Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bomba

#1026 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by bomba »

teAMICA wrote: dabogda im tisuća bila :x
Fakat bi u ovim vanrednim situacijama trebalo napraviti iznimku i umjesto standardne kazne za nepropisno parkiranje od 40 maraka, istu dici na 500.
OK za auta koja su se zatekla na nekom mjestu kada je snijeg zatrpao, ne mozes krivit ljude sto su se zatekli na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme ali ove "hadzuke" sto se parkiraju po ociscenoj cesti treba derat kaznama gdje god se stigne :x
Jucer gledam kod pijace Ciglane (preko puta kafica "Goge"), neki "gospodin" parkirao Porsche Cayene-a na sred ceste i svi se u onom belaju od snijega pate i provlace oko njega ukljucujuci i ralice... Fakat ne kontam te ljude, pa imaju li imalo obraza i obzira... :x
muha_sa

#1027 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

Mr.Penguin wrote:
respo wrote:ja bi kaznu za parkiranje to je 40 jel tako
naknadu za pauk sluzbu to je cini mi se 110
i dodatne troskove u visini od jedno 100KM
nece kaznjavati samo ce skloniti jer je snijeg.
sve su ovo friško parkirani :-) juce došli i parkirali na mjesta s kojih su otišli oni koji su u petak zaglavili a sutradan se išcupali :D
-3 kamiona s grtalicama stoje i cekaju da se uklone vozila pa da oni nastave cistit----da je države i to bi neodgovrni vlasnici platili-al :-)
valterbranisarajevo

#1028 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Image

Angažovana je sva raspoloživa mehanizacija. Uskoro idemo u šetnju i vožnju... :thumbup:
Control panel

#1029 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Control panel »

muha_sa wrote:
Mr.Penguin wrote:
respo wrote:ja bi kaznu za parkiranje to je 40 jel tako
naknadu za pauk sluzbu to je cini mi se 110
i dodatne troskove u visini od jedno 100KM
nece kaznjavati samo ce skloniti jer je snijeg.
sve su ovo friško parkirani :-) juce došli i parkirali na mjesta s kojih su otišli oni koji su u petak zaglavili a sutradan se išcupali :D
-3 kamiona s grtalicama stoje i cekaju da se uklone vozila pa da oni nastave cistit----da je države i to bi neodgovrni vlasnici platili-al :-)
treba im onom grtalicom po vratima pa vise nikada nece parkirati i blokirati cestu. :x
umjesto da grtalice bez problema ociste ceste i bez zatoja one moraju cekati bahate vozace i moraju ih moliti da se sklone.
Last edited by Control panel on 06/02/2012 16:02, edited 1 time in total.
muha_sa

#1030 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

valterbranisarajevo wrote:Ja se bojim da i ovo uklanjanje paukom ne platimo mi iz svojih džepova. Ako nema znaka zabrane parkiranja onda valjda nema ni zakonske osnove za kaznu odnosno dizanje paukom.(ON je parkirao auto prije snijega jer je tu dopušteno parkiranje-tako valjda rezonuju) Uvijek će ti naći neku rupu u zakonu da ne plate. Nadam se da griješim.... :(
nemam aparat da slikam da se vidi :-) jutros pisah da su oni koji su stvarno-od petka uvece-bili parkirani ocistili i izašli s autom al ostala ona "rupa" u snijegu od auta te sad umjesto jednog parkirali 2 auta--i to okrenuti po širini ulice :-)
poznanik

#1031 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

valterbranisarajevo wrote:Ja se bojim da i ovo uklanjanje paukom ne platimo mi iz svojih džepova. Ako nema znaka zabrane parkiranja onda valjda nema ni zakonske osnove za kaznu odnosno dizanje paukom.(ON je parkirao auto prije snijega jer je tu dopušteno parkiranje-tako valjda rezonuju) Uvijek će ti naći neku rupu u zakonu da ne plate. Nadam se da griješim.... :(
U Kantonu Sarajevo na snazi je još uvijek Odluka o sigurnosti i organizaciji prometa iz 1997. godine, po kojoj
Ne smiju se zaustavljati i parkirati vozila na trotoaru i biciklističkoj stazi, osim ako je na temelju rješenja Ministarstva za promet, odobreno korištenje dijela trotoara za tu namjenu.

Zaustavljena ili parkirana vozila na javnim prometnim površinama namjenjenim za kretanje i zadržavanje pješaka, gdje to nije dozvoljeno u smislu člana 11. ove odluke, uklonit će se ili premjestiti na drugo mjesto o trošku vlasnika ili korisnika vozila po nalogu ovlaštene službene osobe redara i uz prisustvo ovlaštenog službenika policije Kantona.

Vozila koja su zaustavljena ili parkirana suprotno oznakama na kolovozu ili prometnim znakom kojim su određeni način i uvjeti parkiranja, a time smanjuju protočnosti ili sigurnost motornog ili pješačkog prometa kao i vozila koja su bez odobrenja zaustavljena ili parkirana na parkirališnim mjestima rezerviranim za vozila invalida, opskrbe, te na parkirališnim mjestima rezerviranim za vozila iz člana 20. ove odluke biće premještena o trošku vlasnika ili korisnika vozila po nalogu ovlaštene službene osobe - redara i uz prisustvo ovlaštenog službenika policije Kantona Sarajevo.

Ovlaštena službena osoba - redar, odnosno ovlašteni službenik policije Kantona odrediće premještanje vozila, na trošak vlasnika ili korisnika vozila, u svim slučajevima kada parkirano vozilo onemogućava sigurno ili nesmetano odvijanje motornog ili pješačkog prometa, kao i zbog potreba održavanja javnog reda i mira, sigurnosti ili javne priredbe.

Izuzetno, troškove premještanja vozila radi održavanja javnog reda i mira, sigurnosti ili javnih priredbi ne snosi vlasnik ili korisnik vozila ako prethodno nije bilo označeno ili objavljeno da je na određenom mjestu zaustavljanje ili parkiranje zabranjeno.
Last edited by poznanik on 06/02/2012 16:12, edited 1 time in total.
HaHaHa2

#1032 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by HaHaHa2 »

Evo upravo javili na kantonalnoj da ce se sva vozila dizati paukom i da ce nesavjesni vozaci snositi troskove
r_faruk

#1033 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by r_faruk »

:roll: cisto sumnjam
muha_sa

#1034 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

neke stvari mi nikad nece bit jasne :-) jedan se još buni što mu je policajac zakacio kaznu :-) snima ga-nosa onaj papir :lol: isto kao da je parkiro na regularnom parkingu a on parkiro skoro pa po sredini ulice :-) još friško parkiran--prije neki sat-dva.
cappy_tempo

#1035 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by cappy_tempo »

bager euro-asfalt usao u moju ulicu i do pola je ocisti,a da ode do kraja mozda 200m trazio 100km,a posto ima par firmi date su mu pare. Ulica kod slasticarne stela i iza stele koje su jednosmjerne i koje kao parking sluze je ocistio do kraja,a glavnu ulicu u mahali je trazio pare da obleti oko zgrade samo i to cak pola tog puta smo vec izlopatali tako da bi on samo drugi dio ocistio al jok trazi jado 100km bez obzira sto ce naplatiti ove dane.
prilagodjena

#1036 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by prilagodjena »

ljudi,opet pada snijeg :roll:
muha_sa

#1037 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

cappy_tempo wrote:bager euro-asfalt usao u moju ulicu i do pola je ocisti,a da ode do kraja mozda 200m trazio 100km,a posto ima par firmi date su mu pare. Ulica kod slasticarne stela i iza stele koje su jednosmjerne i koje kao parking sluze je ocistio do kraja,a glavnu ulicu u mahali je trazio pare da obleti oko zgrade samo i to cak pola tog puta smo vec izlopatali tako da bi on samo drugi dio ocistio al jok trazi jado 100km bez obzira sto ce naplatiti ove dane.
lola lovi u mutnom :-) ne vjerujem da su mu u firmi takve upute dali.
muha_sa

#1038 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

prilagodjena wrote:ljudi,opet pada snijeg :roll:
nije odavno :lol:
prilagodjena

#1039 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by prilagodjena »

muha_sa wrote:
prilagodjena wrote:ljudi,opet pada snijeg :roll:
nije odavno :lol:
i ja kontam,baš sam ga poželila :lol: :lol:
poznanik

#1040 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

muha_sa wrote:
cappy_tempo wrote:bager euro-asfalt usao u moju ulicu i do pola je ocisti,a da ode do kraja mozda 200m trazio 100km,a posto ima par firmi date su mu pare. Ulica kod slasticarne stela i iza stele koje su jednosmjerne i koje kao parking sluze je ocistio do kraja,a glavnu ulicu u mahali je trazio pare da obleti oko zgrade samo i to cak pola tog puta smo vec izlopatali tako da bi on samo drugi dio ocistio al jok trazi jado 100km bez obzira sto ce naplatiti ove dane.
Nisu sigurno, to je prevara, treba ga prijaviti i u firmu i u opštinski štab CZ :x
Control panel

#1041 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Control panel »

poznanik wrote:
muha_sa wrote:
Nisu sigurno, to je prevara, treba ga prijaviti i u firmu i u opštinski štab CZ :x
ja mislim da us placeni da svukuda ciste. trebali su mu gume izbusiti pa neka se onda pravda gazdi.
HAVANA

#1042 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:

Ovaj kod mene dere bager :shock: ja nalopatam na gomilu pa on dodje...pa opet tako...svaki put petobanka :twisted: al vrijedan je i sposoban... a valja i ratu platiti,ono cudo 150 milja platio...ljubim ga ja,samo nek on meni dodje... :D
burek_in_space

#1043 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by burek_in_space »

Prodajem bager, povoljno :mrgreen:
valterbranisarajevo

#1044 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by valterbranisarajevo »

Iako je na snazi odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće koju je donijela Vlada FBiH koja podrazumijeva da se „sva federalna ministarstva, uprave i upravne organizacije, pravni subjekti i druge institucije stave na raspolaganje Federalnom štabu CZ“, građani su na području ovog entiteta, ipak, više, prepušteni sami sebi.

Da je to tako, svjedoči i činjenica da je tokom jučerašnjeg dana komandant Federalnog štaba Civilne zaštite Jerko Ivanković-Lijanović bio nedostupan. Kako saznajemo, on se trenutno, dok je država zarobljena snijegom, nalazi na molitvenom doručku u SAD?!
Kaćunak

#1045 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Kaćunak »

Pa moli za prestanak padavina...Nije mu lahko... :D
kurty

#1046 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by kurty »

poznanik wrote:
muha_sa wrote:

treba prvo provjeriti da li je angazovan od strane CZ... Ako jeste, onda je za prijaviti, ako nije onda covjek dosao da zaradi... 60tak maraka je sat masine...

U mom okruzenju imaju dvije vrste ovih sto rade... Jedni su se prekjuce vozikali i cekali da ih zovnes... Pokazes sta treba ocistiti i oni kazu cifru, a drugi koji ulete u sokak i pocnu cistiti, pa kad stanovnici izadju da pitaju koliko su duzni, oni kazu "daj koliko mozes"...

Ovi drugi su brat bratu 5 puta vise zaradili...
Reglan

#1047 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Reglan »

Ocistise parkusu nema se vise gdje raja ni zajebavati. :oops:
6.april

#1048 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by 6.april »

Ja tražim nekoga ko će jednoj nani skinuti snijeg sa krova. Za 50KM.
I niko neće - a najavljuju nove padavine.

Neće za pare, a kamoli besplatno da počiste ispred praga.
slobodni armirach

#1049 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by slobodni armirach »

valterbranisarajevo wrote:Iako je na snazi odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće koju je donijela Vlada FBiH koja podrazumijeva da se „sva federalna ministarstva, uprave i upravne organizacije, pravni subjekti i druge institucije stave na raspolaganje Federalnom štabu CZ“, građani su na području ovog entiteta, ipak, više, prepušteni sami sebi.

Da je to tako, svjedoči i činjenica da je tokom jučerašnjeg dana komandant Federalnog štaba Civilne zaštite Jerko Ivanković-Lijanović bio nedostupan. Kako saznajemo, on se trenutno, dok je država zarobljena snijegom, nalazi na molitvenom doručku u SAD?!
cuj Jerko komadant stozera :lol: :lol: :lol: :lol:

pa nas metar snijega ukopa, citava drzava se nasekirala, dobro nisu neki :lol: :lol: u suncanom entitetu, al ovo ovamo sto nije osuncano je cirkus.

kako li cemo se obrukat kad se izgradi koridor VC, ko ce njega cistit
Post Reply