Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Corola

#10251 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

no_mani=no_fjučr wrote:Ne, uopće se ne sjećam, ma da ti :-) budem iskren, nije veliki golman onaj koji :-) brani u :( Sto :-) ke, tako da mu je bolje da se pnaša u skladu sa mogućnostima.
Pa nisi ti shalla. :-)
Bas je nasao prikladno ime za klub
shalla

#10252 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Corola wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:Da, sa takvim ponašanjem, vidiš koliko je plitak u glavi, igra u Engleskoj i postavlja uvjete reprezentaciji svoje države, a tamo je bar mogao naučiti kako se odnosi prema reprezentaciji i kolegama,ugovoru, poslodavcu.
Yebo majku ako brani u Engleskoj nije zazidao gol.Niti mu to daje za pravo da ucjenjuje i postavlja uslove.
@shalla pricamo o kvalitetu rize u Kambodzi.Uostalom najveci kikseri dolaze bas iz Engleske lige,valjda naviknu na odlicne stopere u timovima a u repci ga ceka Mravac ili jos poneki.Hasagic ih ako nista zna u dusu.
Salu na stranu nego jel se stvarno ne sjecas komedije sa Ganom,ili je tvoje pracenje repke onako u intervalima.
Da mu Salihovic nije izbio loptu sa linije,bio bi kandidat za najgluplji primljeni gol .Ni Piplica ga u repci onakvog nebi primio.
Joj druže ja kontam o čemu je riječ, čuj "spašavao guz i živu glavu", ja kontam momak bio na pragu nekog linča, toga se naravno sjećam ali to se desi par puta u karijeri SVAKOM golmanu na dunjaluku pa tako i njemu ;-)

A ovaj dio i dalje ne kontam "Ovaj put cisto sumnjam da bi letili opet ovom straznjicu spasavati, i cak po cjenu rezultata."
LSD

#10253 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Koshpa wrote:http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/5 ... aniti.html

Ovaj nekakve uslove postavlja, pa sta mislis ti ko si, ako neces branit neces ni dolazit ? pa ja te nikad nebi pozvao da ne znam ti kakav si golman :x
A šta treba - doći i da grije klupu, dok je Keno na golu !? Pa u ovim stvarima nema sentimentalnosti - izlazi najbolja ekipa na teren, i tačka. Pogotovo kad je golman u pitanju - za ostale igrače i može biti upitno kako se uklapaju u određeni koncept, ali po pitanju golmana je sve jasno - treba braniti onaj koji je bolji ili najbolji od raspoloživih, a to je Asmir !
Ma nemoj mi reci :lol: :lol: onda to svaki igrac (bukvalno) može reci za sebe, a i selektoru....i gdje bi to vodilo?? ne bi se niko više odazvao selektoru...Bešić, Štilić ,Medunjanin,Ibišević, Zahirović,Muslimović itd - svi se oni ugledaju na Bega i poruce (zapravo ucjene) selektora "Ili cemo igrati ili necemo ni dolaziti"....pa kakva je to zayebancija i odnos prema državi.
Sušić da je pametan ,više nikad ga ne bi pozvao...sam je pokazao kakav je karakter.
Last edited by LSD on 20/08/2011 10:44, edited 1 time in total.
just principe

#10254 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by just principe »

ej, reprezentacija Spanije ima takve golmane kao Casillas, Valdes, De Gea, Reina i nijedan od njih nije imao zahtjeve, ali se eto kao nasao Begovic :shock: :shock:
ledeni_caj

#10255 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ledeni_caj »

Treba biti mnogo bezobrazan pa zahtjevati mjesto u reprezentaciji, pogotovo kada je tu golman koji je tu godinama. Pa u bilo kojem ozbiljnijem klubu bi ga nabili nogom da postavi takve zahtjeve. :zzzz: Mada sumnjam da je tacno ovako izjavio, ne bi bilo prvi put da mu novine izvrcu izjave.
LSD

#10256 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

just principe wrote:ej, reprezentacija Spanije ima takve golmane kao Casillas, Valdes, De Gea, Reina i nijedan od njih nije imao zahtjeve, ali se eto kao nasao Begovic :shock: :shock:
Godinama kod njih Valdes i Reina (klasa golmani) griju klupu bez pogovora, ponekad pocnu u prvih 11 neku prijateljsku ili kad igraju protiv autsajdera tipa Malta, San Marino, Andora....Casillas totalno neprikosnoven na golu i kao autoritet, plus kapiten tima - ali ova dvojica se nikad nisu pobunila niti smiju pisnuti.
Ali jedno je Španija, profi selekcija i svjetski prvak - a drugo smo mi mahalaško/amaterska selekcija gdje se mogu svijetla obraza i to preko javno preko medija porucivati ovake stvari selektoru.
juventus

#10257 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Valdes i Reina su svjesni da je Casillas bolji golman od njih, zašto bi onda imali problem sjedenja na klupi?

Pitao bih vas ja da Casillas grije klupu Valdesu, kako bi on reagovao.
north

#10258 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by north »

Koshpa wrote:http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/5 ... aniti.html

Ovaj nekakve uslove postavlja, pa sta mislis ti ko si, ako neces branit neces ni dolazit ? pa ja te nikad nebi pozvao da ne znam ti kakav si golman :x
A šta treba - doći i da grije klupu, dok je Keno na golu !? Pa u ovim stvarima nema sentimentalnosti - izlazi najbolja ekipa na teren, i tačka. Pogotovo kad je golman u pitanju - za ostale igrače i može biti upitno kako se uklapaju u određeni koncept, ali po pitanju golmana je sve jasno - treba braniti onaj koji je bolji ili najbolji od raspoloživih, a to je Asmir !
Pa nema onda druge nego da mu se pošalje kakvo pismo namjere u kojem će se garantovati da je zabetonirao mejsto među prvih 11 dok može hodati na nogama, možda da kakvu i garanciju od naše vlade dobije :-)

Šta se sve ovdje neće pročitati....fakat selektor dok nije izgubio potpuni autoritet, a bojim se da da ga je već jednim dijelom i izgubio, trebao bi provjeriti ove izjave i ako je tačno, prekrižiti ovog lika sa sva vremena pa taman da i Casillasa skine sa gola Reala...Kući ženi pa ucjenjuj :x

Bilić izbaci iz epke Pranjića zato što nije pružio ruku stručnom štabu, a mi treba da ovakve ultimatume prihvatamo kao nešto normalno...e zato nas nikada nije nigdje bilo niti će igdje biti sve dok je amaterima i mahalaštva na sceni....
just principe

#10259 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by just principe »

juventus wrote:Valdes i Reina su svjesni da je Casillas bolji golman od njih, zašto bi onda imali problem sjedenja na klupi?

njima je cast sto sjede na klupi, dok ovom "nasem" cini se to zadovoljstvo ne postoji

umjesto da kaze da je na selektoru da odluci on jok, jos mu daje neke ultimatume koje selektor mora ispuniti da bi se ovaj odazvao :roll:

a na tvom primjeru, pa I Hasagic je godinama standardni golman, pa ko je to Begovic da mu tek tako uzme poziciju 1
IlijaLadin

#10260 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IlijaLadin »

LSD wrote:
Koshpa wrote: Ovaj nekakve uslove postavlja, pa sta mislis ti ko si, ako neces branit neces ni dolazit ? pa ja te nikad nebi pozvao da ne znam ti kakav si golman :x
A šta treba - doći i da grije klupu, dok je Keno na golu !? Pa u ovim stvarima nema sentimentalnosti - izlazi najbolja ekipa na teren, i tačka...
Ma nemoj mi reci :lol: :lol: onda to svaki igrac (bukvalno) može reci za sebe, a i selektoru....i gdje bi to vodilo?? ne bi se niko više odazvao selektoru...Bešić, Štilić ,Medunjanin,Ibišević, Zahirović,Muslimović itd - svi se oni ugledaju na Bega i poruce (zapravo ucjene) selektora "Ili cemo igrati ili necemo ni dolaziti"....pa kakva je to zayebancija i odnos prema državi.
Sušić da je pametan ,više nikad ga ne bi pozvao...sam je pokazao kakav je karakter.
Ukoliko je Begović uopće i izjavio tako nešto, onda mi nemamo šta tražiti od njega. Reprezentacija nije FK, NK, HNK, FC... Reprezentacija smo svi mi. To što je pratimo nije produkt ljubavi prema fudbalu, činimo to iz domoljublja. Ko god pokušava ucijeniti instituciju selektora, uvjetuje i moje, tvoje, njegovo, necije domoljublje. To nije, niti će ikada biti opravdano.

Na tranu to što je Begović odličan golman, što e u puno boljoj formi od ostale dvojice, što igra u jačoj ligi, što je konstantan. Sve to pada u vodu pred ucjenjivanjem.

Nemamo mi Begoviću sa druge strane šta prigovarati specijalno. Odrastao u Kanadi, došao u Englesku, a ipak na sovjim kopaškama ima grb BiH. On se u ovoj situaciji postavlja principijelno. Patriotizam to ne trpi. Ne možeš braniti rov i uslovljavati druga s puškom: 'Reci da bolje pucam, pa ću i ja pucati'. On nastup u reprezentaciji ne shvata na takav način. Doduše nije jedini, ali je sigurno ovom izjavom, ako je je uopće i dao, pokazao na najbolji način da ne cijeni dovoljno BiH i selektora.

Sušiću treba svakako skinuti kapu, prešao je preko nekih stvari i opet ga pozvao. Trebaju nam najbolji, a njihov karakter ipak neka ostane iza onoga što pokazuju na terenu. To nam je sad najbitnije.
Borej

#10261 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Borej »

ma nek on ide odakle je i dosao, u canadu, englesku ili da ne kazem gdje. ovo je sramotno. ja mu nikad poziv ne bi urucio ili bi, i namjerno ga posadio na klupu. nikome, ali nikome, bez obzira na ime i klub, mjesto u reprezentaciji
ne smije biti osigurano unaprijed, sve se mora zasluziti. vjerovatno je on bolji golman od kene, ali mora doci barem na dva treninga i to dokazat, malo sjedit i na klupi, sacekat priliku. bezobrazno je ovo sto trazi, ako ovaj intervju nije malo prepakovan, keno je svoje odradio to je jasno, ali mora se i keni dati postena sansa da se bori za mjesto, a ne samo ga sutnut. na kraju bolji nam je keno bez uslova nego ovaj. ovo sutra daje priliku svakom "talentu" da svoj dolazak uslovljava mjestom u prvom timu, to se naprosto ne smije dozvoliti niti begovicu, dzeki, spahicu, ronaldu, messiju....
armin071

#10262 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by armin071 »

Susic je napravio prvu veliku gresku koja mu je ozbiljno ugrozila autoritet kod ostalih igraca. On je trebao drzati se onoga sto je rekao o Begovicu uprkos pritiscima medija. Begovicu ocito nije u cilju da brani i odatle vjerovatno i dolazi ovakvi maksimalisticki zahtjevi koji samo pojedicima koji se javljaju na ovoj temi izgledaju kao nesto sasvim normalno. Prekriziti momka jednostavno i ne potezati vise pricu o njemu jer ocito covjek ne shvata koja je cast biti uopste pozvan u reprezentaciju. Povraca mi se na ovakve "patriote".
Koshpa

#10263 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Koshpa »

Sto posto ga Susic planira staviti u prvih 11 za Bjelorusiju jer je sam izjavio da mu trebaju najbolji i koji brane i svjestan je i sam toga i opet postavlja neke uslove. Nikad ga meni vise nebi zaigro dok sam ja selektor ako je ovo sto je rekao istina
Murat Sabanovic

#10264 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

ne vjerujem da begovicu predstavlja problem biti na klupi. smatram cak da je glupost mislit da je to razlog begovicevog bojkota susicu.

mislim da je sukob izmedju njih dvojice i mozda jos kojeg igraca licne prirode. begovic ocito nesta susicu zamjera,a mozda i jos nekome... ne bi me iznenadilo ,ukoliko se ne bi odazvao...hercegovac je to :D
novi.dan.nova.nafaka

#10265 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by novi.dan.nova.nafaka »

just principe wrote:
juventus wrote:Valdes i Reina su svjesni da je Casillas bolji golman od njih, zašto bi onda imali problem sjedenja na klupi?
njima je cast sto sjede na klupi, dok ovom "nasem" cini se to zadovoljstvo ne postoji
umjesto da kaze da je na selektoru da odluci on jok, jos mu daje neke ultimatume koje selektor mora ispuniti da bi se ovaj odazvao :roll:
a na tvom primjeru, pa I Hasagic je godinama standardni golman, pa ko je to Begovic da mu tek tako uzme poziciju 1
Upoređivati kvalitet Casillasa nasuprot Valdesa i Reine (koji su po meni golmani iste klase, s tim da je Iker sigurno bolji, ali su uporedivih kvaliteta), i sa druge strane Begovića nasuprot Hasagića je smiješno, pogotovo ako se uzme u obzir Kenino zdravstveno stanje! Ljudi moji, pa shvatate li vi da Hasagić skoro da uopšte ne brani u prosječnom klubu iz turske lige !
I ja bih bio nezadovoljan da kao bolji golman sjedim na klupi dok Keno brani radi toga što ima podršku kapitena Spahića.
Corola

#10266 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Murat Sabanovic wrote:ne vjerujem da begovicu predstavlja problem biti na klupi. smatram cak da je glupost mislit da je to razlog begovicevog bojkota susicu.

mislim da je sukob izmedju njih dvojice i mozda jos kojeg igraca licne prirode. begovic ocito nesta susicu zamjera,a mozda i jos nekome... ne bi me iznenadilo ,ukoliko se ne bi odazvao...hercegovac je to :D
A njemu kao fol tesko razjasniti "problem.
P.S vise vuce na Kanadzanina nego na Hercegovca.
Jer Hercegovaca jos ima u repci pa ne seru kao ovaj.
bingov buraz

#10267 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

Prije nego razapnemo momka da provjerimo istinitost izvora,ja Radoncicevom tariguzu ne vjerujem ni da je mlijeko bijelo!
Mobile_Disco

#10268 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mobile_Disco »

just principe wrote:

U najmanju ruku duplo bolji, i definitivno 7 puta zdraviji od Hasagica, a i mladji je, brani u boljoj ligi, ima vise jakih utakmica, i tako dalje. Covjek je rekao svoje, ako cu sjedit na klupi, koja je svrha mog dolaska? Ima Avdukic i Sehic, neka dodju i sjede, covjek je 100% upravu za sve sto je rekao, jedina greska je sto je ovo sve trebao fino reci selektoru, a ne ovako preko medija, al vjerovatno im je to jedini vid komunikacije..
zlajapravaraja

#10269 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Puna podrska Asmiru Begovicu - Bosnian # 1 :!:
zecko_kupuz

#10270 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Ma možda je momak mislio da ako je Hasagić zdrav i spreman on ne treba džaba dolaziti, a ako bude zafalio golman odmah će doći jer mu se brani. :D

Volio bih samo jednom čuti da su Pape i Ašo :D razgovarali preko telefona, ili licem u lice, i konačno razriješili čitavu situaciju. Ovih gluhih telefona nam je puna kapa. :-?

I ne valja vam puno hvaliti Begovića, mogli biste ga ureknuti/ureći. :-)
Bosanski_kralj

#10271 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Bravo Begoviću! Ucjenjuj samo to kod Sušića prolazi. Ibričić je ucjenjivao pa je bio nagrađen igrom u prvih 11 protiv Rumunije, vjerujem da će i Begović zbog ovakvog stava naći svoje mjesto na golu protiv Bejlorusije.
Murat Sabanovic

#10272 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

Corola wrote:
Murat Sabanovic wrote:ne vjerujem da begovicu predstavlja problem biti na klupi. smatram cak da je glupost mislit da je to razlog begovicevog bojkota susicu.

A njemu kao fol tesko razjasniti "problem.
P.S vise vuce na Kanadzanina nego na Hercegovca.
Jer Hercegovaca jos ima u repci pa ne seru kao ovaj.
nit ga safet, nit begovic razjasnjavaju,vec novinari i forumasi...
Dead Man Walking

#10273 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

zecko_kupuz wrote:
Volio bih samo jednom čuti da su Pape i Ašo :D razgovarali preko telefona, ili licem u lice, i konačno razriješili čitavu situaciju. Ovih gluhih telefona nam je puna kapa. :-?
Eki da razgovaraju, oho ti se kad triling asova ovo procita. :mrgreen:

Asmir tvrdoglaviji nego sto sam mislio, ali i veoma veoma naivan. Ovo iskakanje pred rudu mu nije trebalo, barem sto se tice sirih narodnih masa. Preveslo ga je Sajo momacki, poslije ovog okupljanja predvidjam konacni kraj naglabanja o Begovicu do nekog novog selektora.
lord blackadder

#10274 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lord blackadder »

Dead Man Walking wrote:
zecko_kupuz wrote:
Eki da razgovaraju, oho ti se kad triling asova ovo procita. :mrgreen:

Asmir tvrdoglaviji nego sto sam mislio, ali i veoma veoma naivan. Ovo iskakanje pred rudu mu nije trebalo, barem sto se tice sirih narodnih masa. Preveslo ga je Sajo momacki, poslije ovog okupljanja predvidjam konacni kraj naglabanja o Begovicu do nekog novog selektora.
Otprilike tako.
juventus

#10275 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Sušić je sam rekao da Hasagić brani od početka kvalifikacija i da zato ima prednost. Koje li gluposti neviđene, majko mila. Pa kakve to veze ima?

Pa Ferguson je nakon 70% sezone prošle godine, na klupu stavio Berbatova koji je bio najbolji strijelac PL do tada, a u vatru ubacio mladog Chicharita, koji mu je donio pregršt bodova ključnih za osvajanje titule. Zamislite da se on vodio glupom Sušićevom logikom, "ovaj je tu od početka prvenstva"?

Milion je sličnih primjera.
Locked