Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Plavo-bijeli

#10276 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Nešto razmišljam, više dokaza ima o tome da postoje desetine različitih vanzemaljskih rasa na našoj planeti i o tome kako su hiljadama godina tu bili, a ljudi smatrali za njih da su Bogovi, nego da su knjige vjerske fakat od Boga...
just sayin'...

Jedna za Smrčka, vrlo zanimljivo:

Image
KGBovi dokumenti o 82 vanzemaljske rase
Smrcak15

#10277 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Nešto razmišljam, više dokaza ima o tome da postoje desetine različitih vanzemaljskih rasa na našoj planeti i o tome kako su hiljadama godina tu bili, a ljudi smatrali za njih da su Bogovi, nego da su knjige vjerske fakat od Boga...
just sayin'...

Image
sve su to Dzinni, koji imaju moc transformacije da se pojave u tim oblicima, nema za sad ikakvih dokaza da su to vanzemljci iz nekog dijela svemira. To su sve dzinni koji zive u paralelnoj dimenziji od nase. Pa se predstave narodu u takvim oblicima u specijalnim okolnostima, mozda cak nekad kad bude otmica pa mozda cak rade istrazivanja na ljudima itd pa ljudi kontaju aliensi ih obducirali i experimentisali sa njima itd
beni-bu-man

#10278 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Smrcak15 wrote:
Plavo-bijeli wrote:Nešto razmišljam, više dokaza ima o tome da postoje desetine različitih vanzemaljskih rasa na našoj planeti i o tome kako su hiljadama godina tu bili, a ljudi smatrali za njih da su Bogovi, nego da su knjige vjerske fakat od Boga...
just sayin'...

Image
sve su to Dzinni, koji imaju moc transformacije da se pojave u tim oblicima, nema za sad ikakvih dokaza da su to vanzemljci iz nekog dijela svemira. To su sve dzinni koji zive u paralelnoj dimenziji od nase. Pa se predstave narodu u takvim oblicima u specijalnim okolnostima, mozda cak nekad kad bude otmica pa mozda cak rade istrazivanja na ljudima itd pa ljudi kontaju aliensi ih obducirali i experimentisali sa njima itd
A odakle dokaz da su to dzini, nije valjda dokaz sto je pisano u bajkama ???
Plavo-bijeli

#10279 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Smrcak15 wrote:
just sayin'...

Image
Hmm kako nema? Ne mogu biti sve dzinni, fino ti piše u KGB knjizi vanzemaljskih rasa da samo jednu rasu mi smatramo dzinima. OStale su iz drugih planeta i galaksija. Dokazi? Audio, video, bivši poznati NASINI naučnici, vojni piloti, pa čak i bivši predsjednici, agenti itd...

Nemoj se upuštati u neku raspsravu gdje nisi dobar, možda si sa arapskim dobar, ali sa ovim nisi:

KAkve veze Mars i piramide na marsu imaju sa dzinima.. nikakve ...
Smrcak15

#10280 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

beni-bu-man wrote:
Smrcak15 wrote:
just sayin'...

Image
A odakle dokaz da su to dzini, nije valjda dokaz sto je pisano u bajkama ???
pa dokazi su , sporedjenje opisa dzina i ljudi ne muslimana koji su imali iskustva sa otmicama vanzemaljaca, plus imas Scole experiments, najbolji dokumentarac koji pokaziva experimentalno postojanje dzinskog svijeta (ali oni misle da se to radi o mrtvim dusama) ali su to dzinni, i kada su ima dzinni slali neke slike Preko aparata tokom seansi jedna od slika je bila
Image

na sta tebi ovo lici?

ovdje su bili ukljuceni i naucnici da verificiraju stvari objektivno.
Plavo-bijeli

#10281 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Opet nisi dokazao kako to da drugih 78 vanzemaljskih rasa osim dzinna na našoj zemlji ne postoji. :-)
Plavo-bijeli

#10282 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Smrcak15 wrote:a
Image

na sta tebi ovo lici?
ISkreno meni ovo liči na masku mog jarana što je sad kupio u Jumbu za noć vještica.
Image a ovo drugo su izgleda fakat piramide.. jesul znači Jinni fakat i piramide gradili?
beni-bu-man

#10283 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

Plavo-bijeli wrote:
Smrcak15 wrote:a
Image

na sta tebi ovo lici?
ISkreno meni ovo liči na masku mog jarana što je sad kupio u Jumbu za noć vještica.
Image a ovo drugo su izgleda fakat piramide.. jesul znači Jinni fakat i piramide gradili?
upgrade :mrgreen:

Image
Plavo-bijeli

#10284 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Pa ja 'upgrade', fino ti piše gore da je ona iz '98.
Smrčak, kako objašnjavaš postojanje skoro 80 vanzemaljskih rasa na našoj planeti i jel Kur'an ih igdje spominje osim ove jedne. Da li je i jedna od muslimanskih zemalja sa njima uspostavila konverzaciju, ili samo najjače sile kao Kina, Amerika i Rusija. Hvala.
Smrcak15

#10285 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:Pa ja 'upgrade', fino ti piše gore da je ona iz '98.
Smrčak, kako objašnjavaš postojanje skoro 80 vanzemaljskih rasa na našoj planeti i jel Kur'an ih igdje spominje osim ove jedne. Da li je i jedna od muslimanskih zemalja sa njima uspostavila konverzaciju, ili samo najjače sile kao Kina, Amerika i Rusija. Hvala.
ako su stvarno neka rasna bica to jedino mogu biti dzinni a nikakvi vanzemaljci sa drugih planeta.
Plavo-bijeli

#10286 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Smrcak15 wrote:
Plavo-bijeli wrote:Pa ja 'upgrade', fino ti piše gore da je ona iz '98.
ako su stvarno neka rasna bica to jedino mogu biti dzinni a nikakvi vanzemaljci sa drugih planeta.
Potpuno netačno. Philip Schneider naučnik koji je radio za Američku vladu ti je više nego dovoljan dokaz :

Da su dzinni samo u pitanju, kako bi ih mogao ubiti pištoljem? Kako bi ih uopšte mogao vidjeti ? Očigledno je da si dovoljno neupućen i red je malo da istražiš ko je bio dotični i o tome kako su ga ubili odmah nakon što je dao ove izjave. P.S fino ti gore piše da su džini davno otišli sa planete, to su najnoviji podaci od Rusa.
King Theoden

#10287 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

Ako more broj telefona od ove vanzemaljke sa zadnje slike/videa :oops:
King Theoden

#10288 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

Plavo-bijeli wrote:o tome kako su ga ubili odmah nakon što je dao ove izjave
A zašto bi ubili nekoga ko priča o vanzemaljcima?
Raja svakako ne vjeruje u postojanje istih taman da obama ustane i kaže da postoje.
Plavo-bijeli

#10289 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Dino34 wrote:
Plavo-bijeli wrote:o tome kako su ga ubili odmah nakon što je dao ove izjave
A zašto bi ubili nekoga ko priča o vanzemaljcima?
Raja svakako ne vjeruje u postojanje istih taman da obama ustane i kaže da postoje.
Kao prvo koja raja ne vjeruje? TO bi isto bilo kad bi napisao raja ne vjeruje u Boga. Ima ih i što vjeruju i što ne vjeruju.
Kao drugo odgledaj :

Bit će ti jasno odmah zbog čega su ga ubili. Navodno se "ubio", ali neko ko je htio da objavi knjigu na ovu temu i držao javno ovakva predavanja gdje je iznosio same činjenice i dokaze o tome kako su vanzemaljci davali tehnologiju amerikancima i koju tehnologiju kao prvo se ne bi ubio, a kao drugo takav sigurno nije odgovarao vladi. Ubijali su i zbog manjih prijestupa svoje, a kamo li ovakve stvari. Znači ko god i ne vjeruje u vanzemaljce, nakon što odgleda promjenit će mu se svijest za 180 stepeni. Zamislite da je nastavio iznositi sve ove dokaze. Po meni ovo su opet veći dokazi i konkretniji od nekoga ko je direktno tome prisustvovao, nego bilo koja religijska knjiga napr, pa neki opet više vjeruju u te knjige. INače sjećam se da sam istraživao malo oko ovih baza što spominje i vidi se fakat da nije lupao imena i lokacije nego da je fakat tako!
Plavo-bijeli

#10290 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Neko će reći da je možda lud, pa eto isto tako trebate znati, a vjerovatno ne znate, da je u jednom trenutku života poslanik Muhammed razmišljao o samoubistvu. Ako mislite da izmišljam, bujrum istražite.
King Theoden

#10291 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

Eto, vjeruj šta god hoćeš.
Meni je to bezze.
Čuj imaju tu silnu tehnologiju a kriju se od ljudi :mrgreen:
Valjda bi trebali biti vladari...
Plavo-bijeli

#10292 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Dino34 wrote:Eto, vjeruj šta god hoćeš.
Meni je to bezze.
Čuj imaju tu silnu tehnologiju a kriju se od ljudi :mrgreen:
Valjda bi trebali biti vladari...
Pa šta znači kriju...Ne znam šta bi trebali se pojaviti na sred Ferhadije i mi bi ih kao dočekali i pozvali na kafu da se ispričamo. Na njihovu konstataciju da ne vjeruju u naše Bogove i da su to gluposti mi bi rekli, ma fini ste vi i u pravu. Pa eto Smrčak je prvi dokaz da bi ih ljudi nazvali šejtanima i tog trenutka bi nastao razor na čitavoj Zemlji. To što trenutno toga nema, ne znači da neće biti. Prve civilizacije su nastale svega prije par hiljada godina, a samo Zemlja je stara 4,5 milijarde godina. O svemiru da ne pričamo. Postoje dokazi da su vanzemaljci živjeli na našoj planeti davno prije nas.
Ovo sve ide polako van teme, ali za svaku mumiju što Smrčak pomene ja imam isto tako dokaz da je neko na Zemlji imao tehnologiju u vrijeme kada nije mogao imati i sl...
King Theoden

#10293 Re: Ateizam vs. Religija

Post by King Theoden »

Plavo-bijeli wrote:šta bi trebali se pojaviti na sred Ferhadije
Ispadne da je amerika u odnosu na te tvoje ništa drugo do p dim.
Sad, amerika je u stanju da svaku državu na svijetu vrati u kameno doba.
Da u onom dijelu sirije ostave dva djeda sa rolatorima, nijedna država ne bi smjela ući na taj teritorij.
Ako su ti tvoji toliko stari i napredni da su amerima davali tehnologiju, ne bi im bio problem da pokore nas ljude.
Al jok, oni se kriju.
Interesantno je da se uvijek jave nekim suicidalnim bolesnicima koji onda objavljuju priče o njima.
Sara03

#10294 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Sara03 »

Dozer očigledno nije jedini koji se igra Smrčka.
Plavo-bijeli

#10295 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Plavo-bijeli »

Amerika je nula za njihovu tehnologiju i kao što sam rekao mogu da nas pokore, ali ne žele. KAda budu imali razlog, onda hoće. Isto kao što mi tehnički možemo napr da pobijemo sve medvjede na svijetu, ali što bi? Kada budemo imali vrlo dobar razlog vjerovatno hoćemo, jer smo takvi, a isto tako i vanzemaljci. Uopšte nije istina da se javljaju samo suicidalnim bolesnicima, još jedna ubleha.
P.S nisu svi vanzemaljci agresivni i nije svima stalo samo do pokoravanja drugih planeta i ubijanja svega.

Sad bih ja tebi mogao isto reći i za Boga... da je tako jak i svemoguć , a krije se. Šalje dokaze tako što kad prebrojiš broj ajeta od jedne tačke do druge dobiješ neku cifru koja se haman podudara sa nekom cifrom u prirodi. KAžem haman jer ovu cifru u prirodi moramo zaokružiti na taj broj. WOW. Da je tako svemoguć što bi ga bilo briga jel Dino povremeno popije koju dok gleda FKS, ili je samo na kamilici. I što se u današnje doba samo javlja bolesnicima jer je poznato da kad neko kaže da priča sa Bogom njega odmah u ludnicu pošalju, prije nego što provjere da se ne zajebaje. Eto.
MarlboroGold

#10296 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Ako je Schneider stao nekome na žulj onda je zbog detaljnog opisa oružja, baza i sličnog. Nema veze sa vanzemaljcima.
Također, ne možeš isključiti to da je lik izvršio samoubistvo. Amerikanci i teorije zavjere... nešto poput bosanaca i ćevapa/bureka.

Area 51, ako ništa drugo, postoji kao baza u kojoj se testiraju nova oružja, letjelice i ostalo. Moje lično mišljenje je da su se tamo nekad u prošlosti vršili testovi, a da se danas strogo čuva od javnosti kako se ne bi izgubio sav taj mit oko Area 51... ipak je ta baza američkoj industriji zabave donijela milione, ako ne i milijarde dolara i nastaviće donositi.
tuzlak1212

#10297 Re: Ateizam vs. Religija

Post by tuzlak1212 »

Svi veliki naucnici u historiji su maskirani vanzemaljci :skoljka:
Vi zivite u zabludi
zforumas

#10298 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zforumas »

Ako ta raja zivi u Zemlji, sto su onda vanzemaljci :?
MarlboroGold

#10299 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Amerikanci da žele razotkriti šta se tamo radi onda bi trebali organizovati proteste, pa nek stotinu ili par stotina hiljada njih krene prema Nevadi u jednoj koloni... šipak bi toliko ljudi vratili niti bi vojnici pucali na njih.

Ali jok, bolje je praviti teorije, a neki od toga i dobro zarađuju.
Smrcak15

#10300 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Plavo-bijeli wrote:
Smrcak15 wrote:
just sayin'...

Image

Hmm kako nema? Ne mogu biti sve dzinni, fino ti piše u KGB knjizi vanzemaljskih rasa da samo jednu rasu mi smatramo dzinima. OStale su iz drugih planeta i galaksija. Dokazi? Audio, video, bivši poznati NASINI naučnici, vojni piloti, pa čak i bivši predsjednici, agenti itd...

Nemoj se upuštati u neku raspsravu gdje nisi dobar, možda si sa arapskim dobar, ali sa ovim nisi:

KAkve veze Mars i piramide na marsu imaju sa dzinima.. nikakve ...
kazem ti mogu sve to biti dzinni, KGB ako ne zna da dzinnski svijet ima tu sposobnost preobrazavanja u druge like, ako to ne znas onda ces lakse vjerovati da su to razne rase dosle sa razlicitih mjesta u univerzumu, planeta i galaksija...ali u sustini su to sve dzinni koji zive u paralelnom svijetu pored neseg na zemlji.

dzabba ti sto si naucnik ako ne znas da dzinn ima moc preoblicavanja, onda ces lakse pomisliti da se tu radi o razlicitim vanzemaljcima sa raznih planeta, ali dzinni nisu vanzemaljci sobzirom da zive na zemlji u paralelnom svijetu pored nas, u svojoj dimenziji.

vanzemaljac sama rijec kaze bice ne sa planete zemlje
Nemoj se upuštati u neku raspsravu gdje nisi dobar,
ali ja jesam dobar jer ove stvari su meni odavno vec poznate, samo sto vi ne znate ovdje.
Locked