Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
vegass

#102926 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by vegass »

Ibišević bez kluba od Nove godine :razz: :razz:
Maharadza

#102927 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

vegass wrote: 15/01/2021 15:21 Ibišević bez kluba od Nove godine :razz: :razz:
Prije ćemo ga nagovoriti da bude co-investitor sa par miliona nego da zaigra po domaćim oranicama gdje tele nogu lomi. :D
Logovan

#102928 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Grean wrote: 15/01/2021 13:58 Sto mislis da se ne bi naigrao? Milicevic, Dupovac, Besic i Adukor nisu bas neizostavljivi s tim da je Dupovac stvarno bio maestralan jesenas.

Uz to, postoji problem da mijenja ekipu na posudbi pa nije sigurno da ce ga status koji je zaradio u NP cekati u Kukesiju. Promjena sredine je uvijek lutrija ali taj dio mozda nije bio do nas.
Stoperski par Dupovac - Miličević, a ostali bi podijelili minutažu, malo ovaj, malo onaj i Kurdić bi došao do nekih 4-5 utakmica i to ne sve po 90 minuta. :-) Ovo je baš premalo. Možda ja i griješim, ali eto mislim da mu neće škoditi još pola godine posudbe pa da se onda još bolji vrati na ljeto.

East_side

#102929 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Logovan wrote: 15/01/2021 15:58
Grean wrote: 15/01/2021 13:58 Sto mislis da se ne bi naigrao? Milicevic, Dupovac, Besic i Adukor nisu bas neizostavljivi s tim da je Dupovac stvarno bio maestralan jesenas.

Uz to, postoji problem da mijenja ekipu na posudbi pa nije sigurno da ce ga status koji je zaradio u NP cekati u Kukesiju. Promjena sredine je uvijek lutrija ali taj dio mozda nije bio do nas.
Stoperski par Dupovac - Miličević, a ostali bi podijelili minutažu, malo ovaj, malo onaj i Kurdić bi došao do nekih 4-5 utakmica i to ne sve po 90 minuta. :-) Ovo je baš premalo. Možda ja i griješim, ali eto mislim da mu neće škoditi još pola godine posudbe pa da se onda još bolji vrati na ljeto.

Slazem se za Kurdica :thumbup: neka ga, neka se jos kali sa strane. Ali mi fakat moramo dovest spica :roll: vec me pomalo hvata nervoza zbog toga, bez obzira sto ima jos fore za transfere...
Raigor Stonehoof

#102930 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Ma sta ce nam spic, nije da nemamo Handzica, dosta. Mogu i ja uletit ako se povrijedi, nece se osjetit razlika /s

Kenjaju iz uprave zeatoko s napadacem jos od ljeta kad je bio neophodan.
Maharadza

#102931 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

Joj ako na Haretu ostanemo ja ne znam kako će se utakmice gledati a da ne fasujemo sve moguće bolesti povezane sa prekomjernom nervozom i bijesom! :P
Dinostula

#102932 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Maharadza wrote: 15/01/2021 19:06 Joj ako na Haretu ostanemo ja ne znam kako će se utakmice gledati a da ne fasujemo sve moguće bolesti povezane sa prekomjernom nervozom i bijesom! :P
Koliko je Hadzic hvalio i branio Hareta ne bi me cudilo da covjek zavrsi karijeru kod nas kao prvi spic.Borba za 2 spica a imamo 5 golmana u rosteru.Sta ce nam 33 igraca ne ide mi u glavu. U najgoroj varijanti 25 igraca sve preko toga budalastina.Svakako rotiramo 15-18 igraca ko ove polusezone.
Logovan

#102933 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

East_side wrote: 15/01/2021 16:03 Slazem se za Kurdica :thumbup: neka ga, neka se jos kali sa strane. Ali mi fakat moramo dovest spica :roll: vec me pomalo hvata nervoza zbog toga, bez obzira sto ima jos fore za transfere...
Normalno da se mora, ganjaju naši napadača, a sada hoće li doći vidjet ćemo. :D A i nisam za to da se dovodi bilo kakav napadač pa da se kajemo što smo ga doveli. Bolje onda gledati Handžića i nekog iz akademije.
Dinostula wrote: 15/01/2021 20:31 Koliko je Hadzic hvalio i branio Hareta ne bi me cudilo da covjek zavrsi karijeru kod nas kao prvi spic.Borba za 2 spica a imamo 5 golmana u rosteru.Sta ce nam 33 igraca ne ide mi u glavu. U najgoroj varijanti 25 igraca sve preko toga budalastina.Svakako rotiramo 15-18 igraca ko ove polusezone.
Pa naravno da će ga hvaliti i braniti, neće pričati da je taraba, da ga treba otjerati i slično. :mrgreen:

Imamo 5 golmana, ali ne sjede ti svi na klupi majku mu. :mrgreen: Šahinović ili će braniti i dalje u akademiji ili će se poslati na posudbu. Dizdarević ili Kanurić isto na posudbu. I meni je drago što imamo ovako širok izbor golmana. Od petorice čak četvorica su mladi golmani. Prodaj danas, sutra Kovačevića, imaš još trojicu mladih, makar jednom vrijedi dati šansu. U narednih par godina možda uopšte ne budemo morali dovoditi golmana jer imamo par mladih.

Od tih 33 igrača odbij dvojicu golmana, odbij Milanovića (čisto sumnjam da će se na njega računati, jučer čitam hoće Krupa da ga dovede), pa Ahmetovića i to ti je 29. Ramić bi trebao na posudbu, ne vidim da će momak sakupiti ni tri nastupa, pa i za Hodžića je ista stvar. Možda još prodamo nekoga ili raskinemo ugovor. Skrati se spisak posudbama, itd.
Raigor Stonehoof

#102934 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Odustao sam na "Bolje onda gledati Handzica" :D ne postoji nista na svijetu od cega je bolje gledat Handzica kao prvog spica

Na cemu si danas Logovani, daj i meni broj dilera :D
Logovan

#102935 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote: 16/01/2021 18:17 Odustao sam na "Bolje onda gledati Handzica" :D ne postoji nista na svijetu od cega je bolje gledat Handzica kao prvog spica

Na cemu si danas Logovani, daj i meni broj dilera :D
Eto samo zamisli da iz nekog očaja dovedemo napadača sumnjivih kvaliteta, pa bi onda u ekipi imali dva Handžića, ne znaš koji je gori. :D Radije bih da gledam jednog Handžića, nego dvojicu. :D
Raigor Stonehoof

#102936 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Svi koji su se spominjali su svemirski brod za Handzica. Jedino da se ne uspanice pa Lendrica dovedu :lol:
Logovan

#102937 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

To jeste, svi su bolji koji su spomenuti, samo eto nemoj da dovedu sličnog Handžiću. Jebeš takvu politiku kada dovodiš samo da bi dovodio, da bi imao nekoga da ga predstaviš kao pojačanje.
Raigor Stonehoof

#102938 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Logovan wrote: 16/01/2021 20:55 To jeste, svi su bolji koji su spomenuti, samo eto nemoj da dovedu sličnog Handžiću. Jebeš takvu politiku kada dovodiš samo da bi dovodio, da bi imao nekoga da ga predstaviš kao pojačanje.
Bolje i takva politika nego da ne dovedu nikog. Kako mislis izgurat sezonu sa jednim napadacem?
Dinostula

#102939 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 16/01/2021 17:40
East_side wrote: 15/01/2021 16:03 Slazem se za Kurdica :thumbup: neka ga, neka se jos kali sa strane. Ali mi fakat moramo dovest spica :roll: vec me pomalo hvata nervoza zbog toga, bez obzira sto ima jos fore za transfere...
Normalno da se mora, ganjaju naši napadača, a sada hoće li doći vidjet ćemo. :D A i nisam za to da se dovodi bilo kakav napadač pa da se kajemo što smo ga doveli. Bolje onda gledati Handžića i nekog iz akademije.
Dinostula wrote: 15/01/2021 20:31 Koliko je Hadzic hvalio i branio Hareta ne bi me cudilo da covjek zavrsi karijeru kod nas kao prvi spic.Borba za 2 spica a imamo 5 golmana u rosteru.Sta ce nam 33 igraca ne ide mi u glavu. U najgoroj varijanti 25 igraca sve preko toga budalastina.Svakako rotiramo 15-18 igraca ko ove polusezone.
Pa naravno da će ga hvaliti i braniti, neće pričati da je taraba, da ga treba otjerati i slično. :mrgreen:

Imamo 5 golmana, ali ne sjede ti svi na klupi majku mu. :mrgreen: Šahinović ili će braniti i dalje u akademiji ili će se poslati na posudbu. Dizdarević ili Kanurić isto na posudbu. I meni je drago što imamo ovako širok izbor golmana. Od petorice čak četvorica su mladi golmani. Prodaj danas, sutra Kovačevića, imaš još trojicu mladih, makar jednom vrijedi dati šansu. U narednih par godina možda uopšte ne budemo morali dovoditi golmana jer imamo par mladih.

Od tih 33 igrača odbij dvojicu golmana, odbij Milanovića (čisto sumnjam da će se na njega računati, jučer čitam hoće Krupa da ga dovede), pa Ahmetovića i to ti je 29. Ramić bi trebao na posudbu, ne vidim da će momak sakupiti ni tri nastupa, pa i za Hodžića je ista stvar. Možda još prodamo nekoga ili raskinemo ugovor. Skrati se spisak posudbama, itd.
Ma ne treba govoriti da je taraba ali brate ne treba sad da ga nesto i brani pa niko nije corav svi vidimo koliko moze.Sreca je pa imamo mogucnost da dajemo platu za bar 6-7 igraca koji nikako ne igraju.PO men bolje 1 kapitalac koji ce praviti prevagu nego ovih 6-7 pa neka roster bude i 23. :D
Logovan

#102940 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Raigor Stonehoof wrote: 16/01/2021 21:34 Bolje i takva politika nego da ne dovedu nikog. Kako mislis izgurat sezonu sa jednim napadacem?
Meni nije, ne vidim što bi se to radilo. Dovedeš nekakvog Cezara, Altiparmakovskog ili šta ja znam i daješ mu finu lovu, a nikakve koristi od njega.

Pa ne bi se sezona izgurala sa jednim napadačem. Imaju akademci. Gurnuo bih mladog igrača pa neka momak igra. Handžić plus mlađi igrač i hajmo po treću zaredom. :D
Dinostula wrote: 16/01/2021 22:10 Ma ne treba govoriti da je taraba ali brate ne treba sad da ga nesto i brani pa niko nije corav svi vidimo koliko moze.Sreca je pa imamo mogucnost da dajemo platu za bar 6-7 igraca koji nikako ne igraju.PO men bolje 1 kapitalac koji ce praviti prevagu nego ovih 6-7 pa neka roster bude i 23. :D
Pa standardno branjenje igrača od ljudi iz kluba, isto i treneri rade, tako je svugdje. Ne znam što ti ovo smeta. :mrgreen:
Dinostula

#102941 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Logovan wrote: 17/01/2021 01:34
Raigor Stonehoof wrote: 16/01/2021 21:34 Bolje i takva politika nego da ne dovedu nikog. Kako mislis izgurat sezonu sa jednim napadacem?
Meni nije, ne vidim što bi se to radilo. Dovedeš nekakvog Cezara, Altiparmakovskog ili šta ja znam i daješ mu finu lovu, a nikakve koristi od njega.

Pa ne bi se sezona izgurala sa jednim napadačem. Imaju akademci. Gurnuo bih mladog igrača pa neka momak igra. Handžić plus mlađi igrač i hajmo po treću zaredom. :D
Dinostula wrote: 16/01/2021 22:10 Ma ne treba govoriti da je taraba ali brate ne treba sad da ga nesto i brani pa niko nije corav svi vidimo koliko moze.Sreca je pa imamo mogucnost da dajemo platu za bar 6-7 igraca koji nikako ne igraju.PO men bolje 1 kapitalac koji ce praviti prevagu nego ovih 6-7 pa neka roster bude i 23. :D
Pa standardno branjenje igrača od ljudi iz kluba, isto i treneri rade, tako je svugdje. Ne znam što ti ovo smeta. :mrgreen:
A smeta mi jer se vidjelo jos prije 2-3 godine da Handzic nema kapaciteta za prvog spica cak kad je i zabijao sa klupe.Dobio je tada sansu u 3-4 tekme iz pocetka i u tim utakmicama nista nije pokazao kao ni ove sezone.A Hadzic ga brani jer je on glavni krivac za njegov ostanak jer je onda jos trebao da ide.Protiv Handzica nemam nista ali brate sto prije da ode i neka kida zivce navijacima drugog kluba.Milanovic,Hodzic i Handzic sigurno naslabije karike.
gold'n'brown

#102942 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Pa vjerovatno se ceka da nekim igracima propadnu neke druge opcije da bi ih mi doveli. Realno reputacija lige nam je takva da smo igracima koje bi zeljeli dovesti zadnja opcija. Slazem se da je bolje ne dovoditi nikoga nego dovesti igraca koji nece biti prevaga. Pogotovo jer je januar i nije veliki izbor igraca kojima istice ugovor.
Dinostula

#102943 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

gold'n'brown wrote: 17/01/2021 14:36 Pa vjerovatno se ceka da nekim igracima propadnu neke druge opcije da bi ih mi doveli. Realno reputacija lige nam je takva da smo igracima koje bi zeljeli dovesti zadnja opcija. Slazem se da je bolje ne dovoditi nikoga nego dovesti igraca koji nece biti prevaga. Pogotovo jer je januar i nije veliki izbor igraca kojima istice ugovor.
Jarane mi moramo imati jos jednog spica pa kakvog bilo makar to bio i Nedim Hadzic.Ako mozemo imati 5 golmana valjda mozemo i 4-5 napadaca,nije Nam cicija.Sjeti se tekmi kad Handzic nije mogao da igra gdje smo bili bez spica pa jedine tekme gdje je Sarajevo bilo losije nego kad igra Handzic.Ovaj mali Hadzic zabio 6 za Mladost da je za nas igrao zabio bi 8-9.
Logovan

#102944 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Dinostula wrote: 17/01/2021 11:04 A smeta mi jer se vidjelo jos prije 2-3 godine da Handzic nema kapaciteta za prvog spica cak kad je i zabijao sa klupe.Dobio je tada sansu u 3-4 tekme iz pocetka i u tim utakmicama nista nije pokazao kao ni ove sezone.A Hadzic ga brani jer je on glavni krivac za njegov ostanak jer je onda jos trebao da ide.Protiv Handzica nemam nista ali brate sto prije da ode i neka kida zivce navijacima drugog kluba.Milanovic,Hodzic i Handzic sigurno naslabije karike.
Svi znamo da nije za prvog špica, zna i Hadžić, s tim da ga brani što je za mene razumljivo. Od te trojice Hodžić je prvi i to ubjedljivo. :D

:lol:
Logovan

#102945 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

ZAVRŠNA FAZA PRIPREMA U UMAGU, GENERALNA PROBA PO POVRATKU U SARAJEVO

https://fksarajevo.ba/vijesti/zavrsna-f ... 3LOU1zzVVI
xoklix

#102946 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by xoklix »

Ode Rahman... Koliko još ugovora ima? Valjda smo barem 500.000 € uzeli :roll:
Logovan

#102947 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Sa sportsport
Turski mediji: Sve je gotovo, Rahmanović sa Konyasporom potpisuje ugovor na 2.5 godine

Izgleda ode, jebi ga. :skoljka: Ako ništa, imamo par igrača na njegovoj poziciji.
xoklix wrote: 18/01/2021 11:43 Ode Rahman... Koliko još ugovora ima? Valjda smo barem 500.000 € uzeli :roll:
Ma nismo uzeli ni pola od toga.
rocco_siffredi

#102948 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Sretno Rahmane :thumbup:
Koliko god da smo uzeli, dobro je, jer momku ugovor ističe za pola godine i očito je vrijeme da ide. Prerastao je ovu žabokrečinu.
xoklix

#102949 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by xoklix »

Boljeg teško da možemo dovesti.
Ja bih Salcina forsirao pa kud puklo... Imamo finu zalihu tako da nam se može.
Naravno, napadač je pogotovo sada pod moranjem.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#102950 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Ja ne znam kako cu Rahmanovica "preboliti"! :sad:
Locked