Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
PrtiBeeGee

#10251 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

LIVERPOOL KRECE U LOV NA NAJVECE TALENTE EVROPE !
Kako prenosi LiverpoolEcho, Liverpool ce nakon sto zavrsi posao oko dovodjenja Adama Lallane iz Southamptona (zvanicni potpis u ponedeljak) zapoceti aktivne pregovore oko dovodjenja Lazara Mrkovica iz Benfice. Navodi se da ce Liverpool vec sljedece sedmice poslati ponudu u iznosu od 25 miliona funti za odlicnog srpskog internacionalca i najboljeg igraca Benfice u prosloj sezoni. LiverpoolEcho takodje navodi da je Liverpool veoma blizu dovodjenja mladog belgijskog napadaca Lille-a, Divock Origi-a (postigao pogodak na svjetskom prvenstvu za Belgiju protiv Rusije). Southamtonov Dejan Lovren i Alberto Moreno iz Sevilla-e su i dalje glavne mete kada je u pitanju defanzivna linija.
Tony Barrett i The Times navode da je Liverpool blizu dogovora sa Barcelonom oko prelaska Luisa Suareza u redove spanske ekipe ali samo pod uslovom da Barcelona izdvoji 50 miliona funti i Sancheza.
Sve u svemu, ovo bi moglo biti jedno veoma vruce ljeto sa mnostvom obrata.
BHF_Manijak

#10252 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Riddle wrote:Pa ako je vec tako dobar, onda bi i u Liverpool otisao za isto toliko. Mada bi to onda pretpostavljam bilo OK. :lol:

Sta drugo da se radi kad ga njegov klub ne zeli prodati jeftinije? Kao da ga neko ne bi zelio dovesti za 10 miliona. :-)
Naravno da ne bi bilo OK; pa ja sam i Hendersonovih 20mil proklinj'o! Kazem nedokazan igrac ne moze vrijediti 30mil!
Ako ga klub ne zeli prodati, onda sacekas, ali kako rekoh to je problem Engleza i repke im. Tako puknu cijenu, plate mladica 25-30mil, iako realno toliko ne vrijedi i onda mu nakon godinu jebu sve sto ne igra k'o Messi, a decko objektivno nema kapaciteta da odigra tako dobro.
Precjenjuju.
Towelie

#10253 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Mozemo mi da se bavimo demagogijom koliko hocemo, ali igrac vredi onoliko koliko je neki klub spreman da plati za njega. A to je u ovom slucaju 30 miliona evra. Da li ce se transfer isplatiti ili nece, to je sasvim druga prica.
Gandalf

#10254 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Oriđi Liverpulov, šta će biti sa Suarezom?

Ostrvski mediji prenose da su 'Redsi' sve dogovorili sa Lilom, te da će mladi belgijski napadač u narednoj sezoni biti član ekipe Brendana Rodžersa.
PrtiBeeGee

#10255 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Gandalf wrote:
Oriđi Liverpulov, šta će biti sa Suarezom?

Ostrvski mediji prenose da su 'Redsi' sve dogovorili sa Lilom, te da će mladi belgijski napadač u narednoj sezoni biti član ekipe Brendana Rodžersa.
Dadnes GOL na SP i odma ides u Liverpool, haaaaaa yaaaaaaaaaaaaa iste greske rade kao i prijasnja struktura !!!
Mustang1

#10256 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Dobar je Origi a i mlad .. Mada ovo je sigurno pripremanje tla za odlazak Suareza .. Doci ce Alexis , dosao Lallana i ostaje jos vise od 50 miliona koje nadam se nece potrosit na napad
PrtiBeeGee

#10257 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Mustang1 wrote:Dobar je Origi a i mlad .. Mada ovo je sigurno pripremanje tla za odlazak Suareza .. Doci ce Alexis , dosao Lallana i ostaje jos vise od 50 miliona koje nadam se nece potrosit na napad
Daleko je Origa od zamjene za Suareza, i naravno on bi mogao biti 3 opcija sa klupe, dobar za FA cupa al prije njega ima tu i Ricki :) ... Ja sam rekao pare koje dodju od Suareza potrositi na nekog napadaca koji se trenutno nalazi u TOP5 ono sto ostane dodati na postojeci novac i napravit ekipu koja ce se ustaliti u TOP4 u EPL i koja ce vremenom postati konkurentra za naslov EPL i igrat znacajnu ulogu u LP !!!
Mustang1

#10258 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Alexis uopste nije los napadac .. Nije kao Suarez ali Alexis,Lallana i jos 2 igraca su bolji od Suareza ma sta ko da kaze .. E sad ta eventualno 2 ili 3 igraca pitanje je koga ce dovesti .. Da su pametni ganjali bi Reusa i Pisczeka u paketu pa i Hummelsa vala .. Nek svu lovu i jos vise od Suareza daju na ta 3 igraca dobili su prave igrace
BHF_Manijak

#10259 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Otkud tim levatima sto prenose vijest da se lik zove OriĐi?! :mrgreen: :mrgreen: Divok Origi, sta im je ba...
Towelie

#10260 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Mustang1 wrote:Alexis uopste nije los napadac .. Nije kao Suarez ali Alexis,Lallana i jos 2 igraca su bolji od Suareza ma sta ko da kaze .. E sad ta eventualno 2 ili 3 igraca pitanje je koga ce dovesti .. Da su pametni ganjali bi Reusa i Pisczeka u paketu pa i Hummelsa vala .. Nek svu lovu i jos vise od Suareza daju na ta 3 igraca dobili su prave igrace
Ja ne verujem da ce ako Suarez ode da Alexis bude like-for-like napadac zamena za Suareza, pre ce biti da ce Liverpul traziti jos jednog napadaca, a Alexis ce se boriti za mesto u napadu.
missko

#10261 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Image
Riddle

#10262 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

BHF_Manijak wrote:Naravno da ne bi bilo OK; pa ja sam i Hendersonovih 20mil proklinj'o! Kazem nedokazan igrac ne moze vrijediti 30mil!
Ako ga klub ne zeli prodati, onda sacekas, ali kako rekoh to je problem Engleza i repke im. Tako puknu cijenu, plate mladica 25-30mil, iako realno toliko ne vrijedi i onda mu nakon godinu jebu sve sto ne igra k'o Messi, a decko objektivno nema kapaciteta da odigra tako dobro.
Precjenjuju.
Ne moze se bas cekati, zato sto postoji sansa da ce se jos neko ukljuciti u borbu, a cijena mu bas i nece pasti tako brzo. Konkretno ovdje je opasnost bila Chelsea. I na kraju su stvarno i pokusali da ga dovedu. Prvo placas klubu za 10 godina koje su proveli trenirajuci momka, a onda placas i potencijal. Sam si rekao, Shaw je kvalitetan bek sa velikim potencijalom. Reprezentativac sa 18 godina. Ako na kraju postane ono sto se od njega ocekuje, ova cifra ce biti smijesna. Rooney i Ferdinand su najbolji primjer. Real je istu stvar napravio s Ramosom. U Engleskoj je bogatstvo imati kvalitetnog domaceg igraca, jer on zbog kvaliteta lige nema apsolutno nikakvu potrebu da ide bilo gdje i miran si jako dugo. Mislim svaki transfer je rizik, pa cak i taj Messi, ali jebi ga, procjenjujes svoje sanse i izgleda se Unitedu njihove sanse sviđaju.

Eto taj Henderson na kraju ispade vrlo dobar igrac i vrlo je moguce da sad vrijedi jos vise. Kao da je Liverpool sad briga koliko su ga platili. Premiership je inace najbogatija liga, tako da manji klubovi i ne moraju bas prodavati svoje igrace za sicu. Sta ces ti, ne da i bog. Mozda izgleda skupo u odnosu na druge lige, ali takvo je trziste u toj zemlji i ne treba se puno cuditi.
Mustang1

#10263 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Sad je vec izvjesno da nakon prodaje Suareza ide dovodjenje "talenata" .. Dosao Lallana,Origi, doci ce i Lazar,Lovren i sigurno ce jos nekog naci i onda nam je cekati da vidimo kako ce to djelovati .. Da hoce bar jednog provjerenog dobrog igraca dovesti
Gandalf

#10264 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

vjerovatno Sancheza i Šaćirija, Luis ide 100 % zato se i povezuju sa 15 forwarda, samo ne znam ko je taj Marković i otkud da je on sad aman zaman toliko fantastičan krilni igrač i treba li on uopšte LFC-u, isto se odnosi i na onog điđi oriđi lika, ne vidim svrhu njihovog dolaska, ili LFC odjednom ima para k'o da ih drži šeik pa će kupit' 20 igrača, 14 ih stavit' na posudbu, pa ako se ko razvije u superstara, dobro i jest, fakat ne kontam toliku rastrošnost i to maltene sve igrači iste pozicije :?: :?: :?: :?:
Mustang1

#10265 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Lazar je dobar igrac samo je pitanje hoce li se prilagoditi .. Bolje Reusa ali nista od toga ocigledno :D
Origi je onako bukvalno bacanje love na kocku pa moze biti novi superstar a moze i propasti :D
Towelie

#10266 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Dobar je Lazar, ali za 25 miliona funti koliko se spominje cena, je prevelika kocka. I plus ta pozicija na kojoj on igra nije prioritetna.
PrtiBeeGee

#10267 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Gandalf wrote:vjerovatno Sancheza i Šaćirija, Luis ide 100 % zato se i povezuju sa 15 forwarda, samo ne znam ko je taj Marković i otkud da je on sad aman zaman toliko fantastičan krilni igrač i treba li on uopšte LFC-u, isto se odnosi i na onog điđi oriđi lika, ne vidim svrhu njihovog dolaska, ili LFC odjednom ima para k'o da ih drži šeik pa će kupit' 20 igrača, 14 ih stavit' na posudbu, pa ako se ko razvije u superstara, dobro i jest, fakat ne kontam toliku rastrošnost i to maltene sve igrači iste pozicije :?: :?: :?: :?:
Ja ti samo jedno mogu reci ovaj mali Markovic je najbolji fudbaler kojeg sam ja gledao uzivo. Dok je igrao u Partizanu to je bilo nevidjeno cudo i trenutno je jedan od najboljih mladih igraca na svijetu. Za jednu godinu provedenu u Benfici je postao jedan od njihovih kljucnih igraca kako li ce se tek razviti pod vodstvom BR !!! I uzmi u obzir da mu je tek 20 godina :thumbup: ... AL mene interesuje samo jedno dal bi mi neko mogao napraviti neki graficki prikaz ili napisati u obliku formacije kako bi Liverpool mogao izgledati u sljedecoj sezone jer kraj Lallane, Markovica, ako dodje i Saciri a tu je i Sanchez PLUS (Moreno ne znam ko bi mogo na desnog beka i ko se spominje na stoperskoj poziciji) kako bi izgledalo Liverpoolovih prvih 11 !!!???
Chile17

#10268 Re: Liverpool FC

Post by Chile17 »

da skratim - ja mislim da je markobic najbolji mladi igrac na svijetu,najbolji igrac trenutno na svijetu i najbolji igrac svih vremena.. kakvi messi,cr7,pele,maradona,ronaldo,ronaldinho i ostali,JEDAN JE LAZAR !

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
PrtiBeeGee

#10269 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Chile17 wrote:da skratim - ja mislim da je markobic najbolji mladi igrac na svijetu,najbolji igrac trenutno na svijetu i najbolji igrac svih vremena.. kakvi messi,cr7,pele,maradona,ronaldo,ronaldinho i ostali,JEDAN JE LAZAR !

Skontat razliku izmedju "najbolji" i "jedan od najboljih" nisam znao da je tesko razumjeti. Lazaru je 20god ovo sto si ti naveo 28+ i vec su najbolji !!! Al tesko je to tebi objasniti kad ti haman glava sluzi samo za šišanje ... :wink:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#10270 Re: Liverpool FC

Post by Picajzla »

Kad se razbacujte milionima mogli ste i Felainija kupiti ?

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Chile17

#10271 Re: Liverpool FC

Post by Chile17 »

PrtiBeeGee wrote:
Chile17 wrote:da skratim - ja mislim da je markobic najbolji mladi igrac na svijetu,najbolji igrac trenutno na svijetu i najbolji igrac svih vremena.. kakvi messi,cr7,pele,maradona,ronaldo,ronaldinho i ostali,JEDAN JE LAZAR !

Skontat razliku izmedju "najbolji" i "jedan od najboljih" nisam znao da je tesko razumjeti. Lazaru je 20god ovo sto si ti naveo 28+ i vec su najbolji !!! Al tesko je to tebi objasniti kad ti haman glava sluzi samo za šišanje ... :wink:

vidi se legendice kome za sta sluzi glavica,ocito nisi ni razumio moj post i u kojem je smislu napisan..zao mi je iskreno..

Towelie

#10272 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Picajzla wrote:Kad se razbacujte milionima mogli ste i Felainija kupiti ?

Takav gaf kao sto je kupovina Felainija se samo vama desava. :lol:
Riddle

#10273 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Ne vuci me za jezik. :lol:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#10274 Re: Liverpool FC

Post by Picajzla »

Towelie wrote:
Picajzla wrote:Kad se razbacujte milionima mogli ste i Felainija kupiti ?

Takav gaf kao sto je kupovina Felainija se samo vama desava. :lol:
Ovaj momak se ne slaze.

Image

vaučer

#10275 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ono što je dodatna otežavajuća okolnost i kod Fellainija i kod Carrolla je da su oba kluba u datim trenutcima nasušno trebala dobrog veznjaka tj napadača. Fino su se usrećili, nema šta.
Post Reply