navedena tocka talista je egzaktna naucna cinjenica...Connaisseur Karlin wrote: ja vlro dobro znam o cemu pisem, i to sam podvukla, postoji vise tocki topljenja, i nije me nista zacudilo, zato je nemoguce takve naucne cinjenice korsititi u Kuranu netko ko ima slabo znanje u kemji je "dekodirao" Kuran sa jednom do tocki topljenja, i jos je dodao fotku cinka umjesot "solid iron"
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- HardcoreMX
#10276 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Connaisseur Karlin
#10277 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
jednako i istovremeno kao i ostale vezane za zeljene rudeHardcoreMX wrote:navedena tocka talista je egzaktna naucna cinjenica...Connaisseur Karlin wrote: ja vlro dobro znam o cemu pisem, i to sam podvukla, postoji vise tocki topljenja, i nije me nista zacudilo, zato je nemoguce takve naucne cinjenice korsititi u Kuranu netko ko ima slabo znanje u kemji je "dekodirao" Kuran sa jednom do tocki topljenja, i jos je dodao fotku cinka umjesot "solid iron"
ipak nisi skuzio o cemu pisem
- HardcoreMX
#10278 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
zeljene rude..su rude sa pozeljnim nepoklapajucim naucnim cinjenicama sa cinjenicama iz Qur'ana.. je li tako...Connaisseur Karlin wrote: jednako i istovremeno kao i ostale vezane za zeljene rude
- Connaisseur Karlin
#10279 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ne mozes jednu tocku topljenja uokviriti kao jedinu i kao takva nije dokazHardcoreMX wrote:zeljene rude sa pozeljnim nepoklapajucim naucnim cinjenicama sa cinjenicama iz Qur'ana.. je li tako...Connaisseur Karlin wrote: jednako i istovremeno kao i ostale vezane za zeljene rude
ako ti pihvatas Smrckove Kurkanske dokaze, to je iskljucivo rezutlat tvog nezanja, ali istovrmeno, ti ne branim da vjerujes u gluposti
-
Hakiz
#10280 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Samo da dodam, nije ista temperatura potrebna za topljenje istog materijala na 0 metara nadmorske visine kao i na 2.000.
- HardcoreMX
#10281 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
uopce ne ulazim u dokaze..zapravo i nije tema..samo ti navodim racionalne cinjenice koje ruse tvoj kao ateiste ocigledno pristrasan pristup cak i kad su u pitanju egzaktne naucne reference...to i nije nista novo jer ignorancija, arogancija i negiranje cinjenica su mnogo stariji i od samog ateizma...Connaisseur Karlin wrote: ne mozes jednu tocku topljenja uokviriti kao jedinu i kao takva nije dokaz![]()
ako ti pihvatas Smrckove Kurkanske dokaze, to je iskljucivo rezutlat tvog nezanja, ali istovrmeno, ti ne branim da vjerujes u gluposti
- Connaisseur Karlin
#10282 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
HardcoreMX wrote:uopce ne ulazim u dokaze..zapravo i nije tema..samo ti navodim racionalne cinjenice koje ruse tvoj kao ateiste ocigledno pristrasan pristup cak kad su u pitanju egzaktne naucne reference...to i nije nista novo jer ignorancija, arogancija i negiranje cinjenica su mnogo stariji i od samog ateizma...Connaisseur Karlin wrote: ne mozes jednu tocku topljenja uokviriti kao jedinu i kao takva nije dokaz![]()
kakve veze ima ateizam sa necijim znanjem iz nucnih disciplina
ja sma odlicno obrazlozila, ako nesto ne razumijes, idi gnjavi nekog drugog
- Connaisseur Karlin
#10283 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
da, vazan je pritisakHakiz wrote:Samo da dodam, nije ista temperatura potrebna za topljenje istog materijala na 0 metara nadmorske visine kao i na 2.000.
- HardcoreMX
#10284 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
nisam ni rekao da ateizam ima ikakve veze sa znanjem iz naucnih disciplina..Connaisseur Karlin wrote: kakve veze ima ateizam sa necijim znanjem iz nucnih disciplina
ja sma odlicno obrazlozila, ako nesto ne razumijes, idi gnjavi nekog drugog
a ti si se sama prikacila na moj prvobitni komentar..
-
Hakiz
#10285 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Upravo. Tako da tih 1538 ajeta ne vrijedi isto ni u cijelom islamskom vijetu, a pogotovo ako gledamo i neislamski svijet. Pa tako na jezeru Titikaka morao bi Kur'an imati drugačiji raspored ajeta nego što na ima na obali Perzijskog zaljeva, kada bi se po Kur'anu određivala tačka topljenja.Connaisseur Karlin wrote:da, vazan je pritisakHakiz wrote:Samo da dodam, nije ista temperatura potrebna za topljenje istog materijala na 0 metara nadmorske visine kao i na 2.000.
Da li to znači da Kur'an naprosto ne može biti isti na svakoj tački Zemlje? Mislim, ako se gleda kao izvor naučnih i tehničkih činjenica. Šta kažeš Smrčak?
- HardcoreMX
#10286 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
je li ovo kemija dobila novu podjelu..po geografskim regijama.. 
- Connaisseur Karlin
#10287 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Hakiz, ja sam konkretno mislila na ovo:Hakiz wrote:Upravo. Tako da tih 1538 ajeta ne vrijedi isto ni u cijelom islamskom vijetu, a pogotovo ako gledamo i neislamski svijet. Pa tako na jezeru Titikaka morao bi Kur'an imati drugačiji raspored ajeta nego što na ima na obali Perzijskog zaljeva, kada bi se po Kur'anu određivala tačka topljenja.Connaisseur Karlin wrote:da, vazan je pritisakHakiz wrote:Samo da dodam, nije ista temperatura potrebna za topljenje istog materijala na 0 metara nadmorske visine kao i na 2.000.
Da li to znači da Kur'an naprosto ne može biti isti na svakoj tački Zemlje? Mislim, ako se gleda kao izvor naučnih i tehničkih činjenica. Šta kažeš Smrčak?
http://scienceline.ucsb.edu/getkey.php?key=441
- medvjed23
#10288 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:Da li ste novu godinu proveli nihilisticki?

- Smrcak15
#10289 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ljudi moji naveo sam vam masa naucnih stranica kao enciklopedija britanika i stranica za nuklearnu energiju, i svi oni pisu egzaktnu cifru 1538Hakiz wrote:Upravo. Tako da tih 1538 ajeta ne vrijedi isto ni u cijelom islamskom vijetu, a pogotovo ako gledamo i neislamski svijet. Pa tako na jezeru Titikaka morao bi Kur'an imati drugačiji raspored ajeta nego što na ima na obali Perzijskog zaljeva, kada bi se po Kur'anu određivala tačka topljenja.Connaisseur Karlin wrote:da, vazan je pritisakHakiz wrote:Samo da dodam, nije ista temperatura potrebna za topljenje istog materijala na 0 metara nadmorske visine kao i na 2.000.
Jeli to oni neznaju pa ih vi to morate ispravljati .
Otkud to da se svi sloze bas na 1538.
I da bas se potrefi od prvog spominjanja zeljeza do mehkog/otopljenog zeljeza ima upravo 1538 ajeta.
Nije to 15 nije to 20, 50 ili 100 nego velika egzaktna cifra koja se poklapa.
A karlinusa odvlaci paznju od biti sto govori kako sam pogrijesio sa slikom, evo neka sam pogrijesio sa slikom, priznam, to me google prevario napisao sam iron a izbacilo mi tu sliku. Ali nnije to poenta da se razglabamo oko sporedne stvari
I dalje je tvrdnja, 1538 ajeta = 1538 steni celzijusa
Ma koliko se god na silu pokusavalo osporiti enciklopedija britannica je respektabilan izvor ma koliko karlinusa se pravila shosha i isla protiv enciklopedije britannice i to samo da bi kontrirala kuranu i meni
- Connaisseur Karlin
#10290 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ma nemas pojmaSmrcak15 wrote: Ljudi moji naveo sam vam masa naucnih stranica kao enciklopedija britanika i stranica za nuklearnu energiju, i svi oni pisu egzaktnu cifru 1538
I da bas se potrefi od prvog spominjanja zeljeza do mehkog/otopljenog zeljeza ima upravo 1538 ajeta.
A karlinusa odvlaci paznju od biti sto govori kako sam pogrijesio sa slikom, evo neka sam pogrijesio sa slikom, priznam, to me google prevario napisao sam iron a izbacilo mi tu sliku. Ali nnije to poenta da se razglabamo oko sporedne stvari
Ma koliko se god na silu pokusavalo osporiti enciklopedija britannica je respektabilan izvor ma koliko karlinusa se pravila shosha i isla protiv enciklopedije britannice i to samo da bi kontrirala kuranu i meni
za fotku cinka ti oprastam, ali istu gresku radis i sa tockama topljenja
nitko se nije slozio za jednu tocku topljenja, jer postoji vise tocki topljenj, zato ne pisi besmislice
- Bloo
- Globalna šefica
#10291 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Predlazem vam nove nickove
Karlinka Iron maiden
Smrle Ironman
Karlinka Iron maiden
Smrle Ironman
- Connaisseur Karlin
#10292 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:Predlazem vam nove nickove
Karlinka Iron maiden
Smrle Ironman
Bloo Sretna nam Nova Godina
ovo mozemo i preciznije : Smrle u Ironman1538C
- Bloo
- Globalna šefica
#10293 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sretna nova i tebi
Mozemo li sad preci na ili stroncij ili?
- Connaisseur Karlin
#10294 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo, to treba redovno konzumirati ( proguglah, auuuu pa to je reaktivno)Bloo wrote:Sretna nova i tebi![]()
- Smrcak15
#10295 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Zasto sve one stranice govord 1538 medju njima enciklopedija britannica, jeli moguce da ti znas istinu po tom pitanju nego enciklopedia britannica ili stranica za nuklearnu energiju, jeli moguce da su oni u zabludi a ti u pravu.Connaisseur Karlin wrote:ma nemas pojmaSmrcak15 wrote: Ljudi moji naveo sam vam masa naucnih stranica kao enciklopedija britanika i stranica za nuklearnu energiju, i svi oni pisu egzaktnu cifru 1538
Ma koliko se god na silu pokusavalo osporiti enciklopedija britannica je respektabilan izvor ma koliko karlinusa se pravila shosha i isla protiv enciklopedije britannice i to samo da bi kontrirala kuranu i menizeljezo se ne topi iskljucvo na doticnih 1538C , zato postoje vise tocki topljenja
![]()
za fotku cinka ti oprastam, ali istu gresku radis i sa tockama topljenja![]()
nitko se nije slozio za jednu tocku topljenja, jer postoji vise tocki topljenj, zato ne pisi besmislice![]()
Da je vise tacki topljenja onda bi napisali od stepeni do stepeni se krece topljenje zeljeza a ne uhvatiti se za jednu cifru u ovom lucaju 1538c
- Connaisseur Karlin
#10296 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
idi na prethodne dvije stranice, na kojim sa postavila links, i vidjet ces da si naprvio kardninalu greskuSmrcak15 wrote:Zasto sve one stranice govord 1538 medju njima enciklopedija britannica, jeli moguce da ti znas istinu po tom pitanju nego enciklopedia britannica ili stranica za nuklearnu energiju, jeli moguce da su oni u zabludi a ti u pravu.Connaisseur Karlin wrote:ma nemas pojmaSmrcak15 wrote: Ljudi moji naveo sam vam masa naucnih stranica kao enciklopedija britanika i stranica za nuklearnu energiju, i svi oni pisu egzaktnu cifru 1538
Ma koliko se god na silu pokusavalo osporiti enciklopedija britannica je respektabilan izvor ma koliko karlinusa se pravila shosha i isla protiv enciklopedije britannice i to samo da bi kontrirala kuranu i menizeljezo se ne topi iskljucvo na doticnih 1538C , zato postoje vise tocki topljenja
![]()
za fotku cinka ti oprastam, ali istu gresku radis i sa tockama topljenja![]()
nitko se nije slozio za jednu tocku topljenja, jer postoji vise tocki topljenj, zato ne pisi besmislice![]()
Da je vise tacki topljenja onda bi napisali od stepeni do stepeni se krece topljenje zeljeza a ne uhvatiti se za jednu cifru u ovom lucaju 1538c
problem je sljedeci: tisi prvo pronasao jednu od tocki topljenja i doticni broj si pokusao pronaci "dekodiranjem" u Kuranu, i na doticni nacin dokazati da je to jos jedno od naucnih cuda u Kuranu, ali si napravo kardinalnu gresku, jer naucne cinjenice funkcioniraju drugcije, jer postoji vise tocki topljenja, a sa doticnim primjeriom si otkrio nacin vlastitog "dekodiranja" Kurana, iako Kuran nije kodiran
- HardcoreMX
#10297 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
da bi se to prihvatilo moras dokazati..ovdje spinujes thread..mozes probati na drugoj temi...i da ne ubacujes klonove... 
- Connaisseur Karlin
#10298 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
prihvatilo
od strane koga, da pogodim, od tebe i Smrckonje
bez vas dvojice nema naucnog napretka
klonovi ti se spinuju glavi 
-
Hakiz
#10299 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Smrčak, sve te temperature topljenja, ključanja, gorenja zavise od pritiska i standardno se sve izražavaju mjerene na nivou mora. Ako se posebno ne naglasi kada se kaže da željezo počinje da se topi na nekoj temperaturi, ta temperatura vrijedi samo na 0 metara nadmorske visine. Ako se želi zadovoljiti ta temperatura recimo na planini na visini od 1.000 metara, mora se željezo topiti u komorama u kojima će pritisak biti kao na 0 metara nadmorske visine. Bez tih komora, temperatura na kojoj će se željezo topiti će biti drugačija. U slučaju veće nadmorske visine trebaće niža temperatura.Smrcak15 wrote:
Na primjer: Voda ključa na 100 stepeni Celzijusa na nivou mora, na 0 metara nadmorske visine. Na 3.000 metara nadmorske visine voda ključa na oko 90 stepeni Celzijusa. Na 5.000 ključa na oko 87 stepeni. Na najvišoj tačci na Zemlji, vrhu Mont Everesta (8.848 metara nadmorske visine), ključa na oko 72 stepena Celzijusa. A kada bi se spustio u okeane, to jeste išao ispod nivoa mora, voda recimo na -1.000 metara ključa na oko 120 stepeni Celzijusa.
Dakle, temperatura na kojoj će neka materija početi da se topi ili da gori zavisi od pritiska, nije ista svuda na planeti. Kako to da Kur'an to nije uzeo u obzir, to je zakon fizike koji je vrijedio i u trenutku pisanja(ili spuštanja kako ti je draže) Kur'ana.
Evo ti zadatak. Kako je voda ipak mnogo važnija materija od željeza, siguran sam da ćeš pronaći u Kur'anu da je negdje riječ voda udaljena od riječi para za tačno 100 ajeta. Ili za 100 nečeg drugog, već ćeš ti odabrati šta ti se sviđa i korištenjem "kreativne matematike" pronaći 100 nečega što je udaljenost između bilo koje riječi koju ćeš shvatiti kao voda i druge riječi koju ćeš shvatiti kao para.
Pa, šejtan ga odnio, ako se temperatura topljenja željeza tako inventivno naznačava u Kur'anu, gdje je voda, valjda su voda i njena temperatura ključanja više zaslužili naznačavanje u Kur'anu nego željezo i njegova teperatura topljenja?
I posljednje pitanje: Kako to da je u Kur'anu naznačena temperatura topljenja u Celzijusima? Zašto nije udaljenost tih ajeta takva da je to temperatura topljenja u Farenhajtima ili Kelvinima? Zašto je baš Celzijus imao tu čast? Skala Celzijusa je samo jedna od temperaturnih skala, Farenhajti nisu ništa lošiji, pa ni Kelvini.
Da li se odgovor krije u tome što se Farenhajti koriste kod mrskih imerijalista preko bare, pa politički ne odgovaraju "pronalazačima" Kur'anskih čuda. Bogu je pretpostavljam svejedno, Celzijusi, Kelvini, Farenhajti, ionako ih je sve troje on (kao stvoritelj svega) stvorio. Kladim se da kada bude u pitanju neka udaljenost ili težina, biće izražena u metričkom, neće u imperijalnom sistemu.
Mnoga pitanja se tu kriju... She moves in mysterious way.
- Smrcak15
#10300 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
kakvu ba jednu od tocki, vidis da je vecina stranica slozna na jednoj tocki 1538Connaisseur Karlin wrote: idi na prethodne dvije stranice, na kojim sa postavila links, i vidjet ces da si naprvio kardninalu gresku![]()
problem je sljedeci: tisi prvo pronasao jednu od tocki topljenja i doticni broj si pokusao pronaci "dekodiranjem" u Kuranu, i na doticni nacin dokazati da je to jos jedno od naucnih cuda u Kuranu, ali si napravo kardinalnu gresku, jer naucne cinjenice funkcioniraju drugcije, jer postoji vise tocki topljenja, a sa doticnim primjeriom si otkrio nacin vlastitog "dekodiranja" Kurana, iako Kuran nije kodiran
ako ima vise tocki kao sto tvrdis zasto recimo ne napisu sve tocke onda, zasto bas da napisu jednu?
evo ova knjiga isto kaze jedna tacka topljenja 1538

https://books.google.se/books?id=_MGiC6 ... &q&f=false
niko ne spominje o tim tvojim raznim rackama topljenja, sto li Boze dragi?? da se nisu nesto zajebunili, da nisu pogrijesili tebe priupitat