Odgovora nigdje.Treebeard wrote:Opet nista ne rece, mogu ja i preformulisati ove gore ponudjene odgovoreTreebeard wrote:Mislim da ovo nije odgovor na convictovo pitanje:convict wrote:Naša stranka je prije par mjeseci podržala izbor SDP-SBB vlade "jer su smatrali da KS treba imati Vladu u punom sastavu". Ako novoj skupštinskoj skoro pa većini zatrebaju, a izvjesno je da hoće, 2 glasa za formiranje SDA-SBiH vlade, da li će Naša stranka podržati takvu vladu "jer smatraju da KS treba imati Vladu u punom sastavu" ili će biti protiv uz već poznate stavove koji se tiču SDA vlasti?Niko vam ni ne spori to sto se vi i tada i sada zagovarali ekspertnu vladu, sto i tada i sada ne zelite da ulazite u sastav vlade, itd. itd., samo nas interesuje kakav je vas stav po onom gore pitanju, jednostavno "da podrzacemo vladu, jer je bolje da KS i gradjani imaju kakvu takvu vladu nego bezvlasce ili ne, necemo podrzati novu vladu jer nas primarni cilj je otjerati SDA na politicko smetljiste bez obzira sto smo do prije tri mjeseca rekli da je bolje imati bilo kakvu vladu nego nikakvu"Pedja Kojovic wrote:treebeard
Hvala vam sto ste potrudili da nadjete ovaj citat.
Kao sto vidite mi smo i tada principijelno zagovarali ekspertnu Vladu i pozivali SDP i SBB da pozove i SDA u taj projekat kao sto i sada pozivamo SDA da zanemari politicke sukobe i pozove SDP i SBB u projekat formiranje ekspertne Vlade.
p.k.
Znaci, da glasacemo za, ne glasacemo protiv. Ne trazim "tirade"da pises postujuci tvoje vrijeme
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
VjecitiStudent
#10276 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
pemanapemani
#10277 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kakvu crnu građansku opciju je trebala podržati NS?kiky wrote:ne kažem da bi vi mogli sprijećit rušenje vlade ali da ste bili protiv jasno bi pokazali da ste principijelno naklonjeni građanskoj opciji ...Pedja Kojovic wrote:kiky
Ja zaista mirno spavam znajuci da sam na Skupstini javno rekao i zasto smo nezadovoljni radom ove vlade i zasto ne mislimo da bi ovi koji ih smjenjuju bili bolji.
Da podsjetim.
Koalicija koja oborila vladu ima 18 ruku,(Znaci ako neko ne doje ili izadje iz sale nemaju vecinu) i sastoji se od:
SDA, SBiH, SDU, BPS, BOSS, te samostalni zastupnici Zekovic i prof. Hanka Vajzovic.
p.k.
a time bi i izbjegli da vam se poturaju neka fantomska ministarska mjesta, a i bog zna šta bolesnici iz sda sutra mogu izbacit u medije pa se vi ubite dok objasnite šta je istina, a šta nije ...
sda je u ovoj zemlji od politike napravila blato i to ne slučajno ...
nemojte potcjenjivat glupost bosanskog birača ...
Građanskoj opciji koja se boji srdžbe jednog religijskog poglavara, te zbog toga od.ebu dugogodišnjeg člana kao da ga nikad nije ni bilo.
Ta građanska opcija je otvorila pandorinu kutiju koaliranja sa najvećim političkim ološem, počevši od SDA, pa do HDZ-ova.
Sutra kada bilo koja tzv. građanska stranka koalira ili podrži nacionalkleptomane, moći će se vaditi na SDP i njihovu političku prostituciju. Kao ono, ako može SDP kao najveća "građanska" stranka, zašto ne bi mogli i mi.
-
VjecitiStudent
#10278 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ali tih osam danas se desava nakon glasanja o smjeni!?Pedja Kojovic wrote:innovation
Drago mi je da ljudi koji rade u Vladi KS takodje ucestvuju na ovom forumu.
Dakle, taj period do sjednice koji ste vi naveli.
Eto nije, 10, nego osam dana.
I niste 22 godine bili na vlasti nego 20.
p.k.
Kakve to uopste veze ima sa vasom odlukom da "principijelno" podrzite SDP u novoj koalicionoj avanturi?
- Co0l
#10279 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Politika je u pitanju,ne mora se sve eksplicitno reci,nesto,ipak,treba i citati izmedju redovaVjecitiStudent wrote: Odgovora nigdje.
- Corto Maltese
#10280 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Čini se da je već minus tri, samo na prethodnoj stranici. Odlučno "Ni tamo- ni vamo", praćeno principijelnim "Ja BiH, ali da mi ne uđe", nikada nije bila prijemčljiva kombinacija kod divljih i primitivnih Zapadnih Balkanaca.
-
Pedja Kojovic
#10281 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
corto maltese
Meni je zao, ali to je ok, to se desava.
Svako treba da glasa za onoga ko ce najbolje zastupati njegove moralne vrijednosti i interese.
p.k.
Svako treba da glasa za onoga ko ce najbolje zastupati njegove moralne vrijednosti i interese.
p.k.
-
drug profi
#10282 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako neko smatra da ima stranka koja zasluzuje njegov glas, razumijem nezadovoljstvo sa NS. Obzirom da ja mislim da je bolje dati glas nekome, nego nikome, onda cu da vidim sta ce NS uraditi sa nasim glasovima ove dvije godine.
Ako omanu, 2014. bicu prisiljen da apstiniram ili unistim listic jer jednostavno ne vidim vise nista sto vrijedi probati.
Ako omanu, 2014. bicu prisiljen da apstiniram ili unistim listic jer jednostavno ne vidim vise nista sto vrijedi probati.
- Challenger__
#10283 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Upravo.drug profi wrote:Ako neko smatra da ima stranka koja zasluzuje njegov glas, razumijem nezadovoljstvo sa NS. Obzirom da ja mislim da je bolje dati glas nekome, nego nikome, onda cu da vidim sta ce NS uraditi sa nasim glasovima ove dvije godine.
Ni manje, ni više.
- kiky
#10284 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
sdp je građanska partija ...pemanapemani wrote:Kakvu crnu građansku opciju je trebala podržati NS?kiky wrote:ne kažem da bi vi mogli sprijećit rušenje vlade ali da ste bili protiv jasno bi pokazali da ste principijelno naklonjeni građanskoj opciji ...Pedja Kojovic wrote:kiky
Ja zaista mirno spavam znajuci da sam na Skupstini javno rekao i zasto smo nezadovoljni radom ove vlade i zasto ne mislimo da bi ovi koji ih smjenjuju bili bolji.
Da podsjetim.
Koalicija koja oborila vladu ima 18 ruku,(Znaci ako neko ne doje ili izadje iz sale nemaju vecinu) i sastoji se od:
SDA, SBiH, SDU, BPS, BOSS, te samostalni zastupnici Zekovic i prof. Hanka Vajzovic.
p.k.
a time bi i izbjegli da vam se poturaju neka fantomska ministarska mjesta, a i bog zna šta bolesnici iz sda sutra mogu izbacit u medije pa se vi ubite dok objasnite šta je istina, a šta nije ...
sda je u ovoj zemlji od politike napravila blato i to ne slučajno ...
nemojte potcjenjivat glupost bosanskog birača ...![]()
Građanskoj opciji koja se boji srdžbe jednog religijskog poglavara, te zbog toga od.ebu dugogodišnjeg člana kao da ga nikad nije ni bilo.
Ta građanska opcija je otvorila pandorinu kutiju koaliranja sa najvećim političkim ološem, počevši od SDA, pa do HDZ-ova.
Sutra kada bilo koja tzv. građanska stranka koalira ili podrži nacionalkleptomane, moći će se vaditi na SDP i njihovu političku prostituciju. Kao ono, ako može SDP kao najveća "građanska" stranka, zašto ne bi mogli i mi.
mora se koalirat ako dobiješ izbore a nemaš apsolutnu večinu ...
nacionalne stranke nisu zabranjene i prema tome s njima se mora jer očigledno dobiju puno glasova ...
jedina je greška sda ...
za to nema opravdanja ...
ali to im se sad obija o glavu ...
- Alfons Kauders
#10285 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hehehe, moralne vrijednosti covjeka koji je danima cmizdrio po forumu braneci direktora skole koji je snimljen kako ateiste naziva govnima.Pedja Kojovic wrote:corto maltese
p.k.
Nego nazad na temu, rekao si da ne vjerujes u sarene koalicije izmedju stranaka koje ne dijele slicnu ideologiju. Recimo da 2014 NS dobije 4 ili 6 fotelja u skupstini KS - i da opet budete jezicak na vagi... Sta onda? Ko dolazi u obzir? Ako opet budu u igri SBB i SDP, hoce li NS ganjati ulazak u vecinu? Isto pitanje ako s druge strane npr. budu SDA i SDU...
- Alfons Kauders
#10286 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
NS na lokalnim izborima moze dobiti mozda vise glasova nego na opstim, ali ujedno je i manji efekat. Nacelnika vjerovatno nece dobiti nigdje, a nekoliko mjesta u opstinskim vijecima ne znaci puno - tako da ne znam sta mozes ocekivati do 2014 druze, jer nece moci pokazati nista. Jedini nacin da NS pokaze sta zna i moze je da udje u vlast na nivou KS, eventualno TK ili cak u nekom obliku FBiH 2014. Do tad slabo da ces imati na osnovu cega donijeti odluku.drug profi wrote:Ako neko smatra da ima stranka koja zasluzuje njegov glas, razumijem nezadovoljstvo sa NS. Obzirom da ja mislim da je bolje dati glas nekome, nego nikome, onda cu da vidim sta ce NS uraditi sa nasim glasovima ove dvije godine.
-
VjecitiStudent
#10287 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kad je SDP pravio vladu sa SDA podrzali su ih,kiky wrote:pa ja ti upravo pokazujem da, kao potencijalni glasač, ne razumijem i ne vidim nikakav principijelan stav ...Pedja Kojovic wrote:kiky
Mi upravo ne potcjenjujemo nase glasace.
Oni su vrlo dobro razumjeli nasu principijelnu poziciju u svemu ovome.
Glasace potcjenjuju oni koji misle da sve ljude mogu lagati svo vrijeme.
p.k.
osim ako princip nije neimat princip ...
u nekim situacijama nesmijete biti neopredjeljeni bez obzira koliko kritikujete sdp ...
ali ako vi mislite da je to u redu, meni je iskreno žao ...
kad je SDP pravio vladu sa SBB podrzali su ih,
uoci glasanja o smjeni vlade, podrzali su SDP, stavise rekli su da bi SDP trebao biti u vlasti do kraja mandata.
E ne znam stvarno da su mogli vise.
-
drug profi
#10288 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I ja isto pretpostavljam. Naravno. Pomalo se i nadam da ce mozda negdje iznenaditi.Alfons Kauders wrote:NS na lokalnim izborima moze dobiti mozda vise glasova nego na opstim, ali ujedno je i manji efekat. Nacelnika vjerovatno nece dobiti nigdje, a nekoliko mjesta u opstinskim vijecima ne znaci puno - tako da ne znam sta mozes ocekivati do 2014 druze, jer nece moci pokazati nista. Jedini nacin da NS pokaze sta zna i moze je da udje u vlast na nivou KS, eventualno TK ili cak u nekom obliku FBiH 2014. Do tad slabo da ces imati na osnovu cega donijeti odluku.drug profi wrote:Ako neko smatra da ima stranka koja zasluzuje njegov glas, razumijem nezadovoljstvo sa NS. Obzirom da ja mislim da je bolje dati glas nekome, nego nikome, onda cu da vidim sta ce NS uraditi sa nasim glasovima ove dvije godine.
Medjutim, hocu da vidim kako ce vjecnici koji su izabrani mojim glasom raditi. Hoce li kvariti talove. Hoce li biti dostupni gradjanima, itd.
- novi.dan.nova.nafaka
#10289 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tayyip wrote:pustite se ba populističke priče ko je šta reko i ko je kako dočekan
aktuelnog načelnika je podržao i hdz novo sarajevo i pozvao svoje birače da glasaju za njega, što je meni veoma bitno jer želim da se i hrvati u svojoj župi osjećaju ugodno i drago mi je da su zadovoljni. sigurno su i oni vikali tekbir, zavjera ustaško-džihadska
- ultima_palabra
#10290 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Lud i ponosan wrote:Ne, Sabina je izmislila to, fuj, kako je nije stid...novi.dan.nova.nafaka wrote:Tayyip wrote:pustite se ba populističke priče ko je šta reko i ko je kako dočekan
aktuelnog načelnika je podržao i hdz novo sarajevo i pozvao svoje birače da glasaju za njega, što je meni veoma bitno jer želim da se i hrvati u svojoj župi osjećaju ugodno i drago mi je da su zadovoljni. sigurno su i oni vikali tekbir, zavjera ustaško-džihadska![]()
To nije populisticka prica, vec cinjenicno stanje koje se meni licno gadi.
Prvo, HDZ po defaultu-u predstavlja Hrvate u Novom Sarajevu? Kako i po kom osnovu?
Drugo, ako je neka stranka, potpuno minorna i beznacajna, podrzala SDA, to ce znaciti da su Hrvati zadovoljni stanjem u ovoj opstini?![]()
Kakva smijesna konstrukcija koja nema veze ni sa cim.
![]()
![]()
Ovo malo Hrvata sto ima je glasalo i za SDP, Lijanovice, Nasu Stranku, pa i za HDZ 1 i 2...
Da ima palac dole medju ovim "smajlicima", sad bi ga upotrijebio.
- Tayyip
#10291 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
hdz je jedini relevantan hrvatski politički subjekt u bih, sve ostale stranke sa hrvatskim predzakom su smiješne.
ali za bošnjake koji su hrvatima izabrali člana predsjedništva, hdz jeste minoran i beznačajan, slažem se.
ali za bošnjake koji su hrvatima izabrali člana predsjedništva, hdz jeste minoran i beznačajan, slažem se.
- Challenger__
#10292 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cool. A sa kim koalirate od Srba u Novom Sarajevu? Sa SDS-om, preko Vrataca? Il' ćete bez njiha?Tayyip wrote:hdz je jedini relevantan hrvatski politički subjekt u bih, sve ostale stranke sa hrvatskim predzakom su smiješne.
-
stari grad Visegrad
#10293 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
HDZ iz Hrvatske placa HDZBiH i katalicku crkvu. Posao mozes dobiti jedino ako si clan HDZ. HDZ BiH ucjenjuje sve Hrvate u BiH. Odnosno on ih diskriminira na HDZ radnike i ostale radnike. Ipak su svi radnici radnici, ucjenjivanje radnika za posao ako su clanocvi HDZ je diskriminacija i nepostivanje ljudskih sloboda.Tayyip wrote:hdz je jedini relevantan hrvatski politički subjekt u bih, sve ostale stranke sa hrvatskim predzakom su smiješne.
Ako BH hrvtai zele da zive pod pritiskom HDZ onda izvolite.
Komsic je izbran jer je bio dobar a ne zato sto je bio Hrvat. Uostalom i u drugim drzavama se glasa za stranke i one koje vjerujes a ne gleda se narodnost. Glasa se za politicki progma a ne za pleme. . Glasa se za stranke i politicare a ne za narod.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#10294 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma uzalud im pokusavas bilo sta objasniti. Oni zive u drzavi i samovoljno, sasvim svjesno, teze da je razdjele na tri naroda i tri stranke, koje su, podrazumjeva se valjda, iskljucivi zastupnici tih naroda.Challenger__ wrote:Cool. A sa kim koalirate od Srba u Novom Sarajevu? Sa SDS-om, preko Vrataca? Il' ćete bez njiha?Tayyip wrote:hdz je jedini relevantan hrvatski politički subjekt u bih, sve ostale stranke sa hrvatskim predzakom su smiješne.
Zato im i jesu svi ovi, koji ne funkcionisu po toj osnovni, osnovni i fundamentalni protivnici.
Last edited by -LIBERO- on 25/09/2012 23:50, edited 1 time in total.
-
pOZz
#10295 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Iiii, šta bi? binaSa žela, je l'?Innovation wrote:Evo sad sam cula ,da je i to za ovacije klasicna laz i sta je vasa kandidatkinja izjavila. Ocigledno ili niste tamo, ili ste se priklonili ovoj lazi. Sirite dezinformacije, pokusavajuci pridobiti glasace. Sramota!
-
drug profi
#10296 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A sve to rade i kazu nece podjelu...
-
Innovation
#10297 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
e: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
PostPostao/la Pedja Kojovic dana 25/09/2012 16:25
treebeard
Ministra iz redova SDA su smjenjeni voljom dominantnog politckog partnera u koaliciji.
Mi smo glasali za njhovu smjenu.(Glasali smo takodje da smatramo da je to uradjeno na sjednici koja je po nasem misljenju sazvana protivno Poslovniku - o tome ce sud dati, nadam se uskoro, svoj stav. Bask kao sto smo sprijecili SDP - jer smo bili u prilici- da isto to uradi prilikom smjene Predsjednika Budimira koga su oni izbarali a mi bili protiv. Stitili smo, dakle, Ustav FBiH).
Ministri SDA su desetak dana prije te sjednice na kojoj su smjenjeni prestali dolaziti na posao.
Mi SDA smatramo strankom koja je najodgovornija za stanje u kojem se nalazi FBiH, pa logicno i nas kanton, nakon 17 godina njihove poslijeratne vlasti.(Da ne ulazimo sada u predratno vrijeme i izjave Izetbegovica o "narodima koji ce putem svojih partija vladati Bosnom", ratnom privatizacijom, itd).
SDP, pobjednik, relativni, izbora 2010 je potom odlucio da za novog partnera uzme SBB.
Smatramo da gradjani trebaju biti u prilici da ocjene vlast SDP-a, ukljucujuci i njihovo promiskuitetno mjenjanje partnera kao i poteze i odluke koje su,kao vlast, donijeli.
(Mi smo, ja mislim, jedina stranka koja je dobrovoljno izasla iz vlasti u Sarajevu.
Kada smo par mjeseci nakon izbora 2008. shvatili da nas tadasnji partner u Gradskoj Upravi, SDP hoce od nas da napravi saucesnika u mutnim poslovima, a ne partnera u rjesavanju problema grada,mi smo se povukli sa mjesta dogradonacelnika, zamjenika predsjedavajuceg GV i pozicije savjetnike gradonacelnika. Platili smo to, izmedju ostalog, potpunom medijskom blokadom)
Moj licni, i malo generalniji stav, je sljedeci.
Koalicije ideolosko nekompatibilnih stranaka* tesko mogu funkcionisati bez obzira na "platformu" koju potpisu. Naime. Mi, recimo, potpisemo "platformu" sa strankom X u kojoj se dogovorimo da cemo za godinu dana izgraditi 10 km autoputa. Mi to potpisujemo jer tu vidimo priliku da zaposlimo ljude i da, na kraju krajeva, napravimo 10 km puta. Oni, partija X, to vide kao priliku da namjeste par dobrih tendera firmama koje finansiraju njihov politicki rad.
I onda krece...Tenderi se ponistavaju beskonacno sve dok ih firma kojoj ih je partija X namjenila ne dobije i od 10 km autoputa za godinu dana nema nista. Stranka X svo vrijeme putem svojih medija stvara u javnosti percepciju haosa i optuzuje nas da smo mi krivi a gradjani, potpuno zbunjeni kontradiktornim vijestima, i bez ijednog objektivnog, neutralnog medija na koji bi se mogli osloniti, nakon nekoliko mjeseci i godina lazi vise ne znaju ni sta da misle, ni kome da vjeruju.
*Ideoloski nekompatibilne koaliciju su i one u kojima jedna stranka ima ideologiju a druga nema nikakvu.(Skup licnih i stranackih interesa nije ideologija)
p.k.
Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
PostPostao/la Innovation dana 25/09/2012 17:10
Kako mozete tako izmisljati g.Kojovicu.
31.05.2012.g./cetvrtak/ odrzana 72. sjednica Vlade u punom sazivu. Jedna od tacaka su bili amandmani na Ustav, sto su u dijelu presude Sejdic-Finci podrzali ministri SDA. To smo, cini mi se u nasim prepiskama, Vi i ja razjasnili /i sami ste rekli, da premijer nije rekao istinu/.Vratite se malo unazad, na postove koje smo razmjenili.
4.06.2012.g./ponedjeljak/ odrzana hitna sjednica SKS, o cemu nisu bili ni na koji nacin, obavjesteni ministri SDA.
6.06.2012.g./srijeda/ su poslali odluke o razrjesenju ministrima,po kuriru na kucne adrese.
Ministri su dolazili na posao do 8.06.2012.g. /petak/
14.06.2012.g.postavljena nova Vlada.
Kojih to 10 dana, nisu dolazili na posao? LP
PostPostao/la Pedja Kojovic dana 25/09/2012 17:30
innovation
p.k.
PostPostao/la Innovation dana 25/09/2012 17:45
G.Kojovicu probajte ponovo presabrati ,koliko je to dana.
Postali ste pravi politicar.Nemate nikakav komentar, na sve ono sto sam Vam napisala.Vas odgovor meni,za vase, /ne prvi put tvrdnje/je da ti kazem, da ti nista ne kazem.
PostPostao/la Innovation dana 25/09/2012 17:56
Pedja Kojovic je napisao/la:Post Postao/la Pedja Kojovic dana 25/09/2012 17:42
Ne mogu da ne podjelim s vama....
Sabina Cudic
34 minutes ago via mobile
Na debati sa kandidatima za nacelnika/nacelnicu Novog Sarajeva u Medjunarodnom centru za djecu i omladinu gdje se trenutno nalazimo, trenutni nacelnik podrzan sa ovacijom "Tekbir, Allahu Ekber!"
To je pocelo u 18 sati. Svaka cast, pa vi i tada, medju tolikom masom ljudi radite.
Da sam tamo i ja bih podrzala te ovacije, nakon ovoliko lazi i pljuvanja .
PostPostao/la Innovation dana 25/09/2012 18:02
Evo sad sam cula ,da je i to za ovacije klasicna laz i sta je vasa kandidatkinja izjavila. Ocigledno ili niste tamo, ili ste se priklonili ovoj lazi. Sirite dezinformacije, pokusavajuci pridobiti glasace. Sramota!
PostPostao/la Pedja Kojovic dana 25/09/2012 18:37
doktor29
Samo par rijeci...
Ovo jeste tema o Nasoj stranci, ali vi imate puno pravo da na ovim stranicama diskutujete i branite SDA kada je predmet razgovora odnos Nasa stranka - SDA, kao i komentari koji se u vezi s tim pojave. Dakle, nemojte odustati jer vam neko kaze da ne mozete diskutovati ovdje. Sve dok je vasa diskusija u granicama forumskih pravila i u manje-vise, okviru teme i toka diskusije vase pravo da ucestvujete i zastupate koju god zelite stranku vam niko ne smije oduzeti.
p.k.
Gospodine Kojovicu, zasto ignorisete moje postove? Mozda Vam je tesko sve upratiti, pa sam se potrudila da Vam ih postavim sve na jedno mjesto.
Znam da niste bili na Debati. Neko Vam je slao informacije, ocigledno krive. Ovacije su bile, Koldzo, Koldzo, a ne one koje ste naveli. Vasa kandidatkinja, je na pocetku svog obracanja rekla kako vidi da su se ljudi u sali vec opredjelili za kandidata aktuelnog Nacelnika, pozdravljajuci ga sa"Tekbir, Allahu Ekber!", sto je naravno izazvalo reakciju ljudi, koji su je upozorili da to nije istina. Gdja.Mirjana nije znala usmjeriti Debatu u pravom smjeru. To je trebala biti Debata tri kandidata za opcinskog Nacelnika, a ne "sudsko" ispitivanje aktuelnog Nacelnika. Vjerovatno je zato i prekinuta.
Ako ste procitali listu najlosijih usluga /16/ u Novom Sarajevu,koju je pripremila NVO CPCD kao izraz nezadovoljstva gradjana te Opcine,mozete primjetiti da se skoro sve odnosi na KS, a ne Opcinu. LP
PostPostao/la Pedja Kojovic dana 25/09/2012 16:25
treebeard
Ministra iz redova SDA su smjenjeni voljom dominantnog politckog partnera u koaliciji.
Mi smo glasali za njhovu smjenu.(Glasali smo takodje da smatramo da je to uradjeno na sjednici koja je po nasem misljenju sazvana protivno Poslovniku - o tome ce sud dati, nadam se uskoro, svoj stav. Bask kao sto smo sprijecili SDP - jer smo bili u prilici- da isto to uradi prilikom smjene Predsjednika Budimira koga su oni izbarali a mi bili protiv. Stitili smo, dakle, Ustav FBiH).
Ministri SDA su desetak dana prije te sjednice na kojoj su smjenjeni prestali dolaziti na posao.
Mi SDA smatramo strankom koja je najodgovornija za stanje u kojem se nalazi FBiH, pa logicno i nas kanton, nakon 17 godina njihove poslijeratne vlasti.(Da ne ulazimo sada u predratno vrijeme i izjave Izetbegovica o "narodima koji ce putem svojih partija vladati Bosnom", ratnom privatizacijom, itd).
SDP, pobjednik, relativni, izbora 2010 je potom odlucio da za novog partnera uzme SBB.
Smatramo da gradjani trebaju biti u prilici da ocjene vlast SDP-a, ukljucujuci i njihovo promiskuitetno mjenjanje partnera kao i poteze i odluke koje su,kao vlast, donijeli.
(Mi smo, ja mislim, jedina stranka koja je dobrovoljno izasla iz vlasti u Sarajevu.
Kada smo par mjeseci nakon izbora 2008. shvatili da nas tadasnji partner u Gradskoj Upravi, SDP hoce od nas da napravi saucesnika u mutnim poslovima, a ne partnera u rjesavanju problema grada,mi smo se povukli sa mjesta dogradonacelnika, zamjenika predsjedavajuceg GV i pozicije savjetnike gradonacelnika. Platili smo to, izmedju ostalog, potpunom medijskom blokadom)
Moj licni, i malo generalniji stav, je sljedeci.
Koalicije ideolosko nekompatibilnih stranaka* tesko mogu funkcionisati bez obzira na "platformu" koju potpisu. Naime. Mi, recimo, potpisemo "platformu" sa strankom X u kojoj se dogovorimo da cemo za godinu dana izgraditi 10 km autoputa. Mi to potpisujemo jer tu vidimo priliku da zaposlimo ljude i da, na kraju krajeva, napravimo 10 km puta. Oni, partija X, to vide kao priliku da namjeste par dobrih tendera firmama koje finansiraju njihov politicki rad.
I onda krece...Tenderi se ponistavaju beskonacno sve dok ih firma kojoj ih je partija X namjenila ne dobije i od 10 km autoputa za godinu dana nema nista. Stranka X svo vrijeme putem svojih medija stvara u javnosti percepciju haosa i optuzuje nas da smo mi krivi a gradjani, potpuno zbunjeni kontradiktornim vijestima, i bez ijednog objektivnog, neutralnog medija na koji bi se mogli osloniti, nakon nekoliko mjeseci i godina lazi vise ne znaju ni sta da misle, ni kome da vjeruju.
*Ideoloski nekompatibilne koaliciju su i one u kojima jedna stranka ima ideologiju a druga nema nikakvu.(Skup licnih i stranackih interesa nije ideologija)
p.k.
PostPostao/la Innovation dana 25/09/2012 17:10
Kako mozete tako izmisljati g.Kojovicu.
31.05.2012.g./cetvrtak/ odrzana 72. sjednica Vlade u punom sazivu. Jedna od tacaka su bili amandmani na Ustav, sto su u dijelu presude Sejdic-Finci podrzali ministri SDA. To smo, cini mi se u nasim prepiskama, Vi i ja razjasnili /i sami ste rekli, da premijer nije rekao istinu/.Vratite se malo unazad, na postove koje smo razmjenili.
4.06.2012.g./ponedjeljak/ odrzana hitna sjednica SKS, o cemu nisu bili ni na koji nacin, obavjesteni ministri SDA.
6.06.2012.g./srijeda/ su poslali odluke o razrjesenju ministrima,po kuriru na kucne adrese.
Ministri su dolazili na posao do 8.06.2012.g. /petak/
14.06.2012.g.postavljena nova Vlada.
Kojih to 10 dana, nisu dolazili na posao? LP
PostPostao/la Pedja Kojovic dana 25/09/2012 17:30
innovation
p.k.
PostPostao/la Innovation dana 25/09/2012 17:45
G.Kojovicu probajte ponovo presabrati ,koliko je to dana.
Postali ste pravi politicar.Nemate nikakav komentar, na sve ono sto sam Vam napisala.Vas odgovor meni,za vase, /ne prvi put tvrdnje/je da ti kazem, da ti nista ne kazem.
PostPostao/la Innovation dana 25/09/2012 17:56
Pedja Kojovic je napisao/la:Post Postao/la Pedja Kojovic dana 25/09/2012 17:42
Ne mogu da ne podjelim s vama....
Sabina Cudic
34 minutes ago via mobile
Na debati sa kandidatima za nacelnika/nacelnicu Novog Sarajeva u Medjunarodnom centru za djecu i omladinu gdje se trenutno nalazimo, trenutni nacelnik podrzan sa ovacijom "Tekbir, Allahu Ekber!"
To je pocelo u 18 sati. Svaka cast, pa vi i tada, medju tolikom masom ljudi radite.
Da sam tamo i ja bih podrzala te ovacije, nakon ovoliko lazi i pljuvanja .
PostPostao/la Innovation dana 25/09/2012 18:02
Evo sad sam cula ,da je i to za ovacije klasicna laz i sta je vasa kandidatkinja izjavila. Ocigledno ili niste tamo, ili ste se priklonili ovoj lazi. Sirite dezinformacije, pokusavajuci pridobiti glasace. Sramota!
PostPostao/la Pedja Kojovic dana 25/09/2012 18:37
doktor29
Samo par rijeci...
Ovo jeste tema o Nasoj stranci, ali vi imate puno pravo da na ovim stranicama diskutujete i branite SDA kada je predmet razgovora odnos Nasa stranka - SDA, kao i komentari koji se u vezi s tim pojave. Dakle, nemojte odustati jer vam neko kaze da ne mozete diskutovati ovdje. Sve dok je vasa diskusija u granicama forumskih pravila i u manje-vise, okviru teme i toka diskusije vase pravo da ucestvujete i zastupate koju god zelite stranku vam niko ne smije oduzeti.
p.k.
Gospodine Kojovicu, zasto ignorisete moje postove? Mozda Vam je tesko sve upratiti, pa sam se potrudila da Vam ih postavim sve na jedno mjesto.
Znam da niste bili na Debati. Neko Vam je slao informacije, ocigledno krive. Ovacije su bile, Koldzo, Koldzo, a ne one koje ste naveli. Vasa kandidatkinja, je na pocetku svog obracanja rekla kako vidi da su se ljudi u sali vec opredjelili za kandidata aktuelnog Nacelnika, pozdravljajuci ga sa"Tekbir, Allahu Ekber!", sto je naravno izazvalo reakciju ljudi, koji su je upozorili da to nije istina. Gdja.Mirjana nije znala usmjeriti Debatu u pravom smjeru. To je trebala biti Debata tri kandidata za opcinskog Nacelnika, a ne "sudsko" ispitivanje aktuelnog Nacelnika. Vjerovatno je zato i prekinuta.
Ako ste procitali listu najlosijih usluga /16/ u Novom Sarajevu,koju je pripremila NVO CPCD kao izraz nezadovoljstva gradjana te Opcine,mozete primjetiti da se skoro sve odnosi na KS, a ne Opcinu. LP
-
Pedja Kojovic
#10298 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
innovation
Otkud vam ideja da ignorisem vase postove?
Odgovorio sam na sve i jedan.
Ako imate pitanje postavite ga i ja cu vam odgovoriti.
To sto vam se odgovori ne svidjaju ne znaci da ih niste dobili.
Na postove u kojima me ubjedjujete u svoje stavove i zastupate stavove SDA uglavnom ne odgovoram - to je, naravno, vase pravo - ali me smara da vam po ko zna koji put objasnjavam da je SDA za nas udruzeni kriminalni poduhvat a ne politicka stranka.
p.k.
Otkud vam ideja da ignorisem vase postove?
Odgovorio sam na sve i jedan.
Ako imate pitanje postavite ga i ja cu vam odgovoriti.
To sto vam se odgovori ne svidjaju ne znaci da ih niste dobili.
Na postove u kojima me ubjedjujete u svoje stavove i zastupate stavove SDA uglavnom ne odgovoram - to je, naravno, vase pravo - ali me smara da vam po ko zna koji put objasnjavam da je SDA za nas udruzeni kriminalni poduhvat a ne politicka stranka.
p.k.
-
mrgreen
#10299 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ovo mi je mnogo draže od čitanja između redovaPedja Kojovic wrote:da je SDA za nas udruzeni kriminalni poduhvat a ne politicka stranka.
p.k.
- Pasiflora
#10300 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tako je. Meni stvarno nije jasno kako vecina glasaca u ovoj zemlji to nije u stanju shvatiti!stari grad Visegrad wrote: Uostalom i u drugim drzavama se glasa za stranke i one koje vjerujes a ne gleda se narodnost. Glasa se za politicki progma a ne za pleme. . Glasa se za stranke i politicare a ne za narod.
Potpuna nezrelost birackog tjela.