Smij se ti Kiki, ako se AKP naljuti mogli bi i ovi u Erbilu zavrsit pod cizmom Sultana Tajipa.Kikibombona wrote:Minstar vanjskih poslova Mevlut Cavasoglu:
'Amerikanci su marksisti, komunisti i ateisti jednako kao YPG'.![]()
![]()
https://mobile.twitter.com/bianet_org/s ... 5547689985
Pukli kao kokica.
AKP-eovci skandiraju premijeru Benali Jildrimu: 'vodi nas u Efrin'.![]()
https://mobile.twitter.com/4rj1n/status ... 1231675392
Sirija vol. 2
-
kiligonzales
#102851 Re: Sirija vol. 2
- insomnia78
#102852 Re: Sirija vol. 2
A to je ta ekipakiligonzales wrote:Nebi im baco lajk, kad se ljudi poistovjecuju sa nacistima.Krokodajl wrote:Politički i ideološki čista suprotnost Baath partiji, opozicija u parlamentu, ali kada je budućnost Sirije bila ugrožena stali su na branik domovinekiligonzales wrote:
zanimljiv pokret![]()
Odbrana Sadata i borbe oko Mahina, operacije u Al Gab dolini, nema gdje ih nije bilo
Jos da dodam nisu bas oni suprotni Basp partiji, zajednicka stvar im je nacionalizam

Samo im jos Vojo fali
-
kiligonzales
#102853 Re: Sirija vol. 2
Ne bih se slozio s tobom, to sta oni cine u ime svoje politike u sveopstem sirijskom ludilu iz BH. perspektive bas i ne mozemo pouzdano tvrditi.Krokodajl wrote:Ideološki njihova vodilja je to da Sirijci nisu Arapi već Sirijci, ali u ovom ratu a i inače nisu počinili zločine nad drugim narodima i religijama, šta više multi konfesionalna su grupa, dosta dobrovoljaca u njihovim redovima su suniti iz Libanona, djeluju i u Libanonu jer "Velika Sirija" obuhvata dosta veći prostor nego S.A.R.kiligonzales wrote: Nebi im baco lajk, kad se ljudi poistovjecuju sa nacistima.
Zato i jesu opozicija Baath partiji koja provodi politiku Pan Arabizma.
Ali kada je Sirija bila ugrožena, stavili su razlike po strani i rame uz rame sa Sirijskom Armijom se bore od Latakije do Daraje.
Nista manje nisu odgovorni za ono sto se desava u Siriji od recimo Assada kojem daju podrsku.
Pa Sirijci su mahom suniti, nisu Sije. Nije Sirija Irak.
-
muzicar_iz_parka
#102854 Re: Sirija vol. 2
Ja ne znam za jevrejske oligarhe u Iranu, u Rusiji ih ima pozamašan broj. Dosta je drugačiji to odnos.kiligonzales wrote:
Po tome bi se dalo zakljuciti da su dobri i sa Iranom i o tamo im je stigo po fin broj Jevreja.
- insomnia78
#102855 Re: Sirija vol. 2
Izraelska verzija jutrosnjih dogadjaja

Neke od meta i njihova lokacija

Neke od meta i njihova lokacija

-
kiligonzales
#102856 Re: Sirija vol. 2
Ima Jevreja u Iranu otkad ih je Nabukodonosor odveo ko robove u Perziju tamo nekad 560+ godina prije nove ere. Ne vezu oni dzabe Purim za Kserksa 1 i Perziju. Otad ih u Iranu ima i dobar dio jevreja u Izraelu potice iz te zemlje oko 200 hiljada. Koliko me sjecanje sluzi najvise ih je bilo u Isfahanu u Iranu, gdje je i danas opstala jevrejska zajednica koja se rasula sa stvaranjem Izraela. Ostatak Jevreja u Izraelu cine evropski Jevreji ili Askenazi i arapski Jevreji mahom Sefardi.muzicar_iz_parka wrote:Ja ne znam za jevrejske oligarhe u Iranu, u Rusiji ih ima pozamašan broj. Dosta je drugačiji to odnos.kiligonzales wrote:
Po tome bi se dalo zakljuciti da su dobri i sa Iranom i o tamo im je stigo po fin broj Jevreja.
U Rusiji ih ima jer su plemena nekadasnjeg Hazarskog carstva, odlucili da judaizam prigrle masovno u 8 stoljecu, sto se u historiji judaizma smatralo presedanom jer je judaizam bio iskljucivo vjerom jevrejskog naroda sto je i danas prvenstveno. Taj narod bas i nije bio malobrojan. Otuda i Jevreji u istocnoj Evropi, pa i u Njemackoj. Pored toga u Rusiji koliko znam imaju i svoju republiku, tj. autonomnu oblast negdje na granici s Kinom. Ali ne znam koliko ih ima danas. Koliko me sjecanje sluzi da i Askenazi vuku porijeklo od ovih Hazara.
Ono sto pouzdano znam da Jevreja danas najvise ima u Izraelu i SAD-u.
- rajv0sa
#102857 Re: Sirija vol. 2
Osunetili gaNadzornik wrote:Sta je bilo ovom Turskom tenku...![]()
- Young Erotica
#102858 Re: Sirija vol. 2
Fotosop sto posto. I ptice na grani znaju da je isil asadovNadzornik wrote:Selfi.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#102859 Re: Sirija vol. 2
cestitam uvazenom predsjedniku asadu veliku pobjedu nad izrahelskim agresorom
-
sarajevoxxxx
#102860 Re: Sirija vol. 2
Pravi razlog obaranja izraelskog aviona...
Broj poginulih Asadovaca i iransko-šitskih pripadnika milicija u Deir Ez-Zouru popeo se na 185 u zadnja tri dana.
(Euphrates Post)
Sinoć je koalicija ponovo bombardovala naselje Hišam u Deiru gdje se nalaze šiitske milicije.
#فرات_بوست
#دير_الزور: #متابعة
الحصيلة النهائية لقتلى قوات النظام الذين قتلوا بنيران طيران التحالف الدولي بمحيط حقل كونيكو خلال ثلاث أيام مضت هي 185 قتيل بحسب معلومات مسربة وصلتنا من المشفى العسكري 37 منهم أبناء قرى حطلة ومراط وطابية جزيرة .
Broj poginulih Asadovaca i iransko-šitskih pripadnika milicija u Deir Ez-Zouru popeo se na 185 u zadnja tri dana.
(Euphrates Post)
Sinoć je koalicija ponovo bombardovala naselje Hišam u Deiru gdje se nalaze šiitske milicije.
#فرات_بوست
#دير_الزور: #متابعة
الحصيلة النهائية لقتلى قوات النظام الذين قتلوا بنيران طيران التحالف الدولي بمحيط حقل كونيكو خلال ثلاث أيام مضت هي 185 قتيل بحسب معلومات مسربة وصلتنا من المشفى العسكري 37 منهم أبناء قرى حطلة ومراط وطابية جزيرة .
- Kikibombona
#102861 Re: Sirija vol. 2
Vec sam nekoliko puta iznio dokaze da Turci lazu o napredovanju u Efrinu. Svaki dan objave da su zauzeli veliki broj sela i planina, a zapravo su zakucani za tursku granicu. Kontrolisu 20-ak sela a vec su objavili da kontrolisu najmanje 100.
Cim je pocela operacija objavili su da su zauzeli selo Bulbul, da bi selo zaista zauzeli 15 dana nakon toga. Slicno je sa selom Hamam i jos nekim selima.

Turski vojnici koji su jucer poginuli. Da li se meni cini ili su sestorica od ovih oficiri?

Cim je pocela operacija objavili su da su zauzeli selo Bulbul, da bi selo zaista zauzeli 15 dana nakon toga. Slicno je sa selom Hamam i jos nekim selima.
For #TURKEY accepting the truth of their fail in the #Afrin operation is so difficult! News of the operation in the Turkish official media: 4 of February: hill 1027 captured 10 of February: 9 #Turkish soldiers killed in the hill 1027. Hate the #Kurds so much! #Rojava

Turski vojnici koji su jucer poginuli. Da li se meni cini ili su sestorica od ovih oficiri?

- Kikibombona
#102862 Re: Sirija vol. 2
Zasto Pakistan ne dodje pomoci Turskoj u Efrin!??
https://twitter.com/Qsw61/status/962559917642211328
Gdje su svi kada je tesko?

Tramp o siitskim vlastima u Iraku
http://www.newsweek.com/trump-called-ir ... ice-801914
https://twitter.com/Qsw61/status/962559917642211328
Gdje su svi kada je tesko?

Tramp o siitskim vlastima u Iraku
http://www.newsweek.com/trump-called-ir ... ice-801914
-
sarajevoxxxx
#102863 Re: Sirija vol. 2
Jedan od najpoznatijih kurdskih aktivista Raman Yusif jučer je i sam priznao da je Efrin izgubljen. Ovo je njegov jučerašnji upis gdje govori kako Turci možda napreduju sporo ali da će se u narednih nekoliko dana ili vremenom ako ovako nastave teritorija koju kontrolišu još više povečati naročito u okolini Efrina... Govori i da ovo povečano razilaženje između Amerike i Irana ne ide u prilog Efrinu jer je put ili žila kucavica ide preko naselja Nubl i Zehre.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2110487868
#عفرين :: مع استمرار المعارك في مناطق ريف عفرين ، هناك تقدم يحرزه الجيش التركي و الفصائل العسكرية السورية المرافقة له ، هذا التقدم ومع انه بطيئ لكنه يتوسع مع مرور الوقت ، ومن المؤكد انه في حال استمر على هذا الشكل فسوف يحقق تقدماً كبيرا على حساب تراجع وحدات حماية الشعب خلال الأيام القادمة ، خاصة في مناطق محيط عفرين حيث تسعى القوات التركية المهاجمة بتشكيل هلال على محيط المدينة يبدأ من شرقها وصولا الى الشمال وربطها مع الغرب والتقدم نحو النواة حيث مدينة عفرين ، وسط خطة حربية و برنامج خاص، أعده الأتراك لهذا التقدم .
ومع ارتفاع حدة الخلاف الأمريكي الإيراني، فإن القضية قد تشكل عاملاً سلبيا على عفرين ، خاصة فيما يتعلق بطريق نبل والزهراء واللتات تعتبران شريان الدم الوحيد للكرد في هذه المرحلة الحساسة .
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2110487868
#عفرين :: مع استمرار المعارك في مناطق ريف عفرين ، هناك تقدم يحرزه الجيش التركي و الفصائل العسكرية السورية المرافقة له ، هذا التقدم ومع انه بطيئ لكنه يتوسع مع مرور الوقت ، ومن المؤكد انه في حال استمر على هذا الشكل فسوف يحقق تقدماً كبيرا على حساب تراجع وحدات حماية الشعب خلال الأيام القادمة ، خاصة في مناطق محيط عفرين حيث تسعى القوات التركية المهاجمة بتشكيل هلال على محيط المدينة يبدأ من شرقها وصولا الى الشمال وربطها مع الغرب والتقدم نحو النواة حيث مدينة عفرين ، وسط خطة حربية و برنامج خاص، أعده الأتراك لهذا التقدم .
ومع ارتفاع حدة الخلاف الأمريكي الإيراني، فإن القضية قد تشكل عاملاً سلبيا على عفرين ، خاصة فيما يتعلق بطريق نبل والزهراء واللتات تعتبران شريان الدم الوحيد للكرد في هذه المرحلة الحساسة .
-
Stari_demagog
#102864 Re: Sirija vol. 2
Tema u zenitu sto bi se reklo. Interesantna iz razloga sto se pojavljuje veliki broj ljudi razlicitog vjerskog i politickog opredjeljenja. Tako imamo islamofobe koji podrzavaju Kurde, sije koje podrzavaju Assada, sunije Tursku i pobunjenike, cak i jednog koji je na platnoj listi Amerike pa podrzava sve sto ova drzava radi.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#102865 Re: Sirija vol. 2
Nije to baš tako. Istina da je sa raspadom Jugoslavije naš svijet gurnut unazad u nacionalne i konfesionalne vizure koje po deafultu nemaju kapacitet da sagledaju čitavu sliku, ali i dalje postoje oni koji cijelu stvar mogu vrjednovati nekim univerzalnim kriterijima.Stari_demagog wrote:Tema u zenitu sto bi se reklo. Interesantna iz razloga sto se pojavljuje veliki broj ljudi razlicitog vjerskog i politickog opredjeljenja. Tako imamo islamofobe koji podrzavaju Kurde, sije koje podrzavaju Assada, sunije Tursku i pobunjenike, cak i jednog koji je na platnoj listi Amerike pa podrzava sve sto ova drzava radi.
I takvih ima na temi.
- ioannes
#102866 Re: Sirija vol. 2
jel ovo opisuješ Insomniju,sumira i kompaniju?Challenger_ wrote:Nije to baš tako. Istina da je sa raspadom Jugoslavije naš svijet gurnut unazad u nacionalne i konfesionalne vizure koje po deafultu nemaju kapacitet da sagledaju čitavu slikuStari_demagog wrote:Tema u zenitu sto bi se reklo. Interesantna iz razloga sto se pojavljuje veliki broj ljudi razlicitog vjerskog i politickog opredjeljenja. Tako imamo islamofobe koji podrzavaju Kurde, sije koje podrzavaju Assada, sunije Tursku i pobunjenike, cak i jednog koji je na platnoj listi Amerike pa podrzava sve sto ova drzava radi.
dobar...
- insomnia78
#102867 Re: Sirija vol. 2
Ipak. Najvise je bolesnika
-
Stari_demagog
#102868 Re: Sirija vol. 2
Ipak ocekivano jer ovo je drzava sa kolektivnom dijagnozom.insomnia78 wrote:Ipak. Najvise je bolesnika
- jao_situacije
#102869 Re: Sirija vol. 2
ovdje je najviše plaćenika, pa onda nešto budala, pa onda par četa, ostalo su manje više normalni ljudi koji su odabrali stranu i navijaju
- insomnia78
#102870 Re: Sirija vol. 2
Ma kaki placenici hajte molim vas. Ko ce za ovo placati
- bogoljub
#102871 Re: Sirija vol. 2
Oštra iranska reakcija na izraelske prijetnje: "Tvrdnja da smo mi srušili njihov F-16 je smiješna, no na bilo kakav agresivni potez stvorit ćemo pakao za njih, a u stanju smo uništiti i sve američke baze u regiji"
general Husein Selami
general Husein Selami
-
nema me tamo
#102872 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Ma kaki placenici hajte molim vas. Ko ce za ovo placati
Dobro bi bilo
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#102873 Re: Sirija vol. 2
rotsildi su sve zakuhali
eto vam slika
eto vam slika
- insomnia78
#102874 Re: Sirija vol. 2
Oj JakUbe sta si naumijo na Assada ka si udarijo
-
brisanjegranica
#102875 Re: Sirija vol. 2
ja sam mislio da će Iranci tvrditi da su umjesto jednog srušili bar 3 izraelska aviona. ipak zna se da im laganje nije slabija strana.bogoljub wrote:Oštra iranska reakcija na izraelske prijetnje: "Tvrdnja da smo mi srušili njihov F-16 je smiješna, no na bilo kakav agresivni potez stvorit ćemo pakao za njih, a u stanju smo uništiti i sve američke baze u regiji"
general Husein Selami