Pandakonda wrote:jefferson wrote:
Ti nemas APSOLUTNU slobodu govora! Mozda je to tebi tesko shvatiti, ali to je tako. To je posljedica ugovora izmedju tebe i drzave u zamjenu za zastitu i ostale usluge koje ti drzava nudi. Sve je to fino objasnio Zan Zak Ruso (cije je pisanje imalo ogromnog uticaja na Jeffersona, Madisona, Hamiltona itd).
Sloboda govora vazi sve dok ta sloboda ne ugrozava drugu osobu ili skupinu ljudi. Kada neko svastiku nosi ulicom, onda je to poziv na ubijanje jevreja, crnaca, muslimana i svega sto nema cistu bjelu krv. Problem danasnjeg drustave je sto je to drustvo osobama koa sto si ti dozvolilo da nude neko alternativno objasnjenje zakona. Ustavni sud je davno odlucio sta je sloboda govora i policija u Virginiji je zabranila skupove nakon one noci. Ti mozes pjevat borbene ali drzava ti ima pravo uzeti tu slobodu kada izadjes sa svastikom na ulicu ili zoves na ubijanje krscana, muslimana, jevjera, crnaca itd.
Kakva je sloboda tebi uskraćena ako neko iskorištava slobodu
govora ? Šta, osjećanja ti možda povrijedio ? Kakav je to argument

Kakvo alternativno objašnjenje zakona ? Pa prvi amandman ti govori da imaš slobodu govora i mirnog okupljanja, oni likovi ne samo što su mirno protestovali ukidanju kipa i mjenjanje ime parka, nego su čak imali dozvolu od suda za to okupljanje.
Znaci, dok se krevelje 'blood and soil", "sieg heil", oni ustvari ne misle nikom nista lose, vec su tu samo da zastite taj jebeni kip?
Na kraju kad nekog ubiju ti brze bolje potrcis da podvalis kako se radi o nekom "libtardu", pa kad te po ko zna koji put uhvate u lazi, sve
izignorises i nastavis po starom, trolanju do besvijesti nebulozama.
I kakvo je to pitanje, osjecanja ti povrijedio?
Cuj, pozivas na moju eksterminaciju i jos me pitas, pa sta, sto si osjetljiv?
Zamisli da se sad te stvari ne sankcionisu na ovom forumu, i recimo ja napisem, pandakonda jebo ti svoju sestru u pizdu (karikiram, nemoj
ovo shvatiti nista licno), i ti onda kazes moderaciji da je sve u redu, da te to ne vrijedja i da je tebi takav nacin komunikacije sasvim ok?