FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- studiorum_tuzlaensis
#10251 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pretjeruje... koliko god je bio simpatičan, pročitan je. Ne može se novinarstvo graditi na blacenju imena.
Zna se kako Senad radi. Platis mu 10-30 milja i dobijes normalan intervju i raspravu. Ne platis, oprat ce te i saprat ko kiša lutalicu uz jedno 100 prekidanja u po rečenice. Jedino je tu majstor, a boljih novinara je puno više u BiH.
Medijski šarlatan, neće on dugo vidjet nekog više i i opet će mu Bakir biti kriv što mu je racija u MyFace, sto su mu struju isključili u Bosmalu ili sto ga hejbet ljudi tuži za pare koje im je dužan.
Zna se kako Senad radi. Platis mu 10-30 milja i dobijes normalan intervju i raspravu. Ne platis, oprat ce te i saprat ko kiša lutalicu uz jedno 100 prekidanja u po rečenice. Jedino je tu majstor, a boljih novinara je puno više u BiH.
Medijski šarlatan, neće on dugo vidjet nekog više i i opet će mu Bakir biti kriv što mu je racija u MyFace, sto su mu struju isključili u Bosmalu ili sto ga hejbet ljudi tuži za pare koje im je dužan.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#10252 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Sve je to OK, ali onda nek objave gdje potrose pare i kakored evil wrote:Nije problem ugostiti to i treba ali ne može on pozvati reisa da rasprave šta je zekat a šta sadaka. To Senad treba da objasni reisu šta je zekat?
To iznad je izjava Senada. Problem ova izjava i jeste, to što svi misle da mogu sa reisom, sa ovim, onim,... rasprave o nečemu što ih se ne tiče, o čemu nemaju adekvatno znanje. Da dopustimo da reis tumači vjeru, historičar historiju, knjiženik književnost,... da ne gledamo sve da neko krade, uzima. Ovdje se kopiralo šta je Poslanik radio, šćta je ispravno a opet se dovodi to u pitanje.Dođi u petak u CD da raspravimo sta je istina a šta laž, šta zekat a šta sadaka, šta je vjera, a šta politika.
Zadak reisa jeste da tumači vjeru, da opominje šta je ispravno a šta ne po pitanju šerijata, zato je škole učio, završio.
Ako smiju... a sto se senada tice, sve je davno receno i raspredeno
- nivla
#10253 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
ok tvrdnja da se zekat i vitre daju institucionalno
samo bih molio uvazenu ulemu da mi objasni kako institucionalno dati svojoj tetki/amidzi/komsiji zekat(ako prema Kur’anu spadaju u kategoriju onih kojim se moze dati zekat), nek navedu izvore u Kur’anu, praksi Muhameda a.s. kako to uraditi institucionalno
samo bih molio uvazenu ulemu da mi objasni kako institucionalno dati svojoj tetki/amidzi/komsiji zekat(ako prema Kur’anu spadaju u kategoriju onih kojim se moze dati zekat), nek navedu izvore u Kur’anu, praksi Muhameda a.s. kako to uraditi institucionalno
- red evil
#10254 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ovo sam uspio naći, koliko znam u Preporodu objavljuju to, slabo to čitam pa ne mogu tvrditi da ima.mk ultra wrote:Sve je to OK, ali onda nek objave gdje potrose pare i kakored evil wrote:Nije problem ugostiti to i treba ali ne može on pozvati reisa da rasprave šta je zekat a šta sadaka. To Senad treba da objasni reisu šta je zekat?
To iznad je izjava Senada. Problem ova izjava i jeste, to što svi misle da mogu sa reisom, sa ovim, onim,... rasprave o nečemu što ih se ne tiče, o čemu nemaju adekvatno znanje. Da dopustimo da reis tumači vjeru, historičar historiju, knjiženik književnost,... da ne gledamo sve da neko krade, uzima. Ovdje se kopiralo šta je Poslanik radio, šćta je ispravno a opet se dovodi to u pitanje.Dođi u petak u CD da raspravimo sta je istina a šta laž, šta zekat a šta sadaka, šta je vjera, a šta politika.
Zadak reisa jeste da tumači vjeru, da opominje šta je ispravno a šta ne po pitanju šerijata, zato je škole učio, završio.![]()
Ako smiju... a sto se senada tice, sve je davno receno i raspredeno

- Kockasti
#10255 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Bolje da Reisa zove u goste i da kaze o svom boravku u cetnickim logorima a ne ovo njegovo preseravanje
- mk ultra
#10256 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Velike su to pare u pitanju... potrosis ti 700000KM, da Almy dobije posao ili neka njihova ahbabska firma... itd itdred evil wrote:
Ovo sam uspio naći, koliko znam u Preporodu objavljuju to, slabo to čitam pa ne mogu tvrditi da ima.
https://scontent.fsjj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5D853785
Zato ako imaju imalo obraza, objavi koliko je uplaceno, kad je uplaceno, ko je dozvolio to trošenje, ko je dobio, kad je dobio, na osnovu cega je dobio, ako je posao u pitanju zasto bas ta firma itd itd. To su pare od islamskog poreza, i ako su vec preuzeli tu odgovornost dužni su predstaviti i troškovnik.
Senad je ovdje samo zakacio malo za to, on je nebitan u cijeloj prici
- Banksy
#10257 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Da.toska wrote:koji komad budale, "veći katolik od Pape",Dođi u petak u CD da raspravimo sta je istina a šta laž, šta zekat a šta sadaka, šta je vjera, a šta politika.
ako sumnja u neki kriminal (sasvim moguće) u IZ neka istraži, to je posao novinara.
čuj vjerski poglavar da raspravlja sa novinarom o vjerskim pitanjima !?
Skandalozni rječnik, tajming i izrečene poruke. i glupo i degutantno.
- Ja_Ja
#10258 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
IZ za sva ta neka socijalna davanja da i vise nego sto prikupi kroz zekat. Evo ja sam iskopao npr. da su u 2018 godini putem zekta i kozica/kurbana prikupili nesto jace od 11.1 million. Znaci da su informacije dostupne samo ih treba potraziti. Namjerno necu da ih postavljam jer mi idu na klinac ljudi koji donose pausalne zakljucke, nemaju blage veze o zivotu, i jos su i lijeni da malo protabire i nadju informaciju.mk ultra wrote:Velike su to pare u pitanju... potrosis ti 700000KM, da Almy dobije posao ili neka njihova ahbabska firma... itd itdred evil wrote:
Ovo sam uspio naći, koliko znam u Preporodu objavljuju to, slabo to čitam pa ne mogu tvrditi da ima.
Zato ako imaju imalo obraza, objavi koliko je uplaceno, kad je uplaceno, ko je dozvolio to trošenje, ko je dobio, kad je dobio, na osnovu cega je dobio, ako je posao u pitanju zasto bas ta firma itd itd. To su pare od islamskog poreza, i ako su vec preuzeli tu odgovornost dužni su predstaviti i troškovnik.
Na drugu stranu Senad je ispao papak onako ljigavo prozivajuci reisa. IZ je jedina mjerodavna za tumacenje vjere, i kao nasa vrhovna vjerska institucija je jedina nadlezna za beit ul mal pa shodno tome i za prikupljanje zekata. Senadu mozda nije bila namjera da uradi ono sto je uradio, vjerujem da se radilo o nesmotrenom/nesvjesnom potezu, ali IZ ima obavezu da reaguje i da ispravi tu praksu prije nego sto se ukorijeni.
- vatrogasac
#10259 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ne bi to bio problem osim što Senad zvuči kao dođi ti da ja tebe podučim ako smiješ. Mnogi ne znaju da ovaj reis nije završio hadis u Medini nego odsjek za fikh na Al-Azharu koji važi za jedan od najtežih fakulteta i upravo pored namaza, posta, hadža... zekat mu je uža specijalnost. Na ovu temu ni vijeće muftija ne može ispred reisa.toska wrote: čuj vjerski poglavar da raspravlja sa novinarom o vjerskim pitanjima !?
-
zposao
#10260 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Pa zar nije skandalozno i to da reis javno pred sami Bajram proziva jednog pojedinca? Nisu se baš vjerski poglavari oznojili osuđujući kriminalce i presuđene zločince, a vala ni korumpirane političare i službenike... Odakle baš na Bajram da proziva jednog vjernika i to jer je pomogao nekome?Banksy wrote: Da.
Skandalozni rječnik, tajming i izrečene poruke. i glupo i degutantno.
Nije ničije maslo za ramazana ovdje..
- mk ultra
#10261 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Da prikupili, a gdje su potrosili, to je bitnijeJa_Ja wrote:IZ za sva ta neka socijalna davanja da i vise nego sto prikupi kroz zekat. Evo ja sam iskopao npr. da su u 2018 godini putem zekta i kozica/kurbana prikupili nesto jace od 11.1 million. Znaci da su informacije dostupne samo ih treba potraziti. Namjerno necu da ih postavljam jer mi idu na klinac ljudi koji donose pausalne zakljucke, nemaju blage veze o zivotu, i jos su i lijeni da malo protabire i nadju informaciju.mk ultra wrote:Velike su to pare u pitanju... potrosis ti 700000KM, da Almy dobije posao ili neka njihova ahbabska firma... itd itdred evil wrote:
Na drugu stranu Senad je ispao papak onako ljigavo prozivajuci reisa. IZ je jedina mjerodavna za tumacenje vjere, i kao nasa vrhovna vjerska institucija je jedina nadlezna za beit ul mal pa shodno tome i za prikupljanje zekata. Senadu mozda nije bila namjera da uradi ono sto je uradio, vjerujem da se radilo o nesmotrenom/nesvjesnom potezu, ali IZ ima obavezu da reaguje i da ispravi tu praksu prije nego sto se ukorijeni.
Bukvalno bi moralo da funkcionise na principu javnih nabavki, jer raspolazu prikupljenim javnim sredstvima koja moraju potrositi u tačno određene svrhe, jer sistem tako funkcioniše. Ja njima uplatim zekat i vitre u budzet, bejtul mal, a oni te pare troše u određene svrhe i želim da znam gdje idu pare. Ko tu odgovara? Kako idu nabavke? Ja još nisam vidio javni poziv za nešto što finansira bejtul mal a očigledno da ima i takvih aktivnosti...
Opet kazem, senad je nebitan u svemu ovome i slazem se sa tvojim navodima
- Ja_Ja
#10262 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja sam prevashodno komentirao zbog ovog postavljenog postera:

Cijenim da postoje ljudi poput tebe koji traze taj korak vise. Ja sam imao priliku vidjeti na stranici zekat-a, i IZ BiH odredjene izvjestaje ranijih godina. Iskreno nikada nisam isao u analize jer me nije interesovalo. Ovo gore sto sam naveo za prikupljena sredstva je sto sam nasao na netu i vezano je uz informacije o jednom od odrzanih sabora/sastanaka IZ ove godine.
Za mene je bitno da dam svoj dio i da time odradim svoju duznost, a na njima je da se brinu kako ce i da li ce biti potrosen na onaj nacin na koji je to propisano. Svi smo odgovorni za svoj dio. A ja jos uvijek (ovo licno za sebe pisem) nisam vidio niti mrvicu dokaza da trose za nesto za sto nebi smjeli da trose. Polemike naravno ima u kojim procentima za koju kategoriju bi trebali trositi, ali sam siguran da ce tog uvijek biti bez obzira kako se sredstva dijeliala.
Ono sto me iritira jeste Senadov nastup i onako ljigav napad na reisa. E to mu necu halaliti jer za mene IZ i reis predstavljaju visu instancu koju Senad dva zivota da zivi nece moci dostici.

Cijenim da postoje ljudi poput tebe koji traze taj korak vise. Ja sam imao priliku vidjeti na stranici zekat-a, i IZ BiH odredjene izvjestaje ranijih godina. Iskreno nikada nisam isao u analize jer me nije interesovalo. Ovo gore sto sam naveo za prikupljena sredstva je sto sam nasao na netu i vezano je uz informacije o jednom od odrzanih sabora/sastanaka IZ ove godine.
Za mene je bitno da dam svoj dio i da time odradim svoju duznost, a na njima je da se brinu kako ce i da li ce biti potrosen na onaj nacin na koji je to propisano. Svi smo odgovorni za svoj dio. A ja jos uvijek (ovo licno za sebe pisem) nisam vidio niti mrvicu dokaza da trose za nesto za sto nebi smjeli da trose. Polemike naravno ima u kojim procentima za koju kategoriju bi trebali trositi, ali sam siguran da ce tog uvijek biti bez obzira kako se sredstva dijeliala.
Ono sto me iritira jeste Senadov nastup i onako ljigav napad na reisa. E to mu necu halaliti jer za mene IZ i reis predstavljaju visu instancu koju Senad dva zivota da zivi nece moci dostici.
- Better Man
#10263 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nisam nikad simpatisao Hadžifejzovića, ali vrijeme je bilo da neko prozove korumpiranu SDA islamsku zajednicu u kojoj se nakotio najgori ološ svoje vrste. Ko imalo drži do svog dostojanstva ne treba ni pfeninga dati tim lihvarima i hoštaplerima. Sjetimo se samo Cerića i luksuznog Mercedesa, dok mu podanici, tj. vjernici nemaju šta jesti i umiru od neimaštine, bolesti, gladi itd. Bolje svoj novac lično dadnite onom kome je prijeko potreban, a ne Islamskoj vjerskoj zajednici. To što vam IVZ govori da ste dužni to i to, zanemarite i postupite po svom i vjerujte da će te se bolje osječati kad znate da ste pomogli zaista onom kome treba.Vjerski poglavar koji sebi dozvoli da na najsvetiji dan, tj. Bajram na čestitanje mu dođu najgora ološ i kriminalci, koji su se obogatili na muci građana i koji su ih opljačkali i ponizili, ne može biti ništa drugo nego isto kao oni, a to je obični ološ, kriminalac, koji nema ni mrvu ljudskosti i poštenja u sebi.
- arzuhal
#10264 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Aferimzagortenej wrote:
I ne samo vjerski autoritet, aktivno učestvovao u odbrani BiH, bio zarobljen od jednih zločinaca pa predan u ruke drugih zočinaca da ga muče u logoru.
- arzuhal
#10265 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja sam pročitao vijest koju prenosi MINA a tiče se saopćenja Ureda za zekat IZ BiH. Reis Husein ef. nije direktor Ureda za zekat i ne piše i ne potpisuje svako saopćenje svakog ureda IZ BiH. Odnosno ne potpisuje nijedno, imaju šefovi tih ureda.zposao wrote:
Pa zar nije skandalozno i to da reis javno pred sami Bajram proziva jednog pojedinca? Nisu se baš vjerski poglavari oznojili osuđujući kriminalce i presuđene zločince, a vala ni korumpirane političare i službenike... Odakle baš na Bajram da proziva jednog vjernika i to jer je pomogao nekome?
Nije ničije maslo za ramazana ovdje..
Jel ti o tome govoriš ili ima doista neki javni nastup Reisa za kojeg ne znam a gdje on javno proziva pred/na Bajram nekog pojedinca?
- harač
#10266 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
svašta se moglo reći za cerića, ali čovjek je barem imao nekakav stav i pojavu. po ćemu se ovaj pamti? da vlah ne vlada i ne diraj mi u pare
istina, moglo je i gore
- nivla
#10267 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
spasio vucica od muslimanskih hordi u srebreniciharač wrote:svašta se moglo reći za cerića, ali čovjek je barem imao nekakav stav i pojavu. po ćemu se ovaj pamti? da vlah ne vlada i ne diraj mi u pareistina, moglo je i gore
- Matzan
#10268 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Better Man wrote:Nisam nikad simpatisao Hadžifejzovića, ali vrijeme je bilo da neko prozove korumpiranu SDA islamsku zajednicu u kojoj se nakotio najgori ološ svoje vrste. Ko imalo drži do svog dostojanstva ne treba ni pfeninga dati tim lihvarima i hoštaplerima. Sjetimo se samo Cerića i luksuznog Mercedesa, dok mu podanici, tj. vjernici nemaju šta jesti i umiru od neimaštine, bolesti, gladi itd. Bolje svoj novac lično dadnite onom kome je prijeko potreban, a ne Islamskoj vjerskoj zajednici. To što vam IVZ govori da ste dužni to i to, zanemarite i postupite po svom i vjerujte da će te se bolje osječati kad znate da ste pomogli zaista onom kome treba.Vjerski poglavar koji sebi dozvoli da na najsvetiji dan, tj. Bajram na čestitanje mu dođu najgora ološ i kriminalci, koji su se obogatili na muci građana i koji su ih opljačkali i ponizili, ne može biti ništa drugo nego isto kao oni, a to je obični ološ, kriminalac, koji nema ni mrvu ljudskosti i poštenja u sebi.
Jesi li član IZ?
Daješ li zekat IZ BiH?
- luckylaka
#10269 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Iz prilozenog se vidi da je aktivan clan i da se vrlo dobro razumije u ovu tematikuMatzan wrote:Better Man wrote:Nisam nikad simpatisao Hadžifejzovića, ali vrijeme je bilo da neko prozove korumpiranu SDA islamsku zajednicu u kojoj se nakotio najgori ološ svoje vrste. Ko imalo drži do svog dostojanstva ne treba ni pfeninga dati tim lihvarima i hoštaplerima. Sjetimo se samo Cerića i luksuznog Mercedesa, dok mu podanici, tj. vjernici nemaju šta jesti i umiru od neimaštine, bolesti, gladi itd. Bolje svoj novac lično dadnite onom kome je prijeko potreban, a ne Islamskoj vjerskoj zajednici. To što vam IVZ govori da ste dužni to i to, zanemarite i postupite po svom i vjerujte da će te se bolje osječati kad znate da ste pomogli zaista onom kome treba.Vjerski poglavar koji sebi dozvoli da na najsvetiji dan, tj. Bajram na čestitanje mu dođu najgora ološ i kriminalci, koji su se obogatili na muci građana i koji su ih opljačkali i ponizili, ne može biti ništa drugo nego isto kao oni, a to je obični ološ, kriminalac, koji nema ni mrvu ljudskosti i poštenja u sebi.
Jesi li član IZ?
Daješ li zekat IZ BiH?
- rocco_siffredi
#10270 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
SDPovac zaposlen u Sudu.Matzan wrote:Better Man wrote:Nisam nikad simpatisao Hadžifejzovića, ali vrijeme je bilo da neko prozove korumpiranu SDA islamsku zajednicu u kojoj se nakotio najgori ološ svoje vrste. Ko imalo drži do svog dostojanstva ne treba ni pfeninga dati tim lihvarima i hoštaplerima. Sjetimo se samo Cerića i luksuznog Mercedesa, dok mu podanici, tj. vjernici nemaju šta jesti i umiru od neimaštine, bolesti, gladi itd. Bolje svoj novac lično dadnite onom kome je prijeko potreban, a ne Islamskoj vjerskoj zajednici. To što vam IVZ govori da ste dužni to i to, zanemarite i postupite po svom i vjerujte da će te se bolje osječati kad znate da ste pomogli zaista onom kome treba.Vjerski poglavar koji sebi dozvoli da na najsvetiji dan, tj. Bajram na čestitanje mu dođu najgora ološ i kriminalci, koji su se obogatili na muci građana i koji su ih opljačkali i ponizili, ne može biti ništa drugo nego isto kao oni, a to je obični ološ, kriminalac, koji nema ni mrvu ljudskosti i poštenja u sebi.
Jesi li član IZ?
Daješ li zekat IZ BiH?
- BHF_Manijak
#10271 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Lazni Londonac, wannabe fgr i ta prica... 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#10272 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Koliko ima Dzemata gdje žive stari ljudi?
Gdje žive povratnici?
Gdje se Džamije ne mogu održavati same od sebe?
Sta mislite kako se to finansira?
Stipendije?
Pomoć?
Gdje žive povratnici?
Gdje se Džamije ne mogu održavati same od sebe?
Sta mislite kako se to finansira?
Stipendije?
Pomoć?
-
MUNAFIK
#10273 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Seand vlasnik kafane i najveci promotor TURBO FOLKA, a uz to i promotor alkoholizma, droga, prostitucije i svega loseg sto se desava u tom njegovom klubu.
Novinar koji ucjenjuje goste i masno naplacuje intervjue, a za novac preko svoje TV kuce popljuvat ce svakog, a uz to duzan na sve strane...
I takav Senad napao REISA???
Ko je stao na Senadovu stranu? Pa naravno svi oni koji nemaju nikakve veze ni sa Reisom ni sa Islamskom zajednicom, ni sa dzematima...
Uglavnom oni koji generalno ne vole IZ (blago receno) i mnogi oni koji opste nisu muslimani...
Nase autoritete ne damo, kad njih unistimo, onda cr nas neprijatelji zgazit ko mrave...
Novinar koji ucjenjuje goste i masno naplacuje intervjue, a za novac preko svoje TV kuce popljuvat ce svakog, a uz to duzan na sve strane...
I takav Senad napao REISA???
Ko je stao na Senadovu stranu? Pa naravno svi oni koji nemaju nikakve veze ni sa Reisom ni sa Islamskom zajednicom, ni sa dzematima...
Uglavnom oni koji generalno ne vole IZ (blago receno) i mnogi oni koji opste nisu muslimani...
Nase autoritete ne damo, kad njih unistimo, onda cr nas neprijatelji zgazit ko mrave...
- N.N.
#10274 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Jebe se njima za zekat, vitre i te stvari, jugobalijanderima je gotiva da se 'rusi' institucija IZa i to je jedina istina.
A srusit ce moj racku.
A srusit ce moj racku.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#10275 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ako daš sadaku, valjda si je halalio?
Ako daš Zekat, valjda si ga halalio?
Sad, kad nešto halalis, hoćeš da ti neko polaže račun?
Daš sadaku nekom siromahu, a onda mu za dva dana dodjes i pitas ga kako je potrošio taj novac i zahtjevas da ti ispostavi račun
Raspravljati sa Reisom oko Zekata je kao raspravljati sa Teslom o naizmjeničnoj struji.
Kako je to Švaba riješio preko crkvenog poreza
Hoćemo malo matematike ?
Bh gradjani u bankama čuvaju 12 milijardi KM. Nek su pola od toga pare Bošnjaka (ima nas 50% Jel de. O kamati drugi put
).
Na 6 milijardi ide Zekat 2.5%.
To je 150 miliona KM Zekata. Ne dajemo ni 10% od toga.
I to je samo na novac u bankama.
Gdje je Zekat na zlato, srebro, stoku, imovinu?
Ako daš Zekat, valjda si ga halalio?
Sad, kad nešto halalis, hoćeš da ti neko polaže račun?
Daš sadaku nekom siromahu, a onda mu za dva dana dodjes i pitas ga kako je potrošio taj novac i zahtjevas da ti ispostavi račun
Raspravljati sa Reisom oko Zekata je kao raspravljati sa Teslom o naizmjeničnoj struji.
Kako je to Švaba riješio preko crkvenog poreza
Hoćemo malo matematike ?
Bh gradjani u bankama čuvaju 12 milijardi KM. Nek su pola od toga pare Bošnjaka (ima nas 50% Jel de. O kamati drugi put
Na 6 milijardi ide Zekat 2.5%.
To je 150 miliona KM Zekata. Ne dajemo ni 10% od toga.
I to je samo na novac u bankama.
Gdje je Zekat na zlato, srebro, stoku, imovinu?