Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
2+3

#102751 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 2+3 »

Logovan wrote: 21/12/2020 00:33 Kad nemas sta napisati, onda moras takve gluposti i onda ti se covjek mora nasmijati, sta da ti kazem.
Uzeo si mi rijec iz usta profesore :lol:
TheTraveler

#102752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by TheTraveler »

De ba sjasi sa Logovanog. Pravac politika, pa opleti botovima.
gold'n'brown

#102753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Po mom misljenju realno je da izmedju Rahmanovica i Tatara jednog zadrzimo i produzimo mu ugovor. U slucaju eventualnog odlaska Tatara, dobra opcija bi bila vratiti Resica sa posudbe i u slucaju potpisa jednog kvalitetnog napadaca ne bismo izgubili na kvaliteti. I Kurdicu i Resicu bi trebalo produziti ugovore jer ja mislim da isticu na kraju sezone, bez obzira na posudbu, jer su pokazali da se ozbiljno moze racunati na njih.
Analiticarr

#102754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

gold'n'brown wrote: 22/12/2020 11:54 Po mom misljenju realno je da izmedju Rahmanovica i Tatara jednog zadrzimo i produzimo mu ugovor. U slucaju eventualnog odlaska Tatara, dobra opcija bi bila vratiti Resica sa posudbe i u slucaju potpisa jednog kvalitetnog napadaca ne bismo izgubili na kvaliteti. I Kurdicu i Resicu bi trebalo produziti ugovore jer ja mislim da isticu na kraju sezone, bez obzira na posudbu, jer su pokazali da se ozbiljno moze racunati na njih.
Za Tatara imamo 3 vrlo dobre ponude. Sve su preko miliona. Rahmana me damo tako lako.
Logovan

#102755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Husref Musemić dobitnik priznanja "Plaketa Grada Sarajeva". :thumbup:
2+3

#102756 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 2+3 »

:sax:
TheTraveler wrote: 22/12/2020 11:42 De ba sjasi sa Logovanog. Pravac politika, pa opleti botovima.
Tacno vidis kako sve u zivotu fukcinise, la familija botova
turbofolk

#102757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by turbofolk »

Čitam vas s konstruktivnim prijedlozima rekonstrukcije stadiona. Jednom davno sam na temi "Stadion Asim Ferhatović Hase" napisao svoj prijedlog i neko svoje viđenje moguće rekonstrukcije. Zanimljivo da se većina vas slaže s tim da je istok zreo za rušenje, a po meni je to najkvalitetnija tribina i jedina koja nije ukopana ili "salivena" u brdo. Jedina koja ispod sebe ima dodatne sadržaje (ima doduše djelimično i zapad). Istok uz to ima i taj historijski momenat i olimpijski plamen. Inače stadion neodoljivo podsjeća na olimpijski stadion u Minhenu i na stadion Zvezde u Beogradu jer su sve tri ukopana u okolni teren. I splitski Poljud je rađen na sličnoj konfiguraciji terena.
Moj prijedlog na gore pomenutoj temi je da se sve tribine i položaj terena zadrže na sadašnjim pozicijama. Da se uradi novi teren po najsavremenijim metodama. Da se atletska staza u potpunosti obnovi i adekvatno zaštiti od svakog oblika habanja i vremenskih uticaja.
Tribine. Tu bih predložio jednu značajnu intervenciju u smislu smanjenja kapaciteta na nekih 23 do 25 tisuća. Značajno bih smanjio broj gornjih redova na zapadu, a sjever i jug doveo u ravan istoka, znači ukinuo bih gornje tribine koje "rastu" prema zapadu. One zelene površine koje odvajaju tribine bih takođe popunio tribinama a pri njihovom vrhu formirao betonsku i temeljnu konstrukciju za krovne nosače. U ovakvoj situaciji zapad bi bio nešto viša tribina u odnosu na ostale, kao što je, uostalom i sad, ali bi to na kontaktu sa sjeverom i jugom bio skok u visini, a ne blagi prijelaz kao sad. Nešto slično kao Atleticova Wanda, samo u skromnijem građevinskom zahvatu. Na mjestu gdje su ukinute tribine na zapadu bih predložio sve potrebne prostorije za najvišu kategoriju s obzirom na kapacitet. Nije da nema prostora i dužine. Sjever, istok i jug bi bili pokriveni jedinstvenim krovom koji bi činio jednu krovnu ravan, dok bi krov na zapadu bio poseban i na većoj visini, s obzirom na skok u broju redova. Mjesta za sjedenja bi trebala biti po uzoru na savremene stadione, dakle preklop kao u pozorištu a ne ono jednodijelno sranje s naslonom do 10 cm iznad guzice. Time bi se značajno olakšalo i kretanje navijača unutar jednog reda i smanjila bi se mogućnost divljačkog zalijetanja mase prema nižim tribinama. :D Kad bi se ovako umanjen stadion natkrio mislim da bi se kompletan doživljaj navijačke atmosfere značajno popravio, bez obzira na udaljenost tribina od terena. Čak bi i doživljaj pored malih ekrana bio puno ugodniji jer u prijenosu na TV-u ne bi vidjeli ono što je iznad krova. Uzmite za primjer TV sliku s Grbavice nekad i sad. Ne vidi se ništa preko istoka. Mislim, sve su ovo puste želje i fiks ideje, ali nije neizvodivo. Natkriti zapad u sadašnjim dimenzijama bio bi građevinski i finansijski zahvat vrijedan izgradnje novog stadiona :D
sencobih

#102758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by sencobih »

Da i mi ko Roma otkačimo Nike i uzmemo novog tehničkoh sponzora? :D
al-em

#102759 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by al-em »

Logovan wrote: 22/12/2020 18:02 Husref Musemić dobitnik priznanja "Plaketa Grada Sarajeva". :thumbup:
i gumena glava braco.
ruud

#102760 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ruud »

sencobih wrote: 22/12/2020 22:10 Da i mi ko Roma otkačimo Nike i uzmemo novog tehničkoh sponzora? :D
Ja ne znam ima li ikakve finansijske koristi od tog Nikea osim sto je tu zbog renomea?
Leopard_SA

#102761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

turbofolk wrote: 22/12/2020 21:06 Čitam vas s konstruktivnim prijedlozima rekonstrukcije stadiona. Jednom davno sam na temi "Stadion Asim Ferhatović Hase" napisao svoj prijedlog i neko svoje viđenje moguće rekonstrukcije. Zanimljivo da se većina vas slaže s tim da je istok zreo za rušenje, a po meni je to najkvalitetnija tribina i jedina koja nije ukopana ili "salivena" u brdo. Jedina koja ispod sebe ima dodatne sadržaje (ima doduše djelimično i zapad). Istok uz to ima i taj historijski momenat i olimpijski plamen. Inače stadion neodoljivo podsjeća na olimpijski stadion u Minhenu i na stadion Zvezde u Beogradu jer su sve tri ukopana u okolni teren. I splitski Poljud je rađen na sličnoj konfiguraciji terena.
Moj prijedlog na gore pomenutoj temi je da se sve tribine i položaj terena zadrže na sadašnjim pozicijama. Da se uradi novi teren po najsavremenijim metodama. Da se atletska staza u potpunosti obnovi i adekvatno zaštiti od svakog oblika habanja i vremenskih uticaja.
Tribine. Tu bih predložio jednu značajnu intervenciju u smislu smanjenja kapaciteta na nekih 23 do 25 tisuća. Značajno bih smanjio broj gornjih redova na zapadu, a sjever i jug doveo u ravan istoka, znači ukinuo bih gornje tribine koje "rastu" prema zapadu. One zelene površine koje odvajaju tribine bih takođe popunio tribinama a pri njihovom vrhu formirao betonsku i temeljnu konstrukciju za krovne nosače. U ovakvoj situaciji zapad bi bio nešto viša tribina u odnosu na ostale, kao što je, uostalom i sad, ali bi to na kontaktu sa sjeverom i jugom bio skok u visini, a ne blagi prijelaz kao sad. Nešto slično kao Atleticova Wanda, samo u skromnijem građevinskom zahvatu. Na mjestu gdje su ukinute tribine na zapadu bih predložio sve potrebne prostorije za najvišu kategoriju s obzirom na kapacitet. Nije da nema prostora i dužine. Sjever, istok i jug bi bili pokriveni jedinstvenim krovom koji bi činio jednu krovnu ravan, dok bi krov na zapadu bio poseban i na većoj visini, s obzirom na skok u broju redova. Mjesta za sjedenja bi trebala biti po uzoru na savremene stadione, dakle preklop kao u pozorištu a ne ono jednodijelno sranje s naslonom do 10 cm iznad guzice. Time bi se značajno olakšalo i kretanje navijača unutar jednog reda i smanjila bi se mogućnost divljačkog zalijetanja mase prema nižim tribinama. :D Kad bi se ovako umanjen stadion natkrio mislim da bi se kompletan doživljaj navijačke atmosfere značajno popravio, bez obzira na udaljenost tribina od terena. Čak bi i doživljaj pored malih ekrana bio puno ugodniji jer u prijenosu na TV-u ne bi vidjeli ono što je iznad krova. Uzmite za primjer TV sliku s Grbavice nekad i sad. Ne vidi se ništa preko istoka. Mislim, sve su ovo puste želje i fiks ideje, ali nije neizvodivo. Natkriti zapad u sadašnjim dimenzijama bio bi građevinski i finansijski zahvat vrijedan izgradnje novog stadiona :D
Iskreno, veoma dobra ideja, a značajno jeftinija od rušenja tri ili svih tribina. :thumbup:
Analiticarr

#102762 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

ruud wrote: 22/12/2020 23:51
sencobih wrote: 22/12/2020 22:10 Da i mi ko Roma otkačimo Nike i uzmemo novog tehničkoh sponzora? :D
Ja ne znam ima li ikakve finansijske koristi od tog Nikea osim sto je tu zbog renomea?
Nema koristi ali se ugovor ne moze promjeniti do kraja ove sezone.
Logovan

#102763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

al-em wrote: 22/12/2020 22:10
Logovan wrote: 22/12/2020 18:02 Husref Musemić dobitnik priznanja "Plaketa Grada Sarajeva". :thumbup:
i gumena glava braco.
To već ne treba spominjati. :oops: :D

:thumbup:
Za kraj je pohvalio rad jesenjeg šampiona BiH Sarajeva.

“Sarajevo je pokazalo put. Sistematski rad, ulaganje i bez toga ne može. Široki je godinama bio najorganizovaniji klub, a sada to radi Sarajevo i to je putokaz ostalim klubovima. Nadam se da će to mnogima otvoriti oči. To je jedini pravi put”, istakao je Bolić.
https://scsport.ba/bolic-tesko-ce-neko- ... xyuCEgTfsM
izbjeglica_iz_besmisla

#102764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

ruud wrote: 22/12/2020 23:51
Mislim da je Sabrina u nekom intervjuu bas to i rekla otvoreno, i da se razmislja o novom proizvodjacu koji bi nas malo vise pripazio.
omega369

#102765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

A jesu nam apetiti porasli, a jedva love imamo da opstanemo :-) :-) Jedino sto se slazem je da treba srusiti istok :mrgreen: onako, ne mora se nista ni napraviti :mrgreen: :mrgreen:
Maharadza

#102766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Maharadza »

I da se ne vraćamo na tribine dok ne ostvarimo plasman u EU, jer tada će klub biti nadam se toliko jak i dominantan da ga ni naša toksičnost sa tribina ne može sjebati i zaustaviti, max možda malo usporiti jer će igrači biti u fazonu "koji je racku ovim papučarima sa tribina pa psuju sve redom na najmanju grešku... da hoće nova pandemija izbiti da ih se kutarišemo i igramo opet bez smetnji...." :mrgreen: :run:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#102767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitar sa Kariba »

Slika dana: Mikrobiolog Branko Rihtman (Warwick, UK)

Image

❤❤❤❤❤❤
Logovan

#102768 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

:sretan: :tooo:

Image
Cossack

#102769 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Cossack »

Logovan wrote: 24/12/2020 13:26 :sretan: :tooo:

Image
GOLEMO! :thumbup:
gold'n'brown

#102770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by gold'n'brown »

Pitar sa Kariba wrote: 24/12/2020 13:02 Slika dana: Mikrobiolog Branko Rihtman (Warwick, UK)

Image

❤❤❤❤❤❤
Vrh :thumbup:
Maloprije gledao, odmah poceo google-ati covjeka :D
Pitar sa Kariba

#102771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Dobar Branko, dobar! :lol:

Image
ugly duckling

#102772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by ugly duckling »

:kiselavoda:
Pitar sa Kariba wrote: 24/12/2020 13:02 Slika dana: Mikrobiolog Branko Rihtman (Warwick, UK)

Image

❤❤❤❤❤❤
:srce:
Analiticarr

#102773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Branko je moj prijatelj i voli FKS i promovise ga kad god mu se ukaze prilika za to, za razliku od nekih koji pricaju o ljubavi prema klubu na sve nacine pokusavaju da ga opljackaju i uhljebe svoje drugove olose.

Sretan i blagoslovljen Bozic svim navijacima Sarajeva katolicke vjeroispovijesti.
Raigor Stonehoof

#102774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Analiticarr wrote: 24/12/2020 18:35 Branko je moj prijatelj i voli FKS i promovise ga kad god mu se ukaze prilika za to, za razliku od nekih koji pricaju o ljubavi prema klubu na sve nacine pokusavaju da ga opljackaju i uhljebe svoje drugove olose.

Sretan i blagoslovljen Bozic svim navijacima Sarajeva katolicke vjeroispovijesti.
Mislis za razliku od tebe?
Teska srca moram napisati da zelim poraz u BL i akobogda poraz i od Slobode
Pitar sa Kariba

#102775 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Touché! :mrgreen:
Locked