Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Erzsebet

#1026 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Erzsebet »

samina_swe wrote:
diablo23 wrote:Mislio sam ako nesto zaista zna nesto vise da napise ili da ostavi neki link o tome, a ne da stavljate neke puknute i izmisljenje linkove. Za pocetak koliko ima godina i ima li djece, to bi mi bilo dovoljno? :D
nije izmisljen,,prijateljica sam s njom na fejsu

eto mozes da vidis nesto na njenom profilu,ostalo je pitaj
Onda se rokni jer ovako javno širiš linkove... Sram te bilo, nadam se da joj nisi "prijateljica" i u životu.
todd_smith

#1027 Re: Al Jazeera Balkans

Post by todd_smith »

Erzsebet wrote:
samina_swe wrote:
diablo23 wrote:Mislio sam ako nesto zaista zna nesto vise da napise ili da ostavi neki link o tome, a ne da stavljate neke puknute i izmisljenje linkove. Za pocetak koliko ima godina i ima li djece, to bi mi bilo dovoljno? :D
nije izmisljen,,prijateljica sam s njom na fejsu

eto mozes da vidis nesto na njenom profilu,ostalo je pitaj
Onda se rokni jer ovako javno širiš linkove... Sram te bilo, nadam se da joj nisi "prijateljica" i u životu.
ne bih napisao tako rigorozno, ali potpisujem poentu posta :mrgreen:
diablo23 wrote:
todd_smith wrote:
diablo23 wrote:Pozdrav svima, vidim da pisete o Daliji pa me zanima da li neko zna nesto vise o njoj: koliko ona ima godina, ima li muza (i ko je on), djece itd., da znam koliko je ambiciozna :D , cisto informativno?
Veceras sam je gledao na Al Jazeeri i tek tada sam shvatio da o njoj ne znam nista, onako mahalaski kako je to kod nas uobicajeno, osim da je prije radila na Hayatu, nikakav trac nista, pa me zanima kako mi je to promaklo, obzirom da se radi o tako finoj glavici?! 8-)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sta je tu smijesno buraz, tebe to kao ne zanima? Ako znas nesto o tome sapni mi na pp, je li ok? :)
sta me ima zanimati :lol:

Uozbilji se covjece, mozda si neki troll vidim samo 34 posta imas :lol:
samina_swe

#1028 Re: Al Jazeera Balkans

Post by samina_swe »

cim je ostavila profil otvoren vjerovatno joj ne smeta,,smiri dozivljaj :-)
Erzsebet

#1029 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Erzsebet »

samina_swe wrote:
cim je ostavila profil otvoren vjerovatno joj ne smeta,,smiri dozivljaj :-)
Profil uopšte nije otvoren, može se pronaći samo sa linkom, nemoj da bulazniš...
opa22

#1030 Re: Al Jazeera Balkans

Post by opa22 »

neko je pitao za touch screen
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1031 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sabina1 »

Iako sam pasionirani ljubitelj geografije - dio koji proučava države (ama sve o državama) ostala sam frapirana time da nisam imala pojma , da u Indijskom okeanu postoji Islamska Republika Komori - ostrvska državica otprilike veličine Luxemburga.
Sjajan dokumetarac o ovoj maloj državici , način širenja islama , te podaci o porijeklu stanovništva je objavila Al Jazeera B.
Hvala , hvala , hvala. :-D
cyprus

#1032 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cyprus »

tvsabina wrote:Iako sam pasionirani ljubitelj geografije - dio koji proučava države (ama sve o državama) ostala sam frapirana time da nisam imala pojma , da u Indijskom okeanu postoji Islamska Republika Komori - ostrvska državica otprilike veličine Luxemburga.
Sjajan dokumetarac o ovoj maloj državici , način širenja islama , te podaci o porijeklu stanovništva je objavila Al Jazeera B.
Meni žao što ga propustih... Ali mi je čudno da neki ljubitelj geografije ne zna za postojanje bilo koje države (pa ima ih samo 200-tinjak) :D :D

Pored Komora, u Indijskom okeanu postoje još i Maldivi, također islamska država... Osim njih, u tom okeanu se nalaze i Sejšeli, Mauricijus, te dobro poznati Madagaskar i Šri Lanka, kao ostrvske, ali ne i muslimanske države 8-)

Ne odoljeh :D
sabina1

#1033 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sabina1 »

cyprus wrote:
tvsabina wrote:Iako sam pasionirani ljubitelj geografije - dio koji proučava države (ama sve o državama) ostala sam frapirana time da nisam imala pojma , da u Indijskom okeanu postoji Islamska Republika Komori - ostrvska državica otprilike veličine Luxemburga.
Meni žao što ga propustih... Ali mi je čudno da neki ljubitelj geografije ne zna za postojanje bilo koje države (pa ima ih samo 200-tinjak) :D :D

Pored Komora, u Indijskom okeanu postoje još i Maldivi, također islamska država... Osim njih, u tom okeanu se nalaze i Sejšeli, Mauricijus, te dobro poznati Madagaskar i Šri Lanka, kao ostrvske, ali ne i muslimanske države 8-)

Wow Cypris :-))) !!!

Šri Lanka nekadašnji Cejlon - Tamili i Budisti :-))
Madagaskar - ptica Dodo , još kao dijete lomila jezik jer je na nekoj dječijoj enciklopediji bila veeelika slika ptice Dodo :-))))
Sejšeli i Mauricijus (trep,trep) - izbori za Miss World (oh kako skromno :-)))
Za Maldive znam , ali za Komore fakat nisam imala pojma - primjer svim televizijama kakav program treba prikazivati umjesto Grandova,ZMBT-ova i silnih špansko-turskih spafunjara od čije konzumacije čovjek odistinski treba aspirin :-))))
Viva Al Jazeera. :-)
crnoplavo

#1034 Re: Al Jazeera Balkans

Post by crnoplavo »

i svako se danas naziva pasioniranim ljubiteljem geografije, te plementite discipline...
sabina1

#1035 Re: Al Jazeera Balkans

Post by sabina1 »

crnoplavo wrote:
i svako se danas naziva pasioniranim ljubiteljem geografije, te plementite discipline...
Ako riječ "ljubitelj" miješaš sa riječju "znalac" to je tvoj problem.
Ne vidim zašto Eskimi ili Tajlanđani ne bi bili ljubitelji geografije ili bilo ko od šest milijardi ljudi na zemlji?
crnoplavo

#1036 Re: Al Jazeera Balkans

Post by crnoplavo »

ma salim se ba :) nemoj sta zahatorit
casper_

#1037 Re: Al Jazeera Balkans

Post by casper_ »

onda je tvoje poznavanje Geografije slabo ako si tek sada cula za Komore
samina_swe

#1038 Re: Al Jazeera Balkans

Post by samina_swe »

Nisam ni ja znala za Komore,znala sam za Maldive,ali kad sam cula da su tamo gotovo 100% muslimani iznenadila sam se.Na zapadu Maldivi su poznati zbog turizma,i onda prva asocijacija nije "muslimanska zemlja"(znam predrasude :D )
crnoplavo

#1039 Re: Al Jazeera Balkans

Post by crnoplavo »

a glavni grad im nosi naziv Moroni :D

Maldivi su jako daleko, imas u "okolini" Sejsile, i dio Komora koji je na referendumu odlucio ostati pod francuskom-Mayotte.
BHF_Manijak

#1040 Re: Al Jazeera Balkans

Post by BHF_Manijak »

A jebote jeste navalali na curu, klasicno bosanski, sveze se jedne stvari koja je apsolutno nebitna za samu temu i poentu! :roll: :oops:
Ok ba, cura ne zna, nije imala o tome pojma, a eto interesuje je, bar povrsno, geografija. Koliko vas nesto zanima u zivotu, pa garant ne znate o tome sve i neki veci znalac bi vas mogao ispreskakati samo tako. Bezze prepotentno i samouvjereno nastupate, a cura je napisala post iz najbolje namjere i bar je iskrena bila, nidje veze majkemi! :roll:
todd_smith

#1041 Re: Al Jazeera Balkans

Post by todd_smith »

crnoplavo wrote:
casper_ wrote:
onda je tvoje poznavanje Geografije slabo ako si tek sada cula za Komore
neka ste barem nesto doprinijeli temi vas 2 :thumbup: :roll:

inace mi se svidja da rade ove mini dokumentarce :thumbup:
Last edited by todd_smith on 30/01/2013 00:50, edited 1 time in total.
Halcyon

#1042 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Halcyon »

BHF_Manijak wrote:A jebote jeste navalali na curu, klasicno bosanski, sveze se jedne stvari koja je apsolutno nebitna za samu temu i poentu! :roll: :oops:
Ok ba, cura ne zna, nije imala o tome pojma, a eto interesuje je, bar povrsno, geografija. Koliko vas nesto zanima u zivotu, pa garant ne znate o tome sve i neki veci znalac bi vas mogao ispreskakati samo tako. Bezze prepotentno i samouvjereno nastupate, a cura je napisala post iz najbolje namjere i bar je iskrena bila, nidje veze majkemi! :roll:
A što je najsmješnije, Google radi punom parom... I lafo poznavaoci geografije. :lol:
cyprus

#1043 Re: Al Jazeera Balkans

Post by cyprus »

tvsabina wrote:
cyprus wrote:

Wow Cypris :-))) !!!

Šri Lanka nekadašnji Cejlon - Tamili i Budisti :-))
Madagaskar - ptica Dodo , još kao dijete lomila jezik jer je na nekoj dječijoj enciklopediji bila veeelika slika ptice Dodo :-))))
Sejšeli i Mauricijus (trep,trep) - izbori za Miss World (oh kako skromno :-)))
Za Maldive znam , ali za Komore fakat nisam imala pojma - primjer svim televizijama kakav program treba prikazivati umjesto Grandova,ZMBT-ova i silnih špansko-turskih spafunjara od čije konzumacije čovjek odistinski treba aspirin :-))))
Viva Al Jazeera. :-)
Ma ja se izvinjavam, to je bila samo mala digresija sa moje strane, stavih više smajlija baš da ne bi ispalo da te nešto napadam, omalovažavam ili ti zamjeram... A i nisam očekivo da će se još nekoliko forumaša nakačit na tu priču :D Inayče, geografija je jedina tematika zbog koje bi se umješao u razgovor nepoznatih ljudi npr. u tramvaju :D To je zaista jače od mene :P

A za ovo zadnje se 100% slažem, na našim (bosanskohercegovačkim) kanalima je toliko stvari koje zaglupljuju, od dnevno-političkih preseravanja do kojekakvih talent šouova i sapunica sa svih krajeva svijeta (preko toga nas valjda edukuju o drugim kulturama :oops: ), a korisnih i obrazovnih stvari malo ili nimalo... Hajd što nas drugi smatraju glupim, al što smo i sami sebe ubjedili u to izgleda... Šta reći kad na ovolikom broju TV stanica nema npr. niti jednog kviza, a o nekom ozbiljnom dokumentarnom programu je suvišno i govoriti... :-)

Zato je Al Jazeera ooooooooooooogroman korak naprijed u odnosu na ovo ostalo smeće što imamo... Sreća pa imaju i ove kablovske, pa ima nekoliko korisnih kanala na kojima zaista nešto možeš saznat... U suprotnom se ne bi isplatilo ni imat TV :oops:
BHF_Manijak

#1044 Re: Al Jazeera Balkans

Post by BHF_Manijak »

Nisam na tebe mislio sa ovim komentarom majkemi, poznat si mi ko regulara forumas, vec na ove prepotentne komentare poslije tebe. :mrgreen:
crnoplavo

#1045 Re: Al Jazeera Balkans

Post by crnoplavo »

BHF_Manijak wrote:A jebote jeste navalali na curu, klasicno bosanski, sveze se jedne stvari koja je apsolutno nebitna za samu temu i poentu! :roll: :oops:
Ok ba, ne zna...
i sta sad treba ostat nijem na takvo frapantno neznanje, dopustiti da sutra sramoti ne samo sebe vec i cijelu nam drzavu...
i sta si se ti nasao pozvanim da je branis, upadas u raspravu ko padobranac, prepotentan i n......, postredi nas svog oftopicarenja, tema je aljazerra
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1046 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Chmoljo »

crnoplavo wrote: i sta sad treba ostat nijem na takvo frapantno neznanje, dopustiti da sutra sramoti ne samo sebe vec i cijelu nam drzavu...
i sta si se ti nasao pozvanim da je branis, upadas u raspravu ko padobranac, prepotentan i nadrkan, postredi nas svog oftopicarenja, tema je aljazerra
ja sam za to da se dotična odrekne državljanstva jer nije nikad čula za Komore...

da mi stari nije srčani bolesnik, ni ja ne bih za njih čuo :-)

prekinite sa offom... vratite se temi :-)
BHF_Manijak

#1047 Re: Al Jazeera Balkans

Post by BHF_Manijak »

Chmoljo halali ali ovo je za:
crnoplavo wrote:
Ok ba, ne zna...
i sta sad treba ostat nijem na takvo frapantno neznanje, dopustiti da sutra sramoti ne samo sebe vec i cijelu nam drzavu...
i sta si se ti nasao pozvanim da je branis, upadas u raspravu ko padobranac, prepotentan i n......, postredi nas svog oftopicarenja, tema je aljazerra
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jaooooo, kakvo jebeno nezanje, heeeej cuj nije cula za jebene Komore!!! Upadam jer se pravis pametan i ponizavas javno djevojku koja je komentarisali iz najiskrenije namjere a ti se naso da joj sukas...Seljacka posla. :oops:
suzzy_q

#1048 Re: Al Jazeera Balkans

Post by suzzy_q »

Meni je Al Jazeera Balkans odlicna!
memostrasni

#1049 Re: Al Jazeera Balkans

Post by memostrasni »

Nema fake rada na AJB, daj ba ljudi uozbiljite se

http://www.youtube.com/watch?v=CPBUpob84ms&feature=plcp
Janjicar

#1050 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Janjicar »