Znaci ostavio mi samo papir na kojem sam ja nasao sifru wifi ja,sad ne znam sta da radim
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Reglan
#10301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma tvornicke su postavke,nisam nista ja dirao nego dosao i vidim zajebo mi sve.
Znaci ostavio mi samo papir na kojem sam ja nasao sifru wifi ja,sad ne znam sta da radim

- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#10302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
objasnio sam ti gore..udji sa tom sifrom na stranicu,username ti je admin.Sve nakon toga sam ti objasnio korak po korak.arshavin wrote:ma tvornicke su postavke,nisam nista ja dirao nego dosao i vidim zajebo mi sve.![]()
Znaci ostavio mi samo papir na kojem sam ja nasao sifru wifi ja,sad ne znam sta da radim![]()
- Reglan
#10303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Brate,kucam username admin i dole sifru stavim sifru wifi sa papira al opet pise invalid username or paswordDecerto wrote:objasnio sam ti gore..udji sa tom sifrom na stranicu,username ti je admin.Sve nakon toga sam ti objasnio korak po korak.arshavin wrote:ma tvornicke su postavke,nisam nista ja dirao nego dosao i vidim zajebo mi sve.![]()
Znaci ostavio mi samo papir na kojem sam ja nasao sifru wifi ja,sad ne znam sta da radim![]()
- Decerto
#10304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam onda,iako nisi nista dirao,resetuj modem preko te rupice,nece ti se nista pobrkati,radit ce ti sve normalno,samo ce ti se resetovati sifra na admin/admin.Ako i dalje ne bude moglo,ne znam,neka dodju i neka ti oni promijene,to je minut posla.arshavin wrote:Brate,kucam username admin i dole sifru stavim sifru wifi sa papira al opet pise invalid username or paswordDecerto wrote:objasnio sam ti gore..udji sa tom sifrom na stranicu,username ti je admin.Sve nakon toga sam ti objasnio korak po korak.arshavin wrote:ma tvornicke su postavke,nisam nista ja dirao nego dosao i vidim zajebo mi sve.![]()
![]()
- Reglan
#10305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
resetovo sam i proboa sa admin/admin opet nista

- avaks
#10306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ništa admini, sve prazno ostavi i samo klikni na login a onda pod setup imaš quick setup i tu ti je pod WLAN opcija da promijeniš ime mreže i password.
SSID ti je naziv a security staviš WPA or WPA2-personal i upišeš šifru koju hoćeš.
Save settings i restart!
p0zz
SSID ti je naziv a security staviš WPA or WPA2-personal i upišeš šifru koju hoćeš.
Save settings i restart!
p0zz
- Reglan
#10307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Danke,radiavaks wrote:Ništa admini, sve prazno ostavi i samo klikni na login a onda pod setup imaš quick setup i tu ti je pod WLAN opcija da promijeniš ime mreže i password.
Save settings i restart!
p0zz
- typeOnegative
#10308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema sifri ostavi prazna polja ,ako ne uspijes uci u konfiguracijski meni (najvjerovatnije neces ) , uradi fabricki reset (pozadi s lijeve gornje strane modema , na vrhu imas ``rupicu`` , uzmi makaze ili olovku i drzi dok se lampice ne pogase ) . Onda dalje kako ti je kolega avaks rekao . LPavaks wrote:Ništa admini, sve prazno ostavi i samo klikni na login a onda pod setup imaš quick setup i tu ti je pod WLAN opcija da promijeniš ime mreže i password.
Save settings i restart!
p0zz
EDIT: Napravio si , ne vidjeh tvoju poruku , objavio si dok sam pisao
- Decerto
#10309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Stvarno gubim jebeno strpljenje...svako malo nestane konekcije i pojavi se ovaj zuti uzvicnik dole na ikoni konekcije,traje minut dva i onda se konekcija vrati...pa opet nestane nakon desetak minuta...
- avaks
#10310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema na čemu prika, tu smo da se pomažemo i kukamo zajedno hehearshavin wrote:Danke,radiavaks wrote:Ništa admini, sve prazno ostavi i samo klikni na login a onda pod setup imaš quick setup i tu ti je pod WLAN opcija da promijeniš ime mreže i password.
Save settings i restart!
p0zz
-
ahasoho
#10311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li iko iz Mostara ovdje? Internet neprelazi 10mbps ima 20 ili vise dana. Vecinom dana padne na 5 mbps. Ovo je prvi put u godinu i vise dana kako je ovakva situacija. Pisao korisnickoj ali nemam nikakvog odgovora.
- RealaKlasika
#10312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
danas varira brzina neta,duo paket,i kod mene je bila 6 mbit,pa 10,pa 8,pa evo trenutno kako i jeste,uglavnom "sitni",mali problemi,ali se nadam_o da ce to biti brzo rijeseno,jer zaista,u vecini slucajeva,sve bude ok po pitanju interneta i brzine,bar sto se tice mog dijela grada ,a u pitanje je centar! Zenica je u pitanju! Kako je kod ostalih,ima li varijacija u brzinama net_a?

Malopre,ok:

Malopre,ok:

-
NediM17
#10313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene O.K., samo sto nikada ni upload ni download nisu izasli na deklarisane brzine, al' haj'...

-
DON_eARL
#10314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema nikakva deklaracija za brzine, u ugovoru ti piše "do" određene brzine.
-
doff
#10315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Poštovani Pretplatnici,
Obavještavamo vas da će zbog neophodnih radova na unapređenju sistema, dana 09.12.2013. godine, u periodu od 00:30 do 07:00 h, doći do potpunog prekida Telemach usluga, na navedenim područjima Zenice:
- Centar
- Fra Grge Martića i Lamela
- Aska Borića
- Nova Zenica
- Bulevar Tvrtka I
- Bulevar kralja Tvrtka
- Blatuša
- Zije Dizdarevića
- Pehare
- Gračanica
Zahvaljujemo na razumijevanju.
-
NediM17
#10316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E kad si tako pametan da ti hoce pola megabita pustit, i to je "do" i po ugovoru je uredu.DON_eARL wrote:Nema nikakva deklaracija za brzine, u ugovoru ti piše "do" određene brzine.
-
DON_eARL
#10317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo navodim činjenično stanje. To što ti nisi pročitao ono što si potpisao, može samo tebi da šteti. Ti si se složio da će ti "isporučiti" uslugu uslovljenu tim "DO", i sad se tu žališ zbog 0,2Mbps manje na SpeedTestu.NediM17 wrote:E kad si tako pametan da ti hoce pola megabita pustit, i to je "do" i po ugovoru je uredu.DON_eARL wrote:Nema nikakva deklaracija za brzine, u ugovoru ti piše "do" određene brzine.
-
doff
#10318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U ugovoru nigdje ne piše "do" nego ponuđena brzina. Evo primjer starog ugovora, na novom piše samo duo (tv+net)DON_eARL wrote:Samo navodim činjenično stanje. To što ti nisi pročitao ono što si potpisao, može samo tebi da šteti. Ti si se složio da će ti "isporučiti" uslugu uslovljenu tim "DO", i sad se tu žališ zbog 0,2Mbps manje na SpeedTestu.

Čak ni na web stranici nije navedeno "do"

- typeOnegative
#10319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
doff wrote:U ugovoru nigdje ne piše "do" nego ponuđena brzina. Evo primjer starog ugovora, na novom piše samo duo (tv+net)DON_eARL wrote:Samo navodim činjenično stanje. To što ti nisi pročitao ono što si potpisao, može samo tebi da šteti. Ti si se složio da će ti "isporučiti" uslugu uslovljenu tim "DO", i sad se tu žališ zbog 0,2Mbps manje na SpeedTestu.
Čak ni na web stranici nije navedeno "do"
Kod BH Telecom-a je ¨do¨ ,a to ovamo nije slucaj. Srecom kod mene ¨da kucnem o drvo ¨ su brzine deklarisane ( upload je malo nizi na speedtestu ali u praksi prebacuje preko 1.8 )

- bato99
#10320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja sam iz mostara,i sve u redu kod mene..koji paket koristiš?ahasoho wrote:Ima li iko iz Mostara ovdje? Internet neprelazi 10mbps ima 20 ili vise dana. Vecinom dana padne na 5 mbps. Ovo je prvi put u godinu i vise dana kako je ovakva situacija. Pisao korisnickoj ali nemam nikakvog odgovora.

-
ahasoho
- Maharadza
-
rizibizi
#10323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zvao call centar ima i tri sedmice, kazu u burazovom ulazu nemaju tehnicke mogucnosti a prije 2 godine izbusili haustor ko goblen, visili kablovi na sve strane samo je Tarzan falio, teta obilazila stanare, niko nije tada htio preci na telemach, penzioneri ljudi njima svejedno. Elem hoce buraz da uvali pedalu HS-u ali kazu iz telemacha moraju prvo provjeriti tehnicke mogucnosti i to ce trajati 10-ak dana. OK, ostavi on podatke, nista se ne desava, zove sinoc kaze operater ali mi u vasem ulazu nemamo kablovske i onda ko papagaj opet ista prica. Pa jebo te svijet treba ih moliti da ti pruze uslugu. Bezobrazluk, kaze dodjite u BBI reko bio sam tamo i tamo su mi rekli da zovem vas, e kaze onda napisite mail. Loodilo, a ja kontao oni ozbiljna firma.Ona pedala HS-u ce izgleda morati da saceka posto ovi nece da mi pruze uslugu
Cita li neko od telemachovaca forum da me uputi sta da radim?
- chudjenhe
#10324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
probaj napisati pp forumasu Telemachrizibizi wrote:Zvao call centar ima i tri sedmice, kazu u burazovom ulazu nemaju tehnicke mogucnosti a prije 2 godine izbusili haustor ko goblen, visili kablovi na sve strane samo je Tarzan falio, teta obilazila stanare, niko nije tada htio preci na telemach, penzioneri ljudi njima svejedno. Elem hoce buraz da uvali pedalu HS-u ali kazu iz telemacha moraju prvo provjeriti tehnicke mogucnosti i to ce trajati 10-ak dana. OK, ostavi on podatke, nista se ne desava, zove sinoc kaze operater ali mi u vasem ulazu nemamo kablovske i onda ko papagaj opet ista prica. Pa jebo te svijet treba ih moliti da ti pruze uslugu. Bezobrazluk, kaze dodjite u BBI reko bio sam tamo i tamo su mi rekli da zovem vas, e kaze onda napisite mail. Loodilo, a ja kontao oni ozbiljna firma.Ona pedala HS-u ce izgleda morati da saceka posto ovi nece da mi pruze usluguCita li neko od telemachovaca forum da me uputi sta da radim?
korisnici s ove teme se hvale da brzo odradi ono za sta mu se neko obrati
i meni je 2 puta probleme rijesio u expresnom roku
- Tiger 033
#10325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jbte kakvi sve KLOCEVI rade u Telemachu to je za NE povjerovat' ...drug mi prijavi Kablovsku i net, kazu doci ce "tehnicar" da vidi imali teh.mogucnosti da se prikljuci...zovu ga iz T-macha kazu re'ko kvazi "majstor" (NE)moze
sto (NE)moze NEma teh.mogucnosti ...NAPOMINJEM da im je kabal od kablovske kojeg samo cesta dijeli cirka (plafon) 5m udaljen od mjesta gdje se treba prikljuciti "K-net"
"NE bi to nista bilo cudno",ali lik nije nikog kontaktirao (narucioca usluge) da pita gdje,sta i kako
Ja TVRDIM da KLOC od tehnicara
1.Nije uopce bio na licu mjesta
2.Laže
3.Pojma NEma o poslu koji radi.. jer (NE)zna gdje mu se nalazi infrastruktura
Ja TVRDIM da KLOC od tehnicara
1.Nije uopce bio na licu mjesta
2.Laže
3.Pojma NEma o poslu koji radi.. jer (NE)zna gdje mu se nalazi infrastruktura