskopava u Raski prepunu albanskih tijela a da su to uradili Ukrajinci :?: Upravo ovakve nemoguce paralele koje povlace Srbi koji zale sto vise ne mogu da rade ono sto su radili ni na Kosovu ni bilo gdje ni ne moze biti podrske ruskoj okupaciji posto a oni koji nasjedaju na to samo poikazuju koliko bemaju pojma ni o historiji ni o geopolitici i koliko nisu upoznati ni sa stanjem u Ukrajini ni sa stanjem na Kosovu tokom cijele vladavine Rusa. Jedina paralela koja se moze povuci je paralela sa SAO Krajinama i Srpskom Republikama Bosnom i Hercegovinom posto je isto ponasanje i lokalnih Rusa i Rusije samo sto Ukrajinci nisu nenaoruzani.
Ne znam da ovo postoji u bosanskom jeziku ili je možda iz engleskog (him = njega, ga), što ukazuje na elementarnu nepismenost jednog vrsnog historičara i geopolitičara. :-) A ovo o ruskoj vladavini na Kosovu da ne spominjem :-)

Za ovo crveno neka te je Boga strah, lažove prokleti...
Jel' ova trudnica sa prve slike uniformisana, kao i momak i djevojka sa druge??
Ako to podržavaš, gori si od Četnika iz Višegrada. :run:

Image

Image

Pošto neki forumaši imaju običaj da prozivaju nekog za širenje srpske propagande, evo link pa provjerite:

https://www.facebook.com/profile.php?id ... &sk=photos
Challenger__

#10302 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Jastuk. Sada idem vani, kada se vratim odgovorim ti za Egipat.
Havatar

#10303 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

jastuk1 wrote:
Challenger__ wrote:- Evo, ušla vojska u Kramatorsk i, šta se dešava...? Jebu im građani sve po spisku i napušavaju ih maksimalno. I, šta je sada postigla Nuladnova hunta? Manje od ništa: Samo su još više okrenuli ljude protiv sebe.

VIDEO

Postali su eksperti za autogolove.
Znaš šta meni nije jesno. Kako se u potpunosti slažemo kad je Ukrajina u pitanju, a nikako u vezi Egipta.

U Ukrajini je sada napad na Donbas od strane pučista iz Kijeva gdje je lokalno prorusko stanovništvo napadnuto od strane uljeza fašista iz zapadne Ukrajine koji su ustvari u prevodu na naš jezik pravi "četnici." Sramotno je i presramotno da su neki "Bošnjaci" na forumu na strani Ukrajinskih Kijevskih pučista fašista, a proitiv pro rusa samo zato jer su rusi. Ono neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj. Ma fuj.

Evo danas tenkovi pučista uški u krematorsk i narod izašao iz zgrada ih riječima i psovkama ih istjeruje!
http://www.youtube.com/watch?v=l1JIVBdBzXE
PITANJE ZA HAVATARA: JEL UKRAJINSKA ARMIJA (novoosnovane horde) IMAJU PRAVO DA NAPRAVE ČIŠĆENJE DONBASA? Izjasni se. :!:

S tim u vezi, nikako mi nije jasan tvoj chelli stav glede Egipta i neke nove paradigme i branjenje Sisonje dokazanog zločinca protiv čovječnosti. Pri tom još tvoja naiva da Egipat ne ide svjetnosnom brzinom i ruke SA i selafija, već spominješ da je na sceni neka "nova paradigma" je maksimalna naiva. Zašto i zbog čega si tolko naivan?

Ne moraš odgovoriti ali priznaj barem da nisi principjelan i da i ti voliš duple standarde. Što u prevodu znači da ni ti kao ovi antiruski histeričari na forumu nisi u potpunosti ISKREN.

Na kraju neiskreni samo sebe varaju i prevare.
Imas potpuno pogresno vidjenje posto jedina paralela ove agresije na Ukrajinu sa tvrdnjom da je Rusija tamo gdje su Rusi moze da se pravi jedino sa onim Srbija je tamo gdje su srBski grobovi i takva je situacija na terenu i isto kao sto se tada ponasala Srbija , ubacuje svoje specijalne jedinice a prica kako oni nemaju nista sa tim , nego kako to narod ( iako su proruski protesti izrazito slabo posjeceni i uglavnom su broijili nekoliko stotina ljudi) . Sto se tice tog snimka pogledaj snimke prebijanja, mucenja proukrajinskih demonstranata i ljudi koji su zarobljeni pa uporedi sa ovim i odgovori mi da li bi oni mogli ovako da se ponasaju pred ruskim vojnicima a da ne budu ubijeni ili brutalno prebijeni i to je najbolji dokaz ko je ko i da paralele sa Kosovom nisu moguce posto bi tamo svi sa ovog snimka zavrsili u hladnjaci i onda prevezeni i baceni u Dunav da se ne otkrije sta je uradjeno. Da ne govorim da je to nazifvanje svih Ukrajinaca fasistima a svih Ukrajinki prostitutkama nesto najogavnije i veoma podsjeca na propagandu protiv Bosnjaka 90-tih gdje su se optuzivali za JaSENOVAC a silovanje Bosanki opravdavalo istim ovim i slicnim izrazima koji se koriste za Ukrajinke.
grizly91

#10304 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

sluga_okupatora wrote:
grizly91 wrote: Ne znam da su Rusi palili Ukrajince na Krimu.
Opet ona seljačka priča, podržavaš Ruse == Srbin. Ko si ti da meni negiraš to da sam Bosanac? Pun mi je q... takvih kao ti, a u ovoj prokletoj Bosni ih ima na sve strane i vi činite život nemogućim, i prvi i drugi i treći... Znam u bobu takve poput tebe koji pod krinkom patriotizma mrze sve oko sebe.

Edine, ti li si? :lol:
Nećeš mi vjerovati ali sam se trebao zvati Edin :)
Breathless

#10305 Re: Ukrajina

Post by Breathless »

Ima li kakvih ruskih reakcija na ovaj teror koji provode fasisticke bande? Negdje sam vidio da je sinoc zasjedao ruski vojni vrh, ali nigdje informacija vise o tome.
jastuk1

#10306 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

sanjin_1 wrote:
Ne znam za havatara i za Egipatsko pitanje ali za ostatak civilizovanog svijeta (gdje naravno spadaju Bošnjaci kao jedan od najnaprednijih Balkanskih naroda) radi se o obračunu između legitimne vlade Ukraine i pravoslavno-ruskih terorista..
Što bi bilo tačno da ti pravoslavno-ruski teroriste idu i terorišu po Lavovu, Rivinama i ostalim nedođijama zapadne Ukrajine. Međutim to ovdje (barem još nije) nije slučaj. Ovdje su "pravoslavno-ruski teroriste" napadnuti na svom ognjištu i valjda imaju pravo da se brane od mogućeg istjerivanja i genocida, baš kao što smo se i MI BRANILI OD ČETNIČKE AGRESIJE, ISTJERIVANJA I POKLJA.

Havatar,

Glede tvog zadnjeg posta. Pa onda nek se podjele i gotova stvar. Ali ne, oni hoće cijelu Ukrajinu za sebe i da dalje mogu da muzu jadne rudare. Ako neće da se podjele, onda će morati praviti čišćenje i opet neeeećeeee ostat Ukrajina cjelovita. Zar ne.
Havatar

#10307 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

daxon wrote:
Havatar wrote:Na Kosovu je vrseno etnicko ciscenje , ovdje to nije slucaj
Jeste, no pitanje je: u kom trenutku je na Kosovu vršeno etničko čišćenje, prije ili poslije oružane pobune (ustanka) kosovskih Albanaca, ili možda za vrijeme NATO intervencije? jer ti nam sugerišeš po pitanju Ukrajine da je dozvoljeno ubijati narod koji drugačije misli i ima drugačije političke ambicije, po tebi je to legitimno, zar ne?
sanjin_1 wrote:Dakle, ovdje se radi o redarstvenoj akciji legitimne Ukrainske vlade koja je usmjerena ka eliminisanju pravoslavno-ruskih terorista.
Sugerišeš nam da se i na Kosovu radilo o redarstvenoj akcij legitimne srbijanske vlade, koja je bila usmjerena ka eliminisanju albanskih terorista?
BTW
kada već spominješ pravoslavne, pa i ovi što su protiv pravoslavnih, dakle, oni koje ti voliš, su isto uglavnom 90% pravoslavni.
Vrseno je i prije i tokom a nakon nije bilo moguce posto su istjerani. Nije dozvoljeno ubijati narod ali je normalno vratiti pod kontrolu okupirane teritorije i normalno je da ce u borbama biti mrtvih . Na Kosovu nije bilo akcija usmjerenih prema eliminisanju terorista nego etnickog ciscenja i to sistematskog za koje se odgovornima sudi u Hagu a toga ovdje nema. Da su Ukrajinci izjavljivali "Ukrajinaca ce dosta poginuti ali Rusa vise nece biti" onda bi to bila slicna situacija a ovako nema ni jedne dodirne tacke.
hAZNADAR

#10308 Re: Ukrajina

Post by hAZNADAR »

grizly91 wrote:
hAZNADAR wrote:
grizly91 wrote:
Evo ja ti ne negiram da si Bosanac, ustvari je to na ovoj temi irelevantno. Ima nas raznih i sa raznim misljenjima st otreba uvazavati.
Ali,...

Jednostavno ne idu zajedno neke stvari. Ne mozes opravdavati rusku politiku u Ukrajini i kritikovati samo ukrainsku a istovremeno imati stav o agresiji na BiH kao prosjecan Bosnjak ili Bosanac - u politickom smislu.

Jednostavno je scenario toliko slican i ruska politika toliko bila i ostala protiv bosnjacke da samo emocije, plitko razmisljanje, nedostatak mnogo toga,... moze jednog prosjecnog Bosanca navesti da osudjuje samo ukrajinsku politiku a opravdava rusku. Nije Ukraina samo njihov rat - to sto se desava tamo se itekako tice i nas. Amerika, Irak, zapad,... uopce nisu tema niti nacin diskusije ko je gori na svjetskoj politickoj sceni.

Ukrainci danas prolaze kroz iste nevolje kao Bosnjaci prije 20 god. a protiv njihove zemlje i suvereniteta su isti oni koji su otvoreno pomagali cetnike. Dakle - tu nema puno price ko je tu gori i na cijoj smo strani. I ova tema bi prije trebala biti informativna a ne ko je tamo vise u pravu.
Bolje ti je nemoj...
Da, mogu kritikovati stranu koju želim i za koju smatram da je treba kritikovati. Na strani sam ukrajinskih Rusa zbog toga što su se isti na početku dešavanja u Ukrajini držali po strani i nisu pozivali na uništenje Ukrajinaca nuklearnim oružjem. Nisu Rusi sa istoka zemlje zabranili ukrajinski jezik, nego su ovi zapadni njima zabranili ruski...
Nije mi isto tako jasno kako su neki plakali na ovoj temi kad je Janukovič poslao specijalce na demonstrante na Majdanu, a sada otvoreno veličaju ove koji su poslali tenkove, helikoptere i pješadiju na narod.
A ti Rusi koji su pomagali Srbe u ratu su isti kao i ovaj forumaš koji bi išao na "plaćeni odmor u Ukrajinu" - najobičniji ljudski otpad i šljam.
I hajde mi argumentovano objasni zbog čega se to tiče nas i zbog čega bi to bio i "naš rat"? Ako ćemo pravo te Ruse više zanima njihov komšiluk nego neki tamo Srbi i Bošnjaci, tako da ti ta priča o tome da Rusi rade protiv Bošnjaka ili pomažu Srbe pada u vodu.
Samo ti navijaj za koga hoces i budi na strani kojoj hoces - ali ne mozes u isto vrijeme politicki biti na strani Bosnjaka u ratu i poslije. Isuvise je tu kontradiktornosti da bi mogao navijati i za jedno i drugo. Ne mozes imati isti stav o ratu u Bosni kao prosjecan Bosnjak i biti na strani Rusa.
kada smo kod Rusa, ja ne govorim o dobrovoljcima vec o zvanicnoj politici Rusije koja je od pocetka bila na strani cetnika, politici koja je krsila sankcije prema Milosevicu, lobirala za njega, pomagala sve srpske nacionaliste i osudjivala haske presude cetnicima. I danas kada su cetnici koji negiraju genocid nedvojbeno na strani Rusa,.. navijati za Ruse moze samo neko poput Abdicevaca, Bosnjaka koji su bili u VRS,... ili jednostavno kratkovidni i politicki nepismeni.
Naravno da Ukranija nije nas rat i nemoj to spocitavati,.. ali nas se taj rat itekako tice jer se tu vidi isti scenario i isti trnovit put ka nezavisnosti i suverenosti kojeg danas Ukrajinci imaju. I pogotovo zato sto upravo cetnicki saveznici plus Dodik i slicni podrzavaju Ruse - jasno je na cijoj je strani danas prosjecan Bosnjak i to ovdje i procenat forumasa koji osudjuju rusku agresiju potvrdjuje. Pa ti budi i dalje na strani Rusa - tvoje pravo - ali nemoj zinuti ista o genocidu u BiH, agresiji na BiH, separatizmu u BiH - jer je ocigledno u kojoj si raji. I ta podebljana slova i arogantan ton prosipaj nekome drugome.
Havatar

#10309 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

grizly91 wrote:
Havatar wrote: Na Kosovu je vrseno etnicko ciscenje , ovdje to nije slucaj posto je iz zgrade izaslo i spasilo se oko 300 ljudi niko him nije nista uradio nego su napadali samo one koji su imali uniforme. Isto tako uporedjivati nacin na koji je vladano na Kosovu i sta su sve radili sa ovim je cinizam i nista drugo a ovi sto prave poaralele neka mi pokazu neku masovnu grobnicu slicnu onoj koja se trenutno iskopava u Raski prepunu albanskih tijela a da su to uradili Ukrajinci :?: Upravo ovakve nemoguce paralele koje povlace Srbi koji zale sto vise ne mogu da rade ono sto su radili ni na Kosovu ni bilo gdje ni ne moze biti podrske ruskoj okupaciji posto a oni koji nasjedaju na to samo poikazuju koliko bemaju pojma ni o historiji ni o geopolitici i koliko nisu upoznati ni sa stanjem u Ukrajini ni sa stanjem na Kosovu tokom cijele vladavine Rusa. Jedina paralela koja se moze povuci je paralela sa SAO Krajinama i Srpskom Republikama Bosnom i Hercegovinom posto je isto ponasanje i lokalnih Rusa i Rusije samo sto Ukrajinci nisu nenaoruzani.
Ne znam da ovo postoji u bosanskom jeziku ili je možda iz engleskog (him = njega, ga), što ukazuje na elementarnu nepismenost jednog vrsnog historičara i geopolitičara. :-) A ovo o ruskoj vladavini na Kosovu da ne spominjem :-)

Image

Image

Pošto neki forumaši imaju običaj da prozivaju nekog za širenje srpske propagande, evo link pa provjerite:

To o vladivini Rusa je lapsus i to sam ispravio a sto se tice ubijanja u uniformama govorio sam o ljudima koji su izlazili iz zgrade posto je vise od 300 ljudi izaslo i spasilo se .
Havatar

#10310 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

jastuk1 wrote:
sanjin_1 wrote:
Ne znam za havatara i za Egipatsko pitanje ali za ostatak civilizovanog svijeta (gdje naravno spadaju Bošnjaci kao jedan od najnaprednijih Balkanskih naroda) radi se o obračunu između legitimne vlade Ukraine i pravoslavno-ruskih terorista..
Što bi bilo tačno da ti pravoslavno-ruski teroriste idu i terorišu po Lavovu, Rivinama i ostalim nedođijama zapadne Ukrajine. Međutim to ovdje (barem još nije) nije slučaj. Ovdje su "pravoslavno-ruski teroriste" napadnuti na svom ognjištu i valjda imaju pravo da se brane od mogućeg istjerivanja i genocida, baš kao što smo se i MI BRANILI OD ČETNIČKE AGRESIJE, ISTJERIVANJA I POKLJA.

Havatar,

Glede tvog zadnjeg posta. Pa onda nek se podjele i gotova stvar. Ali ne, oni hoće cijelu Ukrajinu za sebe i da dalje mogu da muzu jadne rudare. Ako neće da se podjele, onda će morati praviti čišćenje i opet neeeećeeee ostat Ukrajina cjelovita. Zar ne.
Zbog cega da se podijele kada ni u gradovima na istoku uglavnom nisu vecina i iako dosta ljudi koji pricaju ruski ili su Rusi podrzava vlast u Kijevu ( primjer za to su navijaci Cernomoreca koji su prije ovih protesta imali prijateljsto sa navijacima Spartaka iz Moskve a sada ucestvuju u obracunima protiv proruskih aktivista)
sluga_okupatora

#10311 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

grizly91 wrote:
sluga_okupatora wrote:
grizly91 wrote: Ne znam da su Rusi palili Ukrajince na Krimu.
Opet ona seljačka priča, podržavaš Ruse == Srbin. Ko si ti da meni negiraš to da sam Bosanac? Pun mi je q... takvih kao ti, a u ovoj prokletoj Bosni ih ima na sve strane i vi činite život nemogućim, i prvi i drugi i treći... Znam u bobu takve poput tebe koji pod krinkom patriotizma mrze sve oko sebe.

Edine, ti li si? :lol:
Nećeš mi vjerovati ali sam se trebao zvati Edin :)
Znao sammmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vidoviti Milan je teski amater za mene :D
Osim svog uobicajenog posla kao sluga i bliski saradnik okupatora, u slobodno vrijeme gatam u pasulj, toz od kafe a bogami se i kasike ponekad razbacaju :-D
daxon

#10312 Re: Ukrajina

Post by daxon »

grizly91 wrote: Jel' ova trudnica sa prve slike uniformisana, kao i momak i djevojka sa druge??

Image

Image

Ma već sam ranije rekao, džaba je ovima pisati i postavljati slike zločina, oni u svojoj patološkoj mržnji ne vide ništa, ne vide ni zločine ni uzroke zločina, oni su zaslijepljeni mrenom mržnje, tako da im džaba postaš slike pogroma i ubijenih žena, oni misle da su sa razlogom pobijani, i da su samim time ko su i što su, zaslužili smrt.

Ali da im pokušam otvoriti oči još jednom usporedbom:
Dakle, hipotetički, zamislite slijedeću situaciju, da npr. u Sarajevu postoju grupa građana koji žele da Sarajevo bude organizirano kao distrikt i glavni grad BiH, nešto popud Washington DC. Elem, ti ljudi legitimno organiziraju potpisivanje peticije za realizaciju svojih političkih stavova, recimo kod katedrale. Prijave skup vlastima, naprave šator, štand i sve što treba... međutim, to se ne sviđa drugačijoj političkoj opcij koja ima druge ideje o ustroju Sarajeva, te zbog toga pošalju svoje članove naoružane i spremne za nasilje, uglavnom iz drugog dijela zemlje i drugih gradova. Oni dolaze u Sarajevo napadaju građane koji potpisuju peticiju, neki su uhvaćeni na ulici i na smrt prebijeni, a neki su uspjeli da pobjegnu u obližnju zgradu, ovi pale zgradu i naslađuju se dok u njoj ljudi umiru, neki skaču sa prozora i tako ginu, dok oni koji uspiju izaći iz zgrade bivaju dočekani i na smrt premlaćivani...

Pretpostavljam da bi ti Havatar i takvi kao ti ovakav scenario i razvoj događaja podržavao, ukoliko distrikt ne bi bio tvoja politička opcija, to nam sugerišete time jer vidim da podržavate to isto u Odesi, zar ne?

Dakle, neka se svako pronađe i pogleda u ogledalu, toliko od mene na ovoj temi.
grizly91

#10313 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Havatar wrote:
grizly91 wrote:

To o vladivini Rusa je lapsus i to sam ispravio a sto se tice ubijanja u uniformama govorio sam o ljudima koji su izlazili iz zgrade posto je vise od 300 ljudi izaslo i spasilo se .
Evo ti još podebljanih slova, za koja tražim dokaze...
Samo ti navijaj za koga hoces i budi na strani kojoj hoces - ali ne mozes u isto vrijeme politicki biti na strani Bosnjaka u ratu i poslije. Isuvise je tu kontradiktornosti da bi mogao navijati i za jedno i drugo. Ne mozes imati isti stav o ratu u Bosni kao prosjecan Bosnjak i biti na strani Rusa.
kada smo kod Rusa, ja ne govorim o dobrovoljcima vec o zvanicnoj politici Rusije koja je od pocetka bila na strani cetnika, politici koja je krsila sankcije prema Milosevicu, lobirala za njega, pomagala sve srpske nacionaliste i osudjivala haske presude cetnicima. I danas kada su cetnici koji negiraju genocid nedvojbeno na strani Rusa,.. navijati za Ruse moze samo neko poput Abdicevaca, Bosnjaka koji su bili u VRS,... ili jednostavno kratkovidni i politicki nepismeni.
Možda jesam kratkovidan ali nisam slijep od mržnje za razliku od tebe. Uopšte nisi komentarisao sliku koju sam ti dao kao argument o "uniformisanim licima". Za razliku od tebe, ne vodim se nekom matricom kako bi "prosječni Bošnjak" trebao razmišljati, nego pokušavam da skontam stvarno stanje na terenu. Prosječnog Bošnjaka zaboli polni organ za dešavanja u Ukrajini ili bi nakon ovih slika nedvojbeno bio na strani ukrajinskih Rusa.

I da je istina sve ovo što si nadrobio o Rusiji, niko ne zaslužuje da ga pale radi drugačije ideologije, etnije, jezika ili kulture.
grizly91

#10314 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

daxon wrote:
grizly91 wrote: Jel' ova trudnica sa prve slike uniformisana, kao i momak i djevojka sa druge??

Image

Image

Ma već sam ranije rekao, džaba je ovima pisati i postavljati slike zločina, oni u svojoj patološkoj mržnji ne vide ništa, ne vide ni zločine ni uzroke zločina, oni su zaslijepljeni mrenom mržnje, tako da im džaba postaš slike pogroma i ubijenih žena, oni misle da su sa razlogom pobijani, i da su samim time ko su i što su, zaslužili smrt.

Dakle, hipotetički, zamislite slijedeću situaciju, da npr. u Sarajevu postoju grupa građana koji žele da Sarajevo bude organizirano kao distrikt i glavni grad BiH, nešto popud Washington DC. Elem, ti ljudi legitimno organiziraju potpisivanje peticije za realizaciju svojih političkih stavova, recimo kod katedrale. Prijave skup vlastima, naprave šator, štand i sve što treba... međutim, to se ne sviđa drugačijoj političkoj opcij koja ima druge ideje o ustroju Sarajeva, te zbog toga pošalju svoje članove naoružane i spremne za nasilje, uglavnom iz drugog dijela zemlje i drugih gradova. Oni dolaze u Sarajevo napadaju građane koji potpisuju peticiju, neki su uhvaćeni na ulici i na smrt prebijeni, a neki su uspjeli da pobjegnu u obližnju zgradu, ovi pale zgradu i naslađuju se dok u njoj ljudi umiru, neki skaču sa prozora i tako ginu, dok oni koji uspiju izaći iz zgrade bivaju dočekani i na smrt premlaćivani...

Pretpostavljam da bi ti Havatar i takvi kao ti ovakav scenario i razvoj događaja podržavao, ukoliko distrikt ne bi bio tvoja politička opcija, to nam sugerišete time jer vidim da podržavate to isto u Odesi, zar ne?

Jarane, zbog čega mene i Havatara stavljaš u isti koš?
sluga_okupatora

#10315 Re: Ukrajina

daxon wrote:

Image

Image

Hipoteticki si ga pravo ful'o.

Hipoteticki bi bilo ispravnije kada bi se desila situacija gdje bi recimo sarajevska podruznica srbijanskog KUD-a Dveri pocela da organizira potpisivanje peticije da se Sarajevo proglasi srpskom autonomnom oblasti i kao takvo pridruzi matici Srbiji.
Cijenim da bi im druga politicka opcija nabila i sator i stand i peticiju u paksu. :D

Svako povlacenje paralele izmedju BiH i Ukrajine je namjerno. :-D
daxon

#10316 Re: Ukrajina

Post by daxon »

grizly91 wrote:Jarane, zbog čega mene i Havatara stavljaš u isti koš?
Gluho bilo moj virtuelni prijatelju i sugovorniče :lol:
Nesporazum, "džaba je ovima pisati" tako se na početku obraćam tebi kao sugovorniku, a ovo što si ti obojio u crveno, možda je malo nespretna formulacija rečenice, ali odnosi se na njega, dakle, "ti Havatar...", između ti i Havatar nema ni veznika, a ni zareza, tako da je ovo "ti" drugo lice jednine, dakle, odnosi se na njega, već pomenutog logičkog akrobatu :lol:
zilog

#10317 Re: Ukrajina

Post by zilog »

sluga_okupatora wrote:Hipoteticki si ga pravo ful'o.

Hipoteticki bi bilo ispravnije kada bi se desila situacija gdje bi recimo sarajevska podruznica srbijanskog KUD-a Dveri pocela da organizira potpisivanje peticije da se Sarajevo proglasi srpskom autonomnom oblasti i kao takvo pridruzi matici Srbiji.
Cijenim da bi im druga politicka opcija nabila i sator i stand i peticiju u paksu. :D

Svako povlacenje paralele izmedju BiH i Ukrajine je namjerno. :-D
To kralju :thumbup:
radostan dan

#10318 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

do sad vam je drug havatar :izet: nanu geopolitički, a sad će lingvistički... :mrgreen:
sluga_okupatora

#10319 Re: Ukrajina

Seamus wrote:
Challenger__ wrote:
Seamus wrote:jel može neko da objasni, ovo pitam po milioniti put, zasto su teritorije bitnije od ljudi?
Ukrajina nije teritorijalno nego prvenstveno bezbjedonosno, pa geostrateško pitanje.
ama znam ja to nego postavljam pitanje ovima sto im je svaki odgovor putin aneksiro, putin aneksiro... pokazes im sta nacisti ili amerikanci rade a oni samo "putin aneksiro, putin aneksiro". sve i da jeste ko da je to big deal, pa ih pitam u cemu je fazon.

Znaci aneksiranje nije "big deal" a i ovo sto rusi rade nije problem, jerbo kad mogu ameri sto ne bi mogli i oni.
Trebas poceti zagovarati i genocid, jbg kad mogu oni u Ruandi da pomlate milion sto i mi ne bi mogli jelda :D
Ha ja, naci cemo kakvu nejac i izgenocidisati ih i ako nas upitaju "sto ba" mi cemo im samo spomenuti Ruandu i gotovo. :roll:
astala_vistala

#10320 Re: Ukrajina

Post by astala_vistala »

Zasto rusi sute ? ili se sprema nesto ozbiljno..
radostan dan

#10321 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

usrali se...
jefferson

#10322 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Svi sve tacno znaju sta se desava sjedeci ispred kompjutera :lol: :lol: :lol:
grizly91

#10323 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

jefferson wrote:Svi sve tacno znaju sta se desava sjedeci ispred kompjutera :lol: :lol: :lol:
Sudeći po postovima sa ove i drugih tema, i ti si jedan od njih...
hAZNADAR

#10324 Re: Ukrajina

Post by hAZNADAR »

grizly91 wrote:

Evo ti još podebljanih slova, za koja tražim dokaze...
Možda jesam kratkovidan ali nisam slijep od mržnje za razliku od tebe. Uopšte nisi komentarisao sliku koju sam ti dao kao argument o "uniformisanim licima". Za razliku od tebe, ne vodim se nekom matricom kako bi "prosječni Bošnjak" trebao razmišljati, nego pokušavam da skontam stvarno stanje na terenu. Prosječnog Bošnjaka zaboli polni organ za dešavanja u Ukrajini ili bi nakon ovih slika nedvojbeno bio na strani ukrajinskih Rusa.

I da je istina sve ovo što si nadrobio o Rusiji, niko ne zaslužuje da ga pale radi drugačije ideologije, etnije, jezika ili kulture.
Koje dokaze? Jeli Rusija otvoreno od samog pocetka rata i nadalje bila na strani cetnika, krsila sankcije, stavljala veta na rezolucije, pomagala i novcano i vojno cetnike, lobirali,... - jesu. To je opstepoznato i ne treba dokaze. Jesu li cetnici i danas na strani Rusa - jesu. Jeli ruska intervencija, zastita svoje manjine, naoruzana manjina koja zauzima punktove, gradove i ceste,. idenetican scenario kao sa srpskom intervencijom u BiH - jeste.
Povlacenje paralela sa Kosovom ne pije vode jer se Albanija nije mijesala u kosovsku krizu niti aneksirala dio teritorije Srbije. Takodjer paralele Bosnjaci/Rusi u BiH je vise nego smijesno.

Slike zlocine koje postiras je za osudu svakako - ali molim te - koja to vojska na svijetu nije cinila zlocine. Cinila je cak i Armija BiH zlocine - daleko manje nego drugi, cinili su i saveznici u WWII,.. pa jeli zbog par zlocina na nivou incidenta trebam navijati za otvorene agresore? nema kod mene mrznje - vec je realnost i jedna prosta i jednostavna logika. Cijeli skoro svijet i cijelo bosnjacko javno mijenje osudjuje rusku politiku danas - nema tu emocija - stvar je logike i pravde.

Prosjecan Bosnjak danas svaki dan na vijestima moze vidjeti stanje u Ukraini, moze vidjeti kako Dodik otvoreno podrzava komadanje jedne suverene drzave uz pomoc Rusije, prosjecan Bosnjak zna itekako dobro pozadinu politike zastite svoje manjine u stranoj zemlji, naoruzane separatiste sa kukuljicama na glavi na punktovima,.... pa ti navijaj i dalje - ali nemoj zucnuti nista o agresiji na BiH, genocidu,.. jer je nemoguce podrzavati Ruse danas i dozivljavati agresiju na BiH i genocid kako prosjecan Bosnjak dozivljava. Nije to nikakva matrica - to se jednostavno osjeca i zna.
sluga_okupatora

#10325 Re: Ukrajina

Seamus wrote:
sluga_okupatora wrote:
Seamus wrote:
Znaci aneksiranje nije "big deal" a i ovo sto rusi rade nije problem, jerbo kad mogu ameri sto ne bi mogli i oni.
Trebas poceti zagovarati i genocid, jbg kad mogu oni u Ruandi da pomlate milion sto i mi ne bi mogli jelda :D
Ha ja, naci cemo kakvu nejac i izgenocidisati ih i ako nas upitaju "sto ba" mi cemo im samo spomenuti Ruandu i gotovo. :roll:

pa ti si na strani genocidasa i nacista pa me bas zanima kako to sebi objasnjavas i kako to dovodis u vezu sa "aneksijom" krima? krim se odvojio bez ispaljenog metka, ljudi glasali i otcjepili se kao bosna od krnje juge, u cemu je problem?

mislim, kako odvajanje neke teritorije bez zrtava moze biti uporedivo sa ubijanjem, genocidom, ruandom i ratom i kako ubijanje moze imati ikakve veze sa s tim sto se neka teritorija odvojila vecinskom voljom stanovnistva, ne kontam.

A na cijoj sam ja to strani ako mozes da pojasnis, please :D

Uvertira rodjak, uvertira - nije niko opalio metka ni kad je Hico poceo da aneksira nego kasnije kad se skontalo da ne planira stati tek tako.
Poredjenje ti je bas, Bosna se nije odcijepila od Juge pa pripojila Madjarskoj, nego je ostala nezavisna drzava a Krim je sad u RF.
Post Reply