Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- strong69
#1026 Re: Smartphone diskusije
Zadnja verzija softvera za HTC One X (BH Telecom) je 4.1.1, software 3.14.401.31, HTC Sense 4+.
-
Djubre_
-
kojeime
#1028 Re: Smartphone diskusije
Sta znaci poruka (Samsung): Emergency Dload (ARM9).
Dakle, telefon je javio tu poruku i takodje je pokazao da je puna baterija nakon 1 dan bila prazna (obicno mi baterija traje 6-7 dana). Nakon vadjenja baterije telefon je normalno radio, punjenje (ne preko racunara vec na uticnicu) je proslo normalno (to jeste pocetak punjenja je isao sa 19 na 20% i odjednom je skocio na 60 % sto znaci da je telefon prepoznao da baterija ipak nije prazna) i ostalo je isao normalno.
Trazio sam po internetu, i kako sam shvatio to bi mogla biti fatalna greska poslije koje telefon se obicno moze baciti, ali kod mene je proslo OK. Za sada
Medjutim, kako nigdje nisam nasao precizan odgovor a interesuje me, mozda ovdje neko zna, sta tacno znaci ta poruka?
Dakle, telefon je javio tu poruku i takodje je pokazao da je puna baterija nakon 1 dan bila prazna (obicno mi baterija traje 6-7 dana). Nakon vadjenja baterije telefon je normalno radio, punjenje (ne preko racunara vec na uticnicu) je proslo normalno (to jeste pocetak punjenja je isao sa 19 na 20% i odjednom je skocio na 60 % sto znaci da je telefon prepoznao da baterija ipak nije prazna) i ostalo je isao normalno.
Trazio sam po internetu, i kako sam shvatio to bi mogla biti fatalna greska poslije koje telefon se obicno moze baciti, ali kod mene je proslo OK. Za sada
Medjutim, kako nigdje nisam nasao precizan odgovor a interesuje me, mozda ovdje neko zna, sta tacno znaci ta poruka?
-
zLatk0
#1029 Re: Smartphone diskusije
ICS i iznad na njemu ? Ti skokovi su cesti sa novim androidima..
-- Prodajem Desire HD --
-- Prodajem Desire HD --
-
kojeime
#1030 Re: Smartphone diskusije
Ne, nije ICS (preskup mi telefon na koji moze ICS, ne zelim da dajem toliki novac za telefon
), Android verzija je 2.3.6 i do sada nije bilo problema.
-
Fauja Singh
#1031 Re: Smartphone diskusije
S4 first look
https://www.youtube.com/watch?v=p5YPaBk ... ata_player
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
https://www.youtube.com/watch?v=p5YPaBk ... ata_player
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
-
zLatk0
#1032 Re: Smartphone diskusije
Ima li ko Lumiu 900 ?
- strong69
#1033 Re: Smartphone diskusije
Ja sam imao... Pretpostavljam da te neko iskustvo zanima. Im'o bijelu, prelijep telefon.zLatk0 wrote:Ima li ko Lumiu 900 ?
WP 7.5, kazu bice uskoro update na 7.8 verziju. Radi savrseno brzo, nema problema. Medutim, nikako se nisam navikao na taj OS i one "tiles". Nepregledno, neprakticno, mnogo klikova do zeljenog rezultata. Nema "widget" kao na androidu jer su to prije kratice koje imaju samo korak manje ako npr hoces da upalis WiFi preko podesavanja.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
zLatk0
#1034 Re: Smartphone diskusije
Aj preko PM cemo se cuti, ako ima jos neko nek se javi na PM 
- Qler
#1035 Re: Smartphone diskusije
u principu isti telefon kao lumia 800 samo veći display.
-
Nota
#1036 Re: Smartphone diskusije
Meni nikako nije jasno zasto se raja toliko lozi na to rootanje i cackanje po telefonu.
dira nesto sto mu ne moze donjeti nikakvu osjetljivu korist,bar koliko ja znam a ukoliko grijesim izvinjavam se, a moze zajebat telefon i onda ga u kantu baciti.
Pljunem 800 eura za telefon i onda da carkam nesto po njemu,neka hvala
dira nesto sto mu ne moze donjeti nikakvu osjetljivu korist,bar koliko ja znam a ukoliko grijesim izvinjavam se, a moze zajebat telefon i onda ga u kantu baciti.
-
Fauja Singh
#1037 Re: Smartphone diskusije
Bilo je na forumu diskusija na tu temu i ljudi su obrazlozili zasto nekome treba root, zasto neko voli custom ROM...
Grijesis kad mislis da ti takve stvari ne mogu donijeti korist, pa meni sam root donosi korist u tome sto mogu instalirati AdAway i rijesiti se reklama koje me smaraju na skoro svim aplikacijama koje koristim... a root odradim u 3-4 klicka bez ikakve bojazni da cu nesto za*ebati.
Grijesis kad mislis da ti takve stvari ne mogu donijeti korist, pa meni sam root donosi korist u tome sto mogu instalirati AdAway i rijesiti se reklama koje me smaraju na skoro svim aplikacijama koje koristim... a root odradim u 3-4 klicka bez ikakve bojazni da cu nesto za*ebati.
-
Djubre_
#1038 Re: Smartphone diskusije
To i jesu cari androida.. izvlacis iz telefona maximum. Kazes telefon platis 800 eura... pa jebes mu vraga, sta meni se puno toga ne svidja u tom telefonu... i hocu to da promjenim... Developeri su ljudi koji rade na tome. Da nam omoguce promjenu stvari na telefonu. I biram i sto mi se svidi, ja ubacim...
To ti je isto desktop na racunaru.. ne svidja ti se pozadina.. ti odes na net nadjes neku sliku koja ti se svidja.. i postavis...
Razlika pod broj 1 je u bateriji! Sto mi je display trosio 60-70 %, sad mi trosi 40-50 max. To je najbitnije. Barem meni. Druga stvar, puno manje rama trosi.. ne rade gluposti kao na fabrickom.. a da bih nesto fabricko ukinuo, moras ga rootati... recimo icone: music hub, vodafone, itd itd... sto ce mi to smece u tel? Stimam onako kako ja zelim..
Launcheri orginalni. Na mom novom romu je apex glavni launcher. I trosi prosjek 14 mb rama. A onaj fabricki Tw launcher trosio i po 30 mb.. tako da je puno laksi, i brzi!
Sent from my GT-i9001
To ti je isto desktop na racunaru.. ne svidja ti se pozadina.. ti odes na net nadjes neku sliku koja ti se svidja.. i postavis...
Razlika pod broj 1 je u bateriji! Sto mi je display trosio 60-70 %, sad mi trosi 40-50 max. To je najbitnije. Barem meni. Druga stvar, puno manje rama trosi.. ne rade gluposti kao na fabrickom.. a da bih nesto fabricko ukinuo, moras ga rootati... recimo icone: music hub, vodafone, itd itd... sto ce mi to smece u tel? Stimam onako kako ja zelim..
Launcheri orginalni. Na mom novom romu je apex glavni launcher. I trosi prosjek 14 mb rama. A onaj fabricki Tw launcher trosio i po 30 mb.. tako da je puno laksi, i brzi!
Sent from my GT-i9001
- travar
#1039 Re: Smartphone diskusije
Just fyi, htcruu.com je ukinut, pa ako neko planira vraćati se na oriđiđi Sense, potražite na net-u ruu dok i to nisu ukinuli. 
- Qler
#1040 Re: Smartphone diskusije
Mišljenja o BB10? Z10 ne izgleda loše...
-
Nota
#1041 Re: Smartphone diskusije
Govorim sa nekog svog gledista,kao i vecina koristim telefon da sutam nekih igrica,malo furam po netu,slusam muziku i ponekad cak i telefoniram.Nisam primjetio neku razliku u otvaranju bilo cega rootanog i normalnog telefona.Al ima ljudi vole cackat po tome.Sad jel mi pozadina plava ili zelena nije mi nesto bitno.andr0id wrote:To i jesu cari androida.. izvlacis iz telefona maximum. Kazes telefon platis 800 eura... pa jebes mu vraga, sta meni se puno toga ne svidja u tom telefonu... i hocu to da promjenim... Developeri su ljudi koji rade na tome. Da nam omoguce promjenu stvari na telefonu. I biram i sto mi se svidi, ja ubacim...
Sent from my GT-i9001
No svaka vama cast pa se zanimate oko toga i rovite
- Maharadza
#1042 Re: Smartphone diskusije
Nota wrote:Meni nikako nije jasno zasto se raja toliko lozi na to rootanje i cackanje po telefonu.
Ako ne vjeruješ, pitaj bilo kojeg' android korisnika, isto će ti reći, a POGOTOVU ovi sa SLABIJIM uređajima će potvrditi da su im uređaji itekako "oživjeli" tek nakon flešanja custom roma, što je realno PRELAGANO i traje 5-10min., ovisno koliko si "siguran" u sebe i da li želiš pogledati samo jedan ili čak dva video tutorijala za isto!
PS. Ne "pljuneš" ti za ogromnu većinu android uređaja ni blizu 800Eur, dok je za iphone druga priča kao što svi znamo!
-
silent hill
#1043 Re: Smartphone diskusije
Maharadza wrote:Nota wrote:Meni nikako nije jasno zasto se raja toliko lozi na to rootanje i cackanje po telefonu.
Ako ne vjeruješ, pitaj bilo kojeg' android korisnika, isto će ti reći, a POGOTOVU ovi sa SLABIJIM uređajima će potvrditi da su im uređaji itekako "oživjeli" tek nakon flešanja custom roma, što je realno PRELAGANO i traje 5-10min., ovisno koliko si "siguran" u sebe i da li želiš pogledati samo jedan ili čak dva video tutorijala za isto!![]()
PS. Ne "pljuneš" ti za ogromnu većinu android uređaja ni blizu 800Eur, dok je za iphone druga priča kao što svi znamo!
ako je nešto PRELAGANO zašto onda na svakom ćošku piše ''ovo radite na vlastitu odgovornost''?
nema logike
- Maharadza
#1044 Re: Smartphone diskusije
Pa to je zbog levata koji su uvijek u stanju i one naizgled najjednostavnije stvari sfušeriti i uprskati. Eh, od tužbi tih istih levata se valja ograditi unaprijed i napomenuti da za njihove greške neće niko drugi odgovarati nego oni, kapiš?silent hill wrote:Maharadza wrote:Nota wrote:Meni nikako nije jasno zasto se raja toliko lozi na to rootanje i cackanje po telefonu.
Ako ne vjeruješ, pitaj bilo kojeg' android korisnika, isto će ti reći, a POGOTOVU ovi sa SLABIJIM uređajima će potvrditi da su im uređaji itekako "oživjeli" tek nakon flešanja custom roma, što je realno PRELAGANO i traje 5-10min., ovisno koliko si "siguran" u sebe i da li želiš pogledati samo jedan ili čak dva video tutorijala za isto!![]()
ako je nešto PRELAGANO zašto onda na svakom ćošku piše ''ovo radite na vlastitu odgovornost''?
nema logike
Tapatalked
- Qler
#1045 Re: Smartphone diskusije
niko ništa o blacberry-u?
- Qler
#1047 Re: Smartphone diskusije
po čemu? Šta ti se ne sviđa? Uporedi ga sa mogućnostima wp koji mu je glavni konkurent.
-
kojeime
#1048 Re: Smartphone diskusije
Dzaba im sve. Imao Blackberry Bold 9780 i hardverski i softverski sjajan telefon. Ali odluka da najobicnija usluga kao sto je MMS, a da ne govorim o naprednim funkcijama, mora ici preko RIM servera ga cini losim izborom za nase trziste jer operateri nemaju ugovor sa RIM-om tako da najjace funkcije, ono sta Blackberry cini Backberryjem, nam ostaju nedostupne. Ostaju nam pozivi i SMS, sto je za telefon od oko 500 KM malo. U stvari, cini mi se da mtel ima ugovor sa njima, ali necu prelaziti na mtel da bih koristio Blackberry.Qler wrote:niko ništa o blacberry-u?
Da nije toga, ja ne bih gledao druge telefone, isao bih na Blackberry. Tako da za ljude u normalnom svijetu Blackberry je odlican izbor, ali za nas nije. Po mom skromnom misljenju.
-
Djubre_
#1049 Re: Smartphone diskusije
Ko ono nesto rece za custom romove? 

Baterija moc!
Sent from my GT-i9001

Baterija moc!
Sent from my GT-i9001
-
jahh
#1050 Re: Smartphone diskusije
Kolko ti je screen time (dupli klik na screen time) i je li stock baterija?andr0id wrote:Ko ono nesto rece za custom romove?
Baterija moc!
Sent from my GT-i9001