Ako ijedan moj post krsi bilo kakva pravila, neka moderator obrise.
Novogradnja u Sarajevu?
-
dabarizmabra
#1026 Re: Novogradnja u Sarajevu?
...mislim da smo ovdje da raspravljamo i razgovaramo, kulturno i odmjereno.
- kockica_kockica
#1027 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jesu ti vlasnici poslovnih prostora pljackali stanove za koje ti sigurno znas da su opljackani rezervnim kljucevima ali curi koja je rekla da je provalnik pobjegao kad je nju cuo ti ne vjerujes?dabarizmabra wrote:...pa ces reci i da nije istina da su dovolili svakojakoj bagri da kupi ili iznajmi poslovne prostore, pa otimaju stanarima po 3-4 parking mjesta, a ovi se samo smjeskaju
Nesretni PEV (predstavnik etaznih vlasnika), je htio da ide, da reaguje kod nadleznih sluzbi, a oni ga savjetovali da se ne zamjera- "jer se rado o opasnom liku, koji je ranije osuđivan"
Ne znam zasto potezes pitanje parking mjesta za koja rekoh da se slazem da ih ima malo ako goovorimo o jednom velikom rekla kazala tracu o provalama u B1 naselju?
I na kraju poslovne prostore kupuju oni koji imaju pare i za to im ne treba potvrda o (ne)vodjenju krivicnog postupka protiv njega ili nje. Nisam ni ja sretna s tim samo kazem da nas sviju nekad prebaci. Kao i za igraliste koje je napravljeno pa sklonjeno jer je galama bila nepodnosljiva 24 sata dnevno skupljali se narkoani i pijanci. Tibra postavila Tibra skinula igraliste. Bilo dovoljno pozalit se na to. Ali ovo nema nikakve veze sa tvojom izjavom da je bilo kradja od strane radnika.
-
Naslovnica
#1028 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Smije li neko da makne one stolove od kafića, što su zauzeli nekoliko parking mjesta?!

-
swatch
#1029 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ako mislis na Tibru 1 i kafic koji se nalazi na uglu, tu nemas pravo ti, ja ili bilo ko drugi da covjeku ista mrdas. Tibra je vlasnik dijela zemljista oko zgrade koje ukljucuje navedena parking mjesta. Shodno tome gazda kafica ima odobrenje Tibre da postavi svoju bastu preko tih parking mjesta. Posto ces ti ili neko drugi meni reci da to nije moguce, ja cu ti samo reci da je Tibra vlasnik i dijelova zgrade gdje se nalaze reklame i da novac od reklama ide Tibri. Ako mi ne vjerujes imas nacin da provjeris. Tuzno je ali je sve tako...Naslovnica wrote:Smije li neko da makne one stolove od kafića, što su zauzeli nekoliko parking mjesta?!
![]()
Sto se tice obijanja i kradje auta toga je bilo, ali opet nastradali su Skode, VW, Audi, tako da ne mogu reci da je to nesto novo jer se ista auta kradu po citavom gradu.
Reketirati se mogu jedino ona dva kafica mada i to jako sumnjam iz razloga sto znam ko je gazda jednog, ostale posovne objekte (prodavnica dijelova za putnicka vozila, prodavnica dijelova za teretna vozila, dvije piljare, mini tvornica kolaca, dva frizerska salona ...) tu niko ne dira. Da ima par problematicnih likova to je istina, ali opet to je slucaj kao i u svakom drugom naselju. Da vidis samo kakvih sve problema ima kod Uniprometa...
-
Naslovnica
#1030 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Znači, što se parkinga tiče, stanari su u apsolutnoj milosti/nemilosti Tibre. Mogu sutra zatvoriti sve parkinge i izdati ih ugostiteljima, ili uraditi šta god hoće sa njima!?swatch wrote:Ako mislis na Tibru 1 i kafic koji se nalazi na uglu, tu nemas pravo ti, ja ili bilo ko drugi da covjeku ista mrdas. Tibra je vlasnik dijela zemljista oko zgrade koje ukljucuje navedena parking mjesta. Shodno tome gazda kafica ima odobrenje Tibre da postavi svoju bastu preko tih parking mjesta. Posto ces ti ili neko drugi meni reci da to nije moguce, ja cu ti samo reci da je Tibra vlasnik i dijelova zgrade gdje se nalaze reklame i da novac od reklama ide Tibri. Ako mi ne vjerujes imas nacin da provjeris. Tuzno je ali je sve tako...Naslovnica wrote:Smije li neko da makne one stolove od kafića, što su zauzeli nekoliko parking mjesta?!
![]()
Sto se tice obijanja i kradje auta toga je bilo, ali opet nastradali su Skode, VW, Audi, tako da ne mogu reci da je to nesto novo jer se ista auta kradu po citavom gradu.
Reketirati se mogu jedino ona dva kafica mada i to jako sumnjam iz razloga sto znam ko je gazda jednog, ostale posovne objekte (prodavnica dijelova za putnicka vozila, prodavnica dijelova za teretna vozila, dvije piljare, mini tvornica kolaca, dva frizerska salona ...) tu niko ne dira. Da ima par problematicnih likova to je istina, ali opet to je slucaj kao i u svakom drugom naselju. Da vidis samo kakvih sve problema ima kod Uniprometa...
ccc
- kockica_kockica
#1031 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Koliko drame oko 3 parking mjesta ...Naslovnica wrote:Znači, što se parkinga tiče, stanari su u apsolutnoj milosti/nemilosti Tibre. Mogu sutra zatvoriti sve parkinge i izdati ih ugostiteljima, ili uraditi šta god hoće sa njima!?swatch wrote:Ako mislis na Tibru 1 i kafic koji se nalazi na uglu, tu nemas pravo ti, ja ili bilo ko drugi da covjeku ista mrdas. Tibra je vlasnik dijela zemljista oko zgrade koje ukljucuje navedena parking mjesta. Shodno tome gazda kafica ima odobrenje Tibre da postavi svoju bastu preko tih parking mjesta. Posto ces ti ili neko drugi meni reci da to nije moguce, ja cu ti samo reci da je Tibra vlasnik i dijelova zgrade gdje se nalaze reklame i da novac od reklama ide Tibri. Ako mi ne vjerujes imas nacin da provjeris. Tuzno je ali je sve tako...Naslovnica wrote:Smije li neko da makne one stolove od kafića, što su zauzeli nekoliko parking mjesta?!
![]()
Reketirati se mogu jedino ona dva kafica mada i to jako sumnjam iz razloga sto znam ko je gazda jednog, ostale posovne objekte (prodavnica dijelova za putnicka vozila, prodavnica dijelova za teretna vozila, dvije piljare, mini tvornica kolaca, dva frizerska salona ...) tu niko ne dira. Da ima par problematicnih likova to je istina, ali opet to je slucaj kao i u svakom drugom naselju. Da vidis samo kakvih sve problema ima kod Uniprometa...![]()
ccc
Da covjek ne povjeruje ... i da ne znam rekla bih da se radi o najmanje 16 mjesta...
-
Naslovnica
#1032 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nije nikakva drama, samo pitam.
-
swatch
#1033 Re: Novogradnja u Sarajevu?
tako je kako jeNaslovnica wrote:Nije nikakva drama, samo pitam.
- Korisnicko ime
#1034 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nekada se stvarno pretjeruje s tim parkingom oko Tibrinih zgrada. Da, jeste cesto guzva, ali sigurno ne tolika kolikom je neki predstavljaju. A ne vjerujem ni da nema gorih naselja za parkirati. Imam prijatelje koji zive u plavim neboderima na Malti (kod Robota). Apsolutno nikada kada sam isao kod njih nisam nasao mjesto za parkiranje! Guzva u saobracaju "u mirovanju" (kako se to moderno kaze) izmedju onih nebodera je nevjerovatna. Pogotovo kako Komsic udje u Predsjednistvo. A ne postoji ni mogucnost iznajmljivanja/kupovine mjesta u podzemnim garazama...swatch wrote:tako je kako jeNaslovnica wrote:Nije nikakva drama, samo pitam.Valjda ce se promijeniti malo situacija.
Ili pitajte ljude koji zive u onim malim neboderima prekoputa glavnog ulaza u Kosevo bolnicu kako se oni snalaze za parking.
Da se razumijemo, ovdje ne uporedjujem lokacije ova tri naselja...
-
dabarizmabra
#1035 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Stvar je u tome da je Tibra uklonila djecje igraliste, koje se moglo sa obicnim video-nadzorom, fino sigurnosno pokriti, a povremenim policijskim patrolama klosari i narkomani rastjerati...kockica_kockica wrote:Koliko drame oko 3 parking mjesta ...
Da covjek ne povjeruje ... i da ne znam rekla bih da se radi o najmanje 16 mjesta...
I tako investitor, nakon zalbe gradjana, ekspresno uklanja igraliste, a ugostitelje koji se sire po parkingu, ni da opomene, iako gospodja, koja zivi iznad kafica, vec mjesecima ne spava, od muzike ispod prozora, sto je opet drugi par rukava ugrozavanja ljudskih prava.
Kupila je zena stan, a nije kupila stan sa gratis ljetnjom bastom, gdje se toce buradi piva, gledaju utakmice reprezentacije i sl.
Kockice, ne zamjeri, ali nikad nisam volio bahate ljude, koji sa podsmjehom komentarisu situacije i probleme drugih...
Jeste, problem je parking mjesto, nekome ko ima 60+ godina, majci sa malim djeteom i cekerima, koja mora pjesaciti dva bloka, jer je eto, neki delegat postavio ljetnu bastu...
Nije problem da li su to 3 mjesta ili 33, lopov je lopov ako ukrade jaknu od 100 maraka ili auto od 3000, kurva je ona koja se za novce otrese 5 puta, kao i ona koja to radi 3 godine, ali principi su izgleda nesto o cemu tek trebas uciti
- LUCK IS HERE
#1036 Re: Novogradnja u Sarajevu?
DZABA VAM SE RASPRAVLJATI SA NEGATIVNIM LJUDIMA ...
Oni ne cuju kako je parkirat ni na Malti ni oko bolnice ni oko FERHADIJE ni oko Katedrale..
Na Alipasinom je lijepo stanovat , neko voli oko Dzamije Kralj Fah...
TIBRA TREBA SVE DA TO ISPRAVI ... ONI SU ZA SVE KRIVI

Oni ne cuju kako je parkirat ni na Malti ni oko bolnice ni oko FERHADIJE ni oko Katedrale..
Na Alipasinom je lijepo stanovat , neko voli oko Dzamije Kralj Fah...
TIBRA TREBA SVE DA TO ISPRAVI ... ONI SU ZA SVE KRIVI
-
trotroan
#1037 Re: Novogradnja u Sarajevu?
sad ste me stvarno zbunili s tim ključevima od stanova u Tibri jer ja nikada nisam ni dobio te radničke ključe niti sam znao da su postojali. neko je napisao da su ključevi bordo boje i da ih je 5 komada, moji ključevi su crne boje i dobio sam samo 3
....
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1038 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Onog momenta kad si stavio crni ključ u bravu, više ti radnički nisu mogli otvoriti tvoj stan. Zato i jesu insistirali da vlasnik otvori crnim ključemtrotroan wrote:sad ste me stvarno zbunili s tim ključevima od stanova u Tibri jer ja nikada nisam ni dobio te radničke ključe niti sam znao da su postojali. neko je napisao da su ključevi bordo boje i da ih je 5 komada, moji ključevi su crne boje i dobio sam samo 3....
-
iceman2010
#1039 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja sam isto dobio 3 kljuca sa crnom "glavom".trotroan wrote:sad ste me stvarno zbunili s tim ključevima od stanova u Tibri jer ja nikada nisam ni dobio te radničke ključe niti sam znao da su postojali. neko je napisao da su ključevi bordo boje i da ih je 5 komada, moji ključevi su crne boje i dobio sam samo 3....
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
-
swatch
#1040 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Fino skinete cilindar odete u Hudiny i kupite drugi koji je provjereno protuprovalni.
Prva stvar koju sam uradio nakon sto sam preuzeo stan je bila promjena cilindra, i to me doslo malo preko 100 KM.
Na ona vrata ne bi bilo lose ugraditi i jos jednu dodatnu bravu.
Tibra je uklonila igraliste jer su se stanari zalili da od narkomana, lokalnih mahalasa spavati ne mogu. Doticna "gospoda" su znala do 2-3 ujutro skakati, igrati lopte, navijati, pjevati, unistavati tudja auta...
Nema naselja u Sarajevu da mozes reci da je sve kako treba.
Prva stvar koju sam uradio nakon sto sam preuzeo stan je bila promjena cilindra, i to me doslo malo preko 100 KM.
Tibra je uklonila igraliste jer su se stanari zalili da od narkomana, lokalnih mahalasa spavati ne mogu. Doticna "gospoda" su znala do 2-3 ujutro skakati, igrati lopte, navijati, pjevati, unistavati tudja auta...
- holowey
#1041 Re: Novogradnja u Sarajevu?
citam ovu raspravu oko "radnickih" kljuceva i pitam se koji duduk trebas biti da na SVOJ stan ne stavis SVOJU bravu nego imas povjerenja u investitora i bravu koju ti je on postavioswatch wrote:Fino skinete cilindar odete u Hudiny i kupite drugi koji je provjereno protuprovalni.
kupis auto koje kosta 4-5 puta manje od stana pa odmah ugradis hudini bravu ili zeder a stan ko sisa
-
VjecitiStudent
#1042 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ukinimo onda sva igrališta, jer narkomani će se tu okupljati?swatch wrote:Fino skinete cilindar odete u Hudiny i kupite drugi koji je provjereno protuprovalni.
- Korisnicko ime
#1043 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ti tvoji bi mogli biti ona tri "radnicka" kljuca. Jesi li ti vlasnik stana?trotroan wrote:sad ste me stvarno zbunili s tim ključevima od stanova u Tibri jer ja nikada nisam ni dobio te radničke ključe niti sam znao da su postojali. neko je napisao da su ključevi bordo boje i da ih je 5 komada, moji ključevi su crne boje i dobio sam samo 3....
"Radnicki" kljucevi su se koristili tokom izgradnje zgrade/stana. Pri primopredaji stana trebao bi da si dobio paket od 4 crvena i jednim crnim kljucem u prozirnoj "zavarenoj" ambalazi (nesto slicno kao sto je ambalaza za umetke za brijanje, recimo). Ne postoji mogucnost da je iko mogao koristiti te kljuceve jer je takvo pakovanje moguce otvoriti samo na nacin da ga makazama ili nozem rasjeces, dakle, unistis omot. Ali nije moguce otvoriti ga, izvaditi kljuceve, iskopirati ih ili na drugi nacin (zlo)upotrijebiti i vratiti u set i ambalazu kao da nista nije bilo.
Nakon sto otvoris (prerezes) omot kljuceva uzmes crni kljuc iz seta i ubacis ga u bravu i time si automatski ponistio sve "radnicke" kljuceve koji su se do tada koristili i ne postoji nacin da se vise njima mogu otvarati vrata, pa ni onima koji su iskopirani na osnovu njih. Od tog trenutka vrata mozes otvarati samo sa onih preostalih 4 crvena kljuca iz seta/pakovanja. E, sada...preporucljivo je da taj crni kljuc kojim si ponistio radnicke kljuceve bacis i koristis samo one crvene koji, ako je procedura postovana, nikada nisu mogla dospjeti u bilo cije ruke osim vlasnika stana. Izuzev ako ih nisi svojevoljno davao drugima. Naravno crni ponistavajuci kljuc ne bacas u kontejner ispred svog ulaza nego dobro zakamufliran negdje u drugom dijelu grada...
- kockica_kockica
#1044 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja nisam bahata, ja sam samo realna... Cijeli grad je preplavljen kriminalcima, narkomanima, pascadima, sitnim lopovima, fasistima a samo se prica o tome kako je oko Tibrinih nebodera... Cijeli grad i sire ima problem sa parking majstorima i parking prostorima, i onda su glavna atrakcija 3 parkirna mjesta medju Tibrinim neboderima...dabarizmabra wrote:Stvar je u tome da je Tibra uklonila djecje igraliste, koje se moglo sa obicnim video-nadzorom, fino sigurnosno pokriti, a povremenim policijskim patrolama klosari i narkomani rastjerati...kockica_kockica wrote:Koliko drame oko 3 parking mjesta ...
I tako investitor, nakon zalbe gradjana, ekspresno uklanja igraliste, a ugostitelje koji se sire po parkingu, ni da opomene, iako gospodja, koja zivi iznad kafica, vec mjesecima ne spava, od muzike ispod prozora, sto je opet drugi par rukava ugrozavanja ljudskih prava.
Kupila je zena stan, a nije kupila stan sa gratis ljetnjom bastom, gdje se toce buradi piva, gledaju utakmice reprezentacije i sl.
Kockice, ne zamjeri, ali nikad nisam volio bahate ljude, koji sa podsmjehom komentarisu situacije i probleme drugih...
Jeste, problem je parking mjesto, nekome ko ima 60+ godina, majci sa malim djeteom i cekerima, koja mora pjesaciti dva bloka, jer je eto, neki delegat postavio ljetnu bastu...
Nije problem da li su to 3 mjesta ili 33, lopov je lopov ako ukrade jaknu od 100 maraka ili auto od 3000, kurva je ona koja se za novce otrese 5 puta, kao i ona koja to radi 3 godine, ali principi su izgleda nesto o cemu tek trebas uciti
90% kuca oko Sarajeva je napravljeno bespravno, neke cak na tudjem zemljistu, ljudi se povlace po sudovima jer im je neko uzurpirao zemlju, pa uzurpator ima vise prava nego sam vlasnik koji je valjda trebao na svojoj zemlji drzati strazu 24 sata da mu se neko ne natakari na zemljiste, a problem je 5 spratova sto je Tibra napravila...
Rijetka naselja imaju djecija igralista, uglavnom postavljena da bi lokalni mahalci mogli ispijati pive nakon 00:00 sati, policija je nemocna, i onda su krivi gradjani koji ne mogu spavati od lokalnih mahalaca i sportista koji nakon dvije tri pive igraju kosarke u gluho doba noci...
Problem grada je spalionica koju ce natakariti u gradu, pa se "vlastela" iz centra grada ismijava tome, a ne konta da ako spaljeni otpad zasmrdi na Stupu zasmrdit ce i ostaviti posljedice mnogo sire od Stupa ...
Problemima se ne moze stati u kraj ... A gledamo samo svoje sitne male interese....
-
dabarizmabra
#1045 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Vidi, nije bas logika porediti naselja koja su gradjena u proslom sistemu, sa jednim novim kompleksom zgrada, koje podize privatni investitor i gdje je svo zemljiste (jos uvijek), u vlasnistvu firme dok ne postane javna povrsina.kockica_kockica wrote:Ja nisam bahata, ja sam samo realna... Cijeli grad je preplavljen kriminalcima, narkomanima, pascadima, sitnim lopovima, fasistima a samo se prica o tome kako je oko Tibrinih nebodera... Cijeli grad i sire ima problem sa parking majstorima i parking prostorima, i onda su glavna atrakcija 3 parkirna mjesta medju Tibrinim neboderima...
Po mom rezonu, ja da sam investitor koji zaradjuje milione, ne bih zalio na postavljanju 5-6 kamera video-nadzora na ulazima i izlazima u naselje, stavio naljepnice da je prostor pod video-nadzorom, pa na kraju-krajeva imao i par nocnih cuvara, jer mi je tu blizu gradiliste...
Za investitora smijesan trosak (video nadzor se dobro opremi za 10 000 KM- ravno cijeni 7 kvadrata prodatog stana, a jako dobra referenca za prodaju stanova je sigurnost u naselju, narocito za djecu, vozila imovinu.... Zapitaj se zasto je Alipasino P. na losem glasu i zasto je tamo prilicno jeftin kvadrat i poprilicno teze prodati stan
Onaj ko razmislja, da u buducnosti treba tu prodati jos 500+ stanova, mislim da mu je u interesu da mu naselje ne bude kao Bronx, sa stalnim vijestima o tucama, kradjama auta i sl.
Naselja iz socijalistickog vremena, ne mogu se tako jednostavno osigurati, jer su "drzavna", pa samim tim i nicija, osudjena na sigurnost koju pruza policija. Ova "privatna" naselja, to itekako mogu i mislim da ce ubrzo shvatiti da im je to pozitivna i pozeljna opcija.
Brigu o stanarima, na taj pozitivni nacin, shvatili su u naselju, mislim da se zove "Vrtovi Riverine", gdje su instalirali video-nadzor, poseban pristup, pa su stanovi na toj lokaciji, k'o od sale prodavani ili iznajmljivani strancima, za kirije od 1000 + KM mjesecno, koje dostizu cijene stanova na zapadu.
Barem 50% u tom svemu, doprinijeo im je video-nadzor, koji su imali tamo negdje vec 2005-06. a to je segment na koji stranci jako polazu paznju i zahtjevaju u naselju i zgradi gdje stanuju.
Tibrino pustanje da svako radi sta hoce, sitnosicardzijsko nezamjeranje sa kupcima, iznajmljivanje poslovnih prostora ljudima sa krivicnom evidencijom, samo ce im, na duge staze, nanijeti stetu, koje sada mozda nisu svjesni, ali treba razumjeti, radi se o ljudima, koju su poslovnu etiku, poslovne standarde i sl, trenirali na livadama oko Kiseljaka.
Ima Tibra pozitivnih stvari, kao sto je odnos prema kupcima i povjerenje, cisti i uredni papiri, nekretnine sa garancijom do 2 godine.... ima tu i dobrih stvari i dalje tvrdim da je to najrealinija i best buy novogradnja u SA, ali trebaju paziti da ne padnu na sistnim stvarima, razmisljajuci po principu-"sta nas briga sto su nekom tamo ukrali auto"... to je tvoj kupac, u tvom naselju, pa ga trebas postovati i razumjeti
- kockica_kockica
#1046 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja zivim u Tibri ... I moja zgrada ima video nadzor ...
- KatarinaKosaca
#1047 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima video nadzor svaka zgrada i na tv gledaš 24hkockica_kockica wrote:Ja zivim u Tibri ... I moja zgrada ima video nadzor ...
Last edited by KatarinaKosaca on 20/09/2013 10:38, edited 1 time in total.
- kockica_kockica
#1048 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ovo je bio komentar na gornji post koji prica o video nadzoru kojeg navodno treba Tibra ugraditiKatarinaKosaca wrote:Ima video nadzor svaka zgrada i na tv gledaš 24hkockica_kockica wrote:Ja zivim u Tibri ... I moja zgrada ima video nadzor ...
- KatarinaKosaca
#1049 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da, i potvrda da postoji video nadzor, ne samo tvoja zgradakockica_kockica wrote:Ovo je bio komentar na gornji post koji prica o video nadzoru kojeg navodno treba Tibra ugraditi
- Korisnicko ime
#1050 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Za ovo uvijek kazem da je dosanjani visestoljetni san svake sarajevske mahaluse...da u toplini svoje dnevne sobe ima direktan 24-satni prenos onoga sto se desava ispred kuce/haustora...ne moraju se vise mrznuti popolju da bi saznale sta se desava...KatarinaKosaca wrote:Ima video nadzor svaka zgrada i na tv gledaš 24hkockica_kockica wrote:Ja zivim u Tibri ... I moja zgrada ima video nadzor ...
"Ja rospije one Nusretove male! Eno je vec treci frajer prati kuci ove hefte...i to sve iza ponoca"...