Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

jeza u ledja

#10276 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
Pa postavio sam ti klip kao dokaz da je onaj frajer sa slike što ima tu traku ustvari prankster, ne znam kakav dokaz hoćeš ? :-) Ko god je tu sliku stavio na temu je pokušao podmetnuti da je to slika od jučer iako je prank urađen prije 5 mjeseci (Mar 6, 2017). Ja nisam tvrdio da je ono za vozača 100% tačno, nego sam postavio šta se u tom trenutku špekulisalo, na kraju se ispostavilo da nije istina, i šta sad ? :-)
Nisi tvrdio da je 100% istina? :lol: Sta, inace kad napises da je nesto XY, ako ne dodas "ovo je 100% istina", onda se ne pika? :lol:

Ti si zatucani rasista koji siri mrznju. Takvi su vec jednom pogazeni, bice pogazeni i opet ako zatreba.
Pandakonda

#10277 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote:
Pa postavio sam ti klip kao dokaz da je onaj frajer sa slike što ima tu traku ustvari prankster, ne znam kakav dokaz hoćeš ? :-) Ko god je tu sliku stavio na temu je pokušao podmetnuti da je to slika od jučer iako je prank urađen prije 5 mjeseci (Mar 6, 2017). Ja nisam tvrdio da je ono za vozača 100% tačno, nego sam postavio šta se u tom trenutku špekulisalo, na kraju se ispostavilo da nije istina, i šta sad ? :-)
Nisi tvrdio da je 100% istina? :lol: Sta, inace kad napises da je nesto XY, ako ne dodas "ovo je 100% istina", onda se ne pika? :lol:

Ti si zatucani rasista koji siri mrznju. Takvi su vec jednom pogazeni, bice pogazeni i opet ako zatreba.
rac·ism
ˈrāˌsizəm/
noun
prejudice, discrimination, or antagonism directed against someone of a different race based on the belief that one's own race is superior.

Nađi kad sam ja tvrdio nešto ovako i onda ćemo pričati :thumbup:
karanana

#10278 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

kako je danas tanka linija izmedju jedne i druge strane u zavisnosti od interesa i od slucaja do slucaja....

evo na primjer ovdje lazijal uzima stranu lijevih i antifa.
nacisti uzimaju stranu trumpa kojemu je pola famelije jevrejsko i koji podrzava jevreje. koketira sa rusima....

i tako milioni primjera gdje se stvari ne podudaraju i gdje nije sve ili crno ili bijelo. ne postoji jedan put niti desnicara niti ljevicara nego sve zavisi od situacije.
NajdraziVodjaa

#10280 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Chmoljo wrote:
NajdraziVodjaa wrote:Ne znam ako bude smijao bi im se isto kao onda sto sam se smijao kad sam vidio ispred katedradle skup podrske za Hillary Clinton :lol: i onda javno jedenje govana poslije rezultata na sccu na velikom ekranu ogromna slika Donald Trump novi predsjednik :mrgreen: :lol: :lol: poslije ovoga me nista ne moze iznenaditi.
Inace u Sarajevu svi isto misle i isto rade. Ko borg.
Pa nisam ja poceo sa generaliziranjem ovaj iznad je pricao o nekakvim skupovima u istocnom sarajevu valjda par bradonja iz birtije sa majicom Tvump su realan pokazatelj...

jeza u ledja
Tako je samo represija to sam i ja rekao za one crni zivoti su bitni ili one antitrump protestante ali izgleda da ti nad njima represija ne odgovara :oops:
jeza u ledja

#10281 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote: Pa nisam ja poceo sa generaliziranjem ovaj iznad je pricao o nekakvim skupovima u istocnom sarajevu valjda par bradonja iz birtije sa majicom Tvump su realan pokazatelj...

jeza u ledja
Tako je samo represija to sam i ja rekao za one crni zivoti su bitni ili one antitrump protestante ali izgleda da ti nad njima represija ne odgovara :oops:
Tako je. Naciste i rasiste treba nogom u glavu.

A kakve to poveznice ima sa BLM ili AntiTrump protestima to samo ti znas.
Pandakonda

#10282 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
NajdraziVodjaa wrote: Pa nisam ja poceo sa generaliziranjem ovaj iznad je pricao o nekakvim skupovima u istocnom sarajevu valjda par bradonja iz birtije sa majicom Tvump su realan pokazatelj...

jeza u ledja

Kako si ti drugačiji od tih nacista ako hoćeš da skroz eliminišeš opoziciju i da samo tvoj narativ bude prihvaćen ? :lol: Prije nego što kažeš da su nacisti prevelik rizik da bi ih se pustilo da imaju slobodu govora, skontaj da ako nisi sposoban uvjerit ljude da eleminacija jednog naroda nije ok onda se ne trebaš nikako ni baviti politikom i društvenim dešavanjima :-)

BLM i AntiTrump protesti su isti u smislu da se skoro svaki svodio na nasilje, uništavanje imovine, pljačkanje, pozivanje na linčovanje određene grupe ljudi, i ne nudeći nikakvo drugo riješnje osim nasilja.
NajdraziVodjaa

#10283 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

jeza u ledja wrote:

jeza u ledja

e vidis ja to isto kazem samo za ove BLM i AntiTrump, stim sto ja ne bi bio licemjer kao ti pa bi to isto napravio i sa ovim sa kukastim krizevima znaci jednako za sve, a ne jedni su kul i dobri neka protestuju a druge nogom u glavu, ne mozemo se igrati tih opasnih igara...
jeza u ledja

#10284 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
Kako si ti drugačiji od tih nacista ako hoćeš da skroz eliminišeš opoziciju i da samo tvoj narativ bude prihvaćen ? :lol: Prije nego što kažeš da su nacisti prevelik rizik da bi ih se pustilo da imaju slobodu govora, skontaj da ako nisi sposoban uvjerit ljude da eleminacija jednog naroda nije ok onda se ne trebaš nikako ni baviti politikom i društvenim dešavanjima :-)

BLM i AntiTrump protesti su isti u smislu da se skoro svaki svodio na nasilje, uništavanje imovine, pljačkanje, pozivanje na linčovanje određene grupe ljudi, i ne nudeći nikakvo drugo riješnje osim nasilja.
Kakav narativ? O kojem se narativu radi?

Nije u pitanju narativ, vec mrznja prema drugima zbog njihove bioloske pripadnosti. Znaci nije u pitanju sukob misljenja ili netrpeljivost prema necijim politickim uvjerenjima. BLM i AntiTrump protesti su protesti protiv te mrznje, protiv takvih nakaradnih stavova. Stoga, jedno s drugim nikakve slicnosti nema. Ima samo kod fasista.

A naravno da svi trebaju imati slobodu govora koju omogucava drzava. No jedno je drzava, drugo je moje licno misljenje. Ides se kurcit sa nekim tiki-bakljama, ocekuj da mozes dobit po labrnji. A drzava nek hapsi.
jeza u ledja

#10285 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

NajdraziVodjaa wrote: e vidis ja to isto kazem samo za ove BLM i AntiTrump, stim sto ja ne bi bio licemjer kao ti pa bi to isto napravio i sa ovim sa kukastim krizevima znaci jednako za sve, a ne jedni su kul i dobri neka protestuju a druge nogom u glavu, ne mozemo se igrati tih opasnih igara...
Ma jasno. Za tebe su fasisti i antifasisti isti kurac. :oops: :thumbup:
NajdraziVodjaa

#10286 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Ti crnci blm nisu antifasisti oni su fasisti samo b strana... a antitrump protestantni su ekstremisti, vjerujem da bi ta rulja kamenovala i javno lincovala svakog ko ne misli kao oni.
Kat

#10287 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kat »

https://www.gofundme.com/medical-fund-f ... ille?amp=1
Comrades were attacked by neo-Nazis yesterday in an act of terrorism in Charlottesville, Virginia. Please donate what you can to help cover the cost of their medical expenses, trauma counseling and support their needs.
Two DSA members were injured and have since been discharged from the hospital. These funds will be used to cover the medical expenses of all injured in the attack, regardless of their membership or affiliation with DSA. Currently 19 people are reported as injured overall in the attack and tragically, at least one person has died (It has not been confirmed that comrade from the Industrial Workers of the World was killed)

We must mourn for the dead as we fight like hell for the living.

Please share this page with others!
Image
dale cooper

#10288 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Pandakonda wrote:
Kako si ti drugačiji od tih nacista ako hoćeš da skroz eliminišeš opoziciju i da samo tvoj narativ bude prihvaćen ?
:lol: Prije nego što kažeš da su nacisti prevelik rizik da bi ih se pustilo da imaju slobodu govora, skontaj da ako nisi sposoban uvjerit ljude da eleminacija jednog naroda nije ok onda se ne trebaš nikako ni baviti politikom i društvenim dešavanjima :-)

Kako uopšte možeš staviti naciste i rasiste u kontekst neke opozicije? :lol: Očigledno da mješaš govor mržnje za slobodu govora.
Ovo prvo bi trebalo isključivati ovo drugo.
Last edited by dale cooper on 13/08/2017 23:50, edited 2 times in total.
Point.

#10289 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

karanana wrote:kako je danas tanka linija izmedju jedne i druge strane u zavisnosti od interesa i od slucaja do slucaja....

evo na primjer ovdje lazijal uzima stranu lijevih i antifa.
nacisti uzimaju stranu trumpa kojemu je pola famelije jevrejsko i koji podrzava jevreje. koketira sa rusima....

i tako milioni primjera gdje se stvari ne podudaraju i gdje nije sve ili crno ili bijelo. ne postoji jedan put niti desnicara niti ljevicara nego sve zavisi od situacije.
Samo da napomenem da ne mora svako ko navija za Lazio biti desnicar, samo zato sto par hiljada glasnim budala fura tu furku. I ne samo Lazio nego mali milion evropskih klubva koja ima desnicarske falange navijaca.
Pandakonda

#10290 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

dale cooper wrote:
Pandakonda wrote:
Kako si ti drugačiji od tih nacista ako hoćeš da skroz eliminišeš opoziciju i da samo tvoj narativ bude prihvaćen ?
:lol: Prije nego što kažeš da su nacisti prevelik rizik da bi ih se pustilo da imaju slobodu govora, skontaj da ako nisi sposoban uvjerit ljude da eleminacija jednog naroda nije ok onda se ne trebaš nikako ni baviti politikom i društvenim dešavanjima :-)

Kako uopšte možeš staviti naciste i rasiste u kontekst neke opozicije? :lol: Očigledno da mješaš govor mržnje za slobodu govora.
Ovo prvo isključuje drugo.
Danas u Americi je trend "ako misliš da sam u krivu, dokaži". Postoji ogromna kontra kultura koja u zadnje dvije godine odbija/kritikuje sve što je mainstream i pokušava da bude edgy tako što će kritikovati neke stavove za koje današnja nova ljevica smatra da su nedodirljivi, tipa feminizam, BLM, islam itd. Oni sada "prihvataju" "nacizam" jer se niko nije usudio da ih napadne činjenicama, nego ljudi samo hodaju i nazivaju ih imenima bez argumenata. Tako da se u njihovoj glavi stvara slika da su u pravu, i da ljevica nema argumenata i zbog toga koristi te neke buzz riječi. Zbog toga te ljude moramo smatrati opozicijom i pobijat te neke sulude teorije tipa da se holokaust nije desio itd. Nazivanjem imenima nećemo ništa postići.

Govor mržnje je subjektivna stvar, za mene je govor mržnje kada pozivaš na ubijanje nekoga itd. mada i tad bi pustio da se održi takav skup jer to je cijena koju plaćamo za slobodu govora. Nekada ćemo čuti stvari koje ne želimo i stvari sa kojima se ne slažemo, ali je bitno da imamo pravo da ih kažemo i da znamo ko su ljudi koji govore te stvari. Dok će neki ljudi pod govorom mržnje staviti bilo kakvu kritiku, recimo ja kada kao ateista kritikujem religiju određeni ljudi me odma zovu islamofobom, četnikom, ruskim plaćenikom, našli bi neko ime i za kršćanstvo ali valjda za to nema imena kad ih hejtuješ :-), dok sam za pravoslavce i srbe Alijin ekstremista zato što podržavam jedinstvenu BiH bez entiteta i konstitutivnih naroda. Prije nego što ljudi nauče razliku između slobode govora i "govora mržnje", prvo moraju naučit razliku između kritike i "govora mržnje".
dale cooper

#10291 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Pandakonda wrote:
dale cooper wrote:
Pandakonda wrote:

Ovo prvo isključuje drugo.
Danas u Americi je trend "ako misliš da sam u krivu, dokaži". Postoji ogromna kontra kultura koja u zadnje dvije godine odbija/kritikuje sve što je mainstream i pokušava da bude edgy tako što će kritikovati neke stavove za koje današnja nova ljevica smatra da su nedodirljivi, tipa feminizam, BLM, islam itd. Oni sada "prihvataju" "nacizam" jer se niko nije usudio da ih napadne činjenicama, nego ljudi samo hodaju i nazivaju ih imenima bez argumenata. Tako da se u njihovoj glavi stvara slika da su u pravu, i da ljevica nema argumenata i zbog toga koristi te neke buzz riječi. Zbog toga te ljude moramo smatrati opozicijom i pobijat te neke sulude teorije tipa da se holokaust nije desio itd. Nazivanjem imenima nećemo ništa postići.

Govor mržnje je subjektivna stvar, za mene je govor mržnje kada pozivaš na ubijanje nekoga itd. mada i tad bi pustio da se održi takav skup jer to je cijena koju plaćamo za slobodu govora. Nekada ćemo čuti stvari koje ne želimo i stvari sa kojima se ne slažemo, ali je bitno da imamo pravo da ih kažemo i da znamo ko su ljudi koji govore te stvari. Dok će neki ljudi pod govorom mržnje staviti bilo kakvu kritiku, recimo ja kada kao ateista kritikujem religiju određeni ljudi me odma zovu islamofobom, četnikom, ruskim plaćenikom, našli bi neko ime i za kršćanstvo ali valjda za to nema imena kad ih hejtuješ :-), dok sam za pravoslavce i srbe Alijin ekstremista zato što podržavam jedinstvenu BiH bez entiteta i konstitutivnih naroda. Prije nego što ljudi nauče razliku između slobode govora i "govora mržnje", prvo moraju naučit razliku između kritike i "govora mržnje".
Zna se ba šta je govor mržnje, nemojmo biti djeca. Svaki poziv na diskriminaciju, oduzimanje prava ili ono najgore pozivi
na ubistvo su i trebaju se smatrati govorom mržnje. Kritika je sasvim druga stvar i svako dobronamjeran i racionalan
može to razlikovati. Moja poenta je da bilo ko, ko se identificira sa nacističkom i rasističkom filozofijom, sam sebe
automatski isključuje kao neko sa kime se može voditi ozbiljan dijalog i rasprava. A da ne govorimo o tome da se smatraju
nekom opozicijom.
kamberovica polje

#10292 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kamberovica polje »

Sloboda govora prestaje kad nosiš hitlerovu svastiku na ruci i kad s tobom maršira KKK...takvi zaslužuju pendrečenje, kakva sloboda govora.
Ovakvi su dobili krila zahvaljujući pičkastim i mekanim liberalima koji su vodili borbe s vjetrenjačama ...Njihova politika je dovela na vlast svakojake kreature i dala je prostor krezubim i zatucanim maloumnicima da pod krinkom slobode govora prosipaju mržnju i da se pišaju po nauci.
SAD se nalazi na jako jebenoj prekretnici...vidjet ćemo šta će biti od toga.
vivaldi

#10293 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

Pandakonda wrote:Govor mržnje je subjektivna stvar, za mene je govor mržnje kada pozivaš na ubijanje nekoga itd. mada i tad bi pustio da se održi takav skup jer to je cijena koju plaćamo za slobodu govora
to je apsolutno nedopustivo. isil ti je najradikalniji i najaktuelniji primjer toga. oni su bukvalno online propagandom privukli desetine hiljada kojekavih labilnih likova i to iz razvijenih drzava koji su se samo na osnovu necijeg filovanja glave pokupili, otisli na drugi kraj svijeta u kojem nikad nisu bili da ubijaju ljude koje nikad nisu vidjeli ni za koje nikada nisu culi poput nekakvih jezida i sl.

cak i da te zlocine smatras "nuznim zlom slobode govora" te akcije su dovele do niza kontramjera od snaga sigurnosti koje (vjerovatno vise tajno nego javno) nas vracaju puno koraka unazad po pitanju sloboda
Pandakonda

#10294 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

vivaldi wrote:
Pandakonda wrote:Govor mržnje je subjektivna stvar, za mene je govor mržnje kada pozivaš na ubijanje nekoga itd. mada i tad bi pustio da se održi takav skup jer to je cijena koju plaćamo za slobodu govora
to je apsolutno nedopustivo. isil ti je najradikalniji i najaktuelniji primjer toga. oni su bukvalno online propagandom privukli desetine hiljada kojekavih labilnih likova i to iz razvijenih drzava koji su se samo na osnovu necijeg filovanja glave pokupili, otisli na drugi kraj svijeta u kojem nikad nisu bili da ubijaju ljude koje nikad nisu vidjeli ni za koje nikada nisu culi poput nekakvih jezida i sl.

cak i da te zlocine smatras "nuznim zlom slobode govora" te akcije su dovele do niza kontramjera od snaga sigurnosti koje (vjerovatno vise tajno nego javno) nas vracaju puno koraka unazad po pitanju sloboda
Ili je to pak krivica društva i države što ne mogu objasnit čovjeku da nije ok otići na drugu stranu svijeta i ubijati ljude koje nikad nisu vidjeli ? Takvi labilni likovi svakako poginu dole tako da Darwin odradi svoje :zzzz:
jefferson

#10295 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Pandakonda wrote:
vivaldi wrote:

Ili je to pak krivica društva i države što ne mogu objasnit čovjeku da nije ok otići na drugu stranu svijeta i ubijati ljude koje nikad nisu vidjeli ? Takvi labilni likovi svakako poginu dole tako da Darwin odradi svoje :zzzz:
Ti nemas APSOLUTNU slobodu govora! Mozda je to tebi tesko shvatiti, ali to je tako. To je posljedica ugovora izmedju tebe i drzave u zamjenu za zastitu i ostale usluge koje ti drzava nudi. Sve je to fino objasnio Zan Zak Ruso (cije je pisanje imalo ogromnog uticaja na Jeffersona, Madisona, Hamiltona itd).
Sloboda govora vazi sve dok ta sloboda ne ugrozava drugu osobu ili skupinu ljudi. Kada neko svastiku nosi ulicom, onda je to poziv na ubijanje jevreja, crnaca, muslimana i svega sto nema cistu bjelu krv. Problem danasnjeg drustave je sto je to drustvo osobama koa sto si ti dozvolilo da nude neko alternativno objasnjenje zakona. Ustavni sud je davno odlucio sta je sloboda govora i policija u Virginiji je zabranila skupove nakon one noci. Ti mozes pjevat borbene ali drzava ti ima pravo uzeti tu slobodu kada izadjes sa svastikom na ulicu ili zoves na ubijanje krscana, muslimana, jevjera, crnaca itd.
vivaldi

#10296 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

Pandakonda wrote:Ili je to pak krivica društva i države što ne mogu objasnit čovjeku da nije ok otići na drugu stranu svijeta i ubijati ljude koje nikad nisu vidjeli ? Takvi labilni likovi svakako poginu dole tako da Darwin odradi svoje
pa nije krivica drustva, obicno najveca sranja naprave ljudi iz kategorije "nikada to ne bih ocekivao od njega". ne moze drzava sprovoditi pojedinacnu psihoanalizu svakog stanovnika i to u kontinuitetu, ali pretpostavljam da negdje postoji naucni/matematicki podatak da se svako xxx dijete rodi sa nekim stepenom/vrstom psihickih problema koji se s vremenom i godinama postpeeno pogorsaavaju, budu pod kontrolom cijeli zivot ili u jednom trenutku nalete na neki okidac pa naglo explodiraju.
Pandakonda

#10297 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jefferson wrote: Ti nemas APSOLUTNU slobodu govora! Mozda je to tebi tesko shvatiti, ali to je tako. To je posljedica ugovora izmedju tebe i drzave u zamjenu za zastitu i ostale usluge koje ti drzava nudi. Sve je to fino objasnio Zan Zak Ruso (cije je pisanje imalo ogromnog uticaja na Jeffersona, Madisona, Hamiltona itd).
Sloboda govora vazi sve dok ta sloboda ne ugrozava drugu osobu ili skupinu ljudi. Kada neko svastiku nosi ulicom, onda je to poziv na ubijanje jevreja, crnaca, muslimana i svega sto nema cistu bjelu krv. Problem danasnjeg drustave je sto je to drustvo osobama koa sto si ti dozvolilo da nude neko alternativno objasnjenje zakona. Ustavni sud je davno odlucio sta je sloboda govora i policija u Virginiji je zabranila skupove nakon one noci. Ti mozes pjevat borbene ali drzava ti ima pravo uzeti tu slobodu kada izadjes sa svastikom na ulicu ili zoves na ubijanje krscana, muslimana, jevjera, crnaca itd.
Kakva je sloboda tebi uskraćena ako neko iskorištava slobodu govora ? Šta, osjećanja ti možda povrijedio ? Kakav je to argument :lol: Kakvo alternativno objašnjenje zakona ? Pa prvi amandman ti govori da imaš slobodu govora i mirnog okupljanja, oni likovi ne samo što su mirno protestovali ukidanju kipa i mjenjanje ime parka, nego su čak imali dozvolu od suda za to okupljanje.
Fudo387

#10298 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Pandakonda wrote:
jefferson wrote: Ti nemas APSOLUTNU slobodu govora! Mozda je to tebi tesko shvatiti, ali to je tako. To je posljedica ugovora izmedju tebe i drzave u zamjenu za zastitu i ostale usluge koje ti drzava nudi. Sve je to fino objasnio Zan Zak Ruso (cije je pisanje imalo ogromnog uticaja na Jeffersona, Madisona, Hamiltona itd).
Kakva je sloboda tebi uskraćena ako neko iskorištava slobodu govora ? Šta, osjećanja ti možda povrijedio ? Kakav je to argument :lol: Kakvo alternativno objašnjenje zakona ? Pa prvi amandman ti govori da imaš slobodu govora i mirnog okupljanja, oni likovi ne samo što su mirno protestovali ukidanju kipa i mjenjanje ime parka, nego su čak imali dozvolu od suda za to okupljanje.
Znaci, dok se krevelje 'blood and soil", "sieg heil", oni ustvari ne misle nikom nista lose, vec su tu samo da zastite taj jebeni kip?
Na kraju kad nekog ubiju ti brze bolje potrcis da podvalis kako se radi o nekom "libtardu", pa kad te po ko zna koji put uhvate u lazi, sve
izignorises i nastavis po starom, trolanju do besvijesti nebulozama.
I kakvo je to pitanje, osjecanja ti povrijedio?
Cuj, pozivas na moju eksterminaciju i jos me pitas, pa sta, sto si osjetljiv?
Zamisli da se sad te stvari ne sankcionisu na ovom forumu, i recimo ja napisem, pandakonda jebo ti svoju sestru u pizdu (karikiram, nemoj
ovo shvatiti nista licno), i ti onda kazes moderaciji da je sve u redu, da te to ne vrijedja i da je tebi takav nacin komunikacije sasvim ok?
Pandakonda

#10299 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Fudo387 wrote:
Pandakonda wrote:
Znaci, dok se krevelje 'blood and soil", "sieg heil", oni ustvari ne misle nikom nista lose, vec su tu samo da zastite taj jebeni kip?
Na kraju kad nekog ubiju ti brze bolje potrcis da podvalis kako se radi o nekom "libtardu", pa kad te po ko zna koji put uhvate u lazi, sve
izignorises i nastavis po starom, trolanju do besvijesti nebulozama.
I kakvo je to pitanje, osjecanja ti povrijedio?
Cuj, pozivas na moju eksterminaciju i jos me pitas, pa sta, sto si osjetljiv?
Zamisli da se sad te stvari ne sankcionisu na ovom forumu, i recimo ja napisem, pandakonda jebo ti svoju sestru u pizdu (karikiram, nemoj
ovo shvatiti nista licno), i ti onda kazes moderaciji da je sve u redu, da te to ne vrijedja i da je tebi takav nacin komunikacije sasvim ok?
Ovdje nije pitanje šta neko govori, nego da ima pravo da to kaže. I ja se ne slažem sa tim što su se BLM aktivisti derali kill the police i kill white people, ali kažem da imaju pravo to reći dokle god ne krenu uništavati i pljačakti (što su oni na kraju i uradili). Ne slažem se sa tim što imaš reći, ali cu učiniti sve da imaš pravo to reći :) Znaci ja se sigurno ne slažem sa tim što si ti uvrijedio moju sestru ali sigurno nikad neću reći moderaciji da te banuje :thumbup: Meni lično riječi ne predstavljaju ništa, možda zato ja ovako olako shvatam slobodu govora, ali isto tako smatram da će postići još gori efekat ako nekoga pokušaš ušutkati. Već sam govorio o trenutnoj kontra kulturi u US gdje ljudima odjednom postalo zanimljivo sve što ovi novi liberali pokušavaju "zataškat". Ti ljudi će svoju mržnju ako ne vani, onda prosipati na nekim sajtovima, ovako barem kada izađu znaš ko su. Evo recimo ovaj lik je već dobio otkaz jer su ga prepoznali, da je imao zabranu govora on bi svoje ideje prospiao njegdje drugo i ljudi ne bi znali da imaju nacistu u komšiluku:

Image

Ista stvar je bila sa Richard Spencerom kad ga je onaj lik udario šakom, ljudi su se slagali sa tim udarcem a ono što nisu znali jeste da je upravo to dalo još veći gas njegovoj popularnosti. A i onom Cvjetkoviću hrvatskog porijekla život sigurno neće biti isti sad kad je razvučen po medijima :)
jeza u ledja

#10300 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kad skontas, svi ovi pocevsi od Gebelsa do Hitlera su bili slicni ovakvi. Mali ljudi, nejaki, slabasni, ruzni, koji su dizali prstic i kvazi-intelektualizmom objasnjavali najgore zlocine. Kad pogledas ove KKK i nazi likove, ovo vecinom nisu tipicni rednecks, hillbillies i to, vec masa nekakvih izfeminiziranih, neki i sa kojekakvim hipsterskim frizuricama, sa tiki-bakljicama, hodaju ulicama, oblace neke uniforme, i tuku ih studenti i mladjarija. :D
Mislim da bi ih i cak tipicni Trumpov glasac nalausio kad bi ih vidio, ono, for good measure. :D Al oni jebiga provode vrijeme po ovim socijalnim mrezama i predaju price kojim ce opravdavati svoje bizarne svjetonazore.
Post Reply