Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
JedanMova

#10251 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Cinjenica vezana za OO NG je slejdeca:

Od kada su pocele igre za unutarstranacke izbore, u NG vise nista nije kao sto je bilo - to je cinjenica.
Jos jedna cinjenica je da se pricom na forumu apsolutno nista nece promjeniti, osim sto ce se javiti zla krv i past ce teske rijeci.
Kritika je OK, cak se sa velikim brojem i sam slazem, ali nisam pobornik forumskog rjesavanja problema. Postoje trenutno veci problemi od OO NG i treba prvo to da se rijesi, a nakon toga ce se krenuti dalje. Svi bi mi zeljeli da DF ucini nesto dobro u sto kracem roku, ali cinjenica je da ce trebati vremena... A cinjenica je da ima i ovih prelivoda sto su dosli da se uhljebe u DF. U svakom zitu ima kukolja, pa tako i u ovom - na nama je da to s vremenom procistimo. A kukolje ce samo na povrsinu isplivati.
Mislite da ce ismijavanje ljudi zbog nadimaka i govornih mana nekome dobro napraviti?
I objasnjenje za Ustipka - ne krijem se ja po ovim imenom da bih se raspravljao sa nekim.

Iskreno, mislim da bi bilo apsurdno otici do Lane ili nekoga u OO NG i pitati da ga potrebne informacije. Na zalost, anonimno se podaci lakse razmjenjuju - za bolje i jednih i drugih...
Last edited by JedanMova on 08/07/2014 16:32, edited 2 times in total.
Heartbeats

#10252 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Olof Palme wrote:
Maystor wrote:svjezi_ustipak, tvoj nastup na ovom forumu jasno pokazuje frustraciju zbog činjenice da nisi uspio ostvariti svoje ambicije u DF-u, pa onda prizivaš propast stranke !? Ja imam utisak da je DF-u bolje što takvi nisu prošli.
Te probleme koje ti navodiš za DF NG, sve veće stranke imaju na mnogim mjestima. Zato je bitno da se poštuje Statut i da se problemi rješavaju u skladu s tim. Iz tvog pisanja o silnim problemima DF NG, ja još uvijek nisam našao niti jedan dokaz da je prekršen Statut.

btw, Peđa i Albin su politički autsajderi, mada jesu simpatični i milion puta su mi draži od političke kanalizacije iz SDA/SDP/SBB ekipe.
Kad je iz OO DF NG izbačen gospodin Slatina, uprkos najvećem broju glasova na unutarstranačkim izborima, zamjenio ga je Igor Mišković, jer je bio prvi ispod crte. Ova zamjena Slatina/Mišković je poslednje što se u DF NG desilo po Statutu. Od tada su mnogi napustili općinski odbor (što je samo po sebi vrlo interesantno jer su ostvarili izborni rezultat), ali ni jedan novi član OO nije tamo prema rezultatu na unutarstranačkim izborima ili odredbama Statuta, već prema ličnim željama aktuelnog rukovodstva. Ko je sve sad tamo (u OO DF NG) teško je reći, i mnogim članovima, pa i ovom dobro upućenom Uštipku, nikako nije jasno. Ja sam probao da doznam ali nisam uspio. Ima li koji prikriveni član OO da nam ovo rastabiri?
Treba li još koje kršenje Statuta?
Dakle prema Palmeu svi imaju mane, od govornih do ne znam ni ja vise kakvih, samo je Mido Slatina GOSPODIN 8)
Enough said...
artime

#10253 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by artime »

Je li ovo sad mahalanje članova iz stranke? :grin:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10254 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Hajde na hastal, bacite nosioce lista i prijedlog za clana predsjednistva. :D
Da vidimo kojim kartama raspolazete. :D
svjezi_ustipak

#10255 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

-LIBERO- wrote:Hajde na hastal, bacite nosioce lista i prijedlog za clana predsjednistva. :D
heheh, to bi i mi voljeli znati. mi smo iz Novog Grada, nas niko nije pitao za misljenje o listama :D :D
JedanMova

#10256 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

svjezi_ustipak wrote:
-LIBERO- wrote:Hajde na hastal, bacite nosioce lista i prijedlog za clana predsjednistva. :D
heheh, to bi i mi voljeli znati. mi smo iz Novog Grada, nas niko nije pitao za misljenje o listama :D :D
Pa sad, bila je i alternativa tu... Ali bi ti se svidjela jos manje...
Pitaju te pa pomnoze sa nulom...
Alfons Kauders

#10257 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

vazda u tuzli prozivaju sarajlije sto im je drzava od sebilja do m.dvora...

a DFovcima je haman od grbavice do nedzarica i dobrinje :)

pola teme o NG i onda se ljutite kad raja kaze da je DF lokalna stranka
burger_pasa

#10258 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by burger_pasa »

E dragi moji, koje vi supljake ovdje prosipate... Pa pogledajte ove nase stranke, pogledajte taj vajni DF, koliko ima njih koji govore svjetske jezike, koliko ima njih koji pricaju o svijetu Informatike, o eri Informatike... Pa ko ce nas u Evropu povesti? Olinjali politicari, koji misle da je politika imati sekretaricu i vozaca... Ko od njih daje planove kako da se ljudi zaposle, ko daje planove za nove investicije, za nove ideje, za zastitu zivotne sredine, za zastitu od poplava itd...
Koja su nama uopste mjerila kad promatramo neku stranku, nekog politicara???? Ko od nas misli na buducnost svoje djece, na buducnost drzave kad stavlja svoj glas???
JedanMova

#10259 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

burger_pasa wrote:E dragi moji, koje vi supljake ovdje prosipate... Pa pogledajte ove nase stranke, pogledajte taj vajni DF, koliko ima njih koji govore svjetske jezike, koliko ima njih koji pricaju o svijetu Informatike, o eri Informatike... Pa ko ce nas u Evropu povesti? Olinjali politicari, koji misle da je politika imati sekretaricu i vozaca... Ko od njih daje planove kako da se ljudi zaposle, ko daje planove za nove investicije, za nove ideje, za zastitu zivotne sredine, za zastitu od poplava itd...
Koja su nama uopste mjerila kad promatramo neku stranku, nekog politicara???? Ko od nas misli na buducnost svoje djece, na buducnost drzave kad stavlja svoj glas???
Samo cu ti reci jedno - ne lupaj!
Nemas pojma o cemu pricas, al bitno je da pljujes... standarno balkanski!
Banksy

#10260 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

madner wrote:
Najbolja stranka u BiH trenutno, pored svih djecijih bolesti. ZK covjek sa principima i idealima.

Nadam se da nece imati preveliki uspjeh, jer hem njima treba jedan period rasta unutar stranke, hem narodu treba par godina vlasti SDA da se sjeti zasto ne voli SDA.

... DF ima dovoljno sirine za veci rezultat. Tako da je sasvim logicno da je najbolji izbor, jedini pravi izbor za covjeka koji nije porodicno vezan za mafijaske organizacije koje sam ranije naveo.

Naravno uvijek se moze naci mana, no to ne mjenja cinjenicu da je naspram konkurencije idealna stranka.
Tako nekako.
weredsf

#10261 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Banksy wrote:
madner wrote:
Najbolja stranka u BiH trenutno, pored svih djecijih bolesti. ZK covjek sa principima i idealima.

Nadam se da nece imati preveliki uspjeh, jer hem njima treba jedan period rasta unutar stranke, hem narodu treba par godina vlasti SDA da se sjeti zasto ne voli SDA.

... DF ima dovoljno sirine za veci rezultat. Tako da je sasvim logicno da je najbolji izbor, jedini pravi izbor za covjeka koji nije porodicno vezan za mafijaske organizacije koje sam ranije naveo.

Naravno uvijek se moze naci mana, no to ne mjenja cinjenicu da je naspram konkurencije idealna stranka.
Tako nekako.
Komsic covjek sa principima i idealima….kojim :roll: :roll:
madner

#10262 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Bosanskim :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#10263 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Jok, to su Bakir, Zukic, Genjac....Lagumdzija, Niksic....i sl. :D
Maystor

#10264 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Predsjedništvo Demokratske fronte Bosne i Hercegovine - Željko Komšić (DFBiH) na današnjoj će sjednici, među ostalim, odlučiti i ko je njihov kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Razmišljaju, saznajemo, o najmanje dva imena. No, sasvim je izvjesno da je Željko Komšić, lider stranke, kandidovan u ime Sarajevskog i Bosanskopodrinjskog kantona za Parlament BiH. Kandidat DF-a za državni Parlament je i Damir Bećirović, inače savjetnik za unutrašnju politiku i medije Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH. Njega su nominirale stranačke kolege iz Tuzlanskog i Posavskog kantana, te distrikta Brčko. Primijetimo, tuzlanski SDPBiH je za svog kandidata za državni Parlament predložio Denisa Bećirovića, pa ćemo u Tuzli imati Bećirovića protiv Bećirovića.
Kandidati DF-a za državni Parlament su i Rusmir Mujadžić (Unsko-sanski i Kanton 10), te Alija Šuko (Hercegovačko-neretvanski kanton). Organi DF-a Zeničko-dobojskog kantona za državni Parlament za sada nisu dogovorili ime svog kandidata. DFBiH će, kako saznajemo, za Parlament Federacije BiH kandidovati Dženana Đonlagića, prorektora za oblast finansija Univerziteta u Sarajevu, Mahira Mešalića, predsjednika Kantonalnog odbora DF-a Tuzlanskog kantona, Jasmina Kadića, predsjednika OO DF-a Gradačac, te Nermina Avdića i Almira Zulića iz USK-a, Almu Kratinu, predsjednicu Kantonalnog odbora DF-a BiH Zenica, Muju Hodžića, predsjednika OO DF-a BiH Olovo, Ružicu Burić, članicu Predsjedništva DF-a BiH HNK-a, Ilhana Bušatlića iz Bugojna, najmlađeg dekana u BiH (SBK), Almira Zulića (USK) i Suzanu Galić iz Livna. Goran Akšamija je nositelj liste DF-a za Sarajevski, Sabit Zekan za Tuzlanski, Samir Lemeš za Zeničko-dobojski, Ana Marija Tadić Jakovljević za HNK, poduzetnik Niko Baković Bajin za Kanton 10, Mustafa Jupić za Posavski, Farko Hodžić za Unsko-sanski, Edita Velić za Bosanskopodrinjski i Rusmir Jusufspahić za Srednjobosanski kanton.

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -parlament
Maystor

#10265 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

Dakle, nosioci iz Sarajeva su

- Dr. Goran Akšamija, šef klinike za abdominalnu hirurgiju KCUS-a - za kantonalnu listu
- Prof.Dr. Dženan Đonlagić, prorektor UNSA - za federalnu listu
- Željko Komšić za državni parlament
Heartbeats

#10266 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

DF izlazi sa dva kandidata za clanove predsjednistva, jednim bosnjackim i jednim hrvatskim. Kao sto sam rekao spremite se na iznenađenje.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#10267 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Ne kontam koja je tu matematicka logika. Jedino ako pretenciozno ne kontaju da mogu dobiti izmedju 400 i 500 hiljada-tisuca :D , pa da se nekim cudom proguraju oba u predsjednistvo. :D
StupskaBitanga

#10268 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Da ne bude ko visoko leti pad mu je težak?
baxul

#10269 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by baxul »

-LIBERO- wrote:Ne kontam koja je tu matematicka logika. Jedino ako pretenciozno ne kontaju da mogu dobiti izmedju 400 i 500 hiljada-tisuca :D , pa da se nekim cudom proguraju oba u predsjednistvo. :D
mislim da mu uopste nije cilj osvojit vlast na bilo kom nivou. mislim da se zeli da se pozicionira na opozicionu stolicu u vremenima koja dolaze.
dugorocno ako gleda interes stranke pametan potez jer ne mislim da je DF spreman ni po kojem osnovu biti u vlasti. u medjuvremenu ce poodpadat hrpa ljudi sa stranke i ostat ce mu prilicno jaka organizacija. stranka nije ni ideoloski ni personalno definisana. definisat ce ih period u opoziciji u naredne 4 godine.

s tim da ja smatarm da je komsic prilicno lijen politicar i da postoji realna mogucnost da procerda te 4 godine u drzavnom parlamentu niusta.

da je lijen jest lijen je jer 20 godina je u prilici da dokaze svoje cojstvo, junastvo i sposobnost. a boga mi tanko.

licno neamm fakat nista protiv da ucestvuje u gusenju sdp-a i micanju lagumdzijstva kao filozofije sa beha politicke scene.
Lokman

#10270 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

-LIBERO- wrote:Ne kontam koja je tu matematicka logika. Jedino ako pretenciozno ne kontaju da mogu dobiti izmedju 400 i 500 hiljada-tisuca :D , pa da se nekim cudom proguraju oba u predsjednistvo. :D
Nema Komšić snage da bude pokretač promjena. Ponovit će se iskustvo sa SDP-om, na kraju ćemo imati iznevjerena očekivanja i grupicu bezveznjakovića koji su se uvalili u institucije vlast. To je realan domet DF-a.i Ambijent u društvu je takav da će epilog nakon ovih izbora biti još veći haos i još složenija situacija. Nema bošnjačka fukara svijesti da se psihološki mobilizira oko reformi kao što se to desilo u Srbiji sa Vučićem. Bošnjačka sirotinja će se još više politički atomozirati tako da neće biti presudne političke snage na našim teritorijam. Ponovit će se situacija iz ovog mandata, samo još gore i haotičnije. Neće biti konsenzusa za bilo koju reformu osim onih koje namtne MMF ucjenom novim kreditom. Tako ćemo i dalje beskonačno propadati u ekonomski i sigurnosni ambis sve dok EU ne zaključi da smo postali prijetnja za njihov projekat i uvede puni protektorat. Tek onda se možemo nadati nekom boljitku. To može biti za četiri ali i za dvadeset godina.
JedanMova

#10271 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Sad jedna duboka filozofska...
DF lako moze uzeti oba mandata, al mozda jos lakse i ostat bez njih. Nije iskljuceno i da se ljudi odluce za jednog pa da samo jedan i prodje :) :) :)

Sad malo ozbiljnija, ali ne daleko od gornje - prve dvije opcije su podjednako relane. Za bosnjackog clana ce trebati daleko manje glasova obzirom da ce konkurencija biti puno veca, pa ce samim tim doci i do razvodnjavanja glasova.
johntra

#10272 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by johntra »

Heartbeats wrote:DF izlazi sa dva kandidata za clanove predsjednistva, jednim bosnjackim i jednim hrvatskim. Kao sto sam rekao spremite se na iznenađenje.
Je li to ovo iznenađenje?
StupskaBitanga

#10273 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Čuj Marjanović ode iz Dif a Suljagic kao kandidat i to bošnjački je blago rečeno smiješno
johntra

#10274 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by johntra »

Za Marjanovića je već poznato da ide, ovo za Sulju je moguća šuplja, iz više praktičnih razloga...
Heartbeats

#10275 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

johntra wrote:
Heartbeats wrote:DF izlazi sa dva kandidata za clanove predsjednistva, jednim bosnjackim i jednim hrvatskim. Kao sto sam rekao spremite se na iznenađenje.
Je li to ovo iznenađenje?
A je li nije iznenadjenje s obzirom s kojim imenima se sve lametiralo?
Post Reply