ako ne osjecas zatezanje u misicu, moj savjet ti je da probas promjeniti vjezbe koje radis za prsa ili ubaci dodatne 2 vjezbe koje do sad nisi radio, pa ces vidjet kako ces osjetiti zatezanje a mozda cak i upale kroz dan dva....jednostavno tijelo se navikne na iste vjezbe....na youtube imas dosta vjezbi koje sigurno ne radis, pa ubaci neku i vidi rezultateDanteX wrote:8 serija, 10 maksimalno. Inače radim do 10 ponavljanja u 90% vježbih. Jedino uradim 5 ako mi neko pomaže ili ako želim dobiti na jačini, ali tada naravno povećam kilažu koliko mogu.
Eh, kad smanjim kilažu onda me ne pogađa ili da povećam na 15 do 20 ponavljanja po seriji (radim 4 do 5 serija)? Isto tako, malo sam promijenio grip, više ne hvatam gdje su naznačene one linije, već bukvalno idem do kraja tj. iza njih. tada me ne pogađa rame ali nakon vježbe osjećam kako sam radio ćošak od prsnih mišića (ne znam da li to uopšte ima ime), onaj dio kod pazuha
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- vejza00
#10251 Re: Teretana
-
Mustang1
#10252 Re: Teretana
Ne radi razvlacenje ako te rame ufatilo na prsima. I mijenjaj ugao na klupi, mene ufati rame na razvlacenju u bilo kom uglu osim onog na koji sam navikao.
- Pulse460
#10253 Re: Teretana
Hvala na informacijama.golman wrote:Za početak naravno manje težine,a da bi smršao,potrebno je da izbaciš ugljene hidrate i trčiš na traci svaki drugi dan oko pola sata do 45 minuta.Može i kombinacija trčanja i brzog hoda.Za mršanje ti nije dovoljan samo trening,nego i ishrana.Pulse460 wrote:Pozdrav ljudi,
Planiram krenuti u teretanu pa me interesuje da li postoje neka pravila oko tezina koje planiran podizati jer sam pocetnik tj. da li da odmah rdim sa maksimalnom tezinom koju mogu podici ili da idem prvo sa manjim tezinama.
I koje vjezbe trebam raditi da bih smrsao
Unaprijed hvala
Imaš temu na ovom forumu..mršanje,načini.
-
golman
#10254 Re: Teretana
Koji je bolji whey
pro-star ili gold?
pro-star ili gold?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#10255 Re: Teretana

Pojma nemam sada kakav je sastav AK jednog i drugog, ali tu je to negdje sigurno...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10256 Re: Teretana
Ja uzeo maloprije synta 6 edge, 815 g, 31 KM.
- Raigor Stonehoof
#10257 Re: Teretana
to je ona akcija, rok april?konektovan wrote:Ja uzeo maloprije synta 6 edge, 815 g, 31 KM.
-
Leon16v
#10258 Re: Teretana
Strašno ukusan protein, pogotovo sa mlijekomkonektovan wrote:Ja uzeo maloprije synta 6 edge, 815 g, 31 KM.
- konektovan
#10259 Re: Teretana
Raigor Stonehoof wrote:to je ona akcija, rok april?konektovan wrote:Ja uzeo maloprije synta 6 edge, 815 g, 31 KM.
Da, april.
@Leon16v
Ja ukusniji protein jos nisam probao.
- yoda82
#10260 Re: Teretana
Koji su okusi ostali?konektovan wrote:Raigor Stonehoof wrote:to je ona akcija, rok april?konektovan wrote:Ja uzeo maloprije synta 6 edge, 815 g, 31 KM.
Da, april.
@Leon16v
Ja ukusniji protein jos nisam probao.![]()
- konektovan
#10261 Re: Teretana
U scc-u bila samo jedna kutija na stanju, strawberry milkshake, a u importane centru imaju veci izbor, tako mi rece momak koji radi tu. Ja se razmidljao izmedju synte i muscletech iso whey platinuma, i na kraju sintu uzmem.
- moa
#10262 Re: Teretana
konektovan wrote:U scc-u bila samo jedna kutija na stanju, strawberry milkshake, a u importane centru imaju veci izbor, tako mi rece momak koji radi tu. Ja se razmidljao izmedju synte i muscletech iso whey platinuma, i na kraju sintu uzmem.
Musceltech je pravo dobar.
-
Bambino Blu
#10263 Re: Teretana
I sinta je dobra da se ne lazemo sta vise odlicna 
-
Leon16v
#10264 Re: Teretana
Bujrum na pizzu veceras i protein gratis 
-
Bambino Blu
#10265 Re: Teretana
Haj ovako braco u ilemi sam jednoj velikoj. Krenuo sam na defku 01.02 eh drzo sam mjesec dan dijetu sve je islo po psu i onda sam stao (razlog mnoge stvari su se poremetile pa me usralo ).
Ii tako sam izgubio volju za defkom apsolutno nastavio sam trenirati normalno a na ishranu nisam pazio jeo se i junk i proteini sve se miksalo.
I sinoc napokon opet se izborim sam sa sobom idemo opet na defku. Eh sad imam pitanje da li da idem ispocetka sve i tako 3 mjeseca ili da "nastavim" mada ja msm da nemam sta nastavljati mjesec sam kompletan preskocio. I da li se vrijedi upustati u opet pitanja su koja se vrte po glOvi
Ii tako sam izgubio volju za defkom apsolutno nastavio sam trenirati normalno a na ishranu nisam pazio jeo se i junk i proteini sve se miksalo.
I sinoc napokon opet se izborim sam sa sobom idemo opet na defku. Eh sad imam pitanje da li da idem ispocetka sve i tako 3 mjeseca ili da "nastavim" mada ja msm da nemam sta nastavljati mjesec sam kompletan preskocio. I da li se vrijedi upustati u opet pitanja su koja se vrte po glOvi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10266 Re: Teretana
ako nisi karakter, nemoj se beze mučit'

-
Bambino Blu
#10267 Re: Teretana
Ma buraz to je najmanji problem vjeruj mi ja sam se pridrzavo uputa i nisam odusto zato sto sam nisam karakter nego sam se usro nekim stvarima nevezano za teretanu haha (marijanaaaaaaa cekam da plane...)Velkoski wrote:ako nisi karakter, nemoj se beze mučit'![]()
- MyTao
#10268 Re: Teretana
Najbolje da ides na cut dok ne dobijes voljeni rezultat... Ko zna dali je 3 mjeseca dovoljno za to ili ne.Bambino Blu wrote:Haj ovako braco u ilemi sam jednoj velikoj. Krenuo sam na defku 01.02 eh drzo sam mjesec dan dijetu sve je islo po psu i onda sam stao (razlog mnoge stvari su se poremetile pa me usralo ).
-
Bambino Blu
#10269 Re: Teretana
Vjerujem da nije ali koliko je dobro ici na cut vise od 3 mjeseca. Za misice za zdravlje itd...MyTao wrote:Najbolje da ides na cut dok ne dobijes voljeni rezultat... Ko zna dali je 3 mjeseca dovoljno za to ili ne.Bambino Blu wrote:Haj ovako braco u ilemi sam jednoj velikoj. Krenuo sam na defku 01.02 eh drzo sam mjesec dan dijetu sve je islo po psu i onda sam stao (razlog mnoge stvari su se poremetile pa me usralo ).
- MyTao
#10270 Re: Teretana
Pa sve zavisi u kakvoj si formi sada. Zato I kazem dok ne dobijes voljeni rezultat... nekome je dovoljno 2 sedmice, nekom godina...Bambino Blu wrote:Vjerujem da nije ali koliko je dobro ici na cut vise od 3 mjeseca. Za misice za zdravlje itd...MyTao wrote:Najbolje da ides na cut dok ne dobijes voljeni rezultat... Ko zna dali je 3 mjeseca dovoljno za to ili ne.Bambino Blu wrote:Haj ovako braco u ilemi sam jednoj velikoj. Krenuo sam na defku 01.02 eh drzo sam mjesec dan dijetu sve je islo po psu i onda sam stao (razlog mnoge stvari su se poremetile pa me usralo ).
-
enisss
#10271 Re: Teretana
Sto brze gubis salo, vise se dovodis u opasnost da izgubis i dosta misica! Tijelo moze jako brzo da kompenzuje i da se adaptira ali na uštrb stvari za koje treniramo a to su misici.
Ne zelim da mi se desi da treniram u ciklusima po 7-8 mjeseci i onda da to gubim dok sam u fazi skidanja.
Najbolji i najsigurniji nacin je da se ide polako, i tokom faze skidanja masnoca a takodje i poslije takmicenja kada ulazimo u offseason.
Drug mi je nedavno zavrsio u bolnici, bio je drugo mjesto sad na Arnold classic amateur, jer je nakon show-a izasao u grad i jeo sve sta mu je na um palo. Slijedece jutro otkazali bubrezi, nasli su mu 5 puta vise proteina u krvi nego sto bi to trebalo biti.
Mislim, ovo su takmicari i vecina ljudi ne spada u ovu kategoriju no ipak hocu da kazem da sve sto hocemo da uradimo na brzinu definitivno nije dobro.
Ne zelim da mi se desi da treniram u ciklusima po 7-8 mjeseci i onda da to gubim dok sam u fazi skidanja.
Najbolji i najsigurniji nacin je da se ide polako, i tokom faze skidanja masnoca a takodje i poslije takmicenja kada ulazimo u offseason.
Drug mi je nedavno zavrsio u bolnici, bio je drugo mjesto sad na Arnold classic amateur, jer je nakon show-a izasao u grad i jeo sve sta mu je na um palo. Slijedece jutro otkazali bubrezi, nasli su mu 5 puta vise proteina u krvi nego sto bi to trebalo biti.
Mislim, ovo su takmicari i vecina ljudi ne spada u ovu kategoriju no ipak hocu da kazem da sve sto hocemo da uradimo na brzinu definitivno nije dobro.
-
Leon16v
#10272 Re: Teretana
Ja iskreno trenutno ne drzim neku striktnu dijetu, gledam da jedem što cistije kada sam kuci, jaja, piletina, povrce, riba...
Pojedem i pileci sendvic u gradu sa hljebom, pileca prsa kupim sendvic, sinoc pizzu pojeo, ali se preko zime nisam puno zamastio.
Sto je najbitnije rezultate vidim, već su tu ocrtavanja, vaskularnost, vena na bicepsu
Trening odradim sat vremena, ali bukvalno sa sprave na spravu idem, pauza tek toliko da dođem sebi, super setovi, Giga setovi, kardio opucam tu i tamo, na posao poceo ici pjeske...
Gledam da zadovoljim makar unos proteina sto i nije tesko, karbove toliko i ne ganjam.
Ne idem na takmicenje i nisam sebe toliko ni opteretio.
Koristim bcaa, protein, eca stack i sa drugom preworkout ponekad.
Gledam te neke osnovne norme da pratim. Ja sam zadovoljan dok ide ovako, kad stane idemo mijenjati
Pojedem i pileci sendvic u gradu sa hljebom, pileca prsa kupim sendvic, sinoc pizzu pojeo, ali se preko zime nisam puno zamastio.
Sto je najbitnije rezultate vidim, već su tu ocrtavanja, vaskularnost, vena na bicepsu
Trening odradim sat vremena, ali bukvalno sa sprave na spravu idem, pauza tek toliko da dođem sebi, super setovi, Giga setovi, kardio opucam tu i tamo, na posao poceo ici pjeske...
Gledam da zadovoljim makar unos proteina sto i nije tesko, karbove toliko i ne ganjam.
Ne idem na takmicenje i nisam sebe toliko ni opteretio.
Koristim bcaa, protein, eca stack i sa drugom preworkout ponekad.
Gledam te neke osnovne norme da pratim. Ja sam zadovoljan dok ide ovako, kad stane idemo mijenjati
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10273 Re: Teretana
Ja sam na ketu od ~15 januara, treniram opet u teretani od februara. 1500 cal dnevno, svakih 15 dana cheat day, kako bih ostao, što bi kolege s BBC-a rekle, sane, i to je to. 
Možda će zvučati nevjerovatno, al' usput dobivam i mišiće i povećavam kilažu tegova konstantno (da ne pričam o vratilu i propadanju, prije dva mjeseca nisam mogao nijednom
), tačnije vraćam se na ono od prije pet godina.
S druge strane, buraz nije na ketu jer jede i UH (ugl. banane i još nekog voća i zajebancija) i svejedno je ocrt'o kompletan stomak, tako da se sve može na ovaj ili onaj način, samo je pitanje koliko i šta želite.
Možda će zvučati nevjerovatno, al' usput dobivam i mišiće i povećavam kilažu tegova konstantno (da ne pričam o vratilu i propadanju, prije dva mjeseca nisam mogao nijednom
-
Bambino Blu
#10274 Re: Teretana
Upravo necu ovo sto enis kaze da gruham i gruho sam preko zime i sad kad treba skidati da mi i misicu idu.
Ja sam za ovih mjesec dana dijete neke bio dobar fakat sam izbacio bio sve junkove grickalice konstatan nizak unos uh sa danima punjenja kad to osjetim da mi treba (nisam nikad imao ono svako 7-10 dana vec kad osjetim da mi treba punjenje napunim se ). Punio sam se crnom cokoladom dzemomm hurmama itd....
Eh sad fazon je taj sto mi se snaga za tih mjesec opala pofino necu reci da je nesto alarmatno ali npr ako sam radio bench serije sa 8-90 kila po nekih 8-10 ponavljanja u tom periodu na 80 kila ruke su mi se tresle ko pocetniku mogo sam mozda 4 ponavljanja uraditi. I to je ono sto me "prepalo" jer nisam povecavao kilaze nego ih smanjivao ali na nekim vjezbama na nekim sam i povecavao. Npr na tricepsu i bicepsu sve izolacione vjezbe sam povecavao kilaze dok sam na ovim kompleksnim smanjivao gledao sam u cemu je problem i shvatio sam jedino nedostatak uh jer na masti ne reagujem kao izvor energije mogu ja masnoce pojesti koliko hoces (i zdrave i nezdrave) ja nemam snage samo uh.
Eh zato sam u tim nekim dilemama sta i kako na taj cut...
Ja sam za ovih mjesec dana dijete neke bio dobar fakat sam izbacio bio sve junkove grickalice konstatan nizak unos uh sa danima punjenja kad to osjetim da mi treba (nisam nikad imao ono svako 7-10 dana vec kad osjetim da mi treba punjenje napunim se ). Punio sam se crnom cokoladom dzemomm hurmama itd....
Eh sad fazon je taj sto mi se snaga za tih mjesec opala pofino necu reci da je nesto alarmatno ali npr ako sam radio bench serije sa 8-90 kila po nekih 8-10 ponavljanja u tom periodu na 80 kila ruke su mi se tresle ko pocetniku mogo sam mozda 4 ponavljanja uraditi. I to je ono sto me "prepalo" jer nisam povecavao kilaze nego ih smanjivao ali na nekim vjezbama na nekim sam i povecavao. Npr na tricepsu i bicepsu sve izolacione vjezbe sam povecavao kilaze dok sam na ovim kompleksnim smanjivao gledao sam u cemu je problem i shvatio sam jedino nedostatak uh jer na masti ne reagujem kao izvor energije mogu ja masnoce pojesti koliko hoces (i zdrave i nezdrave) ja nemam snage samo uh.
-
enisss
#10275 Re: Teretana
Gubio si na snazi zato sto nisi podigao unos proteina. Ako si navikao da jedes 200g UH i spustis ih na 60, to znaci da barem moras nadomjestiti ovih 100g sa proteinom. Tijelu je nemoguce da dobije salo ako je unos proteina visok, jedino sad kad bi jeo 500 do 600g dnevno a fizicki bio neaktivan.Bambino Blu wrote:Upravo necu ovo sto enis kaze da gruham i gruho sam preko zime i sad kad treba skidati da mi i misicu idu.
Takodje, da bi tijelo efikasno koristilo masti moras da se strpis 10 do 15 dana, jer otprilike toliko uzme da se prodje proces adaptacije.
Kad god UH idu dole, protein mora da ide gore, to je zakon svih zakona.