Gledao na njihovom sajtu, sad skoro 2.400. Baš si imao sreće. Možda i neki popust na neku karticu? U svakom slučaju, sretno još jednomharera wrote:Tv je preuzet jutros i evo do sada klikam ali još uvijek se ne snalazim sa istim jer do sada sam koristio davno kupljeni 32" LG. Sve u svemu blago je reći da sam oduševljen
Jedina zamjerka je što je došao samo smart daljinski pa me to zeza sa šaltanjem kanala, ali sam priključio neki air miš pa sa njim klikam dok ne skontam
Detaljnije ću opisati kada Tv podesim i još da naučim kako i šta.
@majstor.yoda ....Imtec. Nije ni meni jasno kako su ovu cijenu dobili ali ako ne vjeruješ trk do prve radnje i samo će ti se kaz'ti
@hardcore upravo sam ti poručio ne jedan, nego dva
@cook svaka čast majstore, sekunde se nisam zezno. Mislim da se isplatilo čekati ovoliko vremena.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
majstor.yoda
#10276 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- MTV
#10277 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pise da ima neki popust na karticno placanje 25%.
2400 - 25% = 1800 KM
To je valjda to.
2400 - 25% = 1800 KM
To je valjda to.
-
allem_77
#10278 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://imtec.ba/blog/40_Ostvarite-25po ... fWGadZN3tkMTV wrote:Pise da ima neki popust na karticno placanje 25%.
2400 - 25% = 1800 KM
To je valjda to.
- HardCore
#10279 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jos danas im traje akcija za ove satove, ako im nije nestalo u zalihama 
-
brazzo19
#10280 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Raja, treba mi vasa pomoc, imam jedan cudan problem, naime tv Philips "the one" 43PUS7304 star nekih mjesec dana svake noci se sam pali, recimo kada legnem i gledam tv i kada krenem da spavam ugasim ga i jednostavno u toku noci tv se sam upali, kada ga ugasim opet se sam upali nakon odredjenog vremena i tako uvijek u toku noci vise puta minimalno 3-4 puta.... fakat ne znam u cemu je problem tv je nov ima onu produzenu garanciju od 5 godina, ne znam ni sam sta da radim, uglavnom primjetio sam ako je tv u toku dana ugasen da se ne pali ali navecer tamo iza 12 sati ako gledam tv i ugasim kada spavam sam se pali u toku noci i probudi me, ugasim ga normalno na daljinskom on se opet upali i tako par puta .... znam da je cudan problem al treba mi vasa pomoc nemam kome da se obratim ... hvala ...
- amar1994
#10281 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Iscitaj malo knjigu koju si dobio uz TV,moguce je da si greskom aktivirao auto paljenje u odredjenom periodu..
-
brazzo19
#10282 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma nisam brate nema sanse ..
- HardCore
#10283 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mozda te komsija prca, nema druge.... Nego jesil zadovoljan tv-om?
-
brazzo19
#10284 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma kakav komsija sam u kuci
tv je je extra samo ne znam kako da ovo rijesim..
- Lost_Found
#10285 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nakon mjesec i po koristenja Samsungovog Qleda Q70R, red je da napisem par rijeci. mogu reci da sam vrlo zadovoljan TV-om, slika na Telemach HD kanalima odlicna, filmovi na HBO i cinestar perfekcija, sto se tice sporta, Sportklub i HD i 4k svaki detalj superioran, jedina mana za moj ukus prejaka crvena. demonstrirano sa par slika nize.
softver odlican, brzog odziva i intuitivan, smart daljinski vrh, univerzalan, uvezao i pojacalo i Eon box, tako da sam na jednom daljinskom, sto je vrhunska opcija. malo sam se poigravao sa postavkama sa linka https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... d/settings no nisam uspio znacajnije smanjiti intezitet crvene, nije da mi nije bilo poznato kad sam se odlucivao za Samsung da ima nesto izrazenije boje, ali nisam ocekivao ovaj intezitet boja pogotovo crvene a i plave i nesto manje zelene. eh da kupljen u TehnoMax Zenica, sve pohvale za njih, sve dogovoreno ispostovali, vrlo nagodni za dogovor, cijena 1800 KM, dogovoreno bez sata koji nisam zelio

softver odlican, brzog odziva i intuitivan, smart daljinski vrh, univerzalan, uvezao i pojacalo i Eon box, tako da sam na jednom daljinskom, sto je vrhunska opcija. malo sam se poigravao sa postavkama sa linka https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... d/settings no nisam uspio znacajnije smanjiti intezitet crvene, nije da mi nije bilo poznato kad sam se odlucivao za Samsung da ima nesto izrazenije boje, ali nisam ocekivao ovaj intezitet boja pogotovo crvene a i plave i nesto manje zelene. eh da kupljen u TehnoMax Zenica, sve pohvale za njih, sve dogovoreno ispostovali, vrlo nagodni za dogovor, cijena 1800 KM, dogovoreno bez sata koji nisam zelio

- amar1994
#10286 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
pa smanjis crvenu,i ja sam je smanjio
sve imas ovde detaljno objasnjeno za tvoj model
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... d/settings
sve imas ovde detaljno objasnjeno za tvoj model
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... d/settings
- SanskiBiser
#10287 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Lost_Found wrote: ↑17/11/2019 13:07 nakon mjesec i po koristenja Samsungovog Qleda Q70R, red je da napisem par rijeci. mogu reci da sam vrlo zadovoljan TV-om, slika na Telemach HD kanalima odlicna, filmovi na HBO i cinestar perfekcija, sto se tice sporta, Sportklub i HD i 4k svaki detalj superioran, jedina mana za moj ukus prejaka crvena. demonstrirano sa par slika nize.
![]()
u Opcijama potrazi Color Space Settings pa prvo Reset postavki pa vidi sliku, pa onda prebaci na Auto ako nije vec ako jeste onda na Native pa vidi kako izgleda crvena pa onda Custom zadnje i odaberes Red tj. crvenu i onda tu smanjis, mislim da je default vrijednost 49....
- Better Man
#10288 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Boje su inače izraženije kad se gleda npr. utakmica na SK4K kanalu nego na običnom SK u HD rezoluciji, jer ipak je to 4K rezolucija, ali sve ima u postavkama da se podesi. Super da si zadovoljan i da te dugo posluži tv. Evo već četvrti mjesec kako sam kupio Sony XF90 i malo je reči da sam prezadovoljan i da je tv fenomenalan. Perverzija mi je gledati EPL utakmice kad ih daju na SK4K. Nabavio sam sebi Nolanovu Batman triologiju na 4K blu-ray i slika je perverzija. Posebno se to vidi u drugom nastavku filma i trećem, gdje su određene scene snimane u Imax formatu, pa je slika preko čitavog ekrana i to su uglavnom scene iz zraka i scene koje time daju veću dinamiku i uzbudljivost.Lost_Found wrote: ↑17/11/2019 13:07 nakon mjesec i po koristenja Samsungovog Qleda Q70R, red je da napisem par rijeci. mogu reci da sam vrlo zadovoljan TV-om, slika na Telemach HD kanalima odlicna, filmovi na HBO i cinestar perfekcija, sto se tice sporta, Sportklub i HD i 4k svaki detalj superioran, jedina mana za moj ukus prejaka crvena. demonstrirano sa par slika nize.
![]()
-
apokalipso2
#10289 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Iskljuci opciju paljenja preki wifi. Sigurno neko "posalje" signal na TV i automatski se upali.brazzo19 wrote: ↑17/11/2019 10:53 Raja, treba mi vasa pomoc, imam jedan cudan problem, naime tv Philips "the one" 43PUS7304 star nekih mjesec dana svake noci se sam pali, recimo kada legnem i gledam tv i kada krenem da spavam ugasim ga i jednostavno u toku noci tv se sam upali, kada ga ugasim opet se sam upali nakon odredjenog vremena i tako uvijek u toku noci vise puta minimalno 3-4 puta.... fakat ne znam u cemu je problem tv je nov ima onu produzenu garanciju od 5 godina, ne znam ni sam sta da radim, uglavnom primjetio sam ako je tv u toku dana ugasen da se ne pali ali navecer tamo iza 12 sati ako gledam tv i ugasim kada spavam sam se pali u toku noci i probudi me, ugasim ga normalno na daljinskom on se opet upali i tako par puta .... znam da je cudan problem al treba mi vasa pomoc nemam kome da se obratim ... hvala ...
-
majstor.yoda
#10290 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imao sam sličnu situaciju sa Samsung tv-om. Navečer bih pred spavanje gledao nešto na telefonu, neke youtube klipove, ujutro bi me dočekao upaljen veliki tv.. Vjerovatno kliknuo na cast ili nešto slično. Pa sam to malo pazio i nije se ponavljaloapokalipso2 wrote: ↑17/11/2019 22:58Iskljuci opciju paljenja preki wifi. Sigurno neko "posalje" signal na TV i automatski se upali.brazzo19 wrote: ↑17/11/2019 10:53 Raja, treba mi vasa pomoc, imam jedan cudan problem, naime tv Philips "the one" 43PUS7304 star nekih mjesec dana svake noci se sam pali, recimo kada legnem i gledam tv i kada krenem da spavam ugasim ga i jednostavno u toku noci tv se sam upali, kada ga ugasim opet se sam upali nakon odredjenog vremena i tako uvijek u toku noci vise puta minimalno 3-4 puta.... fakat ne znam u cemu je problem tv je nov ima onu produzenu garanciju od 5 godina, ne znam ni sam sta da radim, uglavnom primjetio sam ako je tv u toku dana ugasen da se ne pali ali navecer tamo iza 12 sati ako gledam tv i ugasim kada spavam sam se pali u toku noci i probudi me, ugasim ga normalno na daljinskom on se opet upali i tako par puta .... znam da je cudan problem al treba mi vasa pomoc nemam kome da se obratim ... hvala ...
-
brazzo19
#10291 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nisam ni to ukljucio gotovo sam siguran ali gdje da provjerim i to nije problem ... Ljudi fazon je sto kada se probudim u toku noci vdim da je upaljen tv ugasim ga na daljinskom i nakon nekih 15 minuta se opet sam upali i tako dva tri puta ali uvijek u toku noci znaci nikad po danu ili navecer ....
- SanskiBiser
#10292 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
brazzo19 wrote: ↑18/11/2019 09:48 Nisam ni to ukljucio gotovo sam siguran ali gdje da provjerim i to nije problem ... Ljudi fazon je sto kada se probudim u toku noci vdim da je upaljen tv ugasim ga na daljinskom i nakon nekih 15 minuta se opet sam upali i tako dva tri puta ali uvijek u toku noci znaci nikad po danu ili navecer ....
http://philips-tvconsumercare.kxondeman ... 550/12/441
znači ugasi Automatic Channel Updates , stavis na OFF, vrijedi probati...
-
brazzo19
#10293 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jesam i to
Prije ovoga pitanja vama "posavjetovao" sam se sa google.om jer necu da smaram ovdje ljude zbog nekih sitnica i gluposti koje mogu izguglati ili sam rijesiti ... mislim da mi jedino CooK moze pomoci, ako ne i on onda mi jos ostane da vratim tv na fabricke postavke pa ako i nakon toga se bude palio da zovem ovlasteni servis, ne vidim drugo rjesenje ...
-
luka78
#10294 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jesi li ga probao isljuciti iz struje na par sati? Pa ukljuci. Ili ga ostavi iskljucenog iz struje preko noci? Ja imam jedan andorid TV isto Philips, kupljen prije 3-4 god, slicno se desavalo, nije mogao da uradi update iz nekog razloga, pa sam ga iskljucio onda se updateovao kako treba i nije vise se palio.brazzo19 wrote: ↑18/11/2019 10:01 Jesam i toPrije ovoga pitanja vama "posavjetovao" sam se sa google.om jer necu da smaram ovdje ljude zbog nekih sitnica i gluposti koje mogu izguglati ili sam rijesiti ... mislim da mi jedino CooK moze pomoci, ako ne i on onda mi jos ostane da vratim tv na fabricke postavke pa ako i nakon toga se bude palio da zovem ovlasteni servis, ne vidim drugo rjesenje ...
Last edited by luka78 on 18/11/2019 11:08, edited 2 times in total.
- SanskiBiser
#10295 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A da ti nije kuca ili stan na kakvom groblju ili mezarlucima napravljena?brazzo19 wrote: ↑18/11/2019 10:01 Jesam i toPrije ovoga pitanja vama "posavjetovao" sam se sa google.om jer necu da smaram ovdje ljude zbog nekih sitnica i gluposti koje mogu izguglati ili sam rijesiti ... mislim da mi jedino CooK moze pomoci, ako ne i on onda mi jos ostane da vratim tv na fabricke postavke pa ako i nakon toga se bude palio da zovem ovlasteni servis, ne vidim drugo rjesenje ...

Inace malo trivije i istorije
U filmu je koristen Sony Trinitron KV-2643R sa - za to vrijeme - velikim ekranom od 26 inca, to je kao danas 65 inca TV a cijena kad se preracuna u danasnju je oko 3500$. A danas za te pare dva LG 65 Inca OLED skoro pa da se mogu uzeti u USA.

-
brazzo19
#10296 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Probao sam jucer ujutru citav dan bio iskljucen iz struje pa sam upalio onda opet, medjutim nisam sinoc palio nikako tv tako da se vjerovatno nije ni palio, pokusat cu veceras kada krenem da spavam da upalim tv i gledam malo pa kada ugasim vidjet cu hoce li se opet sam upaliti ....luka78 wrote: ↑18/11/2019 11:04Jesi li ga probao isljuciti iz struje na par sati? Pa ukljuci. Ili ga ostavi iskljucenog iz struje preko noci? Ja imam jedan andorid TV isto Philips, kupljen prije 3-4 god, slicno se desavalo, nije mogao da uradi update iz nekog razloga, pa sam ga iskljucio onda se updateovao kako treba i nije vise se palio.brazzo19 wrote: ↑18/11/2019 10:01 Jesam i toPrije ovoga pitanja vama "posavjetovao" sam se sa google.om jer necu da smaram ovdje ljude zbog nekih sitnica i gluposti koje mogu izguglati ili sam rijesiti ... mislim da mi jedino CooK moze pomoci, ako ne i on onda mi jos ostane da vratim tv na fabricke postavke pa ako i nakon toga se bude palio da zovem ovlasteni servis, ne vidim drugo rjesenje ...
p.s isao sam na azuriranje softwera odmah cim se to pocelo desavati medjutim pise da je na tv.u trenutno zadnja verzija softwera.
-
channel10
#10297 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
De ba, ako mu se opet upali onda ce imati vecih problema od pocetnogluka78 wrote: ↑18/11/2019 11:04Jesi li ga probao isljuciti iz struje na par sati? Pa ukljuci. Ili ga ostavi iskljucenog iz struje preko noci? Ja imam jedan andorid TV isto Philips, kupljen prije 3-4 god, slicno se desavalo, nije mogao da uradi update iz nekog razloga, pa sam ga iskljucio onda se updateovao kako treba i nije vise se palio.brazzo19 wrote: ↑18/11/2019 10:01 Jesam i toPrije ovoga pitanja vama "posavjetovao" sam se sa google.om jer necu da smaram ovdje ljude zbog nekih sitnica i gluposti koje mogu izguglati ili sam rijesiti ... mislim da mi jedino CooK moze pomoci, ako ne i on onda mi jos ostane da vratim tv na fabricke postavke pa ako i nakon toga se bude palio da zovem ovlasteni servis, ne vidim drugo rjesenje ...
-
cable_stayed_bridge
#10298 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pozdrav forumasi,
Interesuje me misljenje za LED TV LG43LK5100. Gledam ponudu na Sancta Domenica, 599 KM. Izgleda kao dobar deal za ovakav TV. IPS panel mi i odgovara, jer se ne bi gledalo bas iz pravog ugla. Nije smart TV, nije mi to ni bitno previse. Uz neki android box, vjerujem da se moze prevazici taj nedostatak. Kakve su ostale karakteristike ovog TV-a?
Interesuje me misljenje za LED TV LG43LK5100. Gledam ponudu na Sancta Domenica, 599 KM. Izgleda kao dobar deal za ovakav TV. IPS panel mi i odgovara, jer se ne bi gledalo bas iz pravog ugla. Nije smart TV, nije mi to ni bitno previse. Uz neki android box, vjerujem da se moze prevazici taj nedostatak. Kakve su ostale karakteristike ovog TV-a?
-
kakaljin
#10299 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Oprostite ako je pisano vec,
Interesuje me ovaj tv, pa ako moze da neko kaze mane i da peporuci nesto bolje
Sony Android LED TV 49XF7596 49" cijena 1.099,00 KM
https://domod.ba/shop/proizvod/sony-and ... SN49XF7596
Interesuje me ovaj tv, pa ako moze da neko kaze mane i da peporuci nesto bolje
Sony Android LED TV 49XF7596 49" cijena 1.099,00 KM
https://domod.ba/shop/proizvod/sony-and ... SN49XF7596
- amar1994
#10300 Re: LED TV, KOJI UZETI ?