Sirija vol. 2
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#102951 Re: Sirija vol. 2
Predeknuo cionistički avion sa prastarom sovjetskom tehnologijom pa se uzjebalo, uznemirilo.
- rajv0sa
#102952 Re: Sirija vol. 2
Jel to hezb nabavio i avione ili iranci bombarduju? Ipak će biti da su sinonim za zlo šije pa ćemo to tako formulisati. Samo da je sektašit.sarajevoxxxx wrote:Ali koji je to šiitski zločinački um za četiri dana ubiti 250 civila u Istočnoj Guti, bez vojnih operacija, bez borbi na prvim linijama, nego onako iz čiste objesti, izdati naređenje pilotima da neselektivno bombarduju sve živo četiri dana, da bombarduju gusto naseljene kvartove sa ogromnim i razornim avio bombama. Četiri dana znači u prosjeku ubijali 60 žena, djece, običnih ljudi koji sedam godina žive pod opsadom u nekoliko kvartova Damaska, male enklave, sirotinja, gola fukara, na meti Rusije, Irana, i elite Damaska. Koje kukavice, koja bijeda.
Sajam rusko-iransko-šiitskog kukavičluka, gadova, i izuzetnih zlikovaca i zločinaca koji je trajao četiri dana. Pokazali su dosta toga. Dobro ih zapamtiti. Nikada zaboraviti.
- Challenger_
#102953 Re: Sirija vol. 2
A u Damasku, u redovima SAA, sunita kao mrava.rajv0sa wrote:Jel to hezb nabavio i avione ili iranci bombarduju? Ipak će biti da su sinonim za zlo šije pa ćemo to tako formulisati. Samo da je sektašit.sarajevoxxxx wrote:Ali koji je to šiitski zločinački um za četiri dana ubiti 250 civila u Istočnoj Guti, bez vojnih operacija, bez borbi na prvim linijama, nego onako iz čiste objesti, izdati naređenje pilotima da neselektivno bombarduju sve živo četiri dana, da bombarduju gusto naseljene kvartove sa ogromnim i razornim avio bombama. Četiri dana znači u prosjeku ubijali 60 žena, djece, običnih ljudi koji sedam godina žive pod opsadom u nekoliko kvartova Damaska, male enklave, sirotinja, gola fukara, na meti Rusije, Irana, i elite Damaska. Koje kukavice, koja bijeda.
Sajam rusko-iransko-šiitskog kukavičluka, gadova, i izuzetnih zlikovaca i zločinaca koji je trajao četiri dana. Pokazali su dosta toga. Dobro ih zapamtiti. Nikada zaboraviti.
- Young Erotica
#102954 Re: Sirija vol. 2
Pa kaze SAA i isil saveznici,najbolji drugari.
http://syria.liveuamap.com/en/2018/10-f ... -of-dozens
- Opetja033
#102955 Re: Sirija vol. 2
Vas dvojica se trpate medjusobno (u kontekstu uvreda, da se razumijemoChallenger_ wrote:Ne znam OpetJa zašto se pridružuješ onom trolu, kad se od njega godinama spama i flejma ne samo ova, nego masa tema. Da ne pominjem njegovu wanna-be "dijagnostiku" i uvrede koje sipa iz dana u dan.
Meni je npr. trolanje i @sunceva satira, ali lik u sustini ne krsi nikakva pravila i ko sam ja da sudim. Nisam cak ni spomenuo to ranije u diskusijama ovdje a kamoli prijavljivao njegove komentare.
Nisam htio ni prijaviti one slike sto je @Maystor postavio sinoc, vec sam mu fino skrenuo paznju.
Ono sa @salikom je drugo. Prvo sto se on kao forumas sasvim promijenio zadnjih godinu dana, lik je za neprepoznati. Drugo jer je izrevoltiran samom diskusijom prvi poceo pljuvati nazivajuci forumasa "retardom".
Poenta je u tome da smatram kako prvenstveno mi sami, koji smo ovdje godinama, trebamo uredjivati ovu temu. Ne bukvalno u smislu moderiranja, nego postavljanjem nekih granica u medjusobnoj komunikaciji. Isto tako postivanjem osnovnih pravila foruma. Meni je npr. bilo pravo drago kada su proassadovi forumasi reagovali na @Bobijevo objavljivanje sadrzaja moje privatne poruke upucene njemu. Medjutim otisao sam na vise od pola godine sa foruma jer mi je bilo bezveze da jedan moderator takav potez napravi.Krokodajl wrote:Krše se pravila, al što bi rekao jedan iz Nazareta, nek prvi baci kamen i tako to.Opetja033 wrote:...
Mišljenja sam da se "pravda" ne primjenjuje selektivno i da su aršini isti prema svima.
A sad da li je letvica visoka ili niska to je stvar moderacije, a i rasprava o istoj je isto tako kršenje pravila foruma.
Ali opet tvrdim da je nasa medjusobna komunikacija svjetlosnim godinama ispred onoga sto je bilo prvih par godina na ovoj temi. Trolovi su otisli, mi smo zreliji a jbg isto tako nije isto slati u picku materinu nekoga ciji nick si vidio par puta na temi kao nekoga sa kim ipak provodis jako puno vremena online - makar ga nikada fizicki ne upoznao.
Znaci bolje je puno nego sto je bilo, ali nikada do sada nisam bio u situaciji da negativnu atmosferu i nervozu unosi neko ko bi trebao da smiruje - na ovaj ili onaj nacin.
Zato i kazem: bolje je da sami "moderiramo" temu - nasim ponasanjem i medjusobnim obhodjenjem. Onda nam niko drugi ne bi bio ni potreban.
Last edited by Opetja033 on 11/02/2018 14:26, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#102956 Re: Sirija vol. 2
Zadnjih sedam dana samo avioni i helikopteri padaju. Je li slučajno ili ne, ne znam, meni ne djeluje slučajno. Ruski, izraelski, pa turski helikopter, pa opet ruski civilni avion.
Last edited by sarajevoxxxx on 11/02/2018 14:37, edited 1 time in total.
- Challenger_
#102957 Re: Sirija vol. 2
U vezi ovog zadnjeg, agree, 100 percent.Opetja033 wrote:Zato i kazem: bolje je da sami "moderiramo" temu - nasim ponasanjem i medjusobnim obhodjenjem. Onda nam niko drugi ne bi bio ni potreban.
-
brisanjegranica
#102958 Re: Sirija vol. 2
jesi li siguran da to nisu pripadnici SAA ubijeni u američkom napadu kod Deir Zura neki dan?Young Erotica wrote:Pa kaze SAA i isil saveznici,najbolji drugari.
- Challenger_
#102959 Re: Sirija vol. 2
Samo da dodam, da ne bude da sam oportunista po pitanju istomišljenika. Zapazio sam žučnu raspravu ali sam po refleksu preskakao uvrede, ne znam ko je kome šta upućivao.Challenger_ wrote:U vezi ovog zadnjeg, agree, 100 percent.Opetja033 wrote:Zato i kazem: bolje je da sami "moderiramo" temu - nasim ponasanjem i medjusobnim obhodjenjem. Onda nam niko drugi ne bi bio ni potreban.
Kako god, slažam se sa zaključkom.
- Young Erotica
#102960 Re: Sirija vol. 2
Pa pa paranojabrisanjegranica wrote:jesi li siguran da to nisu pripadnici SAA ubijeni u američkom napadu kod Deir Zura neki dan?Young Erotica wrote:Pa kaze SAA i isil saveznici,najbolji drugari.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#102961 Re: Sirija vol. 2
a ko izdaje naredbeChallenger_ wrote:SAA u Damasku je sastavljena mahom od sunita.
-
brisanjegranica
#102962 Re: Sirija vol. 2
na MAp of Syrian Civil War kao mjesto egzekucije označena je jedna tačka pored puta koji vodi iz sela Abu Dali ka selu Qaliyatu Tuvejbe. i to ni manje ni više nego navodno na liniji razgraničenjaYoung Erotica wrote:Pa pa paranojabrisanjegranica wrote:jesi li siguran da to nisu pripadnici SAA ubijeni u američkom napadu kod Deir Zura neki dan?Young Erotica wrote:Pa kaze SAA i isil saveznici,najbolji drugari.
pogleda li se snimak pažljivo na 13-17 sekunde vidi se objekat koji liči na aerodromski toranj u gornjem desnom uglu video snimka.
pogleda li se mapa na google mapsu ili wikimapia-ji jasno se vidi da nikakvih objekata niti naselja nema na putu između ta dva sela a pogotovo na lokaciji sa koje navodno taj snimak potječe. dakle, očigledno je da se radi o laži, a tome ide u prilog i zadnji dio videa u kojem je zatamnjeno nešto što očigledno ne bi smjelo da se vidi.
put između sela Ebu Dalija i Qaliyatu Tuvejbe.
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.46 ... 1&z=15&m=b
papa loša propagando .
Last edited by brisanjegranica on 11/02/2018 14:36, edited 1 time in total.
- Kaligrafija
- Young Erotica
#102964 Re: Sirija vol. 2
Druze pogledaj glave, nije tesko provaliti ko su, a sa teorijama zavere pravac u trece oko, dobre su dnevnice.
-
brisanjegranica
#102965 Re: Sirija vol. 2
pravi isilovac, jel daYoung Erotica wrote:Druze pogledaj glave, nije tesko provaliti ko su, a sa teorijama zavere pravac u trece oko, dobre su dnevnice.
https://www.google.ba/search?q=isam+zah ... 66&bih=607
ja ponudio dokaze, mape, analizu videa, nazive sela, linkove sa mapa itd a ti samo mantru ''zavere, papa paranojo''
- japin_mutapi
#102966 Re: Sirija vol. 2
kisla mi glOOvaYoung Erotica wrote:Druze pogledaj glave, nije tesko provaliti ko su, a sa teorijama zavere pravac u trece oko, dobre su dnevnice.
- Opetja033
#102967 Re: Sirija vol. 2
Ma ni žučne rasprave nisu problem više same po sebi. Sada ih imaš jednom u 10 dana, prije si ih imao par puta dnevno. I normalno je da uvijek postoje osobe sa kojima ne možeš dvije normalne razmijeniti. Ti i @insomnia ste to jedan drugom, ja imam par svojih. Ispljuju oni mene, ispljujem ja njih i zavrsili smo, niko nikoga ne prijavljuje.Challenger_ wrote:Samo da dodam, da ne bude da sam oportunista po pitanju istomišljenika. Zapazio sam žučnu raspravu ali sam po refleksu preskakao uvrede, ne znam ko je kome šta upućivao.Challenger_ wrote:U vezi ovog zadnjeg, agree, 100 percent.Opetja033 wrote:Zato i kazem: bolje je da sami "moderiramo" temu - nasim ponasanjem i medjusobnim obhodjenjem. Onda nam niko drugi ne bi bio ni potreban.
Kako god, slažam se sa zaključkom.
Ali evo, nema nas puno koji smo ovdje od samog pocetka rata u Siriji: nas dvojica, @salik, @insomnia, @saxxx, @simur @japin. @Klavi se javi tu i tamo. Ne znam da sam koga fulio. Ima jos raje koja je tu godinama, ali nisu od samog pocetka. Ili barem nisu bili tu sa istim nickom.
I svako od nas moze potvrditi da je situacija danas neuporedivo bolja nego sto je bila do unazad par godina. A nije bilo nikakvog dekreta odozgo, nego smo mi sami zasluzni.
Dakle dokazali smo da mozemo.
Odoh sada provjeriti malo sta se desava u Siriji.
Last edited by Opetja033 on 11/02/2018 14:45, edited 1 time in total.
- Young Erotica
#102968 Re: Sirija vol. 2
Gradjevine iza su selo,ovo su isilovci ma sta ti pricao,rekao sam ti pravac trece oko.brisanjegranica wrote:pravi isilovac, jel daYoung Erotica wrote:Druze pogledaj glave, nije tesko provaliti ko su, a sa teorijama zavere pravac u trece oko, dobre su dnevnice.![]()
ja ponudio dokaze, mape, analizu videa, nazive sela, linkove sa mapa itd a ti samo mantru ''zavere, papa paranojo''
Sajt sa kog sam preuzeo vest je ukrajinski i anti ruski nastrojen znaci ne moze objektivnije po tvoju stranu.
-
brisanjegranica
#102969 Re: Sirija vol. 2
ok, recimo da su selo..koje selo ?Young Erotica wrote:Gradjevine iza su selo,ovo su isilovci ma sta ti pricao,rekao sam ti pravac trece oko.brisanjegranica wrote:pravi isilovac, jel daYoung Erotica wrote:Druze pogledaj glave, nije tesko provaliti ko su, a sa teorijama zavere pravac u trece oko, dobre su dnevnice.![]()
Sajt sa kog sam preuzeo vest je ukrajinski i anti ruski nastrojen znaci ne moze objektivnije po tvoju stranu.
- Challenger_
#102970 Re: Sirija vol. 2
Šijje-rafidije.japin_mutapi wrote:a ko izdaje naredbeChallenger_ wrote:SAA u Damasku je sastavljena mahom od sunita.
Malo sutra.
- Young Erotica
#102971 Re: Sirija vol. 2
Abu dali ili koje vec, ono ako je avionski toranj ja sam Monika Bellucci definitivno.brisanjegranica wrote:Young Erotica wrote:brisanjegranica wrote:
ok, recimo da su selo..koje selo ?
Nikakve dokaze ti nisi postavio, samo puka nagađanja paralelnog univerzuma, jbg znam da ti je krivo.
- Challenger_
#102972 Re: Sirija vol. 2
Opetja033 wrote:Odoh sada provjeriti malo sta se desava u Siriji.![]()
Takođe.
- japin_mutapi
#102973 Re: Sirija vol. 2
nisu šije ali nisu ni sunitiChallenger_ wrote:Šijje-rafidije.japin_mutapi wrote:a ko izdaje naredbeChallenger_ wrote:SAA u Damasku je sastavljena mahom od sunita.
Malo sutra.
oni na vrhu su tvrdokorni "basisti" - panarapski nacionalisti
nema mjesta za vjeru u toj ideologiji tako da je izlišno govoriti o sunitima u saa i to predstavljati kao neki dokaz o "ispravnosti" iste
- Opetja033
#102974 Re: Sirija vol. 2
Nepotvrdjeno: FSA/Nacionalna vojska Sirije i turski saveznici oslobodili selo Mahmudijay, juzno od Jandarisa.
Potvrdjeno: FSA/Nacionalna vojska Sirije i turski saveznici oslobodili sela: Saranjik, Haji Iskandar, Arabwiran - selo i brdo.
Potvrdjeno: FSA/Nacionalna vojska Sirije i turski saveznici oslobodili sela: Saranjik, Haji Iskandar, Arabwiran - selo i brdo.
- Young Erotica
#102975 Re: Sirija vol. 2
Nekad je bolje cutatijapin_mutapi wrote:kisla mi glOOvaYoung Erotica wrote:Druze pogledaj glave, nije tesko provaliti ko su, a sa teorijama zavere pravac u trece oko, dobre su dnevnice.