Republika Turska

Post Reply
arzuhal

#10251 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

General War wrote:
arzuhal wrote:Ako stvarno Amerika stoji iza ovoga, pa kako bilo, onda je Turska u velikom problemu koji se tek valja iza brda...
Amerika cim ustane ujutro samo gleda gdje ce zakuhat, pa kasnije trosit pare i sredstva da smiruje situaciju, dok se ostali prave nemusti.. posebno kod saveznika.
Ja bih prvi volio da nije tako.
mO k3

#10252 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

General War wrote:
mO k3 wrote:
General War wrote: trebal tebi para da odes da branis?
:mrgreen: cime da te lupim sa 51 euro ili sa 53 km :)
Uzmi biZmis klasu, ne stedi se kad majka salje sina u vojsku :D
vazi :thumbup: :mrgreen:
Ti to ko hoces da budes smjesan :)
General War

#10253 Re: Republika Turska

Post by General War »

arzuhal wrote:
General War wrote:
arzuhal wrote:Ako stvarno Amerika stoji iza ovoga, pa kako bilo, onda je Turska u velikom problemu koji se tek valja iza brda...
Amerika cim ustane ujutro samo gleda gdje ce zakuhat, pa kasnije trosit pare i sredstva da smiruje situaciju, dok se ostali prave nemusti.. posebno kod saveznika.
Ne mogu tvrdit nista...ako cemo pravo siguran sam da Ameri vise vole vojsku, em sto je sekularisticki nastrojena em se rjedje mijenja kadar nego politicari.
General War

#10254 Re: Republika Turska

Post by General War »

mO k3 wrote:
Sto, volim zajebanciju (majka -turska, ne licno-porodicno da se razumijemo)
mO k3

#10255 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

General War wrote:
mO k3 wrote:
volim i ja zajebanciju ,ali drug ne ide ti ... ostani ozbiljan :mrgreen:
Sellam :)
insomnia78

#10256 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

General War wrote:
arzuhal wrote:
General War wrote: Amerika cim ustane ujutro samo gleda gdje ce zakuhat, pa kasnije trosit pare i sredstva da smiruje situaciju, dok se ostali prave nemusti.. posebno kod saveznika.
Ne mogu tvrdit nista...ako cemo pravo siguran sam da Ameri vise vole vojsku, em sto je sekularisticki nastrojena em se rjedje mijenja kadar nego politicari.
Da, njima stvarno smeta islamizam :D :D :D

S moje sokoćalo
General War

#10257 Re: Republika Turska

Post by General War »

insomnia78 wrote: Da, njima stvarno smeta islamizam :D :D :D

S moje sokoćalo
Da im ne smeta, bili bi jos u Iranu ili Libiji :roll:
arzuhal

#10258 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

General War wrote: Ne mogu tvrdit nista...ako cemo pravo siguran sam da Ameri vise vole vojsku, em sto je sekularisticki nastrojena em se rjedje mijenja kadar nego politicari.
Vidjet ćemo šta su Amerikanci promptno odlučili da nam puste preko WikiLeaksa pa ćemo možda imati bolju predstavu o čemu se radi :mrgreen:
insomnia78

#10259 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

De ba. Nisi dijete. Jebe se njima, i ne samo njima, za drzavno uredjenje i slicno

S moje sokoćalo
von_admir

#10260 Re: Republika Turska

Post by von_admir »

General War wrote:
von_admir wrote:Neko rece da nema nuklearnih bombi u US bazi u Turskoj a vec evo isplivase informacije da tamo ima jos uvijek oko 50 kom B-61 hidrogenskih.
The Incirlik Airbase, in southeast Turkey, houses NATO’s largest nuclear-weapons storage facility.According to Hans M. Kristensen, the director of the Nuclear Information Project at the Federation of American Scientists, underground vaults at Incirlik hold about fifty B-61 hydrogen bombs—more than twenty-five per cent of the nuclear weapons in the NATO stockpile.
Svakakvih informacija se naslusalo...pa i tih da se nuklearno oruzje drzi skoro pa na frontu.

Znam sta kazes al ako pogledas malo zapadne medije kakvi sve naslovi nisu poceli da izlaze u zadnja 2 dana od Mali tiranin,diktator,sultan itd.njegova palaca kolko je kostala,kolko trosi dok narod gladuje itd.Ovo su neke price koje se ponavljaju za neke druge politicare koji nisu vise zivi.Krenuvsi od Sadama,Gadafija,Mubaraka itd.Sve je tempirano tako i mediji .Znaci sve mirise na nesto sto ce se desiti vrlo brzo tamo.A znamo svi kako su sve ovakve price nicale preko noci i za one prijasnje diktatore na bliskom istoku.Prvo su bili najveci saveznici pa onda preko noci nepozeljni,pa su onda postali diktatori,neljudi,itd.Odmah zatim posle toga ide uvodjenje demokracije u te zemlje.Pogledaj malo ove jace medije koji su nastimani kao orkestar da odsviraju kao i uvijek najavu za nesto veliko.
General War

#10261 Re: Republika Turska

Post by General War »

mO k3 wrote:
General War wrote:
mO k3 wrote:
volim i ja zajebanciju ,ali drug ne ide ti ... ostani ozbiljan :mrgreen:
Sellam :)
Sa svakim kako se postavi...
General War

#10262 Re: Republika Turska

Post by General War »

arzuhal wrote:
General War wrote: Ne mogu tvrdit nista...ako cemo pravo siguran sam da Ameri vise vole vojsku, em sto je sekularisticki nastrojena em se rjedje mijenja kadar nego politicari.
Vidjet ćemo šta su Amerikanci promptno odlučili da nam puste preko WikiLeaksa pa ćemo možda imati bolju predstavu o čemu se radi :mrgreen:
Ma znaju oni to i bez Wikija, obavjestajna zajednica je prejaka na tim terenima...stvar je koliko ce Turci nasjest na fore jednih i drugih.
smjesko071

#10263 Re: Republika Turska

Post by smjesko071 »

u Turskoj je igra tek pocela.prvo poluvrijeme je tek pocelo, gostujucu tim fulio je penal u 2-oj minuti susreta
General War

#10264 Re: Republika Turska

Post by General War »

von_admir wrote:
Znam sta kazes al ako pogledas malo zapadne medije kakvi sve naslovi nisu poceli da izlaze u zadnja 2 dana od Mali tiranin,diktator,sultan itd.njegova palaca kolko je kostala,kolko trosi dok narod gladuje itd.Ovo su neke price koje se ponavljaju za neke druge politicare koji nisu vise zivi.Krenuvsi od Sadama,Gadafija,Mubaraka itd.Sve je tempirano tako i mediji .Znaci sve mirise na nesto sto ce se desiti vrlo brzo tamo.A znamo svi kako su sve ovakve price nicale preko noci i za one prijasnje diktatore na bliskom istoku.Prvo su bili najveci saveznici pa onda preko noci nepozeljni,pa su onda postali diktatori,neljudi,itd.Odmah zatim posle toga ide uvodjenje demokracije u te zemlje.Pogledaj malo ove jace medije koji su nastimani kao orkestar da odsviraju kao i uvijek najavu za nesto veliko.
Ma mediji su zlocinci broj 1 da se ne lazemo, ali sto se tice nuklearki tamo...cisto sumnjam...ipak je u dometu balsitickih raketa iz okruzenja, da ne spominjem dogovor izmedju SADi CCCP jos od kubanske krize da je turska off limit za Nuklearke.
salik79

#10265 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:De ba. Nisi dijete. Jebe se njima, i ne samo njima, za drzavno uredjenje i slicno

S moje sokoćalo

Kome "njima"?
insomnia78

#10266 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:De ba. Nisi dijete. Jebe se njima, i ne samo njima, za drzavno uredjenje i slicno

S moje sokoćalo

Kome "njima"?
Hamerici

S moje sokoćalo
insomnia78

#10267 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

General War wrote:
von_admir wrote:
Ma mediji su zlocinci broj 1 da se ne lazemo, ali sto se tice nuklearki tamo...cisto sumnjam...ipak je u dometu balsitickih raketa iz okruzenja, da ne spominjem dogovor izmedju SADi CCCP jos od kubanske krize da je turska off limit za Nuklearke.
Pa zar nemaju neke bombe tamo?

S moje sokoćalo
General War

#10268 Re: Republika Turska

Post by General War »

insomnia78 wrote:
General War wrote:
von_admir wrote:

S moje sokoćalo
Otkud znam, po sporazumu nebi smjeli imati...a nije ni pametno gledajuci sa vojne strane...ove info daju nekakvi strucnjaci mimo vojnih struktura, takoda moze biti blef.
Last edited by General War on 18/07/2016 23:55, edited 1 time in total.
salik79

#10269 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
salik79 wrote:

S moje sokoćalo

Kome "njima"?
Hamerici

S moje sokoćalo
Ovo je sarkazam, je l' tako?!
insomnia78

#10270 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Pa jbm li ga po svim ovim mapama Turska se jos uvijek nalazi na spisku zemalja koje imaju NATO nuklearke i to upravo u ovoj avio bazi

S moje sokoćalo
insomnia78

#10271 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:
salik79 wrote:
Kome "njima"?
Hamerici

S moje sokoćalo
Ovo je sarkazam, je l' tako?!
Nije, no nisam dobro obrazlozio
Sve dok saradjuju sa njima i dok se poklapa sa njihovim interesima

S moje sokoćalo
insomnia78

#10272 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

General War wrote:
insomnia78 wrote:
General War wrote: Ma mediji su zlocinci broj 1 da se ne lazemo, ali sto se tice nuklearki tamo...cisto sumnjam...ipak je u dometu balsitickih raketa iz okruzenja, da ne spominjem dogovor izmedju SADi CCCP jos od kubanske krize da je turska off limit za Nuklearke.

S moje sokoćalo
Otkud znam, po sporazumu nebi smjeli imati...a nije ni pametno gledajuci sa vojne strane...ove info daju nekakvi strucnjaci mimo vojnih struktura, takoda moze biti blef.
Evo, theguardian kaze oko 50 komada. I to upravo u incirlik, il kako se vec pise, bazi
https://www.theguardian.com/us-news/201 ... -stockpile

S moje sokoćalo
salik79

#10273 Re: Republika Turska

Post by salik79 »

insomnia78 wrote: Nije, no nisam dobro obrazlozio
Sve dok saradjuju sa njima i dok se poklapa sa njihovim interesima

S moje sokoćalo
Pod pojmom "saradjuju" pretpostavljas "igraju kako oni sviraju"? Jer, da postuju izbor naroda neke zemlje kako i pod kim zele zivjeti...to sasvim sigurno NE.
sunceKOtepsija

#10274 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

insomnia78 wrote:Pa jbm li ga po svim ovim mapama Turska se jos uvijek nalazi na spisku zemalja koje imaju NATO nuklearke i to upravo u ovoj avio bazi

S moje sokoćalo
a recimo da i postoje na teritoriji turske, sto moraju bit u toj bazi? od kad postoji incirlik? evo citam jos od kraja drugog svjetskog rata, kontam, mogli su zaa pedeset godina iskopat tunel do gruzije?
Kikibombona

#10275 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Ovo je sarkazam, je l' tako?!
JohnKerry warns Turkey that its membership in NATO could be in question if rule of law is not upheld in post-coup crackdown.
Post Reply