zbog toga onakav napad na tržnicu... u stilu hijena da pobiju što više dok još mogubogoljub wrote:Šimon Peres izjavio danas da je ''Israel iscrpio vojnu opciju' i mora ovo riješiti diplomatskim putem''
http://notizie.tiscali.it/feeds/14/07/3 ... l?ultimora
Izrael je opet pocinio zlocin!
- p206
#10276 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
-
statixx
#10277 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Fakat ne kontam ove teze zasto Hamas ne zastiti civile, jebote kao da oni imjau bezbroj opcija gdje da odu. Ljudi ginu cak i u limitiranim UN skolama i bolnicama, a gdje bi se forumski strunjaci sakrili bas me interesuje. Cak sto vise, iznendadjuje me koliko mladih muskaraca vidim na slikama i snimcima. Mislio sam da je to sve mobilisano u militaristickoj Plastini.
-
swanfilter
- Challenger__
#10279 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dozvolićete mi da se vratim na svoj upis od sinoć. Pristup američke adminiistracije ovoj krvavoj izraelskoj avanturi koji je išao od:
1. podržavamo;
2. kolebamo se;
3. opozivamo podršku;
... dovešće do toga da Izrael neće uspjeti da eliminiše Hamas, a Administracija i sam Izrael će ponijeti breme velike političke hipoteke zbog ogromnih civilnih žrtava.
_____
Žali Bože žrtava.
1. podržavamo;
2. kolebamo se;
3. opozivamo podršku;
... dovešće do toga da Izrael neće uspjeti da eliminiše Hamas, a Administracija i sam Izrael će ponijeti breme velike političke hipoteke zbog ogromnih civilnih žrtava.
_____
Žali Bože žrtava.
- insomnia78
#10280 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Imas ti kakav slikovni dokaz?

-
5 0 5
#10281 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
nije sezona.insomnia78 wrote:Imas ti kakav slikovni dokaz?
- insomnia78
#10283 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sacekaj dok Hamas izbije na Mediteran
-
Nomo
#10284 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
naravno , da forumas korisnica _ nije zensko .ma racku je moj "ona". Ovo je ona trolcina salvatore paradajz
- animals
#10285 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sad sam gledao Njemacku emisiju o tom sukobu..zvanicna Njemacka politika podrzava Izrael i nema sanse da podrzi Palestinu..
- exliberal-ex
#10286 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma niko nije normalan dole
Izraelci
napadaju ko mutavi mada sve se svodi na system poravnaj pa onda polako ulazi sa teskom mehanizacijom, iscrpljuj,maltretiraj sve bez obzira, neosvrci se na svjetsko mjenje I pozivanje na neku pravdu kad imas kontrolu nad medijima I zastitu najacih drzava,napadaj I rusi iako nemas konkretan plan dokle I koji je krajni cilj
Hamas
provociraj I kad nemas razlog, kontrolisi tokove novca I hrane I time kupuj populaciju, koristi tu istu populaciju kao zivi stit, krij svoju vojsku iza javnih objekata, , nemoj slucajno da sjednes na pregovaracki sto cak I kad ti ponude poziciju, ako se slucajno I zadesis za tim stolim postavi uslove za koje znas da nece biti prihvaceni.
Na kraju svi ispadaju budale I zrtve
Izraelci
napadaju ko mutavi mada sve se svodi na system poravnaj pa onda polako ulazi sa teskom mehanizacijom, iscrpljuj,maltretiraj sve bez obzira, neosvrci se na svjetsko mjenje I pozivanje na neku pravdu kad imas kontrolu nad medijima I zastitu najacih drzava,napadaj I rusi iako nemas konkretan plan dokle I koji je krajni cilj
Hamas
provociraj I kad nemas razlog, kontrolisi tokove novca I hrane I time kupuj populaciju, koristi tu istu populaciju kao zivi stit, krij svoju vojsku iza javnih objekata, , nemoj slucajno da sjednes na pregovaracki sto cak I kad ti ponude poziciju, ako se slucajno I zadesis za tim stolim postavi uslove za koje znas da nece biti prihvaceni.
-
Haman
#10287 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cim stane rat zrtve ce biti zaboravljene, o tome vise niko nece pricati. Gaza ja je mala i prenaseljena. Hamas ne zna sta ce sa tako velikim prirastajem, i ona u saradnji sa Izraelom cini sto cini. Ispaljuje granate koje nista ne podgode, a Izrael im svake 3-5 godine pobije oko 1500 ljudi, razrusi ve sto su sagradili, i tako sve u nedogled po istom princupu.Hamas zadovoljan a Izrael posebno.

- mirsek
#10288 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas ima pravo da ih raketira svakodnevno samim tim sto ih izrahell drzi blokirane i pod teskom kontrolom vec godinama.exliberal-ex wrote:Ma niko nije normalan dole
Izraelci
Hamas
Nesto kao moderni konc logor.
Da ne spominjem kako izrahell "provocira" ubivsi 2 dejcaka snajperom onako prije par mjeseci.
Da ne spominjem kako su lazno optuzili Hamas da je oteo i ubio 3 tinejdzera.
Da ne spominjem da je to sve palestinska zemlja, a njihova je vecinski bila u gruntu i 1948. godine.
Da ne spominjem kako izrahell terorizira i provocira gradjenjem nelegalnih naselja oduzimajuci stalno dio po dio palestinske privatne zemlje.
I KO TU PROVOCIRA DA MI JE ZNATI.?
- alijagoro
#10289 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To ona poznata srpska,da su svi krivi za raspad Jugoslavijeexliberal-ex wrote:Ma niko nije normalan dole
Izraelci
Hamas
- astala_vistala
#10290 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sto se tice svjedocenja pripadnika hamasa ono iza neprijateljskih linija sto su upali,ja mogu potvrditi sa druge strane imao sam tu srecu i nesrecu da budem u libanu i bio sam u kontaktu sa pripadnicima hezbolaha koji su me pred sami kraj toliko zagotivili da su me posle vodali po selima i kurcili se ko ima vecu plantazu hasisa
(na moje iznenadjenje dobro znaju gdje je Bosna i kakva je situacija ovde) u razgovoru sa starijim borcima koje sam slusao onako bez treptaja potvrduju da se cionistickim vojnicima ledi krv u zilama kada dodju u bliski susret jer generalno momci se ne boje smrti cak je vecini zelja da poginu kao mucenici i to je pored tuge i velika cast za porodicu inace govorim ovo konkretno za pleme Shereif koje ima preko 3000 pripadnika,da su 100% ujedinjeni vjerujte da izraelski vojnik nikad nebi krocio u liban,problem nastaje jer svako malo buknu plemenski ili frakcijski sukobi al to je kao npr (da vam priblizim) : alipasino i dobrinja se porokaju oko dilanja oruzija i droge,ide se do te mjere da se artiljerija koristi a regularna vojska ne smije ni da pridje sukobu koji cak i ignorisu tipa vas problem sami rijesavajte,dakle generalni problem i prednost cionista jeste sto oko njih ne postoji ujedinjeni protivnik i jako lako se infiltriraju u njihove redove jer imam osjecaj da od mossada nema niko jaci
al treba napomenti sto se tice trgovine drogom na visokom nivou jako se lijepo razumiju 2006 kad dole ptica nije mogla proci,karavani droge su reagularno isli,tal za vojsku tal tamo tal ovamo mislio sam da razumijem situaciju onda shvatim da ljudska pohlepa nema granicu sto gledas na tv samo je servirano u propagandu i da oblikuje moj nacin razmisljanja,Isto mogu potvrditi za Sudan je nama predstavljeno kao sukob muslimana i krscana ustvari(koji i jeste bio ne sporim) iza paravana British petrol i Shell dobili koncesiju za naftu ovi im dali drzavu to jeste juzni Sudan,sve se vrti oko love 
- Grover
#10291 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Amerika ima rešenje za protivnike proizraelskog stava:
- exliberal-ex
#10292 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ah pa jebo mater ovdje se nesmije spomenut nesto protiv hamasa.....ovo me podsjeca kad se prica o nasem ratu I nesto se kaze pritiv armije ...kako te nije sramota, cetnik, aggressor, salonac...mirsek wrote:Hamas ima pravo da ih raketira svakodnevno samim tim sto ih izrahell drzi blokirane i pod teskom kontrolom vec godinama.exliberal-ex wrote:Ma niko nije normalan dole
Izraelci
Hamas
Da ne spominjem kako izrahell "provocira" ubivsi 2 dejcaka snajperom onako prije par mjeseci.
Da ne spominjem da je to sve palestinska zemlja, a njihova je vecinski bila u gruntu i 1948. godine.
Da ne spominjem kako izrahell terorizira i provocira gradjenjem nelegalnih naselja oduzimajuci stalno dio po dio palestinske privatne zemlje.
koliko od vas je bilo na toj teritorij pa znate ko je ko....ja sam bio dole dva puta I ne samo u izraelu I zapadnoj obali nego I u jordanu ....ogromne pare se vrte dole, sirotinja gine ( I ovi sto ginu sa izraelske strane nisu bogatiji nego sirotinja sto se naselila po kibucime gdje su dobili jeftine ili besplaten kuce)
sto se tice zemlje cija je bila...drzave nastaju, ljudi se iseljavaju ili doseljavaju, vlasnistvo se mjenja...ko je bio vlasnik sve zemlje u bosni za vrijeme turske, ko je bio vlasnik kad je turska otisla, koliko su zemllje indijanci kontroilisali kad su spanci dolsi koliko sad...nista nije vjecno koji vam je k..vise sa tom pricom..
- harač
#10293 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
exliberal-ex wrote:Ma niko nije normalan dole
Izraelci
Hamas
-
Korisnica_
#10294 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ima veze zato sto ti (kao, cini mi se, ogromna vecina islamskog svijeta) kukas o mrznji prema muslimanima pa onda u sljedecoj sekundi kazes da su Jevreji "zli". Zato sto ti, kao ogromna vecina islamskog svijeta, nemas ama bas nikakvu smisao za samokritiku. Znas samo kukati kako si zrtva diskriminacije, mrznje i sovninizma a u tvojim postovima ima vise sovinizma nego u svim mojim sveukupno. Ali to je u redu, jer cifuti su cifuti a muslimani su muslimani - nedodirljivi, uvijek zrtve, nikad u krivuSezam wrote: Trolcino, kakve veze ima to sto si napisao, sa onim sto sam ja napisao?
-
Korisnica_
#10295 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Opet vikanaan wrote: Ti nisi dobra,pa ako se ista na ovom svijetu kritizira,vrijedja,pljuje,ponizava to je onda Islam i muslimani. Na ovom forumu je to ocigledno,al' ti ne vidis izgleda dalje od svog nosa?!:-/
Ako se ista na ovom svijetu kritizira, vrijedja, pljuje, onda je to krscanstvo i krscani. Od Monty Pythona do Family Guya, sprdanje sa krscanstvom je postalo mainstream. South Park je u vise navrata ismijavao krscanstvo a kad su htjeli isto to uraditi s islamom, dobili su toliko puno prijetecih poruka da su odustali. Nisu smjeli. Jer zna se, kad neko kritizira islam - gore ambasade, lete glave, ljudi umiru. Karikaturi su najbolji primjer.
A ipak su vama muslimani zrtve koje niko ne postuje i koje svi vrijedjaju i "ponizavaju"
-
Korisnica_
#10296 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
A misljenje islamistickih forumasa klixa je eto relevantnoSezam wrote:De mi ti reci koliko ima komicara, naucnika, pisaca, filozofa itd koji su krscanofobi?
Moze Sam Harris mrziti Islam koliko god hoce, njegovo pravo, ali njegovo misljenje povodom cionistickog izivljavanja na Palestincima je, samim tim, potpuno irelevantno.
I
Nemoguce je da zena ima svoje misljenje o necemu, a? Primijetila sam da veliki broj vas na ovom forumu kategoricno odbija da vjeruje da se zena moze opterecivati icim drugim nego kuhanjem.ma racku je moj "ona". Ovo je ona trolcina salvatore paradajz![]()
A IP adrese se lako mogu provjeriti.
Last edited by Korisnica_ on 31/07/2014 09:23, edited 1 time in total.
-
rangoj
#10297 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma drug, gomila gluposti, bolje se povući i ostaviti ih da hvale "ratne uspjehe" Hamasa!exliberal-ex wrote:ah pa jebo mater ovdje se nesmije spomenut nesto protiv hamasa.....ovo me podsjeca kad se prica o nasem ratu I nesto se kaze pritiv armije ...kako te nije sramota, cetnik, aggressor, salonac...mirsek wrote:Hamas ima pravo da ih raketira svakodnevno samim tim sto ih izrahell drzi blokirane i pod teskom kontrolom vec godinama.exliberal-ex wrote:Ma niko nije normalan dole
Izraelci
Hamas
koliko od vas je bilo na toj teritorij pa znate ko je ko....ja sam bio dole dva puta I ne samo u izraelu I zapadnoj obali nego I u jordanu ....ogromne pare se vrte dole, sirotinja gine ( I ovi sto ginu sa izraelske strane nisu bogatiji nego sirotinja sto se naselila po kibucime gdje su dobili jeftine ili besplaten kuce)
sto se tice zemlje cija je bila...drzave nastaju, ljudi se iseljavaju ili doseljavaju, vlasnistvo se mjenja...ko je bio vlasnik sve zemlje u bosni za vrijeme turske, ko je bio vlasnik kad je turska otisla, koliko su zemllje indijanci kontroilisali kad su spanci dolsi koliko sad...nista nije vjecno koji vam je k..vise sa tom pricom..
Malo k'o ovdje razmišlja glavom i objektivno, tu rade samo osjećaji, zato i pišu takve stvari.
Ljudi ostavljam vas da uživate na ovom forumu... Neću vas više gnjaviti!
- A to preporučujem i ostalima koji objektivno i logično razmišljaju!
-
1Dante1
#10298 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa opet ne pises nista relevantno za temu. Opet pises gluposti. Eto palestinci nisu zrtve, ona djeca su zasluzila da budu ubijena u raketnim napadima.Korisnica_ wrote:Ima veze zato sto ti (kao, cini mi se, ogromna vecina islamskog svijeta) kukas o mrznji prema muslimanima pa onda u sljedecoj sekundi kazes da su Jevreji "zli". Zato sto ti, kao ogromna vecina islamskog svijeta, nemas ama bas nikakvu smisao za samokritiku. Znas samo kukati kako si zrtva diskriminacije, mrznje i sovninizma a u tvojim postovima ima vise sovinizma nego u svim mojim sveukupno. Ali to je u redu, jer cifuti su cifuti a muslimani su muslimani - nedodirljivi, uvijek zrtve, nikad u krivuSezam wrote: Trolcino, kakve veze ima to sto si napisao, sa onim sto sam ja napisao?
- Alfons Kauders
#10299 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Harris je kita, spram rahmetli Hitchensa i jos par likova. Harris je najtanji od njih, i to na vise frontova.Korisnica_ wrote:A misljenje islamistickih forumasa klixa je eto relevantnoSezam wrote:De mi ti reci koliko ima komicara, naucnika, pisaca, filozofa itd koji su krscanofobi?
Moze Sam Harris mrziti Islam koliko god hoce, njegovo pravo, ali njegovo misljenje povodom cionistickog izivljavanja na Palestincima je, samim tim, potpuno irelevantno.
ISta je jedan Sam Harris naspram Bosanaca koji cekajuci svedsku socijalu pisu kilometarske komentare na klixu
Nemoguce je da zena ima svoje misljenje o necemu, a? Primijetila sam da veliki broj vas na ovom forumu kategoricno odbija da vjeruje da se zena moze opterecivati icim drugim nego kuhanjem.ma racku je moj "ona". Ovo je ona trolcina salvatore paradajz![]()
A IP adrese se lako mogu provjeriti.
Kad konzervativni vjernici navijaju za ateistu zato jer mrzi druge vjernike, to je u najmanju ruku cudno.
A kada forumasi na klixu, ukljucujuci veliki broj agnostika/ateista/anti-teista postanu islamisti, to vec postaje zabavno.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#10300 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Vrati se u izrael pa se smij do sudnjeg dana trolčino-klonu. Nači češ tamo toliko istomišljenika, zar ne?Korisnica_ wrote:Opet vikanaan wrote: Ti nisi dobra,pa ako se ista na ovom svijetu kritizira,vrijedja,pljuje,ponizava to je onda Islam i muslimani. Na ovom forumu je to ocigledno,al' ti ne vidis izgleda dalje od svog nosa?!:-/
Ako se ista na ovom svijetu kritizira, vrijedja, pljuje, onda je to krscanstvo i krscani. Od Monty Pythona do Family Guya, sprdanje sa krscanstvom je postalo mainstream. South Park je u vise navrata ismijavao krscanstvo a kad su htjeli isto to uraditi s islamom, dobili su toliko puno prijetecih poruka da su odustali. Nisu smjeli. Jer zna se, kad neko kritizira islam - gore ambasade, lete glave, ljudi umiru. Karikaturi su najbolji primjer.
A ipak su vama muslimani zrtve koje niko ne postuje i koje svi vrijedjaju i "ponizavaju"![]()
Kako da vam se ne smijem?
Ne mogu se rugati ni jednoj vjeri kad u porodici imam svega. Nekoliko članova moje porodice je svojevremeno skrivalo jevreje od njemaca i lokalaca. 40 godina kasnije njihova djeca(od tih istih jevreja) su dali podršku onima koji su klali potomke svojih spasitelja.
Imam kod kuće pismo gdje nas poziva član jedne od tih porodica da im budem gosti u Izraelu. Pismo je iz 1989 te godine. Sin čovjeka koji nas je zvao na FB je objavio sliku kako sjedi na tijelu ubijenog palestinca i puši.
Izrael kao riječ i pojam mi se gadi. Isto je i sa EU i USA. Nije stvar u religiji nego u aršinima. U vrijeme kad vrhovni rabin BiH javno kaže da je izrael prešao granicu dopustivog lokalna papčina (čitaj radmanović) daje podršku koljačima nejaći.
Haj idi malo na izrraelske radikalne forume pa tamo s njima onaniši, pošto imam osječaj da znaš hebrejski i engleski.