Nuclear Winter wrote:stetoskop wrote:buba80 wrote:i fakat vise kakve rijeci se koriste kad je ova firma u pitanju: ministar iz zove teroristima, svi mediji pricaju kako je grad blokiran - izvinite, al niko nije blokirao grad od 1992 jer gras nije digao barikade. svi smo mogli proci vozilima, biciklima, tabananjem, blokiran niko nije bio.
i jos jedan ps. penzije kasne ovaj mjesec, zdravstvo u krizi i oni nemaju sredstava za mnoge neophodne stvari, a za toliko radnika - drzavne firme se ne uplacuje nista. APSURD! pa za ovo niko ne moze kriviti radnike, jer ni jedan radnik te pare ni ne vidi, te stvari firme svih nas za koje radimo zavrsavaju.
nase je da sjedimo, pijemo kafu i pricamo o vremenu.
Čak su sijevali i naslovi da je grad bio pod opsadom, a građani bili taoci, radnici grasa teroristi...
Brzo smo zaboravili šta je biti pod opsadom i talac, a ovo sa grasom je besmislica uspoređivati.
Sve je ovo maslo vlade, popraćeno nahuškavanjem putem medija. Pa čak i ovaj klix, prije dva dana izlazi vijest o sistemu prodaje karata i sva ova frtutma, ali odmah ide začinjavanje sa člankom i slikom kako vozač tramvaja tipka po maobitelu. I ko zna od kada su dobili tu sliku i informaciju, ali bitno je sačekati dati momenat, pa to objaviti.
Nego šta nego su teroristi,koji terorišu 500.000 građana ovog grada,i JESTE grad bio u blokadi i haosu.Volio bih ja vidjeti debelguze i nepismene radnike gras-a kako rade neprijavljeni kod privatnika za 500KM i da im plata kasni po 2 mjeseca da li bi se smjeli pobuniti hadži privatniku.
vidi, debeloguza i nepismena je nasa skoro cijela nacija, htjeli mi to priznati sebi ili ne i to dokle god nam budu na naslovnoj strani dnevnih novina vijesti poput one o koridi koja zauzima 70% naslovnice, a onda se o tom 'eventu' pise na 2 strane sa podnaslovima da su pjevacice pjevale izmedju stolova i hitove poput mic cile mic, sjedi mi na cic, i da se trazilo dodatno kolo i sl.
mislim da bi i sami radnici hjteli pripadati nekom hadzi-privatniku jer bi bar na taj nacin novac koji i zarade ostao unutar firme, a ne van nje (kao sada vladi, pa im ta vlada vraca na mrvice), pa bi ih taj hadzo rasporedjivao za privatni dzep, za opremu firme, za radnike i radio sve mjere koje su neophodne da firma fercera, da ima musterije i da profitira.
kao sto znamo, sve sto placamo ide vladi - za prevoz, za registraciju, kazne za parking, vrtici za djecu, novac od PDV (od potrosenih 1000km, 170 je otislo na PDV), takse, ovjere, itd, itd. gradjani ove drzave ne mogu i ne smiju ostati duzni drzavi, sve se uredno mora placati svaki mjesec. i to je ok, a kakva nam je situacija? plate kasne prosvetnim radnicima, grasovcima, uciteljicama iz vrtica, naknade porodiljama pod upitnikom, svima manjak, ali ne i vladi
i ono sto mene licno najvise tangira ---> penzionerima ne da nema vecih penzija, vec su im kao jedva skupili i za penziju, really?!? pa bas me cudi obzirom da tolikim radnicima, i to svojim - iz kantonalnih preduzeca, poput Grasa - ne uplacuju pio/mio, ne postuju zakone koje su sami postavili, al se zato naslo za povisice.
ma kazem vam, uskoro ce pisati u knjigama - europu cine EU i BiH.