Ukrajina

Post Reply
Havatar

#10251 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

dječak sa šibicama wrote:Naravno, gornji primjer pokazuje i da su nevjerovatni lazovi.

Uglavnom klonirani po nekoliko puta.

...

Vijesti iz Odesse su stravicne, fasisti iz Desnog sektora su protestante u Odessi napali, satjerali u dom sindikata, i onda zive zapalili, ko se pokusao spasiti skokom sa prozora, prebijan je na licu mjesta.

Njihovi ocevi i djedovi iz 14. SS Divizije "Galiciani" mogu biti ponosni na svoje potomke.
Napali su ih navijaci Cernomoreca sto dovoljno govori koliku podrsku imaju .
Russki

#10252 Re: Ukrajina

Post by Russki »

sluga_okupatora wrote:
Russki wrote:Nista cudno da salju placenike. Naletio sam negdje na netu na jednu firmu koja regrutira placenike za Afganistan i Ukrajinu.

Kakva je lova, jel' daju mjesecno il' "po ucinku" :-D
mjesecna :D i pravo je dobra!
sluga_okupatora

#10253 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Russki wrote:
sluga_okupatora wrote:
Russki wrote:Nista cudno da salju placenike. Naletio sam negdje na netu na jednu firmu koja regrutira placenike za Afganistan i Ukrajinu.

Kakva je lova, jel' daju mjesecno il' "po ucinku" :-D
mjesecna :D i pravo je dobra!

Ako je vise od 10-12 milja $$$ mjesecno onda se isplati ici "objasnjavati" domicilnom stanovnistvu kakvo se stvara demokratija :D
Russki

#10254 Re: Ukrajina

Post by Russki »

isplati :D
samo je tesko upast uff :D bolje i ne pokušavat :D sjebat ces se samo :D
sluga_okupatora

#10255 Re: Ukrajina

Russki wrote:isplati :D

Prosao Irak i Afganistan, Ukrajina bi mi dosla k'o odmor al' placeni :D
Russki

#10256 Re: Ukrajina

Post by Russki »

sluga_okupatora wrote:

U tom slučaju, želim ti sreću! :D
McMoy

#10257 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

dječak sa šibicama wrote:A kao i u Siriji, "Amerika i prijatelji" i u Ukrajinu salju bjelosvjetske probisvjete, ubice, placenike

Talijan kao pripadnik "ukrajinske" vojske.

Ovaj žabar došao da omasti brkove sa Ukrajinkama.
Ako pravo zapuca, neće ga ni do Sicilije stići... :lol:
McMoy

#10258 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

sluga_okupatora wrote:

Ako plaćaju oni iz Kijeva ne zaboravi ponijeti sapun. :mrgreen:
sluga_okupatora

#10259 Re: Ukrajina

McMoy wrote:
sluga_okupatora wrote:

Ako plaćaju oni iz Kijeva ne zaboravi ponijeti sapun. :mrgreen:

Sve zavisi ko plati vise, nisam gadljiv na rusku rublju :D
McMoy

#10260 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

sluga_okupatora wrote:
Sve zavisi ko plati vise, nisam gadljiv na rusku rublju :D
Što se tiče rublji tu je malo teži slučaj.
Džaba ti iskustvo i profesionalnost ako nisi duhovno povezan. :wink:
Grean

#10261 Re: Ukrajina

Post by Grean »

Ne volim rusku politiku iz prakticnih razloga ali moram reci da cesto pozelim da malo zavrnu siju onim baltickim zemljama zbog njihovog odnosa prema ruskoj manjini.

Mislim, kakva je to politika koja drzi 30% stanovnistva izvan sistema ne dozvoljavajuci im ni ono osnovno da imaju drzavljanstvo i pasos. Zar je tesko pokazati dobru volju i ne inatiti se, dozvoliti dvojezicne natpise u zemlji koja vec funkcionise na dva jezika, napraviti da se i ti ljudi osjecaju dio drustva gdje su rodjeni. Tu su vec generacijama i to ne moze niko promijeniti. Na zalost oni pokusavaju provesti asimilaciju umjesto integracije i onda je normalno da se segregacija vodi do mrznje i nezadovoljstva.

Ti ljudi nisu odlucilvali gdje ce se roditi i zivjeti. To je realnost bez obzira na pozadinu tih procesa koji su doveli do toga.
Renta

#10262 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Kaligula I wrote:
Renta wrote:
dječak sa šibicama wrote:Dakle, fasisti zapalili 38 ljudi u zgradi sindikata u Odessi.

Ništa čudno...oduvijek vrijedi ona stara "tko se mača lača od mača i pogiba".
...stopostotna laž...da je istina Ameri bi davno poginuli...Indijanci, Hiroshima i Nagasaki,Vijetnam, Irak itd itd...

Hmmm...narodne i životno provjerene poslovice dovodiš u pitanje?!? Razmisli malo dublje...

A za ovo drugo što te očito muči opet je narod dao odgovor:
"Svaka sila za vremena"!

Uživaj u promišljanju...
Martinez_

#10263 Re: Odg: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Renta wrote:
A za ovo drugo što te očito muči opet je narod dao odgovor:
"Svaka sila za vremena"!

Uživaj u promišljanju...

Zašto prognoziraš tako skori pad Amerike?
Renta

#10264 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Jesi li igdje vidio datum ili rok uporabe...?
Dublje i šire ljudi gledajte...ne tako usko i kratkovidno...
Martinez_

#10265 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Renta wrote:Jesi li igdje vidio datum ili rok uporabe...?
Pa podeli više tu mudrost sa nama, šta obilaziš ko...pametan si, znaš umotvorine, čitaš između redova bla bla bla, al reci više šta ti je na umu ili ne smaraj
grizly91

#10266 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

Havatar wrote:Inace sto se tice ovog paljenja protest Ukrajinaca je napadnut od strane pro-Ruskih huligana koji su onda izvukli deblji kraj i nazalost nastradali na grozan nacin. Rusi su u prvom sukobu prije utakmice, da tako kažem, izašli kao pobjednici. Četiri Ukrajinca su tada poginula. Oni umjesto da su se tada sklonili su nastavili da prave nered po gradu i kad se završila utakmica opet je došlo do sukoba sa navijačima, ali ovog puta je navijača bilo mnogo više. I to tada nije moglo da se zaustavi.

Glavni krivac za ovaj dogadjaj je policija koja nije htjela da reaguje prilikom prvog sukoba, a ni kada je počeo drugi. reagovali su tek kad je djavo odnio šalu, ali je tada već bilo kasno. I guverner odese je takodje okrivio policiju.
A ti si bio na licu mjesta???
Renta

#10267 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Martinez_ wrote:
Renta wrote:Jesi li igdje vidio datum ili rok uporabe...?
Pa podeli više tu mudrost sa nama, šta obilaziš ko...pametan si, znaš umotvorine, čitaš između redova bla bla bla, al reci više šta ti je na umu ili ne smaraj

Ti bi na tacu sve jel, intelektualna ljenčino...
Za to se ide u škole i puno čita....pa izvoli, imaš svo vrijeme ovog svijeta.
grizly91

#10268 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

sluga_okupatora wrote:

Onda bih ti predložio da odeš u CIPS i zamijeniš ime i prezime sa svojim nickom...
grizly91

#10269 Re: Ukrajina

Post by grizly91 »

sluga_okupatora wrote:
grizly91 wrote:Nakon čitanja par stranica ove teme i vijesti na klixu, stvarno me istinski sramota što sam Bosanac. Vidim ima likova koji pod patriotizmom i zaštitom suvereniteta zemlje podrazumijevaju paljenje živih ljudi. Onda su i Četnici u Višegradu bili istinski borci za slobodu i zapalili preko 70 ljudi u Pionirskoj ulici. Sram vas i stid bilo, zbog neke iracionalne mržnje prema Rusima postali ste poput Četnika.

STOKO POGANA!!!!

Spocitavas drugima nesto a to sto se ti lozis kada ruje pod "zastitom manjina" aneksiraju tudju teritoriju to je drugo jel'?

Ti ako si Bosanac onda sam ja Dzedaj :-D
Ne znam da su Rusi palili Ukrajince na Krimu.
Opet ona seljačka priča, podržavaš Ruse == Srbin. Ko si ti da meni negiraš to da sam Bosanac? Pun mi je q... takvih kao ti, a u ovoj prokletoj Bosni ih ima na sve strane i vi činite život nemogućim, i prvi i drugi i treći... Znam u bobu takve poput tebe koji pod krinkom patriotizma mrze sve oko sebe.
flexibila

#10270 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

grizly91 wrote:
sluga_okupatora wrote:
grizly91 wrote:Nakon čitanja par stranica ove teme i vijesti na klixu, stvarno me istinski sramota što sam Bosanac. Vidim ima likova koji pod patriotizmom i zaštitom suvereniteta zemlje podrazumijevaju paljenje živih ljudi. Onda su i Četnici u Višegradu bili istinski borci za slobodu i zapalili preko 70 ljudi u Pionirskoj ulici. Sram vas i stid bilo, zbog neke iracionalne mržnje prema Rusima postali ste poput Četnika.

STOKO POGANA!!!!

Spocitavas drugima nesto a to sto se ti lozis kada ruje pod "zastitom manjina" aneksiraju tudju teritoriju to je drugo jel'?

Opet ona seljačka priča, podržavaš Ruse == Srbin. Ko si ti da meni negiraš to da sam Bosanac? Pun mi je q... takvih kao ti, a u ovoj prokletoj Bosni ih ima na sve strane i vi činite život nemogućim, i prvi i drugi i treći... Znam u bobu takve poput tebe koji pod krinkom patriotizma mrze sve oko sebe.
Tako ti dodje, ako se ne slazes s njihovim misljenjem i ako kojim slucajem razmisljas svojom glavom onda si ovo podebljano.
:thumbup:
hAZNADAR

#10271 Re: Ukrajina

Post by hAZNADAR »

grizly91 wrote:
sluga_okupatora wrote:

STOKO POGANA!!!!

Evo ja ti ne negiram da si Bosanac, ustvari je to na ovoj temi irelevantno. Ima nas raznih i sa raznim misljenjima st otreba uvazavati.
Ali,...

Jednostavno ne idu zajedno neke stvari. Ne mozes opravdavati rusku politiku u Ukrajini i kritikovati samo ukrainsku a istovremeno imati stav o agresiji na BiH kao prosjecan Bosnjak ili Bosanac - u politickom smislu.

Jednostavno je scenario toliko slican i ruska politika toliko bila i ostala protiv bosnjacke da samo emocije, plitko razmisljanje, nedostatak mnogo toga,... moze jednog prosjecnog Bosanca navesti da osudjuje samo ukrajinsku politiku a opravdava rusku. Nije Ukraina samo njihov rat - to sto se desava tamo se itekako tice i nas. Amerika, Irak, zapad,... uopce nisu tema niti nacin diskusije ko je gori na svjetskoj politickoj sceni.

Ukrainci danas prolaze kroz iste nevolje kao Bosnjaci prije 20 god. a protiv njihove zemlje i suvereniteta su isti oni koji su otvoreno pomagali cetnike. Dakle - tu nema puno price ko je tu gori i na cijoj smo strani. I ova tema bi prije trebala biti informativna a ne ko je tamo vise u pravu.
Challenger__

#10272 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

- Bivši američki senator i predsjednički kandidat Ron Paul optužuje zapad, SAD i MMF za raspaljivanje krize u Ukrajini:

Image
Ron Paul: Western powers fomenting Ukrainian conflict, US should ‘stay out’

Former United States congressman and presidential candidate Ron Paul has called on the US to stay out of the intensifying Ukraine conflict, saying it was Western powers that initially stirred unrest there and which continue to incite the tense situation.

On the brink of what he calls a “civil war,” Ukraine must be allowed to resolve its differences free of Western forces antagonizing and incentivizing further clashes, Paul said, especially in the nation’s east where pro-Russian Ukrainians are moving to protect the area from the Western-backed government in Kiev.

“Western Ukraine right now is being urged on by its Western supporters, meaning its NATO supporters, the European Union, the United States and the IMF (International Monetary Fund),”

- LINK 1
- LINK 2
Challenger__

#10273 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Image

- U Kramatorsku se vode ulične borbe između antivladinih i snaga "vlade" iz Kijeva:

Image
Graf_Spee

#10274 Re: Ukrajina

Post by Graf_Spee »

Ovo vec tradicija, da u proljece pocinju sukobi vecih razmjera :roll:
Havatar

#10275 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Nepotvrdjena informacija je da je poginuo Vjačeslav Ponomarjov, jedan od vodja terorista i samoproglašeni gradonačelnik Slavjanska. Krutov (komandant ATO) nije mogao da potvrdi tu informaciju. (što znači da možda nije tačna). Ali je zarobljen jedan od vodja terorista, Abverov zamjenik.
Post Reply