Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
vjesticanametli

#1026 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by vjesticanametli »

vjesticanametli wrote:doduse nije o racunu ali isti nisam nikada dobila u KS frizerskom na dobrinji u sada vec ex merkatoru.....naime, vec 2x me mladi uposlenik u 20:15 h, radno vrijeme do 21 h, vraca s vrata recenicom aliiiii radimo do pola 9......veceras kazem pise vam da je radno vrijeme do 21 on me samo pogleda i opet onako bezlicno ali doooooo pola 9 a i sutra smo tu.......kako da se zalim vlasniku da mu uposleni vracaju musterije s vrata ili da zovem inspekciju.....
supercali

#1027 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by supercali »

vjesticanametli wrote:doduse nije o racunu ali isti nisam nikada dobila u KS frizerskom na dobrinji u sada vec ex merkatoru.....naime, vec 2x me mladi uposlenik u 20:15 h, radno vrijeme do 21 h, vraca s vrata recenicom aliiiii radimo do pola 9......veceras kazem pise vam da je radno vrijeme do 21 on me samo pogleda i opet onako bezlicno ali doooooo pola 9 a i sutra smo tu.......kako da se zalim vlasniku da mu uposleni vracaju musterije s vrata ili da zovem inspekciju.....
Ne branim radnika al pitanje zar ne mozes ranije otici na sisanje?
Ne znam koliki je frizerski salon al on vjerovatno to mora ocistiti prebrisati izdzogirati ili sta vec pospremiti a za to mu vjerovatno treba tih pola sata
S obzirom kakve su gazde meni ne bi padalo napamet da ostajem u radnji do pola 10
I samo pitanje koliko ti ostajes dugo na radnom mjestu poslije radnog vremena?
mayab

#1028 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

supercali wrote:
Ne znam koliki je frizerski salon al on vjerovatno to mora ocistiti prebrisati izdzogirati ili sta vec pospremiti a za to mu vjerovatno treba tih pola sata
S obzirom kakve su gazde meni ne bi padalo napamet da ostajem u radnji do pola 10
+1
:thumbup:
vjesticanametli

#1029 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

supercali wrote:
na vratima pise radno vrijeme od xy do 21 h i ja sam oba puta dosla u 20:15 i nema pravo niti moze da me vrati i zato cu mu se sada na kosti naklatiti .....dok je takvih kao ti mogu oni tako i da rade.........neka onda napisu da rade do 8 pa neka ĐŽogiraju do 9 briga me za te stvari i ako njemu to ne pada na pamet onda neka da otkaz ......sutra idem da trazim sefa i knjigu zalbi :D pa nek se malac preserava nekom drugom :)

moje radno vrijeme nije tema
supercali

#1030 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by supercali »

sta si se upalila
pitam te jesi mogla ranije da se ides sisati?
i nisam te pitao koliko ti je radno vrijeme nego koliko ostanes na poslu poslije radnog vremena?

dok je ovakvih kao ja otici ce fino na sisanje ranije a nece cekati pred kraj radnog vremena jer to nije pitanje zivota i smrti
lajk

#1031 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by lajk »

Ildjis picerija na Ilidji :roll: Špica, a nigdje fiskalnog
l33t

#1032 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by l33t »

:arrow: Restoran Brajlović Ilidža
almir90

#1033 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by almir90 »

supercali wrote:sta si se upalila
i nisam te pitao koliko ti je radno vrijeme nego koliko ostanes na poslu poslije radnog vremena?

dok je ovakvih kao ja otici ce fino na sisanje ranije a nece cekati pred kraj radnog vremena jer to nije pitanje zivota i smrti
Očigledno da joj biznis neide, čim ima dovoljno slobodnog vremena da obilazi lokale i kontroliše tuđi rad.
Last edited by almir90 on 13/10/2014 08:48, edited 1 time in total.
Walther

#1034 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Walther »

vjesticanametli wrote:na vratima pise radno vrijeme od xy do 21 h i ja sam oba puta dosla u 20:15 i nema pravo niti moze da me vrati i zato cu mu se sada na kosti naklatiti .....dok je takvih kao ti mogu oni tako i da rade.........neka onda napisu da rade do 8 pa neka ĐŽogiraju do 9 briga me za te stvari i ako njemu to ne pada na pamet onda neka da otkaz ......sutra idem da trazim sefa i knjigu zalbi :D pa nek se malac preserava nekom drugom :)

moje radno vrijeme nije tema
tvoja sebicnost je zaista :roll:
vjesticanametli

#1035 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

pa vama neka provode i radite sta zelite..........sta tebe briga jesam li ja mogla voditi sina ranije na sisanje ......mozda sam radila :P a njegovo nije da kaze do pola 9 ako pise do 9.....uostalom danas cu ih posjetiti :D i sebicno traziti sisanje do 9 :)
madridist

#1036 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by madridist »

Ma na kraju nije ti ovo socijalizam ,privatni frizerski salon zatvorice ti vrata pred nosom kad hoce i tu ne mozes nista poduzeti osim dosadjivati po forumu.
Borba s vjetrenjacama i to mi vise djeluje ko inat neki ko da su te nekad ruzno osisali :D
vjesticanametli

#1037 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

pa privatni ali nije vlasnik rekao sigurno da tjeraju kupce / musterije vec je to malac tako uradio.....uostalom nisu jedini ali promijenice natpis na vratima :D i pisace do pola 9 ako radnik tako zeli......inspekcija ce ispuniti zelje :)
almir90

#1038 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by almir90 »

vjesticanametli wrote:pa vama neka provode i radite sta zelite..........sta tebe briga jesam li ja mogla voditi sina ranije na sisanje ......mozda sam radila :P a njegovo nije da kaze do pola 9 ako pise do 9.....uostalom danas cu ih posjetiti :D i sebicno traziti sisanje do 9 :)
A, možda jednostavno su imali obaveze pa su morali otići ranije. Samo se nadam da si sretna kada takvim ponašanjem zaradiš sebi u budućnosti da te u svim lokalika gledaju sa prezirom kada se pojaviš. Ali, dobro, mora neko biti umišljen, i držati se visoko u zraku, smatrajući se boljim od ostalih.

Nego šta planiraš jednog dana kada ti tako sve radnje pred nosom budu zatvarale vrata? A, ne bude dovoljno novih, na kojima možeš liječiti svoje komplekse.
Walther

#1039 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Walther »

vjesticanametli wrote:pa vama neka provode i radite sta zelite..........sta tebe briga jesam li ja mogla voditi sina ranije na sisanje ......mozda sam radila :P a njegovo nije da kaze do pola 9 ako pise do 9.....uostalom danas cu ih posjetiti :D i sebicno traziti sisanje do 9 :)
kompleksi su hebena stvar....

p.s.: jeste
vjesticanametli

#1040 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

:music2:
DaffyDuck

#1041 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by DaffyDuck »

lajk wrote:Ildjis picerija na Ilidji :roll: Špica, a nigdje fiskalnog
l33t wrote::arrow: Restoran Brajlović Ilidža
Ah... Ilidza je tax fee zona :D
vanjki

#1042 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by vanjki »

Burekdžnica Efes u Zagrebackoj ulici u sarajevu..Nikada neces dobiti racun!
Saka

#1043 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Saka »

Walther wrote:
kompleksi su hebena stvar....

p.s.: jeste
A čuj kompleksi. Pa inspekcije redovno kažnjavaju ako ti na vratima ne piše radno vrijeme ili ako dođu a ti ne radiš. Tako da je žena 100% u pravu. Ako piše do 9 on te mora u 5 do 9 primiti i šišati do pola deset, a do 10 čistiti, to se tebe kao mušteriju ne tiče. Ako mu se to ne sviđa nek stavi radno vrijeme do 7 pa će do 9 sigurno biti kući. Zašto bi mi kao mušterije imali nekog razumijevanja za radnike, što ih privatnik tlači? To na kraju ide u prilog privatniku, a ne radniku. Mi treba da pritisnemo poslodavca preko inspekcija a njegovo je da obezbijedi radnicima humane uslove.
joma64

#1044 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by joma64 »

vjesticanametli wrote::music2:
Sa takvim nastupom ja kad bi te ošišao morala bi me tuziti...
mayab

#1045 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mayab »

DaffyDuck wrote:
lajk wrote:Ildjis picerija na Ilidji :roll: Špica, a nigdje fiskalnog
l33t wrote::arrow: Restoran Brajlović Ilidža
Ah... Ilidza je tax fee zona :D
Nevezano za temu racuna, ali na Ilidzi je gomila lokala, prodavnica, natpisa na nekom arapskom jeziku, bez da ima i natpis na nekom nasem jeziku, tako da nemam pojma o cemu se tu radi----da li je to dozvoljeno??? :-x
Ipak je u BiH sluzbeni jezik bos-hr-srp!
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1046 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by A1fa »

supercali wrote:sta si se upalila

Ne znam za nju, ali doktoru i frizeru se ja ne bih nikad zamjerio ;)
bosanka hercegovic

#1047 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by bosanka hercegovic »

Zepter u Kolodvorskoj u Sarajevu....umjesto fiskalnog računa dobiješ zaključnicu-ugovor
U_kost

#1048 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by U_kost »

Kako prijaviti neizdavanje fiskalnog računa i gdje? :evil:
kakaljin

#1049 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

U_kost wrote:Kako prijaviti neizdavanje fiskalnog računa i gdje? :evil:
A zar se ne zapitas gdje prijaviti firmu koja milione poreza nije uplatila?

Samo ta jedna firma koja duguje milione je isto kao stotine ili hiljade tih malih firmi koje bi ti prijavio za neizdavanje fiskalnog racuna.

Kada se drzava naplati od velikih firmi onda treba ganjati ove male jer ovi mali su samo mali dio koji se duguje za porez, a ti mali i drze privredu na zivotu.
U_kost

#1050 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by U_kost »

kakaljin wrote:
U_kost wrote:Kako prijaviti neizdavanje fiskalnog računa i gdje? :evil:
A zar se ne zapitas gdje prijaviti firmu koja milione poreza nije uplatila?

Samo ta jedna firma koja duguje milione je isto kao stotine ili hiljade tih malih firmi koje bi ti prijavio za neizdavanje fiskalnog racuna.

Kada se drzava naplati od velikih firmi onda treba ganjati ove male jer ovi mali su samo mali dio koji se duguje za porez, a ti mali i drze privredu na zivotu.
Pretpostavljam da si ili dobro uhljebljen na račun države, ili si bez posla pa prosipaš pamet.

Plaćam sve svoje obaveze na vrijeme, puna plata mi je prijavljena (bez minimalaca i koverti), vrlo savjesno postupam prema imovini bez obzira čija je.
Isto tako očekujem da mi se za svaki proizvod koji kupim uredno izda fiskalni račun, bez obzira da li se radi o 0,01KM ili 10kKM.

Ako znaš gdje prijaviti, odgovori, ako ne znaš, ne prosipaj demagoške floskule.
Post Reply