Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#10251 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
de ne budalite bez potrebe.....dvogodišnje ofiranje u vlasti i to u peridou kada smo goli kokuzi i sva prethodna sranja dolaze na naplatu nikome ne treba, pa ni NS
ući u vlast sad i + sa kakvim krkanima i diletantima je političko samoubistvo.....pa ne glasaju za NS harmonikaši i frulaši
ljudi ko god ulazi u vlast sa SDA ustvari potpomaže amnestiju političkog kriminala
ući u vlast sad i + sa kakvim krkanima i diletantima je političko samoubistvo.....pa ne glasaju za NS harmonikaši i frulaši
ljudi ko god ulazi u vlast sa SDA ustvari potpomaže amnestiju političkog kriminala
Last edited by JoseMujica on 25/09/2012 20:44, edited 1 time in total.
- Challenger__
#10252 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Više nego dovoljno.kiky wrote:i to nešto govori ...
Govori da ne žele da imaju ništa sa onima koji odlaze, niti sa onima koji su pokrali 14 milijardi.
- madner
#10253 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma nije samo to, budzet tog ministarstva je oko 18 miliona ako se ne varam. Manje od nekih opcina. Kakve konkretno imaju ovlasti?
- kiky
#10254 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa, pedja, ako vi mislite da je to u redu, ...Pedja Kojovic wrote:kiky
O tome, zasto smo glasali suzdrzani i koji je efekat po Vladu, takvog glasanja bio, smo rekli sve sto se moze reci na prethodnim stranicama.
p.k.
- ultima_palabra
#10255 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da ne govorim kakve samo spodobe i udruženja (neke ne možeš ni nazvati strankama) ulaze u tu vladu... istruhla SBiH, šizofreni BOSS, opsjednuti Pećanac, alkoholičar Čardžić, kleptoman Backović, ove dvije što su pobjegle iz SDP... SDA je još tu i najozbiljnijaJoseMujica wrote:de ne budalite bez potrebe.....dvogodišnje ofiranje u vlasti i to u peridou kada smo goli kokuzi i sva prethodna sranja dolaze na naplatu nikome ne treba, pa ni NS
-
Doktor29
#10256 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Challenger__ wrote:Više nego dovoljno.kiky wrote:i to nešto govori ...
Govori da ne žele da imaju ništa sa onima koji odlaze, niti sa onima koji su pokrali 14 milijardi.
Jos jedan koji kalkulise sa ciframa
- kiky
#10257 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jako inteligentno ...Challenger__ wrote:Više nego dovoljno.kiky wrote:i to nešto govori ...
fali ti još samo da navedeš da će preuzet odgovornost tek kad dobiju dvije trečine glasova u skupštini ...
a to će se desit, ako nastave sa nitamnivam levitacijom, nikad ...
uostalom, kako glasat za stranku, za koju nemam pojma šta hoče ...
dosta je problematično samo budalasto ime ...
( da li, stvarno, treba da dolaze stranci da bi nekog naučili kakva je funkcija marketinga u politici ... )
-
Pedja Kojovic
#10258 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kiky
Ja zaista mirno spavam znajuci da sam na Skupstini javno rekao i zasto smo nezadovoljni radom ove vlade i zasto ne mislimo da bi ovi koji ih smjenjuju bili bolji.
Da podsjetim.
Koalicija koja oborila vladu ima 18 ruku,(Znaci ako neko ne doje ili izadje iz sale nemaju vecinu) i sastoji se od:
SDA, SBiH, SDU, BPS, BOSS, te samostalni zastupnici Zekovic i prof. Hanka Vajzovic.
p.k.
Ja zaista mirno spavam znajuci da sam na Skupstini javno rekao i zasto smo nezadovoljni radom ove vlade i zasto ne mislimo da bi ovi koji ih smjenjuju bili bolji.
Da podsjetim.
Koalicija koja oborila vladu ima 18 ruku,(Znaci ako neko ne doje ili izadje iz sale nemaju vecinu) i sastoji se od:
SDA, SBiH, SDU, BPS, BOSS, te samostalni zastupnici Zekovic i prof. Hanka Vajzovic.
p.k.
- JoseMujica
#10259 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jel to svega ti Hanka diže ruku za SDA?
odo se streljat ...to je moj glas bio
- madner
#10260 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Sujeta, najgora bolest kod gorstakaJoseMujica wrote:jel to svega ti Hanka diže ruku za SDA?
-
baxul
#10261 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
fakat kompletna skupština za'ebe stvar i onda upru pogled šta će NS reć'... još poziv u yeah koaliciju predstavljat kao offer which can not be refused... tjahultima_palabra wrote:Da ne govorim kakve samo spodobe i udruženja (neke ne možeš ni nazvati strankama) ulaze u tu vladu... istruhla SBiH, šizofreni BOSS, opsjednuti Pećanac, alkoholičar Čardžić, kleptoman Backović, ove dvije što su pobjegle iz SDP... SDA je još tu i najozbiljnijaJoseMujica wrote:de ne budalite bez potrebe.....dvogodišnje ofiranje u vlasti i to u peridou kada smo goli kokuzi i sva prethodna sranja dolaze na naplatu nikome ne treba, pa ni NS
ljudi ko god ulazi u vlast sa SDA ustvari potpomaže amnestiju političkog kriminalaKakvu oni platformu mogu imati... dovoljno je što moraš sa takvim dijeliti skupštinsku salu (Peđa bar, Danis izgleda nije baš redovan
)
- Challenger__
#10262 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Većina ljudi percipra NS kao stranku koja pravi i ideološku (etnonaciokratija) i moralnu (kriminal) distancu u odnosu na političke subjekte koji su poharali BiH. Način na koji su glasali u SKS je jedini mogući način da se distanciraju od nekompetentnih i kriminogenih političkih struktura.kiky wrote: jako inteligentno ...
fali ti još samo da navedeš da će preuzet odgovornost tek kad dobiju dvije trečine glasova u skupštini ...
a to će se desit, ako nastave sa nitamnivam levitacijom, nikad ...
uostalom, kako glasat za stranku, za koju nemam pojma šta hoče ...
dosta je problematično samo budalasto ime ...
Ja, lično, sam odlučio da prekinem izbornu apstinenciju i da glasam za NS (za sada samo na lokalu), a nakon ovakvog - savršeno jasnog stava - ne žalim ni malo što ću im, ako Bog da, dati svoj glas.
Last edited by Challenger__ on 25/09/2012 21:07, edited 1 time in total.
-
Pedja Kojovic
#10263 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica
Nazalost, na moje veliko iznenadjenje i razocarenje, jeste.
p.k.
p.k.
- Corto Maltese
#10264 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne moraš. Ni aktivno ni pasivno glasačko pravo nije obaveza. Niko ne mora glasati, niko se ne mora kandidovati. A ko se kandiduje, valjda samim time prihvata da će dijeliti salu sa osobama koje su drukčije i po kulturi, i po ideologiji, i po pameti, i po znanju, i po običajima. Pretpostavljam da je u tome i poenta bavljenja tim poslom. Kome je do druženja sa istomišljenicima, ima brojne navijačke tribine fudbalskih stadiona na raspolaganju.ultima_palabra wrote:... dovoljno je što moraš sa takvim dijeliti skupštinsku salu
Svako kome je do elitizma i ekskluzive sigurno može naći načina da kvalitetnije ubije i slobodno i radno vrijeme. Zadnja stvar koja je potrebna je žaljenje nad nekim političarima, koji, eto, "moraju" da dijele salu sa nekima koji im valjda nisu dorasli, ili šta god si htio da naglasiš prethodnim komentarom.
-
Pedja Kojovic
#10265 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Gripa me slomila.
Dosta za veceras.
p.k.
Dosta za veceras.
p.k.
- kiky
#10266 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne kažem da bi vi mogli sprijećit rušenje vlade ali da ste bili protiv jasno bi pokazali da ste principijelno naklonjeni građanskoj opciji ...Pedja Kojovic wrote:kiky
Da podsjetim.
p.k.
a time bi i izbjegli da vam se poturaju neka fantomska ministarska mjesta, a i bog zna šta bolesnici iz sda sutra mogu izbacit u medije pa se vi ubite dok objasnite šta je istina, a šta nije ...
sda je u ovoj zemlji od politike napravila blato i to ne slučajno ...
nemojte potcjenjivat glupost bosanskog birača ...
- JoseMujica
#10267 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:JoseMujica
p.k.
-
Pedja Kojovic
#10268 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
kiky
Mi upravo ne potcjenjujemo nase glasace.
Oni su vrlo dobro razumjeli nasu principijelnu poziciju u svemu ovome.
Glasace potcjenjuju oni koji misle da sve ljude mogu lagati svo vrijeme.
p.k.
p.k.
- madner
#10269 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Podmecu im zato sto su pokazali da su alternativa i time prijetnja.kiky wrote:ne kažem da bi vi mogli sprijećit rušenje vlade ali da ste bili protiv jasno bi pokazali da ste principijelno naklonjeni građanskoj opciji ...Pedja Kojovic wrote:kiky
Da podsjetim.
p.k.
a time bi i izbjegli da vam se poturaju neka fantomska ministarska mjesta, a i bog zna šta bolesnici iz sda sutra mogu izbacit u medije pa se vi ubite dok objasnite šta je istina, a šta nije ...
sda je u ovoj zemlji od politike napravila blato i to ne slučajno ...
nemojte potcjenjivat glupost bosanskog birača ...
Kada dodjes do toga, znaci da nesto rade ispravno.
-
Doktor29
#10270 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Zasto je ona napustila SDP?, tamo treba traziti razloge njenog glasanja za smjenu, glasanje je samo zavrsni cin tog odnosaPedja Kojovic wrote:JoseMujica
p.k.
- Corto Maltese
#10271 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Minus jedan. Sami odaberite da li ćete me voditi pod:Pedja Kojovic wrote:kiky
p.k.
a) Jedan od onih koji nisu razumjeli našu principijelnu poziciju, ili pod
b) Jedan od onih koji su shvatili da je pozicija bila neprincipijelna i kalkulantska.
-
Pedja Kojovic
#10272 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
corto maltese
Samo prirodni zakoni nemaju izuzetke.
p.k.
p.k.
-
VjecitiStudent
#10273 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kad si glasao, zar nisi znao za Hankinu sklonost ka nepotizmu?JoseMujica wrote:jel to svega ti Hanka diže ruku za SDA?
Ako jesi, onda razocarenju mjesta nema.
- Corto Maltese
#10274 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Minus jedan, prirodno.Pedja Kojovic wrote:corto maltese
p.k.
- kiky
#10275 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pa ja ti upravo pokazujem da, kao potencijalni glasač, ne razumijem i ne vidim nikakav principijelan stav ...Pedja Kojovic wrote:kiky
p.k.
osim ako princip nije neimat princip ...
u nekim situacijama nesmijete biti neopredjeljeni bez obzira koliko kritikujete sdp ...
ali ako vi mislite da je to u redu, meni je iskreno žao ...