Dosao Mujo na divlji zapad i ulazi u salun i narucuje viski kad neko povika:Bjezite svi,dolazi crni jahac!!Svi se razbjezase samo Mujo ostade u salunu.Kroz minutu na ulazu lik sav u crnom,crni sesir,crno odijelo i cizme,crni pistolji.Ugleda Muju i naredi mu:Ti!Dolazi ovamo,brzo!Mujo poslusa.Sagni se dole i popusi mi!Mujo sta ce,uhvati se posla!Dobro ti to radis samo hajde malo brze!Mujo ubrza.BRZE,JOS BRZE!Mujo jos brze!
IDEMO JOS BRZE,ZAR NISI CUO DA DOLAZI CRNI JAHAC!
Prodaje zec travu u sumi,krvavih ociju sjedi na panju i duva joint.Naidje dabar:Kakva je roba zeko,prodaj mi 1 joint!
Vutra ubija,ne smijes vise od jednog poduvat!OK,rece dabar,kupi joint i razguli.Taman popusio kad sretne medu:Joj sto zeko vutru prodaje dobru,evo sam se razvalio!Pohita medo da i on kupi!Ugleda zeca koji razvaljen sjedi i kalemi jedan joint na drugi.Cim ga ugleda zec rece:Reko sam ti dabre da mozes dobit samo jedan,pa vidi na sta licis picka ti materina!
Pusi zeko joint na obali mora,ugleda to ribica iz mora te ga upita sta on to radi?Ovo ti je vutra prva liga,hajde izroni,povuci par dimova pa ponovo zaroni i otplivaj prema pucini!Ribica poslusa,napusi se i ode.Kroz par minuta zec ugleda velikog kita na povrsini mora koji se priblizavao obali i povika:PUSTI DIM!PUSTI DIM!! :
Sretne medo dva orla na visokoj kamenoj litici,sjede i duvaju travu.Upita medo sta to rade.Jedan orao rece:Ma mi ti se medo prvo dobro napusimo,onda se u punoj brzini obrusimo niz liticu,i sekund prije nego cemo udariti od stijene izvijemo se nazad u nebo,nema bolje furke!Mogu li i ja,upita medo?Oni mu dadose joint,medo se napusi i skoci sa stijene.U letu se sjeti da ne zna letjeti pa povika orlovima:Ali ja ne znam letjeti!!!!Boli te kurac medo,bas si COOL!!
I jedan stari:
Kupuje Mujo coca-cola limenke iz masine za sokove,ubacuje kovanicu za kovanicom,puna torba limenki kraj njega.Uhvatio se red iza njega,bruka raje ceka da dodje na red.Lik iza njega mu kaze:Bil mi jarane mogli kupiti kakvo pice?Mujo ga pogleda i kaze:Mujo igra,Mujo dobija!