Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirsek

#10251 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

Tomahawk11 wrote:
512MB wrote:
Tomahawk11 wrote: Čekaj, u Njemačkoj kad te neko slika da pišaš, dobiješ kaznu? Jesi li siguran u to?

Sistem je takav, truho. Opet, kad se izvrši adekvatan pritisak javnosti, kao ovaj slučaj Sefić, istjera se pravda.
Jel ovo zajebancija il ozbiljno pitas?
Ozbiljno pitam.

Idem ja i vidio neko piša na ulici, slikam, šta se poslije dešava ukoliko tu sliku pošaljem policiji?
Javni prostor, trebalo bi da ti uvaze sliku kao dokaz, mozda eventuano par svjedoka. Moje neko misljenje.
Edin H.

#10252 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

U Engleskoj dodje murija ili nikako ne dodje nakon provalne kradje u stanu ili kradje automobile pogotovo nakon sto su konzervativci znatno skresali policiju, a da dodju nakon sto je neko prijavio da neko mokri na ulici. :-)
Edin H.

#10253 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

mirsek wrote: Javni prostor, trebalo bi da ti uvaze sliku kao dokaz, mozda eventuano par svjedoka. Moje neko misljenje.
A kako ce znati ko je levat?
Tomahawk11
Globalni moderator

#10254 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Edin H. wrote:U Engleskoj dodje murija ili nikako ne dodje nakon provalne kradje u stanu ili kradje automobile pogotovo nakon sto su konzervativci znatno skresali policiju, a da dodju nakon sto je neko prijavio da neko mokri na ulici. :-)
Halo, Brexit, pitamo za Njemačku, ne guraj se :D
Znamo mi da je u Engleskoj anarhija all over Baščaršija :izet:
Edin H.

#10255 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:
Edin H. wrote:U Engleskoj dodje murija ili nikako ne dodje nakon provalne kradje u stanu ili kradje automobile pogotovo nakon sto su konzervativci znatno skresali policiju, a da dodju nakon sto je neko prijavio da neko mokri na ulici. :-)
A sta cemo sad?

:D
muha_sa

#10256 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
u oko mi barni u čaršiju ne diraj :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#10257 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote:
Ma ovo da dočaram Edinu :D

Edine H., ništa :oops:
Edin H.

#10258 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

muha_sa wrote:
Tomahawk11 wrote: Znamo mi da je u Engleskoj anarhija all over Baščaršija :izet:
Edin H.

#10259 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

Tomahawk11 wrote:

Steve Bray je apsolutni gigant - svaki televizijski interview ispred parlamenta sa clanovima parlamenta on upropasti deruci se: "No Brexit" :D
detroit-mercy

#10260 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

moonca wrote:
detroit-mercy wrote: Za usrane I upisane ti bas i ne treba neko pretjerano znanje, nemojmo sad pravit rocket science od kupanja i brisanja gujica :mrgreen:
Kako ne treba. Morash fizicki biti jak i obucen kako podici bolesnika. Uzas...jeste li ikada pokusali pomoci polupokretnoj osobi da sjedne u auto...... :shock: pola sata smo komsinicu prebacivali iz kolica na sjediste. Nije bila debela. Ali teska ko tuch...nevjerovatno..... :roll:
Jaranice, pa valjda si skontala, da ti za to ne trebaju neke posebne vjestine nego snaga i volja. Svabe se malo proseravaju u ovom slucaju, hoce radnu snagu za hajmo reci njegovateljsku sluzbu i to za one jednostavnije poslove tipa pomoci pri odrzavanju njege, hranjenju, namjestanju kreveta i sl. i uz to bi neku strucnu spremu. Koju kurcevu strucnu spremu, treba da ucis cetiri godine anatomiju ili fiziologiju da bi to radio :mrgreen:. Ako vec hoce taj profil zaposlenika onda neka in ne stavljaju na tu vrstu posla nego na posao koji bi sa medicinskom skolom trebao da radis.
Kako to da u Americi za tu vrstu posla (u starackim domovima) ne moras imati neko formalno obrazvoanje. Dodjes, ljud ti pokazu 3-4 sedmice sta da radis i pici, ili u vrh glave zavrsis neki kurs od max 6 mjeseci. Pa neces ih spajat na IV ili im vadit slezenu pa sad traze i posebno obrazvoanje uz to.
Tomahawk11
Globalni moderator

#10261 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Edin H. wrote:
Tomahawk11 wrote:

Steve Bray je apsolutni gigant - svaki televizijski interview ispred parlamenta sa clanovima parlamenta on upropasti deruci se: "No Brexit" :D
Theresa May throws the kitchen sink at Brexit
https://edition.cnn.com/2019/03/27/uk/t ... index.html

:oops:
512MB

#10262 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote: Ozbiljno pitam.

Idem ja i vidio neko piša na ulici, slikam, šta se poslije dešava ukoliko tu sliku pošaljem policiji?
Ukratko: ako ga tuzis dobit ce adekvatnu kaznu.

Opsirnije: ako je bas zadrt napravice protutuzbu, jer si ga slikao bez dozvole, mada je zakon tu poprilicno ne precizan. U tom slucaju ste na sudu, i na sudiji je da odluci. Po presudama iz proslosti a u vezi uriniranja u javnosti (Windpinkeln) sudije su uglavno odvagali tezinu prekrsaja:

=> ako si ga uslikao kako urinira naprimjer u ne tako frekventnoj sumi, dobice pravo
=> ako si ga uslikao da pisa po gradu vec ce vise najebat
=> ako si ga uslikao da pisa pored skole il vrtica, e o da je jebo jeza u ledja...

Sto znaci da ovog levata koji pisa u po bjela dana na semaforu (eventualno djeca u autima iza itd) mozes slikat i uzduz i poprijeko, i trebao bi najebat ko zuti, izgubit vozacku, dobit kaznu, i platit ciscenje...
Tomahawk11
Globalni moderator

#10263 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:
Tomahawk11 wrote: Ozbiljno pitam.

Ukratko: ako ga tuzis dobit ce adekvatnu kaznu.

Opsirnije: ako je bas zadrt napravice protutuzbu, jer si ga slikao bez dozvole, mada je zakon tu poprilicno ne precizan. U tom slucaju ste na sudu, i na sudiji je da odluci. Po presudama iz proslosti a u vezi uriniranja u javnosti (Windpinkeln) sudije su uglavno odvagali tezinu prekrsaja:

=> ako si ga uslikao kako urinira naprimjer u ne tako frekventnoj sumi, dobice pravo
=> ako si ga uslikao da pisa po gradu vec ce vise najebat
=> ako si ga uslikao da pisa pored skole il vrtica, e o da je jebo jeza u ledja...

Sto znaci da ovog levata koji pisa u po bjela dana na semaforu (eventualno djeca u autima iza itd) mozes slikat i uzduz i poprijeko, i trebao bi najebat ko zuti, izgubit vozacku, dobit kaznu, i platit ciscenje...
:thumbup:
detroit-mercy

#10264 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Svugdje ces naci da ljudi pisaju ili rade kojekakve idiotluke ali kao sto neko rece razlicito je sta se radi nakon da dripcima vise ne pada na pamet isto. Tu smo mislim mi debelo iza jer se ide onom, ma hajde pusti ga, svi to rade.
Ono u cemu mi dobro zaostajemo je smece, dovoljno se je malo provozati dolinom Bosne ili drugih rijeka i rjecica ili provozati se nasim brdima i planinama, tu se ponsamo ko zadnji hamelj. Vozis se, kad prikolica smeca istresena uz obalu ili pored ceste. Ako me ista hebe to je taj nemar prema okolini koji je veoma evidentan kod nas.
512MB

#10265 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

To ima samo jedno objasnjenje, vecina "volim te bosno" satro fanatikosa i patrijota ne voli BiH ili cak bih se usudio reci i mrzi BiH. Ta samodestrukcija je tipicna za pogani balkanski mentalitet...
Edin H.

#10266 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

detroit-mercy wrote:Svugdje ces naci da ljudi pisaju ili rade kojekakve idiotluke ali kao sto neko rece razlicito je sta se radi nakon da dripcima vise ne pada na pamet isto. Tu smo mislim mi debelo iza jer se ide onom, ma hajde pusti ga, svi to rade.
Ono u cemu mi dobro zaostajemo je smece, dovoljno se je malo provozati dolinom Bosne ili drugih rijeka i rjecica ili provozati se nasim brdima i planinama, tu se ponsamo ko zadnji hamelj. Vozis se, kad prikolica smeca istresena uz obalu ili pored ceste. Ako me ista hebe to je taj nemar prema okolini koji je veoma evidentan kod nas.
Ovo je stvarno uzasno :(

Putujem autobusom sa strankinjom pored Neretve i kazem vidi kako je lijepa Rijeka.

Kaze ona: "A vidi koliko je smeca pored rijeke!"
Radio Sarajevo

#10267 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

konjislav wrote:Pa šta treba? Da čeka još hiljadu godina ne bi li se nešto promijenilo? Ljudima je došlo iz guzice u glavu, hvala Bogu. Skontali da je bolje čak i to, ići za medicinara, što na mala (kupujući diplomu) ili velika vrata i onda otići raditi u Njemačkoj i tamo polahko ići na gore, sa jezikom, upoznavanjem sistema, prilikom da se pokažeš i tražiš dodatno školovanje, itd.
Skontali ljudi da je bolje malo se napatiti, ali onda doći u sistem koji ti pruža mogućnosti, nego nešto čekati ili pokušavati u Bosni.
Ne treba da čeka posao. Posao se nalazi ili pravi. Ne čeka se.

Kad odu u Njemačku, odmah nađu gdje će prati suđe i to im nije problem. A u Bosni čekaju.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#10268 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

U Bosni jelte posla i šansi ko u priči samo narod lijen pa neće :-) O tempora, o moReš misliti.... :skoljka:
sumirprimus

#10269 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

5 stojanki pride vikend :D
Radio Sarajevo

#10270 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Evo da se još jednom citiram, za ove koji su namjerno ignorisali ovaj post.
Немачка: Бивши медицински техничар осумњичен за више од 100 смрти

https://www.bbc.com/serbian/cyr/svet-46029852

Amsterdam: Vaspitač vrtića zlostavljao decu

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299 ... vljao-decu

Video: Posljednji trenuci njemačkog masovnog ubojice

https://www.index.hr/vijesti/clanak/vid ... 25016.aspx

Ovaj čovek je namerno srušio avion u Francuskoj! (FOTO)

https://www.telegraf.rs/vesti/1495150-o ... uskoj-foto

Najkrvaviji školski ubilački pohodi

https://www.index.hr/vijesti/clanak/naj ... 24974.aspx
detroit-mercy

#10271 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Radio Sarajevo wrote:
konjislav wrote:Pa šta treba? Da čeka još hiljadu godina ne bi li se nešto promijenilo? Ljudima je došlo iz guzice u glavu, hvala Bogu. Skontali da je bolje čak i to, ići za medicinara, što na mala (kupujući diplomu) ili velika vrata i onda otići raditi u Njemačkoj i tamo polahko ići na gore, sa jezikom, upoznavanjem sistema, prilikom da se pokažeš i tražiš dodatno školovanje, itd.
Skontali ljudi da je bolje malo se napatiti, ali onda doći u sistem koji ti pruža mogućnosti, nego nešto čekati ili pokušavati u Bosni.

Kad odu u Njemačku, odmah nađu gdje će prati suđe i to im nije problem. A u Bosni čekaju.
Zalosno je ovo sto pises.
stakasa

#10272 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

detroit-mercy wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Zalosno je ovo sto pises.
512MB

#10273 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Pitam se kako covjek samo izdrzi u Holandiji, ja bi se vratio u BiH na sigurno :oops:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#10274 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

Da mu skupimo šta pomoći putem SMS poruka? Čisto da za kartu ovamo ima.... :?
animals

#10275 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Klokan i Radio Sarajevo iste osobe ili braca po tetci..
oba pisu bljuvotine..
Post Reply