Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
coolkid

#1026 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Zasto vise ne izbacujete ovih 11 duplih kanala,a i nama koji imamo AMINO 110 izbacite kanale koje ne mozemo gledati K1,KLASIK TV,FACE TV,sve kanale u HD REZOLUCIJI.To nam samo otezava listanje kanala,Ne znam ni zasto ste ih ubacivali kad nemaju nikakvu funkciju.
karanana

#1027 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

haj snizite malo uzimanje 130ke na jedno 50 pa da je uzmem.
bankok

#1028 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

Eh kakvu su oni nama maglu prodali u vezi ovoh inenadzenja u vezi Super TV-a ne mogu da vjerujem.
stvarno su razocarali nek prica ko sta hoce :x .
Mislim da bi bilo vece iznenadjenje da su samo sutili i uveli to sto jesu nego da su na sva zvona najavljivali,
evo imamo jos jedno novogodisnje iznenadjenje a to je da ne radi snimalica,zasto to nisu na sva zvona najavili.
jastuk1

#1029 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

TRANCE wrote:
jastuk1 wrote:Kakvo trolanje. :-) Samo sam odgovorio forumašu da ne smatram da je LOL najbolji. Čak i da nisam bio korisnik LOL-a, valjda imam pravo da dajem komentare, baš kao i svako drugi na svakoj temi.

Čim neko nešto kaže što je bolje kod konkurancije ili čim neko iznosi svoje probleme kod konekcije, ne vjeruje mu se, proglašava se lažovom, pljuje se po HS-u, nekakvoj HEMI i itd.

Kad malo bolje razmislim, mislim da je ustvari meni BILO ŽAO što su i HS i Telemah pretekli Logosoft, jer mi je BILO STALO da jedna mala, domaća firma jača, barem u privrednoj oblasti u kojoj još uvijek ima toliko potencijala za rast, a ne da zbog pogrešnog upravljanja samo bezveze stagnira, nazaduje i dozvoljava da je konkurencija gazi.

Eto, svi koji imate "petty" probleme ili vam fali ovaj ili onaj kanal :roll: možete odahnuti, neću komentarisati do daljnjeg.
Hajde mi samo objasni po čemu je to HS bolji u internet ponudi? Evo da sumiram ponudu:

Logosoft:
4096/256 - 23,4 KM
8192/384 - 35,1 KM
18.432/1024 - 58,5 KM

HS:
2048/256 - 15 KM
4096/384 - 25 KM
6144/512 - 35 KM
8192/1024 - 45 KM
10.240/1024 - 55 KM
20.480/2048 - 75 KM

To je što se tiče paketa.
Stabilnost samog interneta (meni najvažnija stavka), neograničavanje torrenta, zagarantovana brzina, tehnička podrška i ljubaznost osoblja je na strani Logosofta. Limit (ako kome treba preko 300 GB) i paket od 15 KM za ljude koji nemaju novca ili ne žele puno trošiti na internet su na strani HS-a. Za ping ne znam, ali mislim da je bolji kod HS-a.
E sad, ako ti plaćaš 16,5 KM više mjesečno radi 2/1 Mbit veće brzine, ok, poštujem tvoj izbor, iako je meni nelogičan. Ali govoriti na osnovu toga da je jedan ISP bolji od drugog je u najmanju ruku djetinjasto.
Evo npr. Telemach na papiru uz istu cijenu mjesečne pretplate i ugovor na 12 mjeseci nudi veće brzine od Logosofta. Međutim, kakva je stabilnost interneta i same brzine? Koja meni korist kao korisniku da Logosoft ponudi 100 Mbita za 10 KM, ako ću internet imati svaki treći dan, a zagarantovano brzinu samo po noći kad nije navala...
Upravo to. Meni je bolje na HS-u jer mi isporučuju ugovorenu brzinu, nešto što Logosoft tehnički nije mogao jer sam daleko od DSLAM-a, pa brzina da većoj daljini degradira 30, 40 posto. Bajni stručnjaci ovdje na temi govore da lažem. :roll:

Međutim, to svakako nije bio razlog mog javljanja na temi. Do proljeća prošle godine LOL je imao najbolju ponudu što se tiče paketa sa najvećim brzinama. Sad to više nemaju. Kad se govori o tome koji je provajder bolji MORA SE imati u vidi koliko koja tehnologija iziskuje ulaganja za povećavanje brzina.

Za samo 15 mjeseci kablovci (docsis) su povećali brzine i do 200 posto, stigli i dobrano prestigli Lol i Telecom (dsl). Sigurno mnogima ne trebaju veće brzine, ali ima korisnika kojima trebaju. Logosoft je konkurantan po cijeni, ali u tome MOŽDA i jeste problem jer neuvođenje vdsl-a do sad sugeriše samo jedno - sredstva za nadogradnju sistema se ne generiraju dovoljnom brzinom da prate opći trend povećanja brzina. Kablovci će sada biti u prilici da brže ubiru prihode od telekomovaca, brže ulažu i samim tim još brže nadilaze ponudu telekomovaca.

Tako da nikako ne mislim da je "djetinjasto" porediti tehnologije, provajdere i potencijale koje imaju.

Rekao sam da se neću javljati, ali morao sam jer je red da odgovorim.
zilog

#1030 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Trolas ti i dalje?

Odgovor ti ide na HS temi.
zilog

#1031 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

bankok wrote:Eh kakvu su oni nama maglu prodali u vezi ovoh inenadzenja u vezi Super TV-a ne mogu da vjerujem.
Mislim da bi bilo vece iznenadjenje da su samo sutili i uveli to sto jesu nego da su na sva zvona najavljivali,
evo imamo jos jedno novogodisnje iznenadjenje a to je da ne radi snimalica,zasto to nisu na sva zvona najavili.
Zar nisu Arene pustene? Ja sam mislio da je to.
bankok

#1032 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

zilog wrote:
bankok wrote:Eh kakvu su oni nama maglu prodali u vezi ovoh inenadzenja u vezi Super TV-a ne mogu da vjerujem.
Zar nisu Arene pustene? Ja sam mislio da je to.
Prijatelju moj Arene su pustene ali kad se malo bolje mozak upali moze se lako dokuciti zbog cega.
Dali su 6 mjeseci a to je do Juna a 8 Juna pocinje Euro 2012 tako da sa tim potezom samo
zele da namame jos pretplatnika za Arena paket,sigurno je nisu pustli sto nas vole i to fol samo 6 mj. ma daj
nasa politika :bih:
A kao drugo ako cemo realno gledat nisu svi korisnici muskog roda pa da im je Arena zanimljiva i sport,ja licno sport volim i gledam ali npr. moja zena i dijete su operisni od toga tako da iz njihovog ugla te Arene ne prestavljaju nikakvo iznenadjenje niti bilo sta.
ek0

#1033 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:31, edited 1 time in total.
zilog

#1034 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

bankok wrote:
zilog wrote:Zar nisu Arene pustene? Ja sam mislio da je to.
Prijatelju moj Arene su pustene ali kad se malo bolje mozak upali moze se lako dokuciti zbog cega.
Dali su 6 mjeseci a to je do Juna a 8 Juna pocinje Euro 2012 tako da sa tim potezom samo
zele da namame jos pretplatnika za Arena paket,sigurno je nisu pustli sto nas vole i to fol samo 6 mj. ma daj
Ipak nas vole.

Dali su 6 mjeseci:
Januar
Februar
Mart
April
Maj
Juni

Euro2012 je od 8. juna do 1. jula. Finale 1. jula ce svakako prenositi javni emiteri.
karanana

#1035 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

zilog wrote:
bankok wrote:
zilog wrote:Zar nisu Arene pustene? Ja sam mislio da je to.
Ipak nas vole.

Dali su 6 mjeseci:
Januar
Februar
Mart
April
Maj
Juni

Euro2012 je od 8. juna do 1. jula. Finale 1. jula ce svakako prenositi javni emiteri.
hahaha.
zajebali se.
chuchumbamayumbe

#1036 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

A ja baš nasnimao filmova, kontam da nije do toga?!
chuchumbamayumbe wrote:Snimalica - od sinoć neće ništa da mi pokrene, pokazuje grešku.
Kakva je kod vas situVacija?!
KPNCTNJAH

#1037 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Iznenadjenje za nas koje ne zanima TV je to da skoro 7 dana nismo imali prekida...
bankok

#1038 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by bankok »

ek0 wrote:Sad po tvom ispada da tempiraju da navuku nove korisnike radi Eura 2012 koje ce se i onako moci gledati na drzavnoj tv, a samim tim ispada kao da se u ovih 6 mjeseci nece moci nista kvalitetno pogledati na Arenama, nista LP, Primera, Zabarija i francuska liga i jos vjerovatno dosta zanimljivih prenosa. I nije samo ovo bilo to "iznenadjenje", uveli su i ona 2-3 kanala i to upravo neki sa crtanima za dijete i neki kuharski za zenu.
Hahaha e pa i to isto mozes gledati na javnim emiterima bar LP.
A sto se tice ta tri programa ja sam palac digao samo za ovah djeciji i vec sam ga pohvalio ali bogati nemoj
mi samo spominjati taj kulinarski pogotovo sto nije ni tiltovan a hvala bogu zena mi dobro kuha tako da joj nisu potrebni tamo nekakvi recepti cisto sumnjam da ih i druga vecina zena bas gleda,pogotovo dva koliko ih je trenutno.
A ovaj History necu ni komentarisati,ne zanimaju me nekakve drvosjece kojih je 60% na istoj :lol:
I nek mi samo neko pametan objasni koji je to razlog da se neki kanal pusti na gledanje 6 mjeseci,eto ja
sam lud i tako mislim a da cujem te pametne koji se sa takvom jednom cinjenicom isprdavaju.
afannedim

#1039 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Razočaran sam iznenadjenje je da MINIMAX gleda moje dijete ko ja Da Vinchi Learning ledi trza
TRANCE

#1040 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

jastuk1 wrote:
TRANCE wrote:
jastuk1 wrote:Kakvo trolanje. :-) Samo sam odgovorio forumašu da ne smatram da je LOL najbolji. Čak i da nisam bio korisnik LOL-a, valjda imam pravo da dajem komentare, baš kao i svako drugi na svakoj temi.

Čim neko nešto kaže što je bolje kod konkurancije ili čim neko iznosi svoje probleme kod konekcije, ne vjeruje mu se, proglašava se lažovom, pljuje se po HS-u, nekakvoj HEMI i itd.

Kad malo bolje razmislim, mislim da je ustvari meni BILO ŽAO što su i HS i Telemah pretekli Logosoft, jer mi je BILO STALO da jedna mala, domaća firma jača, barem u privrednoj oblasti u kojoj još uvijek ima toliko potencijala za rast, a ne da zbog pogrešnog upravljanja samo bezveze stagnira, nazaduje i dozvoljava da je konkurencija gazi.

Eto, svi koji imate "petty" probleme ili vam fali ovaj ili onaj kanal :roll: možete odahnuti, neću komentarisati do daljnjeg.
Hajde mi samo objasni po čemu je to HS bolji u internet ponudi? Evo da sumiram ponudu:

Logosoft:
4096/256 - 23,4 KM
8192/384 - 35,1 KM
18.432/1024 - 58,5 KM

HS:
2048/256 - 15 KM
4096/384 - 25 KM
6144/512 - 35 KM
8192/1024 - 45 KM
10.240/1024 - 55 KM
20.480/2048 - 75 KM

To je što se tiče paketa.
Stabilnost samog interneta (meni najvažnija stavka), neograničavanje torrenta, zagarantovana brzina, tehnička podrška i ljubaznost osoblja je na strani Logosofta. Limit (ako kome treba preko 300 GB) i paket od 15 KM za ljude koji nemaju novca ili ne žele puno trošiti na internet su na strani HS-a. Za ping ne znam, ali mislim da je bolji kod HS-a.
E sad, ako ti plaćaš 16,5 KM više mjesečno radi 2/1 Mbit veće brzine, ok, poštujem tvoj izbor, iako je meni nelogičan. Ali govoriti na osnovu toga da je jedan ISP bolji od drugog je u najmanju ruku djetinjasto.
Evo npr. Telemach na papiru uz istu cijenu mjesečne pretplate i ugovor na 12 mjeseci nudi veće brzine od Logosofta. Međutim, kakva je stabilnost interneta i same brzine? Koja meni korist kao korisniku da Logosoft ponudi 100 Mbita za 10 KM, ako ću internet imati svaki treći dan, a zagarantovano brzinu samo po noći kad nije navala...
Upravo to. Meni je bolje na HS-u jer mi isporučuju ugovorenu brzinu, nešto što Logosoft tehnički nije mogao jer sam daleko od DSLAM-a, pa brzina da većoj daljini degradira 30, 40 posto. Bajni stručnjaci ovdje na temi govore da lažem. :roll:

Međutim, to svakako nije bio razlog mog javljanja na temi. Do proljeća prošle godine LOL je imao najbolju ponudu što se tiče paketa sa najvećim brzinama. Sad to više nemaju. Kad se govori o tome koji je provajder bolji MORA SE imati u vidi koliko koja tehnologija iziskuje ulaganja za povećavanje brzina.

Za samo 15 mjeseci kablovci (docsis) su povećali brzine i do 200 posto, stigli i dobrano prestigli Lol i Telecom (dsl). Sigurno mnogima ne trebaju veće brzine, ali ima korisnika kojima trebaju. Logosoft je konkurantan po cijeni, ali u tome MOŽDA i jeste problem jer neuvođenje vdsl-a do sad sugeriše samo jedno - sredstva za nadogradnju sistema se ne generiraju dovoljnom brzinom da prate opći trend povećanja brzina. Kablovci će sada biti u prilici da brže ubiru prihode od telekomovaca, brže ulažu i samim tim još brže nadilaze ponudu telekomovaca.

Tako da nikako ne mislim da je "djetinjasto" porediti tehnologije, provajdere i potencijale koje imaju.

Rekao sam da se neću javljati, ali morao sam jer je red da odgovorim.
Možda nisi bio daleko od dslama. Može biti i da ti je parica puna šumova, da imaš magnetne interferencije, inteferencije od ostalih parica i sl.
Što se tiče tehnologija, mislim da se zamaraš nebitnim stvarima, a realno ni ti ni ja ni 99% ostalih korisnika nismo kompetentni da filozofiramo koja je tehnologija isplativija sa tehničkog i finansijskog aspekta.
Ako sam ja to dobro skužio, VDSL2 može podržati oko 100/100 Mbita simetrično do svakog korisnika na nekih 500 m dužine parice. Eurodocsis 3.0 može podržati 200/108 Mbit-a u standardnoj izvedbi sa 4/4 kanala, s tim da se taj kapacitet dijeli na više korisnika.
Mi u Bosni dok doguramo do limita tih tehnologija, u Americi će izmisliti konektovanje telepatijom od 100 Gbita :lol:
A što se tiče FTTH pristupa, Logosoft već sad ima FTTx mrežu, samo što su kao "last mile" uzeli DSL tehnologiju, jer sa njom nisu morali razvoditi kablove po haustorima i stanovima. A mogli su isto tako uzeti i koaksijalnu (cable) ili fiber tehnologiju, iako time sa aspekta brzine ne bi ništa dobili, jer smo mi u Bosni još jedno 10 godina daleko od limita cable i dsl tehnologije. A nekada kada doguramo do tog limita, lako je svima taj "last mile" zamijeniti optikom, a možda imadnemo i sf scenarij da kanton izgradi ftth mrežu i renta je ISP-ovima, kao što se radi u nekim drugim državama.
jastuk1

#1041 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by jastuk1 »

Nekih 400 metara od dslama i to je bio razlog - to su mi rekli lol tehničari. Bilo - prošlo.

Dobar ti sf scenarij da kanton izgradi ftth! :thumbup:
harph

#1042 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

slazem se sa ovim sto jastuk1 pise, evo u mene trio+ a jedva izvlacim 14mbps i to kad je stb ugasen najmanje 2-3 sata. nadam se da ce taj vdsl brzo
edin.h

#1043 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by edin.h »

Sta bi sa ovim brzinama?!

7.12.2011 - Munjevite brzine za xDSL korisnike od 1. januara 2012. godine

Od 1.1.2012. godine desit će se povećanje - ne cijena - već brzina downloada. Sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da će brzina downloada kod Alfa-net paketa umjesto 3 Mbps, iznositi 4 Mbps, Beta-net će porasti sa 6 Mbps na 8 Mbps, dok Omega-net sa 15 Mbps raste na ugodnih 18 Mpbs.

Pošto veće brzine zahtijevaju i bolju sigurnost, molimo vas da vežete pojaseve, pravilno sjedite ispred svog računara i redovno radite vježbe istezanja vrata jer testiranje ovih brzina počinje 10. decembra 2011. godine.

ja zavezao pojas,a ono isto sve :D
chuchumbamayumbe

#1044 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Imaš objašnjenje na prethodnoj stranici...
edin.h wrote:Sta bi sa ovim brzinama?!

7.12.2011 - Munjevite brzine za xDSL korisnike od 1. januara 2012. godine

Od 1.1.2012. godine desit će se povećanje - ne cijena - već brzina downloada. Sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da će brzina downloada kod Alfa-net paketa umjesto 3 Mbps, iznositi 4 Mbps, Beta-net će porasti sa 6 Mbps na 8 Mbps, dok Omega-net sa 15 Mbps raste na ugodnih 18 Mpbs.

Pošto veće brzine zahtijevaju i bolju sigurnost, molimo vas da vežete pojaseve, pravilno sjedite ispred svog računara i redovno radite vježbe istezanja vrata jer testiranje ovih brzina počinje 10. decembra 2011. godine.

ja zavezao pojas,a ono isto sve :D
Quaresma

#1045 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Quaresma »

i kako da covjek ne zaplace kad vidi kakvi drugi imaju brzinu, a ja sa telecomovim adsl.om se patim na 2mbs
afannedim

#1046 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ma više me ne zanima brzina neta, može li Damir odgovoriti šta se dešava sa SUPERTV, ja izludi od silnih tzanja kanala pojedinih, mislim stvarno dokle evo MINIMAX uveli ja se zbog malca obradovo ne može gledat ledi slika, to je samo jedan primjer
Cuba Libre

#1047 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cuba Libre »

Ja bih rado u programskoj šemi da vidim jednu novinu, a to je Prva tv Srbija.
Zvek

#1048 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Zvek »

Nemoguce, jer Prva TV ne dozvoljava emiterima van SRB pustanje njenog signala, a razlog su autorska prava.
Nedavno je isto uradio i B92, koji je dobio istog vlasnika kao i Prva.
Cuba Libre

#1049 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Cuba Libre »

A kako onda gledamo B92? Ma malo ko dozvoljava, ako se ne plati :D . Šteta jer je pravo dobar kanal i izabran je za najpopularniju i najomiljeniju televizijsku stanicu u SR u 2011. god.

http://teve.ba/article/6170/prva-tv-omi ... a-u-srbiji
nino90

#1050 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by nino90 »

Zvek wrote:Nemoguce, jer Prva TV ne dozvoljava emiterima van SRB pustanje njenog signala, a razlog su autorska prava.
Nedavno je isto uradio i B92, koji je dobio istog vlasnika kao i Prva.
s tim da se u hrvatskoj moye pratiti putem MAXTV-a Iptv isto
Post Reply