Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
sinuhe

#10301 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Cuo sam da je Suljagic izuzetno nepristojan covjek. Da je galamdzija to svi znamo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10302 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

molio bih uvaženu kolegicu Banksy da nam iznese svoje viđenje ovih posljednjih dešavanja :skoljka:
Banksy

#10303 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Šef laboratorije za forenzičku genetiku Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu profesor Damir Marjanović objavio je na svom Facebook profilu da istupa iz Demokratske fronte.

Damir Marjanović napustio Demokratsku frontu: Ne mogu da shvatim dogovore Damir Marjanović (Foto: Klix.ba) "Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. Razlozi? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi", napisao je Marjanović.

Istakao je da je bio jedan "nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva", te da je nakon napuštanja stranke postao i "zvanični kandidat".

"Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' (koji se naravno nikada nisu 'zvanično' desili). Da li je ovo kraj? Pa naravno da nije, jer idemo dalje – a kako bi drugačije", dodao je Marjanović
Velika šteta i veliki gubitak za DF. S njim, na bilo kojoj listi, imali bi moje glasove i glasove moje porodice.

Mislim da nije korektno s Marjanovićeve strane iznositi prljav veš koji mjesec pred izbore i pljuvati na priču čiji je, do jučer, bio dio. Tako čini veliku štetu svojoj bivšoj stranci, a sebe prikazuje u nelijepom svjetlu uvrijeđene mlade.
Mislim, generalno, da je DM isuviše pošten i pristojan momak, a da bi se uspješno bavio politikom.
OldMayor

#10304 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by OldMayor »

Kad sam vidio neke ljude ajd konto sam, nije ovo lose, mogao bi im dati glas. Ali sad? Pa evo Marjanovic im ode, a kandidovali Suljagica?

Pa zasto bih ja glas davao Komsicu i Suljagicu, likovima koji su u politici 10+ godina. A eto vodim se tim da necu da glasam za parazite koji nas odvode nigdje. A ovaj isti dvojac je bio na vlasti ili blizu vlasti ihihi godina.

I takodjer ova politika 'ukidanje RS' ce nas odvesti prema 'otcepljenju RS'. Znamo vec ranije sta se desilo sa jednom slicnom filozofijom 100% BiH, pa dobismo 25%.
kamen spoticanja

#10305 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

A sto da se prljav vesh ne iznosi
Tebe kad prevare sutish i pravis se da se nista nije desilo?
baxul

#10306 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

stata. lik ima licni integritet. spade ovo na hanku?
dustaban

#10307 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Cuj, kabadahija Suljagic uso, Marjanovic izaso...

I haj ti sad izadji na izbore!
Alfons Kauders

#10308 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Šef laboratorije za forenzičku genetiku Instituta za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu profesor Damir Marjanović objavio je na svom Facebook profilu da istupa iz Demokratske fronte.

Damir Marjanović napustio Demokratsku frontu: Ne mogu da shvatim dogovore Damir Marjanović (Foto: Klix.ba) "Prije dvije sedmice sam vratio svoju člansku kartu i napustio mjesto člana predsjedništva. Razlozi? Ima ih više, ali je presudilo to što su vodeći ljudi 'te stranke' ušli u zvanične predizborne koalicije i nezvanične predizborne kalkulacije sa već postojećim strankama koje su dobrim dijelom odgovorne za stanje u kojoj se BiH nalazi", napisao je Marjanović.

Istakao je da je bio jedan "nezvaničnih kandidata za člana predsjedništva", te da je nakon napuštanja stranke postao i "zvanični kandidat".

"Mogu shvatiti političke igre, iskorištavanje prilika, promjene strategije i sklapanje novih saveza. No, jednostavno ne mogu da shvatim fige u džepu, neiskrene riječi i tajne sastanke i dogovore 'ljutih neprijatelja' početkom jula u jednom 'širokom hercegovačkom gradu' (koji se naravno nikada nisu 'zvanično' desili). Da li je ovo kraj? Pa naravno da nije, jer idemo dalje – a kako bi drugačije", dodao je Marjanović
Velika šteta i veliki gubitak za DF. S njim, na bilo kojoj listi, imali bi moje glasove i glasove moje porodice.

Mislim da nije korektno s Marjanovićeve strane iznositi prljav veš koji mjesec pred izbore i pljuvati na priču čiji je, do jučer, bio dio. Tako čini veliku štetu svojoj bivšoj stranci, a sebe prikazuje u nelijepom svjetlu uvrijeđene mlade.
Mislim, generalno, da je DM isuviše pošten i pristojan momak, a da bi se uspješno bavio politikom.
malo je reci da je velika steta, jer pokazuje da nesto tamo ne stima... zestoko... doduse na ovoj temi nije popularno postavljati pitanja o tim unutarstranackim stvarima, jer eto - haman se treba glasati za alternativu po defaultu, cak i onda kada se pocne osipati mjesecima pred izbore

sto se tice prljavog vesa... cijela stranka je manje vise zasnovana na istom... ne sjecam se da su komsic i suljagic stedili bivsu partiju nakon sto su je napustili...

marjanovic je rekao ono sto je trebalo reci - da se vec odavno pregovara o post-izbornim koalicijama i dealovima... doduse ja kad sam pricao o saradnji sa fahrom postao sam izdajnik, kriminalac i sta vec ne...

e sta sad pitam ja vas? jer ispade da u DF ima mjesta za otpadnike iz partije kojima je prioritet da zaceraju istoj... sto me brine, jer sujeti u politici nema mjesta - sujeta je sahranila i bivsu im stranku i njenog lidera, a sad DF radi isto...
Seawolf

#10309 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Seawolf »

Do jučer sam bio siguran da ću na izborima u oktobru, glasati za člana Predsjedništva kandidovanog iz DF-e.

Nakon što je obznanjena odluka da će DF imati i bošnjačkog i hrvatskog kandidata za članove Predjedništva, bez obzira što Izborni zakon meni (kao i svim ostalim punoljetnim stanovnicima Federacije BiH) daje mogućnost da biram samo ili bošnjačkog, ili hrvatskog člana, zaključio sam da bi bilo potpuno nerazumno da dam svoj glas kandidatu stranke, čije je rukovodstvo spremno na takav (blago rečeno) nezdravorazumski potez.

Tako da će moj glas za člana Predsjedništva, ipak, otići kandidat(u)/kinji neke druge stranke.

Što se tiče liste za Predstavnički Dom Parlamentarne Skupštine BiH, glasao bih za (neke) kandidate sa liste DF-e, pod uslovom da me i tu ne iznenade nekom sličnom iracionalnošću, kao za članove Predsjedništva.
Banksy

#10310 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
e sta sad pitam ja vas? jer ispade da u DF ima mjesta za otpadnike iz partije kojima je prioritet da zaceraju istoj... sto me brine, jer sujeti u politici nema mjesta - sujeta je sahranila i bivsu im stranku i njenog lidera, a sad DF radi isto...
Stalno postavljaš istu tezu, da je u pitanju ''zaćeravanje''. Nije, Alfonse. U pitanju sje skidanje kriminalno - mafijaške SDA/SDP hobotnice koja nam je u zadnjih 20 godina od života napravila pakao.
Jedini cilj i jedina svrha izlaska na izbore u oktobru je skinuti zlo. Ko će to učiniti i na koji način, ne znam, ali znam da mu, ma ko to bio, treba pomoći i pogurati ga iz sve snage.
Kome je dobro i ko misli da živimo u dobrom i pravednom društvu, vjerujem da neće glasati za promjene i da će se boriti da se status quo zadrži što dulje.
Last edited by Banksy on 12/07/2014 10:44, edited 2 times in total.
baxul

#10311 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Stalno postavljaš istu tezu, da je u pitanju ''zaćeravanje''. Nije, Alfonse. U pitanju sje kidanje kriminalno - mafijaške SDA/SDP hobotnice koja nam je u zadnjih 20 godina od života napravila pakao.
Jedini cilj i jedina svrha izlaska na izbore u oktobru je skinuti zlo. Ko će to učiniti i na koji način, ne znam, ali znam da mu, ma ko to bio, treba pomoći i pogurati ga iz sve snage.
a HDZ? :D
kamen spoticanja

#10312 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Stalno postavljaš istu tezu, da je u pitanju ''zaćeravanje''. Nije, Alfonse. U pitanju sje kidanje kriminalno - mafijaške SDA/SDP hobotnice koja nam je u zadnjih 20 godina od života napravila pakao.
Fahro i zeljko?
Izvini a cega su oni bili dio zadnjih 20 godina?
Marko Zarko

#10313 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Odlazak Marjanovića u smislu broja glasova možda i nije problem za DF, ali u simboličkom smislu očekivanja promjena i smjene generacija političara svakako ogroman gubitak za BiH.
Hajvan

#10314 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hajvan »

Banksy wrote: Velika šteta i veliki gubitak za DF. S njim, na bilo kojoj listi, imali bi moje glasove i glasove moje porodice.

Zašto nije korektno?
Korektno dakle jest prihvatanje licemjestva, po logici toj?

Hvala Marjanoviću što mi je olakšao izbor, jer znam da bih se dvoumio na dan glasanja između jednu minorne stranke i ovog DF…
sad vise nema nedoumice, i hvala (još jednom) gospodinu Marjanoviću na tome.
Last edited by Hajvan on 12/07/2014 10:51, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#10315 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Seawolf wrote:Do jučer sam bio siguran da ću na izborima u oktobru, glasati za člana Predsjedništva kandidovanog iz DF-e.

Nakon što je obznanjena odluka da će DF imati i bošnjačkog i hrvatskog kandidata za članove Predjedništva, bez obzira što Izborni zakon meni (kao i svim ostalim punoljetnim stanovnicima Federacije BiH) daje mogućnost da biram samo ili bošnjačkog, ili hrvatskog člana, zaključio sam da bi bilo potpuno nerazumno da dam svoj glas kandidatu stranke, čije je rukovodstvo spremno na takav (blago rečeno) nezdravorazumski potez.

Tako da će moj glas za člana Predsjedništva, ipak, otići kandidat(u)/kinji neke druge stranke.

Što se tiče liste za Predstavnički Dom Parlamentarne Skupštine BiH, glasao bih za (neke) kandidate sa liste DF-e, pod uslovom da me i tu ne iznenade nekom sličnom iracionalnošću, kao za članove Predsjedništva.
na ovo se malo ko osvrnuo - a jbg prilicno je bitno

dakle radi nekog svog imidza DF nominuje 2 kandidata znajuci da tim obojici jebe sanse da prodju... i trazi od svojih glasaca da bezveze bace glas na jednog od dva kandidata koji nece proci umjesto da se fokusira na jednog koji bi mogao...

cija je ovo ideja?

i zasto bi neko pristao da bude kandidat imajuci to u vidu? samo da nekom drugom uzme glasove... jer cini mi se da se radi o tome... dva kandidata iz dva naroda - sto znaci da se ne racuna na prolaz... ali se racuna na to da ce ukrasti koju desetinu hiljada glasova kandidatima drugih stranaka i koalicija koje ciljaju na isto izborno tijelo... time DF ne postize nista za sebe, ali guzi SDP, raguza, budimira - cineci uslugu SBBu, SDA i HDZu

cemu to? da nije to dio "trgovine" radi koje se marjanovic povukao... ako jeste, neka se povukao, bio bi budala da nije i da je dopustio da ga se iskoristi na taj nacin, tj da glas za marjanovica indirektno pomogne covicu
Banksy

#10316 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Banksy wrote:
Kome je dobro i ko misli da živimo u dobrom i pravednom društvu, vjerujem da neće glasati za promjene i da će se boriti da se status quo zadrži što dulje.
Vrlo važno:

- Iza nas je period visokih političkih tenzija, a malih rezultata. Ljudi su razočarani u politiku, stranke i političare. Misle da su gotovo svi jednaki, da nema dobrih i loših političara. A, to je jako loše, jer nisu svi političari isti niti su sve stranke i pojedinci loši.

Neko namjerno pravi taj privid "istosti" da bi zadržao status quo, podgrijava tu apatiju osigurava nižu izlaznost na izborima koja garantira da ostaje ovako stanje – smatra Adis Arapović, projekt menadžer Centra civilnih inicijativa (CCI).

dervo__basic

#10317 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dervo__basic »

Kad sam ja o ovome pisao ovuda al dzaba onaj @muadib glasnogovornik DF je glup ko kurac, evo nove informacije iz Mostara DF je totalno razvaljen i trenutno je veliki osip članova iz istog, nakon što su rastjerali bandu envera mičijevića i izabrali novo rukovodstvo na čelu sa mahom trčalom, DF u Mostaru više takoreći i ne postoji, Hercegovina je prepuštena HDZ I SDA da se iživljavaju i krčme šta je ostalo.

Ovom prilikom jebem mater željku komšiću i svim ljudima oko njega za izdaju koju je napravio u Hercegovini odrakase svi raspali dabogda.
Alfons Kauders

#10318 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Stalno postavljaš istu tezu, da je u pitanju ''zaćeravanje''. Nije, Alfonse. U pitanju sje skidanje kriminalno - mafijaške SDA/SDP hobotnice koja nam je u zadnjih 20 godina od života napravila pakao.
skidanje te hobotnice... u reziji ljudi koji su bili dio tih stranaka? jer suljagic i komsic jesu, kao i dobar dio ostatka stranke... ima i sbihovaca tu... a suruje se s fahrom, koji eto nit luk jeo nit luk miriso tih 20 godina, cist ko suza jel tako? primjera radi - jesu li svi ovi sto su ostali u sdp-u dio te hobotnice? i kako postaju cisti? prelaskom u DF, to je dakle dovoljno? (i arapovic nesto slicno govori)

koja je onda razlika? status quo je i ako oni dodju, narocito ako se ima u vidu da DF ni dugorocno nema nikakve sanse kod hrvata i srba, koji ce i dalje glasati za iste stranke... i to treba pomoci rasipanjem glasova koje ce pomoci prije svega covicu, bakiru i fahri?!

zao mi je, ali to me ne privlaci - zijanili su i moj glas... narocito radi surovanja s fahrom
Banksy

#10319 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
zao mi je, ali to me ne privlaci - zijanili su i moj glas...
Tvoj glas nikad nisu ni imali, to je jasno.
Havatar

#10320 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Seawolf wrote:Do jučer sam bio siguran da ću na izborima u oktobru, glasati za člana Predsjedništva kandidovanog iz DF-e.

Tu DF igra za druge stranke posto su na to pristali u zamjenu za podrsku zapada. Kandidovanjem za bosnjackog clana treba da smanje dio glasaca ovima koji bi vodili probosnjacku politiku ( Ceric, Sefer, Bakir) a da se pokusa pomoci Radoncicu da dodje do vlasti. Kandidovanjem hrvatskog clana predsjednistva se zeli sprijeciti da se izabere probosanski Hrvat nego da se ti glasovi izdijele i da onda kandidat HDZ-a osvoji vlast. To se moze vidjeti i po mijenjanju stavova glavnog lista desnicara u Hrvatskoj gdje se hvale Komsic i Radoncic iako je taj medij uvijek o Komsicu govorio kao o "Alijinom Hrvatu" , kako je to hrvatski Sejdo Bajramovic i iako je taj medij uvijek sirio mrznju prema Bosnjacima iz Sandzaka .
Last edited by Havatar on 12/07/2014 11:01, edited 1 time in total.
Hafis

#10321 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Ja i dalje vjerujem da ŽK čovjek od riječi.
Ako je u više navrata javno najavio da će DF kandidirati osobu za člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, oni će to i učiniti, što je i sukladno transparentnoj orjentaciji ove progresivne stranke

Uostalom, ako zafali materijala, uvijek može onog svog ambasadora Hrvata iz Rima. Što bi rekli ovi naši ovdje: bitno je da se para okreće :)
dustaban

#10322 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Kad sve sagledamo ispada da je jedina smislena alternativa nacionalnim blokovima - Radoncic!

Bem ti zivot!
Alfons Kauders

#10323 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
ma ja ba.... dobar argument, al ono pravo... jbg shefice to znaci da je nestalo boljih, jel tak?

sjecas se kad si ti meni vazda prije par godina govorila kako "branim neodbranjivo"? e pa sad je na tebe red :wink:
kamen spoticanja

#10324 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nevjerojatno kako lici na one "argumente" sdpovaca birvaktile
Seawolf

#10325 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Seawolf »

Havatar wrote:

Tu DF igra za druge stranke posto su na to pristali u zamjenu za podrsku zapada. Kandidovanjem za bosnjackog clana treba da smanje dio glasaca ovima koji bi vodili probosnjacku politiku ( Ceric, Sefer, Bakir) a da se pokusa pomoci Radoncicu da dodje do vlasti. Kandidovanjem hrvatskog clana predsjednistva se zeli sprijeciti da se izabere probosanski Hrvat nego da se ti glasovi izdijele i da onda kandidat HDZ-a osvoji vlast. To se moze vidjeti i po mijenjanju stavova glavnog lista desnicara u Hrvatskoj gdje se hvale Komsic i Radoncic iako je taj medij uvijek o Komsicu govorio kao o "Alijinom Hrvatu" , kako je to hrvatski Sejdo Bajramovic i iako je taj medij uvijek sirio mrznju prema Bosnjacima iz Sandzaka .
Može bit' al' ne mora značit'. Možda samo kompletna ta odluka ide pod rubriku "glup potez".

Zbog čega bi bilo kome na zapadu odgovarao trojac (iz snova): Radončić-Čović-Cvijanović?
Post Reply