Dešavanja u Sandžaku

Post Reply
12wer

#1026 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by 12wer »

Havatar wrote:
stokton wrote:
RATM56 wrote:Jel bošnjačku većinu u Sandžaku zoveš velikobošnjačkom? :lol:
Bošnjaci u Sandžaku nisu nikoga ubijali, silovali i protjerivali.
Osima toga Bosnjaci u Srbiji nemaju nikakva prava dok Srbi u Bosni imaju sva prava i jos imaju mogucnost zastite vitalnog nacionalnog interesa i entitetsko glasanje tako da Srbi nemaju nikakav razlog da mrze Bosnu dok Bosnjaci Sandzaka nemaju nikakav razlog da vole Srbiju pa je ipak mnogo manje onih koji mrze Srbiju u Sandzaku od oni koji mrze Bosnu u Sumskoj.
Ne lupetaj
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1027 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by PipiDugaDevetka »

12wer wrote:
Havatar wrote:
stokton wrote:
Bošnjaci u Sandžaku nisu nikoga ubijali, silovali i protjerivali.
Osima toga Bosnjaci u Srbiji nemaju nikakva prava dok Srbi u Bosni imaju sva prava i jos imaju mogucnost zastite vitalnog nacionalnog interesa i entitetsko glasanje tako da Srbi nemaju nikakav razlog da mrze Bosnu dok Bosnjaci Sandzaka nemaju nikakav razlog da vole Srbiju pa je ipak mnogo manje onih koji mrze Srbiju u Sandzaku od oni koji mrze Bosnu u Sumskoj.
Ne lupetaj
@Havatar, LUPETAJ! Dobro to radiš.
:thumbup: :bih: :thumbup:
12wer

#1028 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by 12wer »

Bosnjaci Sandzaka nemaju nikakav razlog da vole Srbiju

pa?
angelo

#1029 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by angelo »

PipiDugaDevetka wrote:
RATM56 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Nemaju veze HOS-ovci sa ustašama iz WWII. Samo im takva ikonografija da obožavaju Poglavnika i te stvari.
Ha ja, samo toliko :lol:
Pa kada ti je život u opasnosti, ne bira se saveznik-prijatelj koji se želi oružjem priključiti tvom otporu i borbi. HOS je bio dio ARBiH, a BLAŽ KRALJEVIĆ je heroj koji je zaslužio Zlatnog ljiljana. Ne znam je li posthumno odlikovan.
Samo djelomično tačno. HOS je postojao prije nego što je HV formirana a o ARBiH da ne govorimo. :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1030 Re: Dešavanja u Sandžaku

angelo wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Nemaju veze HOS-ovci sa ustašama iz WWII. Samo im takva ikonografija da obožavaju Poglavnika i te stvari.

Pa kada ti je život u opasnosti, ne bira se saveznik-prijatelj koji se želi oružjem priključiti tvom otporu i borbi. HOS je bio dio ARBiH, a BLAŽ KRALJEVIĆ je heroj koji je zaslužio Zlatnog ljiljana. Ne znam je li posthumno odlikovan.
Samo djelomično tačno. HOS je postojao prije nego što je HV formirana a o ARBiH da ne govorimo. :roll:
Glavno je to da NIJE ISTO HOS-1992.g. I USTAŠE POGLAVNIKOVE 1941.g.
radostan dan

#1031 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

nije nikako, dže to...

:sax:
Svitanje

#1032 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Svitanje »

12wer wrote:Bosnjaci Sandzaka nemaju nikakav razlog da vole Srbiju

pa?
Postavi problem ovako.Možda Bošnjaci Sandžaka nemaju razloga da vole vlast u Srbiji a Srbiju svakako trebaju voljeti jer to im je tlo kojim hodaju i njohova domovina. :bih: A valjda će se nekad i vlast poboljšati pa bi analogijom i ja kao Bosanac trebao izjaviti da nemam nikakav razlog da volim BiH ali ja razdvajam livade,šume,rijeke,jezera,BiH more od lopova u poslaničkim klupama. :bih:
PipiDugaDevetka

#1033 Re: Dešavanja u Sandžaku

radostan dan wrote:nije nikako, dže to...

:sax:
Naravski da nije isto ustAše <NDH i HOS - 1992.g. Blaž Kraljević je bio pod k-dom ARBiH i nakon ubistva od strane HDZ-ovaca zaslužio je sve počasti ARBiH.
radostan dan

#1034 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

i beli orlovi 92 veze nemaju sa četnicima iz 41.
beli orlovi u sadejstvu sa vs rs.
vrs priznata i dio je os bih.

što rekO palero, daj pipi, ja sam ozbiljan čovjek... :mrgreen:
CSKA

#1035 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

Hoces li ti certifikat ili ne ? Tisu onda :D
radostan dan

#1036 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

znaš šta?
u pravu si.
aj zdra o.
:thumbup:
PipiDugaDevetka

#1037 Re: Dešavanja u Sandžaku

Novi Pazar: Ljajićeva vlast ove godine obilježava Ramazan uz pomoć NVO Svetionik i Put sredine
Pregledano 1.408 puta | 26. Juli 2013
http://sandzakpress.net/novi-pazar-ljaj ... ut-sredine

Novi Pazar – I ove godine kao i prijašnjih godina, vlast u Novom Pazara predvođena SDP-om Rasima Ljajića, ministrom zaduženog za odbranu haških zločinaca u Hagu, nastoji nametnuti svoju dominaciju kada je u pitanju islamski program tokom mjeseca Ramazana u cilju daljeg slabljenja Islamske zajednice.

Ramazanski koncert na kome će se izvoditi tradicionalne bosanske pjesme i duhovna muzika, bit će održan u nedjelju u bašti Kulturnog centra, rekao je radiju Sto plus direktor ovog centra Husein Memić.

Memić je istakao da će posjetioci uživati u najlepšim sevdalinkama, ilahijama i kasidama koje će izvoditi hor „Isa beg“ i ansambl „Derman“ iz Novog Pazara.

„Pored dječijeg i odraslog hora ’Isa beg’ i ansambla ’Derman’, publika će imati prilike da čuje predavanje koje će održati Muhamed Demirović.“

Pet dana kasnije, također uz podršku Kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom režimske Regionalne televizije održat će se promocija albuma ilahija bez muzike u organizaciji Puta sredine, organizacije koja se identifikuje da je bliska Bekiru Makiću.
Ljajićeva Regionalna TV generalni pokrovitelj skupa ‘Puta sredine’

Veoma zanimljivi komentari ispod teksta.
PipiDugaDevetka

#1038 Re: Dešavanja u Sandžaku

Challenger__ wrote: Hoćemo, kada se sva Bosna (i Hercegovina) bude klela kao kralj Stefan Tvrtko prvi Kotromanić: "Ми, милошћу Христа Бога, краљ Србљем, Босне, Поморја и западних странам".
.................Elżbieta Bośniaczka
Image

Zašto je Poljaci zovu Elżbieta Bośniaczka? Zašto je ne zovu Elżbieta Serbska? Mislim poljski jezik je slavenski, pa se pomalo razumije? Nisu nikako mogli Poljaci pogriješiti. TAČNO SU ZNALI DA JE ONA BOŠNJAČKOG RODA.
stokton

#1039 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by stokton »

PipiDugaDevetka wrote:
Challenger__ wrote: Hoćemo, kada se sva Bosna (i Hercegovina) bude klela kao kralj Stefan Tvrtko prvi Kotromanić: "Ми, милошћу Христа Бога, краљ Србљем, Босне, Поморја и западних странам".
.................Elżbieta Bośniaczka
Image

Zašto je Poljaci zovu Elżbieta Bośniaczka? Zašto je ne zovu Elżbieta Serbska? Mislim poljski jezik je slavenski, pa se pomalo razumije? Nisu nikako mogli Poljaci pogriješiti. TAČNO SU ZNALI DA JE ONA BOŠNJAČKOG RODA.
Pipi samo jako i u centar :lol:
Nebitan32

#1040 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Nebitan32 »

Objavljeni su podaci o demografskim kretanjima u sjevernom Sandzaku za 2012

Opcina
zivorodeni/umrli

Nova Varos
Srbi 83/218
Bosnjaci 12/15

Priboj
Srbi 153/214
Muslimani 34/77

Prijepolje
Srbi 160/283
Bosnjaci 219/159

Novi Pazar
Srbi 191/274
Bosnjaci 1327/525
Albanci 8/0

Tutin
Srbi 13/27
Bosnjaci 538/189
Albanci 2/0

Sjenica
Srbi 51/84
Bosnjaci 302/146
Albanci 7/0

Novi Pazar je grad koji iza Sarajeva ima najvise Bosnjaka. Danas je NP veci grad od Mostara i do 2020 prestize Zenicu i Tuzlu i postaje drugi grad s najvecim brojem Bosnjaka. Pozitivno je sto u zaledu ima izuztno vitalne opcine. Rozaje, Tutin i Bosnjaci s Kosova.

Bosnjaci iz centralne Bosne bi se trebali ugledati na Bosnjake iz Sandzaka po ovom pitanju.
Towelie

#1041 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Towelie »

Novi Pazar
Srbi 191/274
Bosnjaci 1327/525
Albanci 8/0
To je to. Dominiramo. :D
CSKA

#1042 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by CSKA »

Nije ni cudo sto su Albanci uvijek u velikom plusu.Po ovim statistikama kod njih niko ne umire :D
PipiDugaDevetka

#1043 Re: Dešavanja u Sandžaku

......,
12wer

#1044 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by 12wer »

Image
Image
Image
Srbende
Havatar

#1045 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by Havatar »

12wer wrote:Image
Image
Image
Srbende
Kolašinac slavio sa zastavom Bošnjaka
http://www.vesti-online.com/Sport/Ostal ... m-Bosnjaka

Image

Image

Image

Ponosni Bosnjaci.
PipiDugaDevetka

#1046 Re: Dešavanja u Sandžaku

Although the former Yugoslavia is primarily Europe's problem, the United States should fill the leadership vacuum with new diplomatic, political, and economic ideas. The situation calls for a determined and imaginative ap­proach. In particular, Bosnia could be created as a new buffer state on the basis of Tito's 1943 proclamation that it is "neither Serbian nor Croatian nor Muslim but rather Serbian and Croatian and Muslim."
Evo šta savjetuju savjetnici američke Vlade. Povratak na ZAVNOBIH!
http://www.foreignpolicy.com/articles/1 ... s?page=0,3
radostan dan

#1047 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by radostan dan »

jašta ćemo...
area51

#1048 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by area51 »

PipiDugaDevetka wrote:
Although the former Yugoslavia is primarily Europe's problem, the United States should fill the leadership vacuum with new diplomatic, political, and economic ideas. The situation calls for a determined and imaginative ap­proach. In particular, Bosnia could be created as a new buffer state on the basis of Tito's 1943 proclamation that it is "neither Serbian nor Croatian nor Muslim but rather Serbian and Croatian and Muslim."
Evo šta savjetuju savjetnici američke Vlade. Povratak na ZAVNOBIH!
U ZANOBIH-u se nigdje nespominje BiH kao samostalna država...
PipiDugaDevetka

#1049 Re: Dešavanja u Sandžaku

area51 wrote:U ZANOBIH-u se nigdje nespominje BiH kao samostalna država...
Pa, novi ZAVNOBIH, a ovi stari zavnobiški dogovori da budu osnova za najnoviji dogovor.
Ili ZAVNOBIH, ili ništa. Ništa već imamo.
12wer

#1050 Re: Dešavanja u Sandžaku

Post by 12wer »

PipiDugaDevetka wrote:
area51 wrote:U ZANOBIH-u se nigdje nespominje BiH kao samostalna država...
Pa, novi ZAVNOBIH, a ovi stari zavnobiški dogovori da budu osnova za najnoviji dogovor.
Ili ZAVNOBIH, ili ništa. Ništa već imamo.
Dogovor sa kim?
Post Reply