Ja bih prvi volio da nije tako.General War wrote:Amerika cim ustane ujutro samo gleda gdje ce zakuhat, pa kasnije trosit pare i sredstva da smiruje situaciju, dok se ostali prave nemusti.. posebno kod saveznika.arzuhal wrote:Ako stvarno Amerika stoji iza ovoga, pa kako bilo, onda je Turska u velikom problemu koji se tek valja iza brda...
Republika Turska
- arzuhal
#10251 Re: Republika Turska
- mO k3
#10252 Re: Republika Turska
vaziGeneral War wrote:Uzmi biZmis klasu, ne stedi se kad majka salje sina u vojskumO k3 wrote:General War wrote: trebal tebi para da odes da branis?cime da te lupim sa 51 euro ili sa 53 km
Ti to ko hoces da budes smjesan
- General War
#10253 Re: Republika Turska
Ne mogu tvrdit nista...ako cemo pravo siguran sam da Ameri vise vole vojsku, em sto je sekularisticki nastrojena em se rjedje mijenja kadar nego politicari.arzuhal wrote:Ja bih prvi volio da nije tako.General War wrote:Amerika cim ustane ujutro samo gleda gdje ce zakuhat, pa kasnije trosit pare i sredstva da smiruje situaciju, dok se ostali prave nemusti.. posebno kod saveznika.arzuhal wrote:Ako stvarno Amerika stoji iza ovoga, pa kako bilo, onda je Turska u velikom problemu koji se tek valja iza brda...
- General War
#10254 Re: Republika Turska
Sto, volim zajebanciju (majka -turska, ne licno-porodicno da se razumijemo)mO k3 wrote:
vazi![]()
![]()
- mO k3
#10255 Re: Republika Turska
volim i ja zajebanciju ,ali drug ne ide ti ... ostani ozbiljanGeneral War wrote:Sto, volim zajebanciju (majka -turska, ne licno-porodicno da se razumijemo)mO k3 wrote:
vazi![]()
![]()
Sellam
- insomnia78
#10256 Re: Republika Turska
Da, njima stvarno smeta islamizamGeneral War wrote:Ne mogu tvrdit nista...ako cemo pravo siguran sam da Ameri vise vole vojsku, em sto je sekularisticki nastrojena em se rjedje mijenja kadar nego politicari.arzuhal wrote:Ja bih prvi volio da nije tako.General War wrote: Amerika cim ustane ujutro samo gleda gdje ce zakuhat, pa kasnije trosit pare i sredstva da smiruje situaciju, dok se ostali prave nemusti.. posebno kod saveznika.
S moje sokoćalo
- General War
#10257 Re: Republika Turska
Da im ne smeta, bili bi jos u Iranu ili Libijiinsomnia78 wrote: Da, njima stvarno smeta islamizam![]()
![]()
S moje sokoćalo
- arzuhal
#10258 Re: Republika Turska
Vidjet ćemo šta su Amerikanci promptno odlučili da nam puste preko WikiLeaksa pa ćemo možda imati bolju predstavu o čemu se radiGeneral War wrote: Ne mogu tvrdit nista...ako cemo pravo siguran sam da Ameri vise vole vojsku, em sto je sekularisticki nastrojena em se rjedje mijenja kadar nego politicari.
- insomnia78
#10259 Re: Republika Turska
De ba. Nisi dijete. Jebe se njima, i ne samo njima, za drzavno uredjenje i slicno
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- von_admir
#10260 Re: Republika Turska
General War wrote:Svakakvih informacija se naslusalo...pa i tih da se nuklearno oruzje drzi skoro pa na frontu.von_admir wrote:Neko rece da nema nuklearnih bombi u US bazi u Turskoj a vec evo isplivase informacije da tamo ima jos uvijek oko 50 kom B-61 hidrogenskih.
The Incirlik Airbase, in southeast Turkey, houses NATO’s largest nuclear-weapons storage facility.According to Hans M. Kristensen, the director of the Nuclear Information Project at the Federation of American Scientists, underground vaults at Incirlik hold about fifty B-61 hydrogen bombs—more than twenty-five per cent of the nuclear weapons in the NATO stockpile.
Znam sta kazes al ako pogledas malo zapadne medije kakvi sve naslovi nisu poceli da izlaze u zadnja 2 dana od Mali tiranin,diktator,sultan itd.njegova palaca kolko je kostala,kolko trosi dok narod gladuje itd.Ovo su neke price koje se ponavljaju za neke druge politicare koji nisu vise zivi.Krenuvsi od Sadama,Gadafija,Mubaraka itd.Sve je tempirano tako i mediji .Znaci sve mirise na nesto sto ce se desiti vrlo brzo tamo.A znamo svi kako su sve ovakve price nicale preko noci i za one prijasnje diktatore na bliskom istoku.Prvo su bili najveci saveznici pa onda preko noci nepozeljni,pa su onda postali diktatori,neljudi,itd.Odmah zatim posle toga ide uvodjenje demokracije u te zemlje.Pogledaj malo ove jace medije koji su nastimani kao orkestar da odsviraju kao i uvijek najavu za nesto veliko.
- General War
#10261 Re: Republika Turska
Sa svakim kako se postavi...mO k3 wrote:volim i ja zajebanciju ,ali drug ne ide ti ... ostani ozbiljanGeneral War wrote:Sto, volim zajebanciju (majka -turska, ne licno-porodicno da se razumijemo)mO k3 wrote:
vazi![]()
![]()
Ti to ko hoces da budes smjesan![]()
Sellam
- General War
#10262 Re: Republika Turska
Ma znaju oni to i bez Wikija, obavjestajna zajednica je prejaka na tim terenima...stvar je koliko ce Turci nasjest na fore jednih i drugih.arzuhal wrote:Vidjet ćemo šta su Amerikanci promptno odlučili da nam puste preko WikiLeaksa pa ćemo možda imati bolju predstavu o čemu se radiGeneral War wrote: Ne mogu tvrdit nista...ako cemo pravo siguran sam da Ameri vise vole vojsku, em sto je sekularisticki nastrojena em se rjedje mijenja kadar nego politicari.
-
smjesko071
#10263 Re: Republika Turska
u Turskoj je igra tek pocela.prvo poluvrijeme je tek pocelo, gostujucu tim fulio je penal u 2-oj minuti susreta
- General War
#10264 Re: Republika Turska
Ma mediji su zlocinci broj 1 da se ne lazemo, ali sto se tice nuklearki tamo...cisto sumnjam...ipak je u dometu balsitickih raketa iz okruzenja, da ne spominjem dogovor izmedju SADi CCCP jos od kubanske krize da je turska off limit za Nuklearke.von_admir wrote:
Znam sta kazes al ako pogledas malo zapadne medije kakvi sve naslovi nisu poceli da izlaze u zadnja 2 dana od Mali tiranin,diktator,sultan itd.njegova palaca kolko je kostala,kolko trosi dok narod gladuje itd.Ovo su neke price koje se ponavljaju za neke druge politicare koji nisu vise zivi.Krenuvsi od Sadama,Gadafija,Mubaraka itd.Sve je tempirano tako i mediji .Znaci sve mirise na nesto sto ce se desiti vrlo brzo tamo.A znamo svi kako su sve ovakve price nicale preko noci i za one prijasnje diktatore na bliskom istoku.Prvo su bili najveci saveznici pa onda preko noci nepozeljni,pa su onda postali diktatori,neljudi,itd.Odmah zatim posle toga ide uvodjenje demokracije u te zemlje.Pogledaj malo ove jace medije koji su nastimani kao orkestar da odsviraju kao i uvijek najavu za nesto veliko.
- salik79
#10265 Re: Republika Turska
insomnia78 wrote:De ba. Nisi dijete. Jebe se njima, i ne samo njima, za drzavno uredjenje i slicno
S moje sokoćalo
Kome "njima"?
- insomnia78
#10266 Re: Republika Turska
Hamericisalik79 wrote:insomnia78 wrote:De ba. Nisi dijete. Jebe se njima, i ne samo njima, za drzavno uredjenje i slicno
S moje sokoćalo
Kome "njima"?
S moje sokoćalo
- insomnia78
#10267 Re: Republika Turska
Pa zar nemaju neke bombe tamo?General War wrote:Ma mediji su zlocinci broj 1 da se ne lazemo, ali sto se tice nuklearki tamo...cisto sumnjam...ipak je u dometu balsitickih raketa iz okruzenja, da ne spominjem dogovor izmedju SADi CCCP jos od kubanske krize da je turska off limit za Nuklearke.von_admir wrote:
S moje sokoćalo
- General War
#10268 Re: Republika Turska
Otkud znam, po sporazumu nebi smjeli imati...a nije ni pametno gledajuci sa vojne strane...ove info daju nekakvi strucnjaci mimo vojnih struktura, takoda moze biti blef.insomnia78 wrote:Pa zar nemaju neke bombe tamo?General War wrote:Ma mediji su zlocinci broj 1 da se ne lazemo, ali sto se tice nuklearki tamo...cisto sumnjam...ipak je u dometu balsitickih raketa iz okruzenja, da ne spominjem dogovor izmedju SADi CCCP jos od kubanske krize da je turska off limit za Nuklearke.von_admir wrote:
S moje sokoćalo
Last edited by General War on 18/07/2016 23:55, edited 1 time in total.
- salik79
#10269 Re: Republika Turska
Ovo je sarkazam, je l' tako?!insomnia78 wrote:Hamericisalik79 wrote:insomnia78 wrote:De ba. Nisi dijete. Jebe se njima, i ne samo njima, za drzavno uredjenje i slicno
S moje sokoćalo
Kome "njima"?
S moje sokoćalo
- insomnia78
#10270 Re: Republika Turska
Pa jbm li ga po svim ovim mapama Turska se jos uvijek nalazi na spisku zemalja koje imaju NATO nuklearke i to upravo u ovoj avio bazi
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- insomnia78
#10271 Re: Republika Turska
Nije, no nisam dobro obrazloziosalik79 wrote:Ovo je sarkazam, je l' tako?!insomnia78 wrote:Hamericisalik79 wrote:
Kome "njima"?
S moje sokoćalo
Sve dok saradjuju sa njima i dok se poklapa sa njihovim interesima
S moje sokoćalo
- insomnia78
#10272 Re: Republika Turska
Evo, theguardian kaze oko 50 komada. I to upravo u incirlik, il kako se vec pise, baziGeneral War wrote:Otkud znam, po sporazumu nebi smjeli imati...a nije ni pametno gledajuci sa vojne strane...ove info daju nekakvi strucnjaci mimo vojnih struktura, takoda moze biti blef.insomnia78 wrote:Pa zar nemaju neke bombe tamo?General War wrote: Ma mediji su zlocinci broj 1 da se ne lazemo, ali sto se tice nuklearki tamo...cisto sumnjam...ipak je u dometu balsitickih raketa iz okruzenja, da ne spominjem dogovor izmedju SADi CCCP jos od kubanske krize da je turska off limit za Nuklearke.
S moje sokoćalo
https://www.theguardian.com/us-news/201 ... -stockpile
S moje sokoćalo
- salik79
#10273 Re: Republika Turska
Pod pojmom "saradjuju" pretpostavljas "igraju kako oni sviraju"? Jer, da postuju izbor naroda neke zemlje kako i pod kim zele zivjeti...to sasvim sigurno NE.insomnia78 wrote: Nije, no nisam dobro obrazlozio
Sve dok saradjuju sa njima i dok se poklapa sa njihovim interesima
S moje sokoćalo
- sunceKOtepsija
#10274 Re: Republika Turska
a recimo da i postoje na teritoriji turske, sto moraju bit u toj bazi? od kad postoji incirlik? evo citam jos od kraja drugog svjetskog rata, kontam, mogli su zaa pedeset godina iskopat tunel do gruzije?insomnia78 wrote:Pa jbm li ga po svim ovim mapama Turska se jos uvijek nalazi na spisku zemalja koje imaju NATO nuklearke i to upravo u ovoj avio bazi
S moje sokoćalo
- Kikibombona
#10275 Re: Republika Turska
salik79 wrote:Ovo je sarkazam, je l' tako?!
JohnKerry warns Turkey that its membership in NATO could be in question if rule of law is not upheld in post-coup crackdown.