Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vicious wrote: ↑18/09/2020 20:54
Je li ovo nesto do mene ili na Eurosportu 2 nema tona?
Edit: čudno, na Eon aplikaciji na telefonu ton normalan, a na Eon boxu muk.
Odaberi prvi jezik zvuka engleski na EON box-u, pa se vrati na taj kanal i probaj da li će zvuk raditi.
Ako ne uspije, probaj onda kombinaciju ili Srpski ili Hrvatski prvi jezik zvuka kroz postavke.
Engleski mi i jeste postavljen kao prvi jezik, a pokusavao sam i mijenjati. Ništa, sve isto.
Edit: ispravka, evo proradilo ipak kad sam stavio srpski kao prvi jezik
Nije mi jasno zašto su sjebali engleski audio na Eurosportu 2, i to je odavno tako. Na 1 radi normalno. Vise puta sam i pitao ovdje ali nikad nije bilo odgovora, samo standardno "proslijedili smo kolegama"
Last edited by vicious on 18/09/2020 21:07, edited 2 times in total.
vicious wrote: ↑18/09/2020 21:01
Engleski mi i jeste postavljen kao prvi jezik, a pokusavao sam i mijenjati. Ništa, sve isto.
Nije mi jasno zašto su sjebali engleski audio na Eurosportu 2, i to je odavno tako. Na 1 radi normalno. Vise puta sam i pitao ovdje ali nikad nije bilo odgovora, samo standardno "proslijedili smo kolegama"
Engleski jezik je već duži period ugašen na ovom kanalu.
Inače kod mene ide srpski zvuk (jer je on jedini dostupan), a postavke su mi da je prvi hrvatski audio, a drugi srpski i isto tako mi je i za titlove.
vicious wrote: ↑18/09/2020 21:01
Engleski jezik je već duži period ugašen na ovom kanalu.
Inače kod mene ide srpski zvuk (jer je on jedini dostupan), a postavke su mi da je prvi hrvatski audio, a drugi srpski i isto tako mi je i za titlove.
A eto znam da je ugasen, ali nije mi jasno zašto. Pogotovo sto ES 1 i dalje radi. Ovako moram slusati ovu dvojicu morona i njihove "duhovite" dosjetke
Kako god, hvala za hint oko audio postavki, mada sam to prvo čačkao pa nije radila neka kombinacija
vicious wrote: ↑18/09/2020 21:23
A eto znam da je ugasen, ali nije mi jasno zašto. Pogotovo sto ES 1 i dalje radi. Ovako moram slusati ovu dvojicu morona i njihove "duhovite" dosjetke
Kako god, hvala za hint oko audio postavki, mada sam to prvo čačkao pa nije radila neka kombinacija
Kod EON box-a ti je fazon da ne prihvati odmah promjene, nego kad promijeniš audio ili titl, potrebno je da prebaciš na neki drugi kanal, pa se vratiš na taj za koji si štimao te postavke.
123bih123 wrote: ↑18/09/2020 18:18
Sve ja razumijem na u Banja Luci koriste vec infrastrukturu drugog operatera pa mogu pruzati vece brzine. ALIII koja je caka da oni dobiju 2 eon boxa a mi u Sarajevu sa istim paketom istom cijenom dobijamo 1 eon box. Koje je opravdanje tu ?
Nisi u Banja Luci
Jedan je resiver od Telemacha, a drugi od te kompanije. Mislim posto su udruzeni onda tako i funkcionisu. Jer ne bi bilo logike da je kod njih jedan resiver, ako su udruzeni. Mora tamo dva, a ovdje jedan. Je li ti jasno? Meni nije
Sve ja razumijem na u Banja Luci koriste vec infrastrukturu drugog operatera pa mogu pruzati vece brzine. ALIII koja je caka da oni dobiju 2 eon boxa a mi u Sarajevu sa istim paketom istom cijenom dobijamo 1 eon box. Koje je opravdanje tu ?
Dobiješ uz Box i Smart TV aplikaciju !!!!
Ja bih rađe da mi daju još jednu Smart TV aplikaciju a vratio bih im EON box.
Bezveze je da se ne može još jedna SmartTV aplikacija dokupiti !!!
Bilo bi dobro da porade na tim stvarima koje pišu korisnici....
- Dokupljivanje dodatne aplikacije i eventualno davanje 2 aplikacije uz jedan ugovor. Svako sad ima djecu, spavaću sobu...uvijek treba 2 tva.
- Veći upload. Šta nam znaći 120Mb brzina ako je upload 7.
Itd...i sl.
Možeš li glavešinama prenijeti glas javnosti vezano za upload? U ovom trenutku prosječan korisnik će vidjeti veću korist od toga da se upload poveća za 1 mbps nego download za 10. Povećanje downloada ne znači više nikome ništa, realno.
Last edited by ExNihilo on 19/09/2020 10:17, edited 2 times in total.
evo ja jucer prijavio problem sa wifi,kako nisu uspjeli rijesiti problem daljinskim putem,jutros me zovu monteri,dosli da zamijene router i evo ga,ubacili novi...isti onaj cisco,samo pise tehnicolor...valjda je to kao podbrend cisca
u narednim danima cu testirati,pa vidjeti je li sve ok sada
Možeš li glavešinama prenijeti glas javnosti vezano za upload? U ovom trenutku prosječan korisnik će vidjeti veću korist od toga da se upload poveća za 1 mbps nego download za 10. Povećanje downloada ne znači više nikome ništa, realno.
kako ne znači povećanje download nikome?
ljudi koji rade stream, gledaju IPTV, Netflix, Prime Video itd itekako znači što veća brzina downloada.
Dobiješ uz Box i Smart TV aplikaciju !!!!
Ja bih rađe da mi daju još jednu Smart TV aplikaciju a vratio bih im EON box.
Bezveze je da se ne može još jedna SmartTV aplikacija dokupiti !!!
Tu smart TV aplikaciju dobije i korisnik iz Banja Luke plus 2 eon boxa. Dakle i dalje ostaje da on dobije vise za iste pare.
kako ne znači povećanje download nikome?
ljudi koji rade stream, gledaju IPTV, Netflix, Prime Video itd itekako znači što veća brzina downloada.
Sve to možeš da radiš po trenutnim brzinama bez apsolutno bilo kakvog kompromisa nad kvalitetom.
@Gorka Dinja Bas mi, koji streamamo, trazimo veci upload.
Download preko 100mbps je vec dovoljan za 99.99% internet aktivnosti.
Ali jebes to kad ti je upload 10mbps...
Na 10-12mbps max je 720p na 60fps, dakle max do 4000kbps (a i to mutno ko miljacka).
Po svijetu je 1080p @60 fps, odnosno 6000kbps stream, vec odavno prisutan.
Jbt ne mozemo ni stream na 720p 60fps piciti kako treba, jer ne moze sa 10mbps gurati 4500kbps bitrate.
Averus wrote: ↑19/09/2020 12:00
Droppa frejmove i paketw ko lud
To sto dropa pakete ne mora znaciti da je do brzine uploada, isti je problem imao jedan streamer iz Srbije, i prije par dana je izbacio klip o tome, o dropanju frejmova, packet loss-a... i nacin na koji je rijeseno, pa ako zelis, posaljem ti link na PP.
Imam dobar komp, igra nije nesto zahtjevna, ali je pravo brza, znaci ne znam do cega onda jos moze biti jer sam prosao sve guideove koje sam na youtube i redditu nasao i maksimum koji sam izvukao da je stabilan je 3650kbps.
Cak sam kod nekog strimera pogledao da je preporuceno za fast paced igre ( mozda i rl ) da se streama na 900p60.
OBS koristis? Meni nije bio los ni Streamlabs OBS.
Zdravo ExNihilo.
Sve zahtjeve i sugestije naših korisnika, rado proslijedimo nadležnom sektoru.
O svim izmjenama i novitetima koji predstoje, bit ćete blagovremeno informisani.
dječak sa šibicama wrote: ↑18/09/2020 16:44
Sad ne nude nista, ranije su nudili, ja sam kod zadnjeg produzenja ugovora dobio HBO 12 mjeseci, i kanale i HBO GO.
Sad to ne nude, a nude mi da predjem na Eon Full i da placam 3-4 marke vise nego sada. Pa nema sanse.
Ionako cekam LOL a ako ne bude nista od njih, Eon Duo Light maksimalno. Kad vec nista drugo ne nude.
Zdravo dječak sa šibicama,
Rado ćemo provjeriti Vaš Ugovor i pronaći ponudu i pogodnost koja Vam najviše odgovara.