FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10251 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

pakica_

#10252 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

505sCrtom wrote:
a xavi (mamin sin), je samo jednom razmisljao o prelasku u drugi klub (milan cini mi se) ali tad mu je mama stavila veto. tako je ostao :)
niiiiiije, on nije htio ici nigdje.. kad je imao 19, milan je dos'o s grdnim parama da ga vodi sebi i njegov tata je bio za jer nije igr'o, xavi nije, a mama je rekla da ce se razvest od tate ako ga nagovori da predje :D the rest is history.. mama tito :D
upravo zbog ovog cesca nikad necu sazvakat.. djaba mu sto je igracina, ne volim ga i bog! :D
drTooth

#10253 Re: FC Barcelona

Post by drTooth »

Savršeno razumijem Real Madrid i njegove navijače. U zadnje vrijeme su samo osvojili Kup kralja, kada je održano slavlje kao kod onih koji osvoje Svjetsko prvenstvo. Suša ih ja pratila i to je ono što ih najviše boli, zato što je za to vrijeme odličan niz imao njihov veliki neprijatelj: Barça.
Da bi razbio dominaciju Barcelone, Florentino Perez je predao ključeve Real Madrida u ruke Jose Mourinha. Od tada, svaki mali potez ili uspjeh Blancosa, imao je za cilj da naškodi Barceloni Pepa Guardiole. Tu Barcelonu ne možemo kriviti ako ne osvoje Primeru ove sezone, niti se samo zbog toga drugi mogu mjeriti s njima.
Mourinhov Real Madrid se može samo porediti, kažem samo, kada budu u mogućnosti da osvoje trinaest od mogućih šesnaest trofeja. Ili bolje rečeno, kada tri puta zaredom budu prvaci Španije, kada u tri godine dva puta osvoje Ligu prvaka i tako dalje... O stilu igre i načinu da se osvoje te titule bolje da ne govorimo, jer je čitav svijet vidio kakvi su Mourinho i Guardiola. Niko ne smije zaboraviti na koji je način Mourinho doveo do preokreta u Španiji. I upravo je to sada problem.
Naime, ono što je počelo sa izjavom našeg predsjednika, a poslije i tužbom za Piqueov crveni karton, dovelo je do toga da gospoda iz Madrida iskoriste priliku i 'strpaju nas u isti koš'. Naravno, opet pokušavaju uvjeriti čitav svijet kako se Barcelona žali na suce jednako koliko su i oni, da plaču jednako koliko su oni plakali, da je Guardiola u potpunosti jednak Mourinhu.
Jučer je Mourinho na konferenciji za novinare navukao svoju najbolju masku nevinašca, te rekao ''sjećam se da su u Barceloni rekli kako ne pričaju o sucima, ali na kraju ipak pričaju, te postoje ljudi koji su mnogo pametniji od mene, koji javnosti prodaju drugačiju sliku od moje, ali smo na kraju svi jednaki''. Ali ne, Mou, to ne ide tako. Zato što tvoji ispadi, popisi grešaka sudije i drzak pristup svima se ne mogu porediti sa protestima Guardiole, za kojeg čitav svijet zna da je onaj na kojeg misliš kada kažeš da prodaje drugačiju sliku od tvoje. I, prije svega, nisu svi isti kao ti, jer si samo ti napao pomoćnog trenera suparničkog tima. Razumiješ?
Na kraju, moramo priznati da im nije lako, jer Real Madrid ne želi samo Primeru. Oni žele ekipu koja će igrati bolje nego Barça, ekipu koja će biti sposobna pobijediti tu Barcelonu i osvojiti više naslova nego Guardiola, te bez obzira šta oni pričali, žele gospodina na klupi kao što ga ima Barcelona. I to ćemo, prijatelji moji, tek vidjeti, jer još uvijek je predaleko. Ako je uopšte moguće, naravno...
:D
Baudelaire

#10254 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Klasična šuplja, tom logikom zlatna generacija Reala koja je uzela 5 titula Lige prvaka zaredom treba vječito ostati upisana kao najbolja fudbalska generacija ikad.
drTooth

#10255 Re: FC Barcelona

Post by drTooth »

Baudelaire wrote:Klasična šuplja, tom logikom zlatna generacija Reala koja je uzela 5 titula Lige prvaka zaredom treba vječito ostati upisana kao najbolja fudbalska generacija ikad.

izvini, je l' to komentar na citat, jer ako jeste, fulao si malo poentu...
drTooth

#10256 Re: FC Barcelona

Post by drTooth »

505sCrtom wrote:
a xavi (mamin sin), je samo jednom razmisljao o prelasku u drugi klub (milan cini mi se) ali tad mu je mama stavila veto. tako je ostao :)
procitao sam negdje da je njegova majka rekla svom suprugu (njegovom ocu) da ce se razvesti od njega, ako dopusti da mu sin napusti Barcu... xD
Baudelaire

#10257 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Ma u krajnjoj liniji, nije ni bitno. Samo mrzim patetiku. Koliko god dominantni bili u određenom periodu, a jesu, usta su im puna Madrida.
bosanski.tornjak

#10258 Re: FC Barcelona

Post by bosanski.tornjak »

U svakoj ligi ti je to tako.krenes od nase kukuruz lige pa preko turaka talijana i spanaca.uvijek imas 2 kluba kad spomenes jedan automatski se spomene i drugi.
ultima_palabra

#10259 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Sve je počelo izjavom našeg predsjednika :lol: Pa se onda Mourinhu obraća u drugom licu... lijepa pamet nipošto nije skupa :oops:
5 0 5

#10260 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ciji je ovaj citat? ne sjecam se da je pep kritikovao sudije. pa tako se i ne moze usporediti s mourinhom. ako ima neko neki njegov citat protiv sudija volio bih ga vidjeti. ovo oko piquea je uprava kluba digla glas, i to da zastite svog igraca za kojeg smatraju da nije kriv. i to su najvise pozivali na dosljednost s pitanjem kakva su tacno pravila (zbog ranijih istupa madridskih igraca te mourinhoa). na kraju se uspostavilo da su bili upravu (pique kaznjen jednom utakmicom za crveni. nista dalje). ja se sjecam da je pep samo prokomentarisao crveni karton s rijecima, ako je bio zadnji igrac onda jeste crveni. however, priznajem da je moguce da mi je nesto promaklo?

@pakica: ne znam. zamalo su oni i iniestu prodali kad je on imao problema sa povredama. orginalno je on trebao biti dio deal-a interom oko zlatana. srecom je ostao. ne trebas biti tako stroga prema fabregasu, jer to je bio neki njegov put. on je svo vrijeme bio vezan za barcelonu (generacija '87. kako je zovu), jako blizak prijatelj sa piqueom i messijem. ipak, kad ti neko ponudi sa 16 godina da ides igrati za jedan od najvecih engleskih klubova ne razmisljas puno. mislim, postigao je jako puno do sad. a tek mu je 24
LSD

#10261 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Guardiola: ''Ako sam sličan Mourinhu, moram se promijeniti''

Svima je poznato kako je trener Barcelone na press konferencijama miran. Međutim, danas je Pep Guardiola odlučio odgovoriti Mourinhu na njegovu izjavu kako su njih dvojica jednaki.

Trener Barcelone je odlučio odgovoriti svima koji žele umanjiti uspjeh ove momčadi, te svima koji su, kao Mourinho, doveli u pitanje ponašanje Pepa i kluba, sada kada je udaljenost na tabeli 10 bodova. Guardiola je priznao kako se osjeća 'prozvano' nakon riječi Mourinha, te rekao da čitav svijet zna kako je Mourinho pričao o njemu.

To je razlog zašto je Pep rekao jasno: "Neka Mourinho sljedeći put slobodno kaže ime. Svi su shvatili da je govorio o meni. Rekao je kako smo na kraju sličniji nego što se čini. Da, slični smo po tome da obojica želimo pobjeđivati, nema sumnje. Međutim, ako sam se u drugim stvarima ponašao kao on, moram provjeriti i promijeniti svoje ponašanje. Mi smo uvijek bili iskreni, ali nemam zbog toga osjećaj da smo toliko slični, niti sam ikada želio biti na njegovom nivou. Postoje slike i izjave koje vrijede milione. Postoje hiljade press konferencija koje se mogu pregledati. Obojica smo željeli pobjeđivati, ali smo različiti. Ali ako se govori da smo slični, to ćemo morati promijeniti. Moj jedini cilj je ne sramotiti svoj klub i svoje igrače. Možda sam na nekim konferencijama za novinare naštetio svom klubu, ali se uvijek trudim da ih ne osramotim i da me se ljudi ne stide.''

Na isti način, Guardiola je želio riješiti slučaj kako sudije pomažu Barceloni, posebno nakon izjave bivšeg potpredsjednika Barcelone, Godalla, koji je rekao kako je Barcelona za vrijeme Laporte 'imala dobar odnos sa sucima'. ''Godall zna kao i Rosell i Florentino da smo pobjeđivali samo zato što smo zaslužili, trudili smo se svim srcem. Vrlo je loše za nogomet da zasluge ne pripisuju Messiju ili Cristianu. Osvojili smo toliko jer smo igrali bolje od drugih. Pomoć? Imali smo je kao i sve druge momčadi. Ako su oni sada deset bodova ispred, to je zato što su bili bolji, a mi smo griješili. Ako kažem da nećemo osvojiti ligu, to je zato što je teško stići Real Madrid'', rekao je Pep.

Zatim je dodao: ''Ako odnosi u savezu utiču na rezultate u Primeru, onda oni imaju ozbiljan problem. Svi klubovi moraju biti u dobrim odnosima sa savezom i sucima, pa tako i Barcelona. Ova igra uvijek zavisi od igrača, ako smo pobjeđivali toliko, to je zato što imamo sjajne igrače. Osvojili smo 13 od 16 titula, te smo i u Evropi postigli veliki uspeh. Jedino što vrijedi u nogometu su nogometaši.''

Pep je priznao kako Madrid zaslužuje da bude prvi, ali da oni nikako neće prihvatiti kako su naslove postigli zahvaljujući dobrim odnosima kluba i saveza: ''Mi smo bili vrijedni divljenja svugdje i ne prihvatam to. Razumijem da nije lako sucima, jer su pod velikim pritiskom. Mislim da bi predsjednik saveza to trebao riješiti. Već četiri godine slušamo priče o sucima. Prošle godine je trener Madrida pričao malo više o tome, ali je uvijek bilo tako. Čitavo vrijeme smo bili osumnjičeni za sve što radimo, iz različitih razloga. Nikada nismo pobjeđivali jer smo bili bolji. ''

Na kraju, ironično je komentarisao i slučaj kako je madridski radio 'Cope' priznao kako su optužbe za doping bile lažne: ''Dobra stvar je da nisu dugo čekali da priznaju kako su lagali. Mogli su to napraviti već dva dana poslije...''
pakica_

#10262 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

@505sCrtom- ma sve ja to znam, bio dijete, osladilo mu se, hoce igrat, i neka je otisao, jer je u arsenalu postao ovo sto je danas, nije sigurno u masiji, iako mu je ona dala polazne tacke :D al' djaba, ne mogu ga svarit nikako.. igracina je, beton je, sve to stoji, al' za mene je slino koji je pizdio i plakao hoce kuci, mog'o djaba otic, pa mu arsenal ponudi novi ugovor, pa ga on potpisa.. ok, duzan si puno toga arsenalu, al' nemoj mi pricat kako hoces kuci.. ne mozes jednom guzicom na dvije stolice, cesy baby, al' nikako :D pa se onda to sve fino ooooooooooteglo k'o gladna godina..
kako je to pique odradio u jedinstvu, bez plaho price, hocu ic, odoh, ode :D
i mascherano, kojeg nista nije vezalo za barcu, pa opet se odrek'o svojih para da dodje, i sad mi je x puta drazi od frances(ca).. razumijem ja sve one koji ga vole, al' ja jednostavno ne :D boli njega briga sto ja njega ne volim, boli barcu briga sto ja ne volim igraca koji je fantazija, boli pepa briga sto se neka pakica nafrnduljila na njegovu cetvorku, al' eto, djaba, ne mogu protiv sebe :oops:
5 0 5

#10263 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

In Spain, Barca’s image has been very bad. The Madrid media accuses us of everything. At least the rest of the world appreciates us. Pep Guardiola

@pakica:
haha. onda ce ti sigurno biti tesko gledati barcelonu sledecih desetak godina. pique se nije mogao izboriti ni blizu onome sto je cesc imao u arsenalu. ali hajde, sta god. nije sve tako crno bijelo kao sto ti pises.
Madrid

#10264 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Ne mogu se porediti situacije Fabregasa i Piquea. Pique u Manchesteru se i nije proslavio previse, a Fabregas je u Arsenalu bio glavni igrac, kapiten, miljenik navijaca i slicne gluposti :D
Da je odma na prvu rekao "boli me briga za Arsenal, ko vas hebe iako ste od mene napravili klasu" ispao bi papcina i to ne bi mogao skinuti sa sebe sve dok mu traje karijera, a ovako je otisao mirnijim putem, taman na vrijeme, jer i Xavia pomalo fataju godine, a po meni je igrao i vise nego sto se ocekivalo za prvu sezonu, valjda zbog velikog broja povreda...
I ptice na grani su znale da ce on otic u Barcelonu, zato je uprava Arsenala najveci krivac za onaj pocetak sezone, umjesto da na vrijeme kupe klasnog veznjaka i uigraju ekipu, oni 5 do 12 kupuju zamjenu.
skenderija04

#10265 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

18:00 Racing - Barcelona
Valdés, Dani Alves, Mascherano, Puyol; Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc; Pedro, Messi y Cuenca
Danas 3-4-3, nema druge
Entropio

#10266 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:18:00 Racing - Barcelona
Valdés, Dani Alves, Mascherano, Puyol; Sergio Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc; Pedro, Messi y Cuenca
Danas 3-4-3, nema druge
Nije dugo igrao 3-4-3... vidjećemo kako će to danas izgledati.
skenderija04

#10267 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:
skenderija04 wrote:18:00 Racing - Barcelona
Danas 3-4-3, nema druge
Nije dugo igrao 3-4-3... vidjećemo kako će to danas izgledati.
Danas htio ne htio - mora. Racing je u banani, prva utakmica novog trenera,prvi golman im ne igra. Barce bi trebala pobijediti ali...........
LSD

#10268 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ne znam zašto forsira i izlaže eventualnim ozljedama prvotimce kad se sezona halalila odavno...ocekivao sam da ce nastaviti trend kombinovanog tima i davanja šanse mladim igracima da se pokušaju nametnuti, kao što je dao na teškom gostovanju u Pamploni....Thiago je komotno mogao i trebao danas biti u pocetnom sastavu.
Ionako imaju ogromnih problema sa povredama ove sezone, još treba da se Messi,Xavi ili Iniesta ozljede pred kljucne utakmice u LP :roll:
Entropio

#10269 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

LSD wrote:Ne znam zašto forsira i izlaže eventualnim ozljedama prvotimce kad se sezona halalila odavno...ocekivao sam da ce nastaviti trend kombinovanog tima i davanja šanse mladim igracima da se pokušaju nametnuti, kao što je dao na teškom gostovanju u Pamploni....Thiago je komotno mogao i trebao danas biti u pocetnom sastavu.
Ionako imaju ogromnih problema sa povredama ove sezone, još treba da se Messi,Xavi ili Iniesta ozljede pred kljucne utakmice u LP :roll:
Jednostavan odgovor: Afellay Villa Fontas Abidal Thiago Alexis (injured), Pique (suspended). Ko će igrati?
5 0 5

#10270 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

@skenderija04:

2-2-3-2 ;-)
skenderija04

#10271 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

505sCrtom wrote:@skenderija04:

2-2-3-2 ;-)
Rezultat?
LSD

#10272 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Entropio wrote:
LSD wrote:Ne znam zašto forsira i izlaže eventualnim ozljedama prvotimce kad se sezona halalila odavno...ocekivao sam da ce nastaviti trend kombinovanog tima i davanja šanse mladim igracima da se pokušaju nametnuti, kao što je dao na teškom gostovanju u Pamploni....Thiago je komotno mogao i trebao danas biti u pocetnom sastavu.
Jednostavan odgovor: Afellay Villa Fontas Abidal Thiago Alexis (injured), Pique (suspended). Ko će igrati?
Nisam upratio da se i Thiago ozljedio :shock: sad htio - ne htio mora staviti ove prvotimce da igraju :shock: to sa ozljedama nikako da barem malo popusti, svako kolo po jedan izleti iz tima :shock: jbt kralj ,ima li kraja tome :roll:
Ma konto sam da stavi one momke iz B tima i nek' igraju....Tello, Montoya, Muniesa, Sergio Roberto, Johnatan Dos Santos i tako tu mlađariju.
skenderija04

#10273 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@LSD
To su i pitali juce Guardiolu. Hoce da ostavi utisak da je liga jos uvijek moguca pa igra sa najboljima ( ili sa onim sto mu je ostalo za danas)
skenderija04

#10274 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Meni je ovo ok. Mislio sam da ce poceti Keita jer mu trebaju minute.
Distortion

#10275 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Guardiola nema puno izbora, zeli pobjedu u ovom kolu i da opet bude na -10. Stavio je najbolji tim koji ima na raspolaganju, pokusat ce rijesit utakmicu cim prije i eventualno odmorit Xavija ili Iniestu.
Post Reply