FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
karanana

#10276 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

harač wrote:svašta se moglo reći za cerića, ali čovjek je barem imao nekakav stav i pojavu. po ćemu se ovaj pamti? da vlah ne vlada i ne diraj mi u pare :lol: istina, moglo je i gore
i ja slicno pomislih. ceric je bio interesantan za vidit i cut. ovog nit vidis nit cujes. nit smrdi nit mirise.
mozda to i valja kod lidera ne znam.
aerodinamika

#10277 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by aerodinamika »

sad je moderno da oni koji su sa religijom na VI pljuju autoritete samo i ukoliko nose muslimansko ime i predstavljaju REPREYENT islama
sto taj isti kvaYZI novinar nije nikad napao i proyzvso kardinala ili patrijaha, nije jer to onima koji nose nasa imene ne predstavlja problem, takvi oni istri koji aplaudiraju na degutacije i pljuvanje svega sto nam je neke simbol bi prvi sutra protestvovali da je neko bilo ko prozvao bilo kojeg vjerikodostojnika neke druge religije.
ali kad se vrijeda REJS i vjerska osjecanja miliona vjernika onda je to OK
zabrinjavajuce je i to da taj isti senad, kako sam mogao saynati iz komentara na kliksovom web pejgeu ima tj igrao je dosta mutnu ulogu u dovodenju ratnog ZLOCINCA fikreta abdica u studio kako bi isti preuzeo poluge vlasti u trenutku dok je predsjednik PRVI PREDSJEDNIK bio zamrobljen od strane agresora.
Stoga i ne cudi njegova prisnost sa ratnim huskacima i ne udaranje na njihove vrijednosti i REPREYENTE tipa kardinala i patrijaha koji imaju daleko vise oraha u dzepu od jednog Rejasa
zakoga radi senad, naslucujem, ali javno neiyricem, javnosi, onom djelou javnosti koje promislja svojom glavom i koji cijeni i reprezentirza vlastite vrijednosti ostaje da dode do vlastite spoznaje.
Glasnogovornik Rejsea danas dostojanstveno/ NECEMO ODGOVARATI NA UVREDE :thumbup:
OVO JE I MOJ GLASNOGOVORNIK< OVO JE I MOJA YAJEDNICA I OVO JE I MOJ REJS :bih:
thekupus

#10278 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by thekupus »

Vidi ovog bota što se aktivirao :lol: :lol: :lol:

Jesi sam napisao post il su ti napisali u centrali?
karanana

#10279 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

evo proradilo slovo z. doduse i dalje preskoci i ponekad i prebaci n y
Haris.ba

#10280 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

Prvo sam bio ljut na Senada što bespotrebno pred bajram napravi onakav prilog, ali sada izgleda da izlazi na dobro.

Više ljudi će guglati šta je zekat, koliko se skupi, gdje se troši. Nijedna medijska kampanja (a nije da ih nije bilo) nije mogla ovo odraditi.
sime_cipol wrote:Bh gradjani u bankama čuvaju 12 milijardi KM. Nek su pola od toga pare Bošnjaka (ima nas 50% Jel de. O kamati drugi put ).
Na 6 milijardi ide Zekat 2.5%.
To je 150 miliona KM Zekata. Ne dajemo ni 10% od toga.
I to je samo na novac u bankama.
Gdje je Zekat na zlato, srebro, stoku, imovinu?
Ima ta matematika, a ima i matematika kladionica. Koliko se ostavi godišnje gladionicama....
JThomas

#10281 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by JThomas »

a ima i instrument zvani kalendar, koji nam kaže da je danas 2019. godina. hajmo malo odvaditi s tim zlatom i kamilama.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10282 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mk ultra »

sime_cipol wrote:Ako daš sadaku, valjda si je halalio?
Ako daš Zekat, valjda si ga halalio?
Sad, kad nešto halalis, hoćeš da ti neko polaže račun? :roll:
Daš sadaku nekom siromahu, a onda mu za dva dana dodjes i pitas ga kako je potrošio taj novac i zahtjevas da ti ispostavi račun :roll:
Raspravljati sa Reisom oko Zekata je kao raspravljati sa Teslom o naizmjeničnoj struji.
Kako je to Švaba riješio preko crkvenog poreza :D
da li bi dao nekome zekat ako znaš da će ih propiti? koliko ja znam, ne smiješ mu ih ni dati

zato i ima institucionalno prednosti, upravo to što kažeš, skineš odgovornost sa sebe. kako i sam vidiš ogromne su pare u pitanju, i red bi bio da se zna kome i šta ide, ne mora do u detalje, ali ne možeš potrošiti milione maraka samo tako i na kraju napraviti plakat. najveći je problem izgleda kad treba red da se uvede :run:

http://izdvojeno.ba/bajramska-hutba-rei ... tlacenima/
Ali praštati nasilnicima je nasilje nad potlačenima. Trebamo zaustaviti privatizaciju javnih funkcija i institucija, a posebno pravosudnih, koja je na djelu. Uzurpirana institucionalnost se pretvara u nepravdu i nasilje, a nekontrolirana moć se pretvara u nasilje i despotiju. Upozoravamo odgovorne ljude da se odgovornost za stanje u zemlji neće moći adresirati na kriminalne grupe, već na njih, domaće i međunarodne institucije i odgovorna lica, koja izbjegavaju vršiti svoju zakonom propisanu ulogu. Jedna drevna mudrost kaže: Ugasite vatru dok je još mala, jer kad se vatra rasplamsa spalit će svijet.
jel stanje na bajramskom prijemu odgovara onome što reis govori? i onda neko kaže što se gubi povjerenje u IZ :?
sami su tome krivi ;-)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#10283 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sime_cipol »

Danas odvadimo malo na Zekatu, sutra na Postu, prekosutra na namazu. :roll:
Zekat je jedan od 5 stubova Islama. Radi kako ti je naredjeno.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10284 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mk ultra »

sime_cipol wrote: Zekat je jedan od 5 stubova Islama. Radi kako ti je naredjeno.
to svakako :thumbup:
JThomas

#10285 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by JThomas »

i također u sekularnoj državi gdje nisu svi vjernici...
sime_cipol

#10286 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sime_cipol »

Koja uzima 10% od plate, nekad 15% carine i 17% na sve ostalo i nikome ne smeta, sve je super.
Ali je zato Zekat (koji je tacno propisan na sta, kako, koga i kada) od 2.5% je problem.
Logicno by Combe :D
studiorum_tuzlaensis

#10287 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by studiorum_tuzlaensis »

Pravi se problem gdje ga nema. Možeš dati zekat islamskoj zajednici, ali te niko ne tjera na to. Možeš dati zekat i ljudima oko sebe. IZ poziva da joj se da zekat i to je legitimno jer predstavljaju većinu muslimana. Ti daješ zekat i čistiš svoj imetak s Allahovom pomoći. Ako oni to pronevjere, nije na tebi, već na njima.

Drugi način je da daš zekat ljudima u svom okruženju kojima to stvarno TREBA, a to su siromašni, siročad, beksucnici, ljudi u potrebi. Nema prepreke, dao si ispravno zekat. ZNam dosta ljudi koji su ovako uradili, ali nisu rekli riječ protiv IZ, jer vjeruju da je i taj način ispravan.

Smisao zekata je na oba načina ISPUNJEN I POTPUN.

Najveći problem se dešava kada Islam tumače ljudi kao ova varalica Senad kojim droga, nemoral, kurvaluci, prostitucija i kriminal nikad nisu bili strani i nepoznati. Posebna priča je masa pljuvača i balavaca koja sebi za pravo daje svašta reći i napisati, a muslimani su samo imenom. Al eto... demokratija je nek svako kaže šta misli.
Haris.ba

#10288 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Haris.ba »

JThomas wrote:a ima i instrument zvani kalendar, koji nam kaže da je danas 2019. godina. hajmo malo odvaditi s tim zlatom i kamilama.
Pa i danas imas i zlata i kamila. Ne kontam.
JThomas wrote:i također u sekularnoj državi gdje nisu svi vjernici...
Pa niko ne tjera nikoga. Drzava nikakve veze sa zekatom nema, osim sto u vjerskim zajednicama nema fiskalnih kasa. Nema ni kod advokata, pa nikom nista. Imas u sekularnoj Njemackoj crkveni porez. U ultra sekularnoj Francuskoj niko ne problematizira sto se za pola sata skupi milijarda za obnovu crkve. Sta bi trebala drzava? Zabraniti skupljanje zekata.

A jesu li vjernici ili nisu svi ne znam. Na popisu rekose da haman svi jesu.

Ima Islamska zajednica mali milion problema. Ali, zekat je tu najmanji.

Problem ja vidim sto je Senad spominjao zekat u prilogu uopste. I IZ je tu reagovala. Moze Senad i skupljati sam zekat sto se mene tice. Ali IZ ina pravo da kaze o tome sta misli.
spreca

#10289 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

thekupus wrote:Vidi ovog bota što se aktivirao :lol: :lol: :lol:

Jesi sam napisao post il su ti napisali u centrali?
Gledam ga i ibretim se....napisano sve govori....sve jasno :lol:
spreca

#10290 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by spreca »

sime_cipol wrote:Koja uzima 10% od plate, nekad 15% carine i 17% na sve ostalo i nikome ne smeta, sve je super.
Ali je zato Zekat (koji je tacno propisan na sta, kako, koga i kada) od 2.5% je problem.
Od toga ti zive prosveta ,medicina,Policija i da ne nabrajam....a ko zivi od Zekata....mi vec placamo poreze i namete svih vrsta...zekat da ali samo u islamskim drzavama jer je to porez...jel trba da placamo duple poreze
sime_cipol

#10291 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sime_cipol »

spreca wrote:
sime_cipol wrote:Koja uzima 10% od plate, nekad 15% carine i 17% na sve ostalo i nikome ne smeta, sve je super.
Od toga ti zive prosveta ,medicina,Policija i da ne nabrajam....a ko zivi od Zekata....mi vec placamo poreze i namete svih vrsta...zekat da ali samo u islamskim drzavama jer je to porez...jel trba da placamo duple poreze
Ako ispunjavas uslove za plaćanje Zekata, duzan si da ga platis. Ako ne ispunjavas, nisi. Jednostavno.
asker

#10292 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by asker »

spreca wrote:

Pa nemoras, niko nikoga ne tjera pobogu.
Ja_Ja

#10293 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Ja_Ja »

studiorum_tuzlaensis wrote:Pravi se problem gdje ga nema. Možeš dati zekat islamskoj zajednici, ali te niko ne tjera na to. Možeš dati zekat i ljudima oko sebe. IZ poziva da joj se da zekat i to je legitimno jer predstavljaju većinu muslimana. Ti daješ zekat i čistiš svoj imetak s Allahovom pomoći. Ako oni to pronevjere, nije na tebi, već na njima.

Drugi način je da daš zekat ljudima u svom okruženju kojima to stvarno TREBA, a to su siromašni, siročad, beksucnici, ljudi u potrebi. Nema prepreke, dao si ispravno zekat. ZNam dosta ljudi koji su ovako uradili, ali nisu rekli riječ protiv IZ, jer vjeruju da je i taj način ispravan.

Najveći problem se dešava kada Islam tumače ljudi kao ova varalica Senad kojim droga, nemoral, kurvaluci, prostitucija i kriminal nikad nisu bili strani i nepoznati. Posebna priča je masa pljuvača i balavaca koja sebi za pravo daje svašta reći i napisati, a muslimani su samo imenom. Al eto... demokratija je nek svako kaže šta misli.
Upravo tako! Pravilo je veoma jednostavno. Za mene IZ ima prednost nakon sto sam uvidio da individualno davanje dovodi do nesrazmjerne distribucije zekata. Npr. u mojoj mahali ima jedna zena kojoj citavo naselje donosi zekat (cak i iz inostranstva od nekadasnjih komsija dobija zekat). Na kraju ona dobije puno vise nego sto je njena potreba a huda ne zna da nebi smjela uzimati vise od onog sto joj je potrebno za jednu godinu.

No sve u svemu tvoj zadnji paragraf udara u sustinu problema. Masa ljudi je kivna na IZ a nemaju pojma zasto. Neko, nekada im je rekao da su lopovi i oni su to prihvatili kao cinjenicu. A sto niko nije nikakve dokaze iznio za te tvrdnje. Nakon ovog Senad mi je skroz pao u ocima i Face tv je na bloku.
sumirprimus

#10294 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sumirprimus »

cojk bi reko neka vjerska tema, a sve ko fol sekularna drzava, na papiru jos uvijek, a smeta vam popadija kod komsija :zzzz:
sumirprimus

#10295 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by sumirprimus »

neku noc slusam onog propovjednika hodzu sta je vec, bugarija, i jebte ima logike sto cojk prica :lol:
mrznja dolazi s vrha vertikale..
JThomas

#10296 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by JThomas »

ja samo kažem, odnosno podsjećam. u pola minute frajer izračuna - pola je bošnjaka, e od toga dva i po posto. kakva je to računica u sekularnoj državi u 21. vijeku?
Better Man

#10297 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Better Man »

rocco_siffredi wrote:
Matzan wrote:
Better Man wrote:Nisam nikad simpatisao Hadžifejzovića, ali vrijeme je bilo da neko prozove korumpiranu SDA islamsku zajednicu u kojoj se nakotio najgori ološ svoje vrste. Ko imalo drži do svog dostojanstva ne treba ni pfeninga dati tim lihvarima i hoštaplerima. Sjetimo se samo Cerića i luksuznog Mercedesa, dok mu podanici, tj. vjernici nemaju šta jesti i umiru od neimaštine, bolesti, gladi itd. Bolje svoj novac lično dadnite onom kome je prijeko potreban, a ne Islamskoj vjerskoj zajednici. To što vam IVZ govori da ste dužni to i to, zanemarite i postupite po svom i vjerujte da će te se bolje osječati kad znate da ste pomogli zaista onom kome treba.Vjerski poglavar koji sebi dozvoli da na najsvetiji dan, tj. Bajram na čestitanje mu dođu najgora ološ i kriminalci, koji su se obogatili na muci građana i koji su ih opljačkali i ponizili, ne može biti ništa drugo nego isto kao oni, a to je obični ološ, kriminalac, koji nema ni mrvu ljudskosti i poštenja u sebi.

Jesi li član IZ?
Daješ li zekat IZ BiH?
SDPovac zaposlen u Sudu.
Nisam član IZ i ne bih nikad bio, niti bih njima išta dao. Više volim lično pomoći onima kojima zaista treba. Zaposlen u sudu nisam, ali jesam socijaldemokrata, ali to ne znači da ih slijepo podržavam u svemu jer imaju i oni itekako prostora za kritiku.
Benjo34

#10298 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Benjo34 »

Što se mene tiče nek narod daje zekat tamo gdje misli da treba da da, ja i moja porodica smo uvijek davali i uvijek ćemo davati striktno siromašnim jer mislim da nije ok da jedan vozni park IZ iz moje Opštine vrijedi više stotina hiljada konvertibilnih maraka a da ovamo imamo ljude koji žive pored džamije i bukvalno nemaju ni za hranu ni lijekove a nikad niko iz te IZ nije pokucao na vrata da im pomogne. Tako da što se mene tiče, sadaka a i zekat uvijek samo gladnim i onim kojim je potreba, a ovi što kupuju po 4-5 Škoda Superb sa full opremom imaju mahanje
apsidejzi

#10299 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by apsidejzi »

studiorum_tuzlaensis wrote:Pravi se problem gdje ga nema. Možeš dati zekat islamskoj zajednici, ali te niko ne tjera na to. Možeš dati zekat i ljudima oko sebe. IZ poziva da joj se da zekat i to je legitimno jer predstavljaju većinu muslimana. Ti daješ zekat i čistiš svoj imetak s Allahovom pomoći. Ako oni to pronevjere, nije na tebi, već na njima.

Imas li ti s cim potkovat ovo boldirano il onako iz glave pises?
samir825

#10300 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by samir825 »

Uz dužno poštovanje Islamskoj zajednici ovaj put sam na strani Senada. Musliman sam i dok sam studirao često sam išao u džamiju, sada kako radim slabije. Svake godine 45-50 KM članarina, vitre za moju porodicu 40-50 KM, zekata se da bar 40-50KM, svaki petak 5-10 KM sergije, te kupi Preporod 1,5 KM, kupi neku knjigu 5-10 KM, skuplja se efendiji za kuću, treba za račune, organizuje se iftar u džamiji, unosi ugalj, čisti džamiju, kupi karte za bajramski koncert, sigurno 100 KM mjesečno. Halal sve bilo, ali me toliko nerviralo što džematlije bukvalno sve finansiraju. Plata efendije zavisi od toga koliko ima članova u džematu, pa smo znali lobirati i moliti ljude da plaćaju članarinu kako bi efendija imao veću platu, jer čovjek ima ženu, djecu. I stvarno se čovjek nekada zapita šta se dešava sa tim parama. Konkretno kod nas ljudi su napravili džamiju, članarinama plaćaju efendiju, održavanje džamije se finansira od sergija i priloga džematlija bukvalno sve, samo naravno građevinska je morala ići na IZ i nikada nisu platili dadžbine prema opšitni :D pa zbog toga ima problema. Na moje pitanje gdje idu pare of zekata, efendija je rekao da se najveći dio daje za učenike medrese koji žive u internatu, onda sam saznao da se internat plaća 150 KM mjesečno. Znači učenici plaćaju internat. Provjereno znam da iz IZ kritikuju efendije i džemate koji malo imaju članova i koji malo skupe zekata i vitri, čak neki imami ostaju bez posla iz tog razloga, što je žalosno.

Drugi par cipela je kada dođe dženaza, džaba što plaćaš sve uredno opet ne možeš proći ispod 1000 KM, treba proučiti Jasin 20 KM, treba hatmu 150 KM, hoćeš mevlud u kući plati, hadž 8000 KM itd.

Kada im pročitaš ajet: “Zekat pripada samo siromašima i nevoljnicima, i onima koji ga sakupljaju, i onima čija srca treba pridobiti, i za otkup iz ropstva, i zaduženima, i na Allahovu putu, i putniku namjerniku. Allah je odredio tako! A Allah sve zna i Mudar je.” kažu nije ti baš tako učenjaci su se usaglasi da se mora davati u bejtul-mal pa će to IZ pravilno rasporediti. Čak sam čuo jednog efendiju koji kaže da danas nema siromaha i nevoljnika, jer po Islamu je siromah samo onaj koji nema šta da jede a danas gotovo da toga i nema, pa da čovjek ne bi razmišljao jel dao stvarno siromahu jedino je ispravno dati u bejtul-mal.

Helem, smatram da sve mora biti transparentnije ako žele pridobiti narod da daje zekat u bejtul-mal.
Locked