Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bambino Blu wrote:Upravo necu ovo sto enis kaze da gruham i gruho sam preko zime i sad kad treba skidati da mi i misicu idu.
Ja sam za ovih mjesec dana dijete neke bio dobar fakat sam izbacio bio sve junkove grickalice konstatan nizak unos uh sa danima punjenja kad to osjetim da mi treba (nisam nikad imao ono svako 7-10 dana vec kad osjetim da mi treba punjenje napunim se ). Punio sam se crnom cokoladom dzemomm hurmama itd....
Eh sad fazon je taj sto mi se snaga za tih mjesec opala pofino necu reci da je nesto alarmatno ali npr ako sam radio bench serije sa 8-90 kila po nekih 8-10 ponavljanja u tom periodu na 80 kila ruke su mi se tresle ko pocetniku mogo sam mozda 4 ponavljanja uraditi. I to je ono sto me "prepalo" jer nisam povecavao kilaze nego ih smanjivao ali na nekim vjezbama na nekim sam i povecavao. Npr na tricepsu i bicepsu sve izolacione vjezbe sam povecavao kilaze dok sam na ovim kompleksnim smanjivao gledao sam u cemu je problem i shvatio sam jedino nedostatak uh jer na masti ne reagujem kao izvor energije mogu ja masnoce pojesti koliko hoces (i zdrave i nezdrave) ja nemam snage samo uh.
Eh zato sam u tim nekim dilemama sta i kako na taj cut...
Gubio si na snazi zato sto nisi podigao unos proteina. Ako si navikao da jedes 200g UH i spustis ih na 60, to znaci da barem moras nadomjestiti ovih 100g sa proteinom. Tijelu je nemoguce da dobije salo ako je unos proteina visok, jedino sad kad bi jeo 500 do 600g dnevno a fizicki bio neaktivan.
Takodje, da bi tijelo efikasno koristilo masti moras da se strpis 10 do 15 dana, jer otprilike toliko uzme da se prodje proces adaptacije.
Kad god UH idu dole, protein mora da ide gore, to je zakon svih zakona.
Kako mislis da se strpim 10do15 dana sa cim da se strpim sa varanjem ili ?
enisss wrote:Autor ovog artikla jos uvijek zivi u 1960 tim godinama.
Možeš li malo pojasniti zašto je ovo zastario način treninga/razmišljanja?
Hvala unaprijed
Iskren da budem procitao sam do dijela gdje kaze da je idealan broj ponavljanja za oblikovanje misica od 12 do 15 ja mislim.
Kako ljudi ne shvataju da to iskljucivo zavisi od kolicine masti koje imas.
Nije fora u broju ponavljanja nego u trajanju seta, to sam napisao ovdje nebrojeno puta.
enisss wrote:Autor ovog artikla jos uvijek zivi u 1960 tim godinama.
Možeš li malo pojasniti zašto je ovo zastario način treninga/razmišljanja?
Hvala unaprijed
Iskren da budem procitao sam do dijela gdje kaze da je idealan broj ponavljanja za oblikovanje misica od 12 do 15 ja mislim.
Kako ljudi ne shvataju da to iskljucivo zavisi od kolicine masti koje imas.
Nije fora u broju ponavljanja nego u trajanju seta, to sam napisao ovdje nebrojeno puta.
sorted wrote:Jel neko probo DNA brend, valjal to ista?
Poljaci, mislim da je u pitanju isti proizvodjac kao i za olimp.
Koristio 1 kg whey-a, cokolada. sta ja znam, imao sam dosta problema sa stomakom. Gasovi, proliv, od prvog dana 100% od njega. Uporedjujuci ga sa bsn synta edge proteinom, sa kojim mi je stomak k'o preporodjen, a isto kostali.
Nije valjda da nema niko na ovoj temi a da se takmici? Jel ima i jedan forum gdje se okupljaju takmicari? Vidim dosta nasih bildera ide u Srbiju.To je bas lose da se nesto ne moze organizovati i kod nas. Siguran sam da bi bilo intresovanja.
enisss wrote:Nije valjda da nema niko na ovoj temi a da se takmici? Jel ima i jedan forum gdje se okupljaju takmicari? Vidim dosta nasih bildera ide u Srbiju.To je bas lose da se nesto ne moze organizovati i kod nas. Siguran sam da bi bilo intresovanja.
Slabo ti to kod nas, zna ponekad izletit nesto, ali veoma rijetko. U Srbiji je bolja situacija, tako da i nasi ljudi tamo idu.
Sto se tice foruma
Building-body.com
Iz srbije, ima dosta takmicara i ozbiljnih bildera.