Zadnji put sa Gearbesta NL post za 25 dana stiglo.igorr wrote:Zna li neko koliko je prosjecno vrjeme dostave sa gearbest-ta putem NL post ?
I koju postu je bolje izabrati NL ili CY ?
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- polis
#10276 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
- Capsicum
#10277 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sa Gearbesta samo preko PostNL sa tracking number. Izmedju 15 i 25 dana je vrijeme dostave.igorr wrote:Zna li neko koliko je prosjecno vrjeme dostave sa gearbest-ta putem NL post ?
I koju postu je bolje izabrati NL ili CY ?
Moje iskustvo je vrlo lose sto se tice dostave preko onih free opcija. Sansa je tek oko 40% da ce posiljka doci uopste. Sa tracking je doslo sve uredno. Valjda sto postar mora donjeti na vrata i dobiti potpis... Ako ne treba potpis, onda valjda zavisi hoce li se nekom u posti svidjeti to sto si narucio...
-
The BEN10
#10278 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nažalost, item sa GB plaćen 21.4 nije još stigao, a uredno su mi sa GB poslali sliku da je item zapakovan i poslat. Ovo je bilo bez TN-a.Capsicum wrote:Moje iskustvo je vrlo lose sto se tice dostave preko onih free opcija. Sansa je tek oko 40% da ce posiljka doci uopste. Sa tracking je doslo sve uredno. Valjda sto postar mora donjeti na vrata i dobiti potpis... Ako ne treba potpis, onda valjda zavisi hoce li se nekom u posti svidjeti to sto si narucio...
Drugi item kupio dan ranije sa TN stigao ima već i 3 hefte...
- Capsicum
#10279 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To je to. Cisto sumnjam da ce ti to doci kad vec do sad nije. Ubuduce obavezno uzmi TN. Ako mora dobiti tvoj potpis za isporucenu posiljku, onda tesko da ce moci svaljivati kradju na nekog drugog...The BEN10 wrote:Nažalost, item sa GB plaćen 21.4 nije još stigao, a uredno su mi sa GB poslali sliku da je item zapakovan i poslat. Ovo je bilo bez TN-a.Capsicum wrote:Moje iskustvo je vrlo lose sto se tice dostave preko onih free opcija. Sansa je tek oko 40% da ce posiljka doci uopste. Sa tracking je doslo sve uredno. Valjda sto postar mora donjeti na vrata i dobiti potpis... Ako ne treba potpis, onda valjda zavisi hoce li se nekom u posti svidjeti to sto si narucio...
Probaj otvoriti ticket na supportu, mozda ti budu htjeli poslat ponovo. Ponudi da platis tracking number (1,8 $ ako se ne varam). Problem je jedino sto su jako spori u toj cijeloj proceduri. Prvo ce te peglat da ti zoves postu i raspitujes se, pa ce ti onda reci da cekas jos (cak do 3 mjeseca od datuma kad su poslali posiljku), pa tek onda ti mozda ponude da posalju o svom trosku. Nekima traze da plate neki procenat vrijednosti artikla, recimo 50%, pa ce ponovo poslat...
Uglavnom, nemojte ni pokusavat narucivat preko njih bez TN! Cak i za one najjeftinije sitnice. Kod nas se sve bez TN krade. Veca je sansa da ce bit ukradeno nego da ce doci... Dakle samo PostNL sa TN.
-
The BEN10
#10280 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma u principu taj item je plaćen nešto preko 3$, tako da mi je bezveze plaćati TN doadatnih 1.8 $. A gdje bih se mogao žaliti u našoj pošti - kod ovih lokalnih ili..?Capsicum wrote:To je to. Cisto sumnjam da ce ti to doci kad vec do sad nije. Ubuduce obavezno uzmi TN. Ako mora dobiti tvoj potpis za isporucenu posiljku, onda tesko da ce moci svaljivati kradju na nekog drugog...The BEN10 wrote:Nažalost, item sa GB plaćen 21.4 nije još stigao, a uredno su mi sa GB poslali sliku da je item zapakovan i poslat. Ovo je bilo bez TN-a.Capsicum wrote:Moje iskustvo je vrlo lose sto se tice dostave preko onih free opcija. Sansa je tek oko 40% da ce posiljka doci uopste. Sa tracking je doslo sve uredno. Valjda sto postar mora donjeti na vrata i dobiti potpis... Ako ne treba potpis, onda valjda zavisi hoce li se nekom u posti svidjeti to sto si narucio...
Probaj otvoriti ticket na supportu, mozda ti budu htjeli poslat ponovo. Ponudi da platis tracking number (1,8 $ ako se ne varam). Problem je jedino sto su jako spori u toj cijeloj proceduri. Prvo ce te peglat da ti zoves postu i raspitujes se, pa ce ti onda reci da cekas jos (cak do 3 mjeseca od datuma kad su poslali posiljku), pa tek onda ti mozda ponude da posalju o svom trosku. Nekima traze da plate neki procenat vrijednosti artikla, recimo 50%, pa ce ponovo poslat...
Uglavnom, nemojte ni pokusavat narucivat preko njih bez TN! Cak i za one najjeftinije sitnice. Kod nas se sve bez TN krade. Veca je sansa da ce bit ukradeno nego da ce doci... Dakle samo PostNL sa TN.
I jesu li problemi sa GB pošiljkama ili je generalno u pitanju problem pošiljki sa azijskog kontinenta?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#10281 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zato ima paypal zastita. Ti kada kazes da ti nije doslo, na njima je da dokazu da jeste 
- basicm
#10282 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni juce vratili novac sa GB za artikl uslikan da je poslan 17.2. Nikad nije dosao. Prvi put narucio sa TN I stiglo brzo, drugi put bez TN, stiglo ali kasnije mnogo, ovaj nikako. Ispada da nasi kradu, ili su ovi totalni prvaranti pa slikaju i raskopavaju pakete.
-
The BEN10
#10283 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo šta mi pokazuje na: http://www.sky56.cn/english/track/index (na GB pokazuje kao da se tu mogu pratiti narudžbe bez TN-a)
Nije mi za par dolara krivo, koliko to što insan gubi povjerenje. Mislim da ću poslati email kompletnom menadžmentu Pošte.Electronic information,receive--22-Apr-2016 06:43 AM
Small package Center, receive--22-Apr-2016 08:43 AM
Parcel centre,sealing--22-Apr-2016 11:43 AM
Small package Center, left--22-Apr-2016 01:16 PM
Exchange Bureau, have been exported to open--23-Apr-2016 09:16 PM
Exchange Bureau, have been exported directly--24-Apr-2016 03:20 PM
Transit Center,left hand navigation--24-Apr-2016 08:53 PM
BOSNIA AND HERZEGOVINA, Arrived --06-May-2016 08:53 PM
BOSNIA AND HERZEGOVINA, the transfer of customs-- 07-May-2016 12:33 AM
- Capsicum
#10284 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sve znam, ne isplati se, ali izgleda je je to jedini nacin da dobijes ono sto si platio.The BEN10 wrote:Ma u principu taj item je plaćen nešto preko 3$, tako da mi je bezveze plaćati TN doadatnih 1.8 $. A gdje bih se mogao žaliti u našoj pošti - kod ovih lokalnih ili..?Capsicum wrote: To je to. Cisto sumnjam da ce ti to doci kad vec do sad nije. Ubuduce obavezno uzmi TN. Ako mora dobiti tvoj potpis za isporucenu posiljku, onda tesko da ce moci svaljivati kradju na nekog drugog...
I jesu li problemi sa GB pošiljkama ili je generalno u pitanju problem pošiljki sa azijskog kontinenta?
Sto se tice zalbi, od tog nema nista, oni ce ti samo reci nek prodavac zatrazi od poste preko koje je poslao potraznicu, sto naravno niko nece raditi radi artikla koji vrijedi par maraka. Samo ce se pravit mutavi i reci kako ta posiljka nije ni stigla kod nas i da nema sanse da je to nestalo kod nas i sl.
Licno mislim da je to u posti neko razradio fin biznis. Nabere fino iz svakog kontigenta ovih jeftinih sitnica bez TN i lagano na Pik, tj. Olx. Zbog niske vrijednosti nijedan kupac se nece peglati da pokrece nekakve zvanicne procedure, a isto tako ni prodavac. Policiju pogotovo boli ona stvar, kradu se milioni ovdje pa niko nista, a ne za ovu sicu... Iako kad bi neko sabrao vrijednosti tih "nestalih" posiljki, kladim se da bi ispala visemilionska vrijednost.
Ne vjerujem da je problem samo sa Gearbest, ali vjerujem da ovi koji hapaju te posiljke vec s kilometar raspoznaju ove njihove koverte i pakete, pa mozda u tom lezi uzrok cestog nestanka njihovih posiljki. Nestaju meni cesto i stvari koje kupujem preko ebay. Uglavnom situacija u postanskom saobracaju je blago receno katastrofa. U rangu sa ili cak gora od one u ratu kad si cekao paket preko ADRA-e.
- Capsicum
#10285 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Electronic information,receive--29-Apr-2016 03:22 AMThe BEN10 wrote:Evo šta mi pokazuje na: http://www.sky56.cn/english/track/index (na GB pokazuje kao da se tu mogu pratiti narudžbe bez TN-a)Nije mi za par dolara krivo, koliko to što insan gubi povjerenje. Mislim da ću poslati email kompletnom menadžmentu Pošte.Electronic information,receive--22-Apr-2016 06:43 AM
Small package Center, receive--22-Apr-2016 08:43 AM
Parcel centre,sealing--22-Apr-2016 11:43 AM
Small package Center, left--22-Apr-2016 01:16 PM
Exchange Bureau, have been exported to open--23-Apr-2016 09:16 PM
Exchange Bureau, have been exported directly--24-Apr-2016 03:20 PM
Transit Center,left hand navigation--24-Apr-2016 08:53 PM
BOSNIA AND HERZEGOVINA, Arrived --06-May-2016 08:53 PM
BOSNIA AND HERZEGOVINA, the transfer of customs-- 07-May-2016 12:33 AM
Small package Center, receive--29-Apr-2016 05:22 AM
Parcel centre,sealing--29-Apr-2016 08:22 AM
Small package Center, left--29-Apr-2016 09:55 AM
Exchange Bureau, have been exported to open--30-Apr-2016 05:55 PM
Exchange Bureau, have been exported directly--01-May-2016 11:59 AM
Transit Center,left hand navigation--01-May-2016 05:32 PM
BOSNIA AND HERZEGOVINA, Arrived --13-May-2016 05:32 PM
BOSNIA AND HERZEGOVINA, the transfer of customs-- 13-May-2016 09:12 PM
Evo, ista stvar...
-
The BEN10
#10286 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Treba se zvanično žaliti pošti. Imaš tamo opciju da otvoriš ticket. Ja sam ga već otvorio.
Gle, ako ćemo objektivno, menadžment možda i ne zna šta sve radi ti dole niže. A znat će kada se raja bude masovnije žalila putem softvera.
Gle, ako ćemo objektivno, menadžment možda i ne zna šta sve radi ti dole niže. A znat će kada se raja bude masovnije žalila putem softvera.
- Capsicum
#10287 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma vec sam ja to radio, ali oni kazu da ne mogu bez TN nista i da se obratim posiljaocu da on pokrene u svojoj posti zahtjev za potragu...
- ElRe
#10288 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam imao slucaju da mi je posiljka usla u BiH 08.05.2016. i prolaze dani a meni nista ne stize kuci. Odem u postu na Željeznickoj, kaze kontrilor tebi je isporucena posiljka 10.05. evo tvoj potpis. Pokaze mi neki papir, neko stvarno napisao moje ime i prezime. Ja se naljutim, kazem to nije moj potpis pisacu dopis vasem menadzmentu... Kad sutra me kuci ceka 8 paketa, najstariji iz novembra 2015.
Vecinom su to bile sitnice do 3-4$ pa se nisam puno nervirao, osim zadnje.
- Capsicum
#10289 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jesi li za tu pošiljku imao TN? Ja za ove jeftine sitnice uglavnom nemam, ne isplati se. Ali imam nekad taj neki reference number, pomoću kojeg radi tracking preko http://www.sky56.cn/english/track/indexElRe wrote:Ja sam imao slucaju da mi je posiljka usla u BiH 08.05.2016. i prolaze dani a meni nista ne stize kuci. Odem u postu na Željeznickoj, kaze kontrilor tebi je isporucena posiljka 10.05. evo tvoj potpis. Pokaze mi neki papir, neko stvarno napisao moje ime i prezime. Ja se naljutim, kazem to nije moj potpis pisacu dopis vasem menadzmentu... Kad sutra me kuci ceka 8 paketa, najstariji iz novembra 2015.
Evo primjer "izgubljene" pošiljke NL14618678338717
Ne znam za druge, ali meni bukvalno više pošiljki "nestane" nego što ih dobijem. Ja krivim našu poštu...
- titinho
#10290 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jel iko kupovo obd kabal za dijagnostiku auta, dal je bolji ovaj obd bluetooth koji se spaja sa mobitelom, ili obd kabal za laptop uz koji dodje i neki cd ali ima software po internetu za dijagnostiku (konkretno brisanje greski tipa srs)
- ElRe
#10291 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Imao sam pravi TN.Capsicum wrote:Jesi li za tu pošiljku imao TN? Ja za ove jeftine sitnice uglavnom nemam, ne isplati se. Ali imam nekad taj neki reference number, pomoću kojeg radi tracking preko http://www.sky56.cn/english/track/indexElRe wrote:Ja sam imao slucaju da mi je posiljka usla u BiH 08.05.2016. i prolaze dani a meni nista ne stize kuci. Odem u postu na Željeznickoj, kaze kontrilor tebi je isporucena posiljka 10.05. evo tvoj potpis. Pokaze mi neki papir, neko stvarno napisao moje ime i prezime. Ja se naljutim, kazem to nije moj potpis pisacu dopis vasem menadzmentu... Kad sutra me kuci ceka 8 paketa, najstariji iz novembra 2015.
Evo primjer "izgubljene" pošiljke NL14618678338717
Ne znam za druge, ali meni bukvalno više pošiljki "nestane" nego što ih dobijem. Ja krivim našu poštu...
- choxnox
#10292 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Narucio sam nesto sa Ebaya sto je navodno 25. maja stiglo u BIH i isti dan proslijedjeno na moju adresu (ono klasicno "Otprema pošiljke u uvozu prema:"). Evo do dan danas posiljke nema. Isao sam u svoj lokalni postanski ured jucer i rekli su mi da im posiljka sa doticnim kodom za pracenje nije stigla i ne zele da provjere gdje je nastao problem.
Od jutros zovem call centar 1312 (niko se ne javlja), zatim sam zvao CP Sarajevo i dadose mi broj koji da zovem, ali je taj broj od jutros pa evo do sada stalno kao zauzet...
Od jutros zovem call centar 1312 (niko se ne javlja), zatim sam zvao CP Sarajevo i dadose mi broj koji da zovem, ali je taj broj od jutros pa evo do sada stalno kao zauzet...
- nadžak
#10293 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Opa!choxnox wrote:Narucio sam nesto sa Ebaya sto je navodno 25. maja stiglo u BIH i isti dan proslijedjeno na moju adresu (ono klasicno "Otprema pošiljke u uvozu prema:"). Evo do dan danas posiljke nema. Isao sam u svoj lokalni postanski ured jucer i rekli su mi da im posiljka sa doticnim kodom za pracenje nije stigla i ne zele da provjere gdje je nastao problem.
Nisam do sad imao situaciju da se kod nas "izgubi" registrovana pošiljka.
- choxnox
#10294 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Konacno sam uspio dobiti nekoga na 033 723 435 ko mi rece da je posiljka poslana iz Sarajeva do lokalnog postanskog ureda (jedna od opcina u KS) te da zovem lokalni postanski ured. Kada sam rekao da sam vec zvao i da im posiljka nije stigla, covjek mi kaze da je GPC (valjda odjel unutar BH Poste) zaduzen za prevoz posiljki. Zatim sam zvao GPC i opet po 4. put objasnio situaciju da bi mi zena rekla da ona "zaista ne zna kome da me uputi", a onda mi je dala par brojeva za sektor postanskog saobracaja i unutrasnju inspekciju, ali da bi bilo "najbolje" da zovem call centar na 033 252 252.choxnox wrote:Narucio sam nesto sa Ebaya sto je navodno 25. maja stiglo u BIH i isti dan proslijedjeno na moju adresu (ono klasicno "Otprema pošiljke u uvozu prema:"). Evo do dan danas posiljke nema. Isao sam u svoj lokalni postanski ured jucer i rekli su mi da im posiljka sa doticnim kodom za pracenje nije stigla i ne zele da provjere gdje je nastao problem.
Zovem call centar i po 5. put objasnim situaciju, da bih dobio isti odgovor "ne znam kome da vas uputim" (sa call centra!). Pa mi onda dade broj nekoga ko je zaduzen za postanski promet u par opcina u KS, a izmedju ostalih i moje. Pa onda opet poziv i objasnjavanje situacije po 6. put da bi mi konacno uzeo kontakt podatke i kod za pracenje i kao neko ce me zvati kada utvrde gdje je nestala posiljka na relaciji dugoj 9 km.
Saga to be continued...
PS: Nakon 100+ primljenih ino posiljki cudo je da mi se ovako nesto nije ranije dogodilo, s ozbirom koliki duduci rade na vaznim mjestima u Posti (cast izuzecima)...
- nadžak
#10295 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@choxnox
Vidiš ti cirkusa!
Unutrašnju kontrolu haman samo ostalo da se zove.
Vidiš ti cirkusa!
- choxnox
#10296 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Vidjet cemo, ali kako je radno vrijeme vec gotovo, nista ocito do ponedjeljka. Smijesno je jer je vrijednost posiljke ~$30, a nije ni islo na carinu.nadžak wrote:@choxnox
Vidiš ti cirkusa!![]()
- ElRe
#10297 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pravac glavna posta na željeznickoj stanici i trazi kontrolora postara.
- O'zone
- Globalni moderator
#10298 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam uzeo Konweii Bluetooh koji se spaja na telefon i radi super. Očitava greške sa kodovima i textalnim opisom, briše greške, daje live parametre motora.....titinho wrote:jel iko kupovo obd kabal za dijagnostiku auta, dal je bolji ovaj obd bluetooth koji se spaja sa mobitelom, ili obd kabal za laptop uz koji dodje i neki cd ali ima software po internetu za dijagnostiku (konkretno brisanje greski tipa srs)
- valjuga
#10299 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Joj države majko draga.choxnox wrote:Vidjet cemo, ali kako je radno vrijeme vec gotovo, nista ocito do ponedjeljka. Smijesno je jer je vrijednost posiljke ~$30, a nije ni islo na carinu.nadžak wrote:@choxnox
Vidiš ti cirkusa!![]()
Davno sam ja govorio, šta kad se zagubi pošiljka sa TN?
Znači ništa,ujeo vuk kenjca.
- nadžak
#10300 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koliko je realna ideja da se pokrene peticija? Npr. da ispratimo ovaj slučaj gdje se izgubila pošiljka sa TN i da se potpisi predaju zvanično u poštu, malo medijski isprati itd. Mislim da se može to izvest. Pun mi/nam je klinac više nestanka pošiljki! Ja imam još nekoliko koje nisu došle mjesecima i otkako naručujem neke nikad nisu stigle! Ne može bit problem samo da vanjskih faktora.valjuga wrote:Joj države majko draga.choxnox wrote:Vidjet cemo, ali kako je radno vrijeme vec gotovo, nista ocito do ponedjeljka. Smijesno je jer je vrijednost posiljke ~$30, a nije ni islo na carinu.nadžak wrote:@choxnox
Vidiš ti cirkusa!![]()
Davno sam ja govorio, šta kad se zagubi pošiljka sa TN?
Znači ništa,ujeo vuk kenjca.
Takva peticija koja se medijski isprati i gdje se javno kaže da mnogi korisnici pošte sumnjaju na nestanak pošiljki, još kad pokažeš da nestaju i ove sa TN, sigurno ostavlja negativan rejting za službu i tjera ih da imaju taj problem u vidu, ako im je imalo stalo do njih samih. Ako ne, onda, barem smo nešto probali i uradili.