Uzeo si mi rijec iz usta profesore
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
TheTraveler
#102752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
De ba sjasi sa Logovanog. Pravac politika, pa opleti botovima.
-
gold'n'brown
#102753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Po mom misljenju realno je da izmedju Rahmanovica i Tatara jednog zadrzimo i produzimo mu ugovor. U slucaju eventualnog odlaska Tatara, dobra opcija bi bila vratiti Resica sa posudbe i u slucaju potpisa jednog kvalitetnog napadaca ne bismo izgubili na kvaliteti. I Kurdicu i Resicu bi trebalo produziti ugovore jer ja mislim da isticu na kraju sezone, bez obzira na posudbu, jer su pokazali da se ozbiljno moze racunati na njih.
- Analiticarr
#102754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Za Tatara imamo 3 vrlo dobre ponude. Sve su preko miliona. Rahmana me damo tako lako.gold'n'brown wrote: ↑22/12/2020 11:54 Po mom misljenju realno je da izmedju Rahmanovica i Tatara jednog zadrzimo i produzimo mu ugovor. U slucaju eventualnog odlaska Tatara, dobra opcija bi bila vratiti Resica sa posudbe i u slucaju potpisa jednog kvalitetnog napadaca ne bismo izgubili na kvaliteti. I Kurdicu i Resicu bi trebalo produziti ugovore jer ja mislim da isticu na kraju sezone, bez obzira na posudbu, jer su pokazali da se ozbiljno moze racunati na njih.
- Logovan
#102755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Husref Musemić dobitnik priznanja "Plaketa Grada Sarajeva". 
-
2+3
#102756 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tacno vidis kako sve u zivotu fukcinise, la familija botova
- turbofolk
#102757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Čitam vas s konstruktivnim prijedlozima rekonstrukcije stadiona. Jednom davno sam na temi "Stadion Asim Ferhatović Hase" napisao svoj prijedlog i neko svoje viđenje moguće rekonstrukcije. Zanimljivo da se većina vas slaže s tim da je istok zreo za rušenje, a po meni je to najkvalitetnija tribina i jedina koja nije ukopana ili "salivena" u brdo. Jedina koja ispod sebe ima dodatne sadržaje (ima doduše djelimično i zapad). Istok uz to ima i taj historijski momenat i olimpijski plamen. Inače stadion neodoljivo podsjeća na olimpijski stadion u Minhenu i na stadion Zvezde u Beogradu jer su sve tri ukopana u okolni teren. I splitski Poljud je rađen na sličnoj konfiguraciji terena.
Moj prijedlog na gore pomenutoj temi je da se sve tribine i položaj terena zadrže na sadašnjim pozicijama. Da se uradi novi teren po najsavremenijim metodama. Da se atletska staza u potpunosti obnovi i adekvatno zaštiti od svakog oblika habanja i vremenskih uticaja.
Tribine. Tu bih predložio jednu značajnu intervenciju u smislu smanjenja kapaciteta na nekih 23 do 25 tisuća. Značajno bih smanjio broj gornjih redova na zapadu, a sjever i jug doveo u ravan istoka, znači ukinuo bih gornje tribine koje "rastu" prema zapadu. One zelene površine koje odvajaju tribine bih takođe popunio tribinama a pri njihovom vrhu formirao betonsku i temeljnu konstrukciju za krovne nosače. U ovakvoj situaciji zapad bi bio nešto viša tribina u odnosu na ostale, kao što je, uostalom i sad, ali bi to na kontaktu sa sjeverom i jugom bio skok u visini, a ne blagi prijelaz kao sad. Nešto slično kao Atleticova Wanda, samo u skromnijem građevinskom zahvatu. Na mjestu gdje su ukinute tribine na zapadu bih predložio sve potrebne prostorije za najvišu kategoriju s obzirom na kapacitet. Nije da nema prostora i dužine. Sjever, istok i jug bi bili pokriveni jedinstvenim krovom koji bi činio jednu krovnu ravan, dok bi krov na zapadu bio poseban i na većoj visini, s obzirom na skok u broju redova. Mjesta za sjedenja bi trebala biti po uzoru na savremene stadione, dakle preklop kao u pozorištu a ne ono jednodijelno sranje s naslonom do 10 cm iznad guzice. Time bi se značajno olakšalo i kretanje navijača unutar jednog reda i smanjila bi se mogućnost divljačkog zalijetanja mase prema nižim tribinama.
Kad bi se ovako umanjen stadion natkrio mislim da bi se kompletan doživljaj navijačke atmosfere značajno popravio, bez obzira na udaljenost tribina od terena. Čak bi i doživljaj pored malih ekrana bio puno ugodniji jer u prijenosu na TV-u ne bi vidjeli ono što je iznad krova. Uzmite za primjer TV sliku s Grbavice nekad i sad. Ne vidi se ništa preko istoka. Mislim, sve su ovo puste želje i fiks ideje, ali nije neizvodivo. Natkriti zapad u sadašnjim dimenzijama bio bi građevinski i finansijski zahvat vrijedan izgradnje novog stadiona 
Moj prijedlog na gore pomenutoj temi je da se sve tribine i položaj terena zadrže na sadašnjim pozicijama. Da se uradi novi teren po najsavremenijim metodama. Da se atletska staza u potpunosti obnovi i adekvatno zaštiti od svakog oblika habanja i vremenskih uticaja.
Tribine. Tu bih predložio jednu značajnu intervenciju u smislu smanjenja kapaciteta na nekih 23 do 25 tisuća. Značajno bih smanjio broj gornjih redova na zapadu, a sjever i jug doveo u ravan istoka, znači ukinuo bih gornje tribine koje "rastu" prema zapadu. One zelene površine koje odvajaju tribine bih takođe popunio tribinama a pri njihovom vrhu formirao betonsku i temeljnu konstrukciju za krovne nosače. U ovakvoj situaciji zapad bi bio nešto viša tribina u odnosu na ostale, kao što je, uostalom i sad, ali bi to na kontaktu sa sjeverom i jugom bio skok u visini, a ne blagi prijelaz kao sad. Nešto slično kao Atleticova Wanda, samo u skromnijem građevinskom zahvatu. Na mjestu gdje su ukinute tribine na zapadu bih predložio sve potrebne prostorije za najvišu kategoriju s obzirom na kapacitet. Nije da nema prostora i dužine. Sjever, istok i jug bi bili pokriveni jedinstvenim krovom koji bi činio jednu krovnu ravan, dok bi krov na zapadu bio poseban i na većoj visini, s obzirom na skok u broju redova. Mjesta za sjedenja bi trebala biti po uzoru na savremene stadione, dakle preklop kao u pozorištu a ne ono jednodijelno sranje s naslonom do 10 cm iznad guzice. Time bi se značajno olakšalo i kretanje navijača unutar jednog reda i smanjila bi se mogućnost divljačkog zalijetanja mase prema nižim tribinama.
-
sencobih
#102758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da i mi ko Roma otkačimo Nike i uzmemo novog tehničkoh sponzora? 
-
al-em
- ruud
- Leopard_SA
#102761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Iskreno, veoma dobra ideja, a značajno jeftinija od rušenja tri ili svih tribina.turbofolk wrote: ↑22/12/2020 21:06 Čitam vas s konstruktivnim prijedlozima rekonstrukcije stadiona. Jednom davno sam na temi "Stadion Asim Ferhatović Hase" napisao svoj prijedlog i neko svoje viđenje moguće rekonstrukcije. Zanimljivo da se većina vas slaže s tim da je istok zreo za rušenje, a po meni je to najkvalitetnija tribina i jedina koja nije ukopana ili "salivena" u brdo. Jedina koja ispod sebe ima dodatne sadržaje (ima doduše djelimično i zapad). Istok uz to ima i taj historijski momenat i olimpijski plamen. Inače stadion neodoljivo podsjeća na olimpijski stadion u Minhenu i na stadion Zvezde u Beogradu jer su sve tri ukopana u okolni teren. I splitski Poljud je rađen na sličnoj konfiguraciji terena.
Tribine. Tu bih predložio jednu značajnu intervenciju u smislu smanjenja kapaciteta na nekih 23 do 25 tisuća. Značajno bih smanjio broj gornjih redova na zapadu, a sjever i jug doveo u ravan istoka, znači ukinuo bih gornje tribine koje "rastu" prema zapadu. One zelene površine koje odvajaju tribine bih takođe popunio tribinama a pri njihovom vrhu formirao betonsku i temeljnu konstrukciju za krovne nosače. U ovakvoj situaciji zapad bi bio nešto viša tribina u odnosu na ostale, kao što je, uostalom i sad, ali bi to na kontaktu sa sjeverom i jugom bio skok u visini, a ne blagi prijelaz kao sad. Nešto slično kao Atleticova Wanda, samo u skromnijem građevinskom zahvatu. Na mjestu gdje su ukinute tribine na zapadu bih predložio sve potrebne prostorije za najvišu kategoriju s obzirom na kapacitet. Nije da nema prostora i dužine. Sjever, istok i jug bi bili pokriveni jedinstvenim krovom koji bi činio jednu krovnu ravan, dok bi krov na zapadu bio poseban i na većoj visini, s obzirom na skok u broju redova. Mjesta za sjedenja bi trebala biti po uzoru na savremene stadione, dakle preklop kao u pozorištu a ne ono jednodijelno sranje s naslonom do 10 cm iznad guzice. Time bi se značajno olakšalo i kretanje navijača unutar jednog reda i smanjila bi se mogućnost divljačkog zalijetanja mase prema nižim tribinama.Kad bi se ovako umanjen stadion natkrio mislim da bi se kompletan doživljaj navijačke atmosfere značajno popravio, bez obzira na udaljenost tribina od terena. Čak bi i doživljaj pored malih ekrana bio puno ugodniji jer u prijenosu na TV-u ne bi vidjeli ono što je iznad krova. Uzmite za primjer TV sliku s Grbavice nekad i sad. Ne vidi se ništa preko istoka. Mislim, sve su ovo puste želje i fiks ideje, ali nije neizvodivo. Natkriti zapad u sadašnjim dimenzijama bio bi građevinski i finansijski zahvat vrijedan izgradnje novog stadiona
![]()
- Analiticarr
- Logovan
#102763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To već ne treba spominjati.
https://scsport.ba/bolic-tesko-ce-neko- ... xyuCEgTfsMZa kraj je pohvalio rad jesenjeg šampiona BiH Sarajeva.
“Sarajevo je pokazalo put. Sistematski rad, ulaganje i bez toga ne može. Široki je godinama bio najorganizovaniji klub, a sada to radi Sarajevo i to je putokaz ostalim klubovima. Nadam se da će to mnogima otvoriti oči. To je jedini pravi put”, istakao je Bolić.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#102764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da je Sabrina u nekom intervjuu bas to i rekla otvoreno, i da se razmislja o novom proizvodjacu koji bi nas malo vise pripazio.
- omega369
#102765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A jesu nam apetiti porasli, a jedva love imamo da opstanemo
Jedino sto se slazem je da treba srusiti istok
onako, ne mora se nista ni napraviti

- Maharadza
#102766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I da se ne vraćamo na tribine dok ne ostvarimo plasman u EU, jer tada će klub biti nadam se toliko jak i dominantan da ga ni naša toksičnost sa tribina ne može sjebati i zaustaviti, max možda malo usporiti jer će igrači biti u fazonu "koji je racku ovim papučarima sa tribina pa psuju sve redom na najmanju grešku... da hoće nova pandemija izbiti da ih se kutarišemo i igramo opet bez smetnji...."

- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#102767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Slika dana: Mikrobiolog Branko Rihtman (Warwick, UK)

❤❤❤❤❤❤

❤❤❤❤❤❤
- Logovan
- Cossack
-
gold'n'brown
#102770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
VrhPitar sa Kariba wrote: ↑24/12/2020 13:02 Slika dana: Mikrobiolog Branko Rihtman (Warwick, UK)
❤❤❤❤❤❤
Maloprije gledao, odmah poceo google-ati covjeka
- Pitar sa Kariba
#102771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dobar Branko, dobar!

- ugly duckling
#102772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pitar sa Kariba wrote: ↑24/12/2020 13:02 Slika dana: Mikrobiolog Branko Rihtman (Warwick, UK)
❤❤❤❤❤❤
- Analiticarr
#102773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Branko je moj prijatelj i voli FKS i promovise ga kad god mu se ukaze prilika za to, za razliku od nekih koji pricaju o ljubavi prema klubu na sve nacine pokusavaju da ga opljackaju i uhljebe svoje drugove olose.
Sretan i blagoslovljen Bozic svim navijacima Sarajeva katolicke vjeroispovijesti.
Sretan i blagoslovljen Bozic svim navijacima Sarajeva katolicke vjeroispovijesti.
- Raigor Stonehoof
#102774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislis za razliku od tebe?Analiticarr wrote: ↑24/12/2020 18:35 Branko je moj prijatelj i voli FKS i promovise ga kad god mu se ukaze prilika za to, za razliku od nekih koji pricaju o ljubavi prema klubu na sve nacine pokusavaju da ga opljackaju i uhljebe svoje drugove olose.
Teska srca moram napisati da zelim poraz u BL i akobogda poraz i od Slobode
- Pitar sa Kariba