Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sema911s

#1026 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

goran16v wrote:Maloprije gledam majmuncinu na biciklu (naravno sve po PS-u, 30-ih godina, markirani bic, kaciga, rukavice, ruksacic, tipicni sarajevski satro biciklista) kako gari trotoarom po Obali, prvo slalom kroz raju na tramvajskoj a onda bremzanje iz sve snage da ne pokupi majku i dijete u klocima koji su se ukazali kad su se ostaloi razbjezali poslije tramjavske i koji su uredno cekali semafor na pjesackom prelazu. Taj majmun i idioti tog tipa zasluzuju da budu uzemljeni i dodatno "nagradjeni" cipelom u usta!
Ta takve "bicikliste" i taj debilizam nema nikakvog opravdanja, ni opsanost na cesti, ni manja staza, nista - to su jednostavno pokondireni primitivci koji furaju neke zapadnjacke furke na be-ha nacin.
ako je oko 18h,., taj tip nije biciklista on je evropski biciklista :sad: ,., to je jedan od onih parking papaka,., jel bio na specialized bajk mekinli torba plava, flasa neka nike ,., sluske bjele tip se zove nermin ima njegovo avto u parkin papcima(crni avudi 2,0tdi placen kako kaze znojem i trudom, radeci u elektroprivredi,., nisi ti njega jos upozno,.,
taj kada dodje na planinu rice glasnije od mrkog medjeda nebil udaho malo planinskog zraka,. a mene kojem je postao obicaj na turu ponijet visocku sudzuku i kada zamirise gladnom insanu pa nemoze da je stigne ogulit,,pocne pricat kako je to nezdravo i kako on jede samo propsper cokolade???(ovo neznamstaje),.,.,
to je sramota od covjeka i to sto radi je nista( ja sam se potukao sa njim zato sto sam se slikao sa dodikom na plaama veliki pano),.,., neznas kada on dodje meni u radnju i pocene suplju prosipat o spešlizduuuuu
semirsar

#1027 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by semirsar »

WildRedRose wrote:
tendzera wrote:
WildRedRose wrote:Kada levat iza tebe vozi toliko blizu, da imas osjecaj da ti je u gepek usao. Bukvalno vidis samo sofersajbu koliko je blizu. :twisted:
Samo malo čvakneš kočnicu...ima da se usere u gaće. :oops:
obicno ih tako trzam, ali jutros da sam samo dohvatila kocnicu, u sekundi bi sjedio pored mene koliko je blizu bio :roll: koliko god ubrzavala , on za mnom. :twisted:
U takvoj situaciji je najbolje ostati hladnokrvan, niposto ubrzavati, vec samo drzati svoj ritam voznje ili jos bolje, polako usporavati. Takvih idiota je uvijek bilo i bice ih, pa je jedan i na mene naletao, ali je, nadam se, naucio da nije bas dobra ideja voziti uz tudju karambolku. Doticni je od Ilidze do opstine Novi grad vozio tik iza mene, pa kad me je bukvalno prisilio da prodjem kroz crveno, puk'o mi je film, tada nije bilo obavezno imati upaljena svjetla po danu, pa sam samo upalio svjetla i dodao gas, i dan danas se sjecam njegovog panicnog izraza lica u retrovizoru :evil: e sad, posto je tek pala kisa... tipus je, cim je lupio po kocnicama, bio bukvalno katapultiran na tramvajske sine, sreca pa nije bilo tramvaja, inace... Naucih i ja nesto tada. 8)
Zato, samo hladno i pusti kretene nek pizde dok ti polako spustas brzinu, proci ce te cim prije, vidjeces :mrgreen:
zdruzdjo

#1028 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ma samo po kocinici opletes. Vrijedi svake pare kad te krkne sa ledja. Bas sam napisao neku noc o motociklisti koji mi je vozio iza mene sa duplim dugim svjetlima. Krk po kocinici, da vidis panikeeee...

Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
WildRedRose

#1029 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by WildRedRose »

maaa, ja da sam samo malo dohvatila kocnicu, do pola auta bi mi usao sa svojim autom :-) a iskreno, nije mi do toga da mi zguzva pola auta, pa da se peglam i pravim. I to nije to na kraju krajeva.
mirzet87sa

#1030 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Ma nidje veze, i meni se prije 2 mjeseca lijepio nakav rejser u seat ibizi na zadnju karambolku, od carsije do vjecne vatre. Tu me izgura kroz crveno pa mi pukne film stisnem punim kocnicu, a on mi se zabije do zadnjih sjedista. Naplatim debelo od osiguranja, auto se napravi ko novo bude.
Obuca9

#1031 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Obuca9 »

Samo papku nakratko upalis maglenjake, svaki se trzne misleci da je kocnica i naglo koci ko zadnji levat. Uzivaces u prizoru koji vidis u retrovizoru :D
goran16v

#1032 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

sema911s wrote:
ako je oko 18h,., taj tip nije biciklista on je evropski biciklista :sad: ,., to je jedan od onih parking papaka,., jel bio na specialized bajk mekinli torba plava, flasa neka nike ,., sluske bjele tip se zove nermin ima njegovo avto u parkin papcima(crni avudi 2,0tdi placen kako kaze znojem i trudom, radeci u elektroprivredi,., nisi ti njega jos upozno,.,
taj kada dodje na planinu rice glasnije od mrkog medjeda nebil udaho malo planinskog zraka,. a mene kojem je postao obicaj na turu ponijet visocku sudzuku i kada zamirise gladnom insanu pa nemoze da je stigne ogulit,,pocne pricat kako je to nezdravo i kako on jede samo propsper cokolade???(ovo neznamstaje),.,.,
to je sramota od covjeka i to sto radi je nista( ja sam se potukao sa njim zato sto sam se slikao sa dodikom na plaama veliki pano),.,., neznas kada on dodje meni u radnju i pocene suplju prosipat o spešlizduuuuu
Otprilike je bilo to neko vrijeme, ali nisam obratio paznju na sve te detalje, ali ako nije on onda jest neki vrtlo slican debil.
Thug...

#1033 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Thug... »

zdruzdjo wrote:Ma samo po kocinici opletes. Vrijedi svake pare kad te krkne sa ledja. Bas sam napisao neku noc o motociklisti koji mi je vozio iza mene sa duplim dugim svjetlima. Krk po kocinici, da vidis panikeeee...

Ma bravo majstore ubi ti motoristu samo zato jer je upalio duga svjetla da bi ga majmuni u dzungli na asfaltu bolje primjetili :-)
O'zone
Globalni moderator

#1034 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by O'zone »

mirzet87sa wrote:Ma nidje veze, i meni se prije 2 mjeseca lijepio nakav rejser u seat ibizi na zadnju karambolku, od carsije do vjecne vatre. Tu me izgura kroz crveno pa mi pukne film stisnem punim kocnicu, a on mi se zabije do zadnjih sjedista. Naplatim debelo od osiguranja, auto se napravi ko novo bude.
Malo je jebeno to uraditi ako imaš dijete u sjedalici na zadnjem sjedištu :roll:
fidoremilienko

#1035 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Ono kad ti lik na zapadnom prilazu, pozet Blazuj-M.Raskrsce, gdje su dvije trake i ogranicenje 60 km/h, pocne blicati kad si u lijevoj traci a vozis 60-70 km/h. Ja ne znam :roll:

Ili kad lik ne zna da vozi u kruznom toku, pa cijelo vrijeme vozi vanjskom stranom, a jos gore od toga kad skrece ne daje zmigavac, a ti se mogao ukljuciti.

Ili kad se ljudi ne znaju mimoici na obicnoj raskrsnici, kad krene da te obilazi sa vanjske strane :-)
Last edited by fidoremilienko on 10/07/2013 10:26, edited 2 times in total.
goran16v

#1036 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Thug... wrote:
zdruzdjo wrote:Ma samo po kocinici opletes. Vrijedi svake pare kad te krkne sa ledja. Bas sam napisao neku noc o motociklisti koji mi je vozio iza mene sa duplim dugim svjetlima. Krk po kocinici, da vidis panikeeee...

Ma bravo majstore ubi ti motoristu samo zato jer je upalio duga svjetla da bi ga majmuni u dzungli na asfaltu bolje primjetili :-)
A duga svjetla debila na motoru kao nikome ne smetaju???? :-)
goran16v

#1037 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

fidoremilienko wrote:Ono kad ti lik na zapadnom prilazu, pozet Blazuj-M.Raskrsce, gdje su dvije trake i ogranicenje 60 km/h, pocne blicati kad si u lijevoj traci a vozis 60-70 km/h. Ja ne znam :roll:
Na tom potezu, iako izglednom podjseca na neki qurcev auto put, to je obicna gradska saobracajnica koja ima ukljucenja i iskljucenja i kojom prometuje gradski prevoz. To znaci da na njoj prakticno ne vrijedi pravilo sa autoceste da vozis desnm trakom nego pravila sa gradskih saobracajnica, ali posto vecina vozaca smatra da je od M. Petlje do Ilidze sve jedna kategorija puta onda se ponasaju kao da su na autocesti. U principu, ako neces da mu se reda radi maknes da ga ne gledas u retrovizoru, 'ladno ga ignore oa nek blica Nailovoj materi. Na potezu od Blazuja do Ilidze je vec druga prica, cak postoji i znak da je ono autoput, mada ono nije vidjelo autoputa (usko, nepravilno ogradjeno, neravno, bez zaustavne trake itd).
fidoremilienko

#1038 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

goran16v wrote:
fidoremilienko wrote:Ono kad ti lik na zapadnom prilazu, pozet Blazuj-M.Raskrsce, gdje su dvije trake i ogranicenje 60 km/h, pocne blicati kad si u lijevoj traci a vozis 60-70 km/h. Ja ne znam :roll:
Na tom potezu, iako izglednom podjseca na neki qurcev auto put, to je obicna gradska saobracajnica koja ima ukljucenja i iskljucenja i kojom prometuje gradski prevoz i na kojoj prakticno ne vrijedi pravilo sa autoceste da vozis desnm trakom, ali posto vecina vozaca smatra da je od M. Petlje do Ilidze sve jedna kategorija puta onda se ponasao kao da su na autocesti. U principu, ako neces da mu se reda radi maknes da ga ne gledas u retrovizoru, 'ladno ga ignore. Na potezu od Blazuja do Ilidze je vec druga prica.
Slazem se. Onaj drugi dio, to je ok. Obicno tuda kad prolazim idem lijevom trakom i ne sklanjam se kad mi blicaju. Kasnije prodje pa svira, pa mase :D

Ali tacno znaju gdje stoji policija, pa pocnu naglo da koce, a ako ih nema onda opet po gasu.
goran16v

#1039 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by goran16v »

Podvoznjak u Blazuju je idealno mjesto sa odstrel trkaca. Meni ih nije zao, postoje jedan ili dva znaka za smanjenje brzine prije onog 60. Doduse i ta policija je komicna, neki dan krenuo u Blazuj i hocu da se odvojim desno kod podvoznjaka, oni su tako postavili radar i parkirali svoj auto da kad su zaustavili lika ja ne nemam kud proci tako da sam na kraju stao otvorio prozor i pitao da je je cesta otvorena. Oni me u cudu pogledase, pa pogledase kakav su debilizam napravili.
fidoremilienko

#1040 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by fidoremilienko »

Ima njih tu uvijek na potezu Blazuj-M.Raskrsce, sa obje strane. Ma nije ih ni meni zao, neka ih hvataju, svakako ih ima. Prije neku noc su bili neki tipovi iz Luxemburga. To ide preko pune, dere stoju, blica :lol: ali ne bi policije.
_mufljuz_

#1041 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by _mufljuz_ »

nervira mene samog uopste kad se iznerviram - volio bih da sam flegma i da me boli patka za sve.
zdruzdjo

#1042 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Thug... wrote:

Kod holliday inn-a i masinske skole da je najveci mrak, duga svjetla mu ne trebaju. Pravo je neugodno ,Pogotovo jer su mu svjetla postavljena visocije nego na autu. I ja zmigaj, masi rukama, ovo ono ....nista, shine kod masinske, krk po kocinici. Bio sam spreman da opali u mene bez imalo dvoumljenja.

Thug...

#1043 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Thug... »

goran16v wrote:
Thug... wrote:

Ti trololo kontras uredu je ba vise ne moras svakom loncu biti poklopac :-) Ja ne kazem da ta duga svjetla ne smetaju ali realno reci koliko to motorista "gusla" iza auta toliko dugo da cika vozacu TOLIKO smetaju ta duga svjetla od motora koja su boze toliko toliko jaka da ne moze nista vidjeti cika auto vozac :lol:

Vecina motorista pale duga svjetla zbog sopstvene sigurnosti da bi ih ovi nasi divljaci po cesti primjetili i oni su po tvom debili jeli??? a ovi su pametni jer nesto koce da ga sta? upozore da ima duga upaljena jedna jebena sijalica ba budi malo relalan, i ako je to zasluzilo da ga ubijes ma samo naprijed pametni bosnjo :bih:
dede merdzane

#1044 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dede merdzane »

goran16v wrote:
Thug... wrote:

Ne razumijes, ako ne upali duga, onda ce ga neko pokupiti dok se priblizava brzinom od 200 na sat. Jadni, iz istog razloga moraju i auspuhe da buse. :evil:
Thug...

#1045 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Thug... »

zdruzdjo wrote:
Thug... wrote:

Kod holliday inn-a i masinske skole da je najveci mrak, duga svjetla mu ne trebaju. Pravo je neugodno ,Pogotovo jer su mu svjetla postavljena visocije nego na autu. I ja zmigaj, masi rukama, ovo ono ....nista, shine kod masinske, krk po kocinici. Bio sam spreman da opali u mene bez imalo dvoumljenja.

Drug kontam ja tebe ali ne kontas ti njih dok ne sjednes pa malo ne vidis kako je njima u saobracaju...I ne znam ko je to toliko guslao iza tebe toliko dugo obicno ih ono vidis i nisu vise tu ali eto skontaj se mogao si zakociti i ubiti covjeka u sekundi na motoru jeli vrijedno???
Thug...

#1046 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Thug... »

Uh zaboravih na AUTO generalizaciju ovdje :-)

Samo naprijed momci kocite nebi li motoristi ugasili duga svijetla :lol: :bih:
insomnia78

#1047 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Thug... wrote:
zdruzdjo wrote:
Thug... wrote: Ma bravo majstore ubi ti motoristu samo zato jer je upalio duga svjetla da bi ga majmuni u dzungli na asfaltu bolje primjetili :-)

Drug kontam ja tebe ali ne kontas ti njih dok ne sjednes pa malo ne vidis kako je njima u saobracaju...I ne znam ko je to toliko guslao iza tebe toliko dugo obicno ih ono vidis i nisu vise tu ali eto skontaj se mogao si zakociti i ubiti covjeka u sekundi na motoru jeli vrijedno???
De ba, forumski savjeti i izjave.
I cuj kad ti se zaljepi u karambolku ti po kocnici.
Ne bi sjebo auto sam sebi nema tih para, poslije nikad to nece biti to kako god ga napravio.
A i inace kod nas osiguranje leti da ti isplati stetu u punom iznosu to je cudo jedno

s' moje sokoćalo
zdruzdjo

#1048 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Thug... wrote:
zdruzdjo wrote:
Thug... wrote: Ma bravo majstore ubi ti motoristu samo zato jer je upalio duga svjetla da bi ga majmuni u dzungli na asfaltu bolje primjetili :-)

Kontam ja i njih jer sam jedan period bio jedan od njih. Na svim vangradskim cestama to je ok. I tolerise se. Ali voziti u gradu sa duplim farovima dugim, Je bezobrazno. Istu stvar radim i kad mi se neko zaljepi za guzicu.

sema911s

#1049 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sema911s »

stajs u odbranu motociklista,., ok za duga moraju da ih primjetimo,.
al kako primjetit nesto sto se krece 180kmh po sarajeskoj glavnoj saobracajnici,,. evo na auto putu me je tip pretekao i stignem ga na kucicama u vogosci,.i dobacim koliko si isao on se smije 250+ ja kroz smjeh ja 160 al proso si pored mene ko da stojim,.,. razlika u tih 90kmh skontaj kolika je,. ja sam gledao u retrovizor i vidio ga kada je bio podaleko od mene sreca njegova jer sam htjeo pretec auto ispred sebe., srcea njegova sto pogledah par puta imal sta iza mene i sto je auto ispred islo par km sporije od mene,.
a navedi mi jednog motocoiklistu u srajevu sto vozi sportski motocikl da ima potrebnu opremu, da postuju bilo koji zakon u saobracaju,
ja ih znam mnogo i od ilidze do carsije naprave 101 saobracajni prekrsaj,., navedi jednog koji kada skrece upali zmigavac, koji vozi po zakonskim ogranicenjima(ne zakonima hrabrosti i fizike) kojem je motocikl prosao tehnicki(svi rade u setasu),.kojem izduv zadovoljava neke norme,.

volim ja motocikliste bio i sam jedan od njih,.dok nepado,.,. al kako ja da vidim nesto sto se krece 2x brze od dozvoljene brzine,. kakooo
shalla

#1050 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shalla »

Obuca9 wrote:Samo papku nakratko upalis maglenjake, svaki se trzne misleci da je kocnica i naglo koci ko zadnji levat. Uzivaces u prizoru koji vidis u retrovizoru :D
To sam nedavno isprobao (uspješno), prilikom povratka iz Mostara, ih kako levat odustade nakon 2 paljenja :mrgreen:
Post Reply