Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
Platformas

#1026 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Platformas »

debeljko20 wrote:

1998. ja bio u sdp-u, kažu dolazi željko komšić u našu mjesnu zajednicu, to sokovi, to meza, to čips, to kikiriki, našla se i poneka piva. nahvališe ga žene i penzioneri k'o da dolazi tito, glavom i bradom, nesutrašivi borac, lafčina, ljepotan, naš željko. mi svi ushićeni. pojavi se lik, pendav, nadobudan, pun sebe, isto paun. nigdje šarma, osmijeha, neki isprazan govorčić održa pun fraza. ničim ama baš ničim ne da me nije impresionirao nego nisam zapamtio nijednu rečenicu iz njegovog govora. ostali likovi iz mjesne zajednice u transu. kontam ako će te ovaj vodit' hajde ti sine iz te družine, i tako i bi.

Ja i dalje smatram da se trebas drzati tema koje su u tvom domenu, vidjeli smo svi da te neki prijatelj levati ili sta vec. Ne moras se sad ovde na Zeljku "ispraznjavati".
Last edited by Platformas on 05/07/2012 21:40, edited 2 times in total.
Challenger__

#1027 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Challenger__ »

Dobar je Željko, ba, mojne tako.

Image
debeljko20

#1028 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by debeljko20 »

Platformas wrote:

Ja i dalje smatram da se trebas drzati tema koje su u tvom domenu, vidjeli smo svi da te neki prijatelj levati ili sta vec. Ne moras se sad ovde na Zeljku "ispraznjavati".
ma ni blizu kako željko levati tebe i 300.000 delegata. :lol: :D
Doktor29

#1029 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

To sto si davno procitao ovu ublehu :thumbup: :thumbup:
Doktor29

#1030 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

Challenger__ wrote:Dobar je Željko, ba, mojne tako.

Image
:dance: :dance: :dance: :dance: :run:
Doktor29

#1031 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

Challenger__ wrote:*ebaće vam zlatni ljiljan mater, samo se vi zajebajite ... :D Doduše, možda se predomisli, nikad se ne zna...
Usput ce mozda pasti i neka junacka suza kme kme sada idem do kraja kme kme
volta dzontra

#1032 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by volta dzontra »

Mene interesira samo je li ovo dekapitiranje ZK na forumu neki vox populi, naknadna pamet, zakasnjelo otreznjenje ili je ZL ekipi iz centrale naredio da vec lagano krene odstrel nepotrebno-neposlusnog ZK
Doktor29

#1033 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

volta dzontra wrote:Mene interesira samo je li ovo dekapitiranje ZK na forumu neki vox populi, naknadna pamet, zakasnjelo otreznjenje ili je ZL ekipi iz centrale naredio da vec lagano krene odstrel nepotrebno-neposlusnog ZK
Ja znam samo za sebe :thumbup:
debeljko20

#1034 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by debeljko20 »

Doktor29 wrote:To sto si davno procitao ovu ublehu :thumbup: :thumbup:
ja sam u sdp ušao zbog toga što sam ljevičar po ubjeđenju. vjeruj da mi je trebalo par puta da odem na forum mladih i na par sastanaka u MZ, jednom eto slušao ovog uobraženka i po jednom damira hadžića i lagumdžiju, sve skupa par mjeseci i pobjegao sam odatle glavom bez obzira. sve su to ljudi koje interesuje samo i isključivo vlastita promocija, vlastiti džep i vlastiti položaj. oni nemaju ni znanja ni želje da bilo šta promijene nabolje, to se evo potvrdjuje od 2010. a vidjelo se i za vrijeme alijanse.
nego eto raja glasaju za njih, misle da su oni gradska djeca, da je to onaj nekadašnji sdp a to veze s vezom nema. ja što ih znam a znam ih dosta, svi ovi što su sad na položajima su iz tog doba (a već su tada bili lizači guzica) sve je to go šljam, vjeruj mi.
Doktor29

#1035 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

debeljko20 wrote:
Doktor29 wrote:To sto si davno procitao ovu ublehu :thumbup: :thumbup:
ja sam u sdp ušao zbog toga što sam ljevičar po ubjeđenju. vjeruj da mi je trebalo par puta da odem na forum mladih i na par sastanaka u MZ, jednom eto slušao ovog uobraženka i po jednom damira hadžića i lagumdžiju, sve skupa par mjeseci i pobjegao sam odatle glavom bez obzira. sve su to ljudi koje interesuje samo i isključivo vlastita promocija, vlastiti džep i vlastiti položaj. oni nemaju ni znanja ni želje da bilo šta promijene nabolje, to se evo potvrdjuje od 2010. a vidjelo se i za vrijeme alijanse.
nego eto raja glasaju za njih, misle da su oni gradska djeca, da je to onaj nekadašnji sdp a to veze s vezom nema. ja što ih znam a znam ih dosta, svi ovi što su sad na položajima su iz tog doba (a već su tada bili lizači guzica) sve je to go šljam, vjeruj mi.
Postoji jedna jedina principijalnost kod ovog naseg glasackog tijela a to je da nitko nikada nije dva puta za redom pobjedio, ne znam za period odmah poslije rata ali zadnjih desetak godina je tako. Imam neki osjecaj da ljudi glasaju protiv vlasti i na taj nacin dovodeci nove stranke na vlast. SDP je mene totalno razocarao a za to im nisu trebale 4 godine
jedan_dobar_dan

#1036 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by jedan_dobar_dan »

pa onda se objasni po cemu su ''go sljam'', a ne optuzujete covjeka, sto je zlatni ljiljan, sto je ozenjen bosnjakinjom,
sto je hrvat, ljevicar....
to samo po sebi ne moze biti nikako negativno. cak sta vise, upravo covjek zivi ideju neke idealne bosne.
bar se svi ovdje u sa u to zaklinju. ili nam je dodik potajno ideal ???
mozemo ga napadati za nesto drugo,ali za ovo, pa stvarno ne razumijem koji su vam to rezoni.
Doktor29

#1037 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

jedan_dobar_dan wrote:pa onda se objasni po cemu su ''go sljam'', a ne optuzujete covjeka, sto je zlatni ljiljan, sto je ozenjen bosnjakinjom,
to samo po sebi ne moze biti nikako negativno. cak sta vise, upravo covjek zivi ideju neke idealne bosne.
mozemo ga napadati za nesto drugo,ali za ovo, pa stvarno ne razumijem koji su vam to rezoni.
Ma daj molim te koja je to ideja,mozda lokomislenosti, prijetnje da ce udarati po prstima, predomisljanja, kafanska prica, lupanje po stolu i sl..
jedan_dobar_dan

#1038 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by jedan_dobar_dan »

Doktor29 wrote:
jedan_dobar_dan wrote:pa onda se objasni po cemu su ''go sljam'', a ne optuzujete covjeka, sto je zlatni ljiljan, sto je ozenjen bosnjakinjom,
Ma daj molim te koja je to ideja,mozda lokomislenosti, prijetnje da ce udarati po prstima, predomisljanja, kafanska prica, lupanje po stolu i sl..

pa ti si ga osudio sto je dobio glasove na to sto je: zlatni ljiljan, hrvat ozenjen bosnjakinjom, ljevicar...
debeljko20

#1039 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by debeljko20 »

kada kažem go šljam mislio sam na ove mlade koji su sad na pozicijama ili djeluju iz sjene, za većinu od njih ponaosob znam i zašto je šljam.
kod komšića sam odmah vidio da nije to za šta se predstavlja i kakvim ga drže u sdp-u, u medijima i slično. ni blizu. to sam uvidio davnih dana.
živim ja ideju bosne i više od njega, i mnogi drugi pa nismo zbog toga predsjednici države koji ništa ne rade. ja prvi nikad ne bih prihvatio da obavljam fuknciju kojoj nisam dorastao i posao koji ne znam da radim. ali dobro, nismo svi isti.
Doktor29

#1040 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

jedan_dobar_dan wrote:
Doktor29 wrote:

pa ti si ga osudio sto je dobio glasove na to sto je: zlatni ljiljan, hrvat ozenjen bosnjakinjom, ljevicar...
Zamjenio si me sa nekim, nisam ja to rekao ja se bavim onim sto radi sa tim glasovima :thumbup:
palermo

#1041 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by palermo »

Doktor29 wrote:
Pa čovjek te je lijepo upitao, a ti ovdje nekakve floskule bacaš.Kako koja je ideja, to je ideja Bosne i Hercegovine, države slobodne, cjelovite, države koja pripada onima koji je vole i osjećaju svojom. To što i Željko možda voli koju popiti u kafanu je nešto drugo, to što možda nije intelektualni kapacitet je opet nešto sasvim drugo, ali Željko jeste simbol one Bosne i Hercegovine koju recimo upravo ovih dana napada i urušava sam SDP.
Simbol, naše, željene Bosne i Hercegovine, barem moje Bosne i Hercegovine.

To što i on nema muda da popu kaže pop a bobu bob je druga stvar, zbog toga neće otići u istoriju kao veliki čovjek ili političar. Ali graditi napade na SDP preko Komića je naprosto degutantno, a pomalo i glupo.
debeljko20

#1042 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by debeljko20 »

palermo wrote:
Pa čovjek te je lijepo upitao, a ti ovdje nekakve floskule bacaš.Kako koja je ideja, to je ideja Bosne i Hercegovine, države slobodne, cjelovite, države koja pripada onima koji je vole i osjećaju svojom. To što i Željko možda voli koju popiti u kafanu je nešto drugo, to što možda nije intelektualni kapacitet je opet nešto sasvim drugo, ali Željko jeste simbol one Bosne i Hercegovine koju recimo upravo ovih dana napada i urušava sam SDP.

To što i on nema muda da popu kaže pop a bobu bob je druga stvar, zbog toga neće otići u istoriju kao veliki čovjek ili političar. Ali graditi napade na SDP preko Komića je naprosto degutantno, a pomalo i glupo.
željko je sinonim za poltrona, glupost, mediokritetstvo, neznanje, nedoraslost, foliranciju, uobraženost bez pokrića, nesrazmjeru izmedju želje i mogućnosti... ako je to tvoj ideal bosne ok, ali izvini moj nije.
levana

#1043 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by levana »

Misljenja sam da sve te ocjene i epiteti na licnoj osnovi (skepsa glede zlatnog ljiljana, ozenjen bosnjakinjom i sl.) su ispod svakog nivoa.
A sto se tice nekompetentnosti i neznanja, o tome bi se takodjer dalo diskutirati.
Ako je bas takav diletant i necovjek, kako objasniti 300 000 (tri stotine hiljada!) "glupana", "idiota" koji glasase za njega?
palermo

#1044 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by palermo »

debeljko20 wrote:
palermo wrote:

željko je sinonim za poltrona, glupost, mediokritetstvo, neznanje, nedoraslost, foliranciju, uobraženost bez pokrića, nesrazmjeru izmedju želje i mogućnosti... ako je to tvoj ideal bosne ok, ali izvini moj nije.
Meni je sasvim jasno da moj i tvoj idela Bosne i Hercegovine nisu isti. I zbog toga mi nije nimalo žao.
Doktor29

#1045 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

palermo wrote:
Doktor29 wrote:

Zeljko Komsic ne prestavlja ideju Bosne i Hercegovine koliko god vi to pokusavali prodati, ne moze licemjer koji se kandiduje na mjesto Hrvatskog clana predsjednistva a racuna na glasove Bosnjaka prestavljati nista jer ne postuje jedan cijeli narod niti ga na bilo koji nacin prestavlja.
Ne moze prestavljati Bosnu i Hercegovinu niti njenu ideju netko tko danas da neopozivu ostavku a sutradan je uz dozu kmecanja povuce, Bosanci i Hercegovci su prije svega ponosan narod a ovaj to nije
Ide on do kraja sada kaze i onda ga nema 4. mjeseca ni ziva ni mrtva...dajte dosta vise
Doktor29

#1046 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Doktor29 »

levana wrote:Misljenja sam da sve te ocjene i epiteti na licnoj osnovi (skepsa glede zlatnog ljiljana, ozenjen bosnjakinjom i sl.) su ispod svakog nivoa.
A sto se tice nekompetentnosti i neznanja, o tome bi se takodjer dalo diskutirati.
Ako je bas takav diletant i necovjek, kako objasniti 300 000 (tri stotine hiljada!) "glupana", "idiota" koji glasase za njega?
Lijepo upakovan i prodat proizvod, ni manje ni vise od toga
debeljko20

#1047 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by debeljko20 »

levana wrote:Misljenja sam da sve te ocjene i epiteti na licnoj osnovi (skepsa glede zlatnog ljiljana, ozenjen bosnjakinjom i sl.) su ispod svakog nivoa.
jeste li stvarno nesposobni da čitate postove i razumijete ono što piše ili treba da se nacrta?

niko nije ocjenjivao njega kao ljiljana, oženjenog nekim i slično. nego je to dobro došlo da se izgradi jedan lik koji je maltene idealan bosanac u očima prosječnog čovjeka a koji će kao takav dobro obavljati posao koji mu je povjeren.

ljudi su takvi da hoće da vjeruju u bolje, u dobre ljude, u idole, sa nekim da se poistovjete... i zato je dobio toliki broj glasova. i šta je uradio taj naš idealan kandidat za tolike godine? donio sdp-u glasove, on lično se napunio monetom a država i obični čovjek bukvalno povaljeni na dno.
Platformas

#1048 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Platformas »

Doktor29 wrote:
Zeljko Komsic ne prestavlja ideju Bosne i Hercegovine koliko god vi to pokusavali prodati, ne moze licemjer koji se kandiduje na mjesto Hrvatskog clana predsjednistva a racuna na glasove Bosnjaka prestavljati nista jer ne postuje jedan cijeli narod niti ga na bilo koji nacin prestavlja.
Ne moze prestavljati Bosnu i Hercegovinu niti njenu ideju netko tko danas da neopozivu ostavku a sutradan je uz dozu kmecanja povuce, Bosanci i Hercegovci su prije svega ponosan narod a ovaj to nije
Ide on do kraja sada kaze i onda ga nema 4. mjeseca ni ziva ni mrtva...dajte dosta vise

Ko po tvom misljenju predstavlja ideju BiH ?

Bakir, Tihic, Brankovic, Silajdzic, Cengic, reis Ceric ?
debeljko20

#1049 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by debeljko20 »

palermo wrote:
Meni je sasvim jasno da moj i tvoj idela Bosne i Hercegovine nisu isti. I zbog toga mi nije nimalo žao.
nije ni meni žao što se tvoj ideal bosne nikada neće ostvariti.
palermo

#1050 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by palermo »

Doktor29 wrote:
Vjerujem ti u potpunosti da Željko ne predtavlja tvoj idela Bonse i Hercegovine. Jer tvoj ideal na najbolji način ovog trenutka reprezentuje SDP, koji upravo ovim dogovorima oduzima bilokakvu mogućnost da sutra glasaš za čovjeka koji nije samo predstavnik tvoga naroda nego u sebi objedinjuje ideju Bosne i Hercegovine. odakle god dolazio i kako god se zvao
I ti zapravo ovim riječima potvrđuješ svu bijedu bosansko-bošnjačke političke elite koja se sa riječima principi, ideja,,davno pozdravila.
Ti ovdje evo danima napadaš SDP da bi sada u ovom postu vrlo bjelodano stao na njihovu stranu, suštinski braneći njihove pospupke. Ne čudi me, jer matrica je zapravo poptpuno ista.
Post Reply