Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
eeeeeee

#1026 Re: Raiffeisen banka

Post by eeeeeee »

Raigor Stonehoof wrote:hajde jos jednom procitaj moj post gdje ja spominjem zakon, pa se vrati

Nebitno al izvaljujes gluposti malo je reci... Neko ima deset milja na racunu i ne potpise ugovor i propadose mu pare :lol: :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1027 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

u hrvatskoj porezi na kamate :D
sad kad naši to skontaju
doktor78

#1028 Re: Raiffeisen banka

Post by doktor78 »

Imam utisak da se ova banka na sve nacine trudi da otjera klijente od sebe. Mislio sam da je vrhunac bezobrazluka bilo obavjestenje od prije par mjeseci da mijenjaju kartice zbog navodno povecane sigurnosti, ali da se zamjena istih moze obaviti iskljucivo u glavnim filijalama (u mom slucaju u Tuzli). Kad se supruga pozalila da zbog posla ne moze stici da ode do Tuzle samo radi toga, hladno su joj rekli:"Nadjite vremena". Naravno, poslije toga promijenila je banku.
Sada evo citam hoce da naplacuju odrzavanje avista racuna. Imam neku knjizicu sa 0 KM, a nikakvog obavjestenja nisam dobio, sta sad da radim?
Saka

#1029 Raiffeisen banka

Post by Saka »

Ma nista, pusti da zatvore sami. I ja isto imam i ne pada mi na pamet da idem u banku i nesto cekam u redovima, popunjavam zahtjeve za zatvaranje, jos mozda kazu 10 KM zatvaranje racuna.

Nek se j..., ne mogu zaracunavati odrzavanje racuna bez aneksa ugovora kojeg necu potpisati i to je to.
vjesticanametli

#1030 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

nemam ni ja obavjestenje ali cu prestati koristiti taj racun sa zutom knjizicom.....ionako je samo elance povezan sa njim, a sve ostalo ide na tekuci.....prebacim i elance na tekuci i voz. banku cu promijeniti pa nek onaj sef Him pedercina dere nekog drugog......našO nas bockat :evil:
banjaluka078

#1031 Re: Raiffeisen banka

Post by banjaluka078 »

Ja sam danas zatvorila taj račun kod njih. Ionako ga već dugo nisam koristila. Morala sam prvo na šalter da mi isplate sve što je bilo na računu, a onda sam za par minuta sve završila, samo su mi dali neki obrazac da potpišem i uzeli karticu koju sam koristila za taj račun. Nisu mi ništa naplatili. I kad sam već bila tu, vratim im i kreditnu. Kažu "o, pa Vi nas baš napuštate". Rekoh, sa zadovoljstvom.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1032 Re: Raiffeisen banka

Post by Entropio »

banjaluka078 wrote:Ja sam danas zatvorila taj račun kod njih. Ionako ga već dugo nisam koristila. Morala sam prvo na šalter da mi isplate sve što je bilo na računu, a onda sam za par minuta sve završila, samo su mi dali neki obrazac da potpišem i uzeli karticu koju sam koristila za taj račun. Nisu mi ništa naplatili. I kad sam već bila tu, vratim im i kreditnu. Kažu "o, pa Vi nas baš napuštate". Rekoh, sa zadovoljstvom.
Čudno da nisu naplatili ništa. Zar se ne naplaćuje zatvaranje računa?
Drinski

#1033 Re: Raiffeisen banka

Post by Drinski »

Njima u prvo vrijeme nije trebao novac (jos jednom napominjem da nase banke drze iznad stope obaveznih rezervi vise milijardi KM kod CB BIH pa u vodu padaju sve priče o tome da sredstva BH Telekoma i EP BIH treba plasirati u privredu jer je "nestašica kapitala"), pa su dali male kamatne stope na stednju ili su ih potpuno ukinule.
Sada je novac zatrebao, ali im je skupo da plate kamatu na depozite pa su uveli ovaj harač (to je uvela i ona Sparkasse, mada su oni posebna priča).
Imaju dva izlaza: razvoj finansijskih trzista pa će građani svoj novčani kapital plasirati kroz fondove i sl. institucije a ne kroz banke i preusmjeravanje svih drzavnih (u bilo kom obliku) depozita (što bi izazvalo i priliv privatnih depozita) u drzavnu Union banku (koja bi naravno trebala biti reorganizovana), a na duze staze veća privredna aktivnost.
banjaluka078

#1034 Re: Raiffeisen banka

Post by banjaluka078 »

I ja sam se iznenadila. Možda zato što nije tekući nego devizni.
A možda u BL drugačije naplaćuju.
Entropio wrote: Čudno da nisu naplatili ništa. Zar se ne naplaćuje zatvaranje računa?
nia3

#1035 Re: Raiffeisen banka

Post by nia3 »

banjaluka078 wrote:I ja sam se iznenadila. Možda zato što nije tekući nego devizni.
A možda u BL drugačije naplaćuju.
Entropio wrote: Čudno da nisu naplatili ništa. Zar se ne naplaćuje zatvaranje računa?
Vjerovatno je entitetski zakon drugačiji, kao i većina zakona za finansijske institucije.
raiffeisen-prevara

#1036 Re: Raiffeisen banka

Post by raiffeisen-prevara »

Nema vecih prevaranata od Raiffeisen banke, pazite moju pricu

prije dva mjeseca krenem kupit nesto u radnji, ne mogu nista platit – pitam se sta je i sta se desava odem u Raiffaisen banku i kazu da sam u MINUSU !

U banci mi kazu da mi je neko vrsio transakcije sa karticom iz RUSIJE i da mi je bukvalno dvije plate potrosio za jednu vece ???

Rijec je o VISA Elektron kreditnoj kartici ?

Pitam bankarsku sluzbenicu sta da radim – kaze mozes podnijeti prigovor i vidjeti sa tim i tim odjelom, ja odem da pogledam kazeu mi da su mala sanse za povrat novca, ali da im se pismeno obratim pa ce meni oni dati pismeni odgovor i dokaze o tim transakcija iz Rusije !

Ja im se obratim kad za 10 dana odgovor, od banke kazu da nema nikakve sanse da mi vrate novac nazad jer se nisam pridrzavala nekog njihovog UGOVOR o uslovima korištenja individualne kreditne kartice, te da su transakcije ucinjene u Rusiji i da je taj ko je njih izvrsio imao moje podatke pa da je to uredno kupio i da nema nikakve sanse da mi se vrate pare nazad.

Odem ponovo u banku da vidim sta cu, kazu oni meni imati Vi ugovor sa nama i tu Vam pise „da ne mozete koristiti karticu na internetu“, skontam malo da ja ugovor uopste i nemam sa bankom niti da sam ga ikad potpisala, kazu oni meni, pa „dobro niste, ali evo Vam ga sada mozete potisati....“, nisam luda odem odmah i kontaktiram advokata koji se bavi bankovnim pravom i objasnim mu slucaj, covjek se smije i ne vjeruje. Uze dopis od banke i kaze nista ne brini ovo ce biti regulisano u roku mjesec.

Potom posla dopis Agencija za bankarstvo Federacije BIH da banka dostavi NAVODNI ugovor koji ja NAVODNO IMAM potpisan sa njima i da uvazi reklamaciju jer je pravno osnovana itdd...itd..., nakon sto je Agencija za bankarstvo Federacije BIH dostavila dopis Raiffeisen banka banka odmah isti dan zove telefom, nudi mi sve pare, troskove transakcija i troskove advokata i banka odma promjeni pricu i odmah prista da mi vrati sve pare nazad "jer sam njihov klijent" (kojeg su ranije otjerali sa saltera i rekli da nema sanse da vratim pare).

Zamislite prevaranata, nisam NIKAD POTPISALA UGOVOR o uslovima korištenja individualne kreditne kartice, oni mi ga pokusali podmetnut da potpisem za vrijeme dok sam vrsila reklamaciju, sva sreca sto nisam

Evo odgovora AGENCIJE ZA BANKARSTVO FEDERACIJE BIH nakon dopisa njima:

Image
Last edited by raiffeisen-prevara on 19/08/2014 21:45, edited 1 time in total.
Dr.medicine

#1037 Re: Raiffeisen banka

Post by Dr.medicine »

Saka wrote:Jel iko zatvarao a-vista štedni račun (žuta knjižica) u zadnje vrijeme? Dal naplaćuju išta zatvaranje? Ili da pustim da jednostavno sami zatvore pošto nemam ništa na računu?

Ovo je jedini račun koji sam ostavio kod njih nakon što sam 4 računa i 2 internet bankarstva davno zatvorio.

Ne bih da idem tamo i čekam u redu da zatvorim račun, još ako naplaćuju to mogu zaboraviti. A opet ne bih da mi zaračunavaju 2 KM mjesečno ako ga ne zatvorim. Znam da ne mogu bez aneksa ugovora ali šta znaš s budalama, poslaće još na sud pa se ganjaj s njima.
Zatvorio ja početkom maja. Govori teta meni da ne zatvaram, da će oni sami zatvoriti ako ne budem godinu dana koristio. I tako ubjeđivala me ko luda i meni pukne film i kažem: " Ženo vidiš li da sve moguce zatvaram, tako da i knjžicu gasim. Ili je poništi ili je ja cijepam"
Nisam platio ništa!
Tada sam zatvorio i Paket koji me svaki mjesec koštao 9,5 maraka a nikakve koristi od njega.
Kap koja je prelila času, je kredit. Došao da potpišem, kad raja podigla kamatu na 11.5% Umalo se ne za.eba i ne potpisa. Neko ono kad mi reče kolika je rata ja :shock: :shock: :shock: .

Najnovija NEBULOZA od prije par dana.
Dolazi mi izvještaj za MasterCard shoping karticu. I piše da sam u minusu 4 markice. A karticu nisam ni podigao :lol: :lol:
Imao sam prethodno mastercard uz depozit i htio da skinem depozit pa su mi izdali novu uz kredit. al posto nisam uzeo kredit, odmah sam cancelovo i karticu. I raja skontaju poslati izvod :lol: :lol: :lol:
Maj, Juni bez izvoda i za juli posalju :lol:
Eto nešto mi mrsko otici da im ebem znanje :lol:
modem33

#1038 Re: Raiffeisen banka

Post by modem33 »

Dr.medicine wrote:
Saka wrote:Jel iko zatvarao a-vista štedni račun (žuta knjižica) u zadnje vrijeme? Dal naplaćuju išta zatvaranje? Ili da pustim da jednostavno sami zatvore pošto nemam ništa na računu?

Ovo je jedini račun koji sam ostavio kod njih nakon što sam 4 računa i 2 internet bankarstva davno zatvorio.

Ne bih da idem tamo i čekam u redu da zatvorim račun, još ako naplaćuju to mogu zaboraviti. A opet ne bih da mi zaračunavaju 2 KM mjesečno ako ga ne zatvorim. Znam da ne mogu bez aneksa ugovora ali šta znaš s budalama, poslaće još na sud pa se ganjaj s njima.
Zatvorio ja početkom maja. Govori teta meni da ne zatvaram, da će oni sami zatvoriti ako ne budem godinu dana koristio. I tako ubjeđivala me ko luda i meni pukne film i kažem: " Ženo vidiš li da sve moguce zatvaram, tako da i knjžicu gasim. Ili je poništi ili je ja cijepam"
Nisam platio ništa!
Tada sam zatvorio i Paket koji me svaki mjesec koštao 9,5 maraka a nikakve koristi od njega.
Kap koja je prelila času, je kredit. Došao da potpišem, kad raja podigla kamatu na 11.5% Umalo se ne za.eba i ne potpisa. Neko ono kad mi reče kolika je rata ja :shock: :shock: :shock: .

Najnovija NEBULOZA od prije par dana.
Dolazi mi izvještaj za MasterCard shoping karticu. I piše da sam u minusu 4 markice. A karticu nisam ni podigao :lol: :lol:
Imao sam prethodno mastercard uz depozit i htio da skinem depozit pa su mi izdali novu uz kredit. al posto nisam uzeo kredit, odmah sam cancelovo i karticu. I raja skontaju poslati izvod :lol: :lol: :lol:
Maj, Juni bez izvoda i za juli posalju :lol:
Eto nešto mi mrsko otici da im ebem znanje :lol:

Zatvarajte racune ako necete vise koristiti. BiH je puna "sluzbenih prevaranata" ... svi se kasnije hvataju za glavu kad im stigne cestitka kroz godinu dana.
8-)

Kad potpisete ugovor - morate i raskinuti ugovor.
modem33

#1039 Re: Raiffeisen banka

Post by modem33 »

raiffeisen-prevara wrote:Nema vecih prevaranata od Raiffeisen banke, pazite moju pricu

prije dva mjeseca krenem kupit nesto u radnji, ne mogu nista platit – pitam se sta je i sta se desava odem u Raiffaisen banku i kazu da sam u MINUSU !

U banci mi kazu da mi je neko vrsio transakcije sa karticom iz RUSIJE i da mi je bukvalno dvije plate potrosio za jednu vece ???

Rijec je o VISA Elektron kreditnoj kartici ?

Pitam bankarsku sluzbenicu sta da radim – kaze mozes podnijeti prigovor i vidjeti sa tim i tim odjelom, ja odem da pogledam kazeu mi da su mala sanse za povrat novca, ali da im se pismeno obratim pa ce meni oni dati pismeni odgovor i dokaze o tim transakcija iz Rusije !

Ja im se obratim kad za 10 dana odgovor, od banke kazu da nema nikakve sanse da mi vrate novac nazad jer se nisam pridrzavala nekog njihovog UGOVOR o uslovima korištenja individualne kreditne kartice, te da su transakcije ucinjene u Rusiji i da je taj ko je njih izvrsio imao moje podatke pa da je to uredno kupio i da nema nikakve sanse da mi se vrate pare nazad.

Odem ponovo u banku da vidim sta cu, kazu oni meni imati Vi ugovor sa nama i tu Vam pise „da ne mozete koristiti karticu na internetu“, skontam malo da ja ugovor uopste i nemam sa bankom niti da sam ga ikad potpisala, kazu oni meni, pa „dobro niste, ali evo Vam ga sada mozete potisati....“, nisam luda odem odmah i kontaktiram advokata koji se bavi bankovnim pravom i objasnim mu slucaj, covjek se smije i ne vjeruje. Uze dopis od banke i kaze nista ne brini ovo ce biti regulisano u roku mjesec.

Potom posla dopis Agencija za bankarstvo Federacije BIH da banka dostavi NAVODNI ugovor koji ja NAVODNO IMAM potpisan sa njima i da uvazi reklamaciju jer je pravno osnovana itdd...itd..., nakon sto je Agencija za bankarstvo Federacije BIH dostavila dopis Raiffeisen banka banka odmah isti dan zove telefom, nudi mi sve pare, troskove transakcija i troskove advokata i banka odma promjeni pricu i odmah prista da mi vrati sve pare nazad "jer sam njihov klijent" (kojeg su ranije otjerali sa saltera i rekli da nema sanse da vratim pare).

Zamislite prevaranata, nisam NIKAD POTPISALA UGOVOR o uslovima korištenja individualne kreditne kartice, oni mi ga pokusali podmetnut da potpisem za vrijeme dok sam vrsila reklamaciju, sva sreca sto nisam

Evo odgovora AGENCIJE ZA BANKARSTVO FEDERACIJE BIH nakon dopisa njima:

Image

Svaka cast. :thumbup:
raiffeisen-prevara

#1040 Re: Raiffeisen banka

hvala, cim mi uplate pare, odlazim zauvijek od njih.

pijacar na pijaci se bolje odnosi prema kupcu, od njih prema klijentu
Saka

#1041 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

modem33 wrote:Kad potpisete ugovor - morate i raskinuti ugovor.
Samo što to više nije isti ugovor. Mi smo potpisali da je a-vista štedni račun bez naknade a oni sad uvode plaćanje. To ne mogu bez naše saglasnosti i zato traže da dođemo da potpišemo Anex ugovora.
Entropio

#1042 Re: Raiffeisen banka

Post by Entropio »

Da li si koristila karticu na internetu (posebno na nekim sumnjivim sajtovima)?
seoBIH

#1043 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

raiffeisen-prevara wrote:hvala, cim mi uplate pare, odlazim zauvijek od njih.

Hvala ti na javljanju. Nije mi jasno, koristis kreditnu (visa) karticu, a nisi nista potpisala? Kako mozes koristiti neku uslugu banke, a nisi potpisala ugovor?

Da li si tom karticom placala na internetu? Pitam zbog toga jer je to najcesci razlog da neko dodje do tvojih podataka.
raiffeisen-prevara

#1044 Re: Raiffeisen banka

Entropio wrote:Da li si koristila karticu na internetu (posebno na nekim sumnjivim sajtovima)?
Nisam, karticu koristim da dignem platu, i u 5% kupnji u radnji (kad nemam dovoljno gotovine).
raiffeisen-prevara

#1045 Re: Raiffeisen banka

seoBIH wrote:
raiffeisen-prevara wrote:hvala, cim mi uplate pare, odlazim zauvijek od njih.

Hvala ti na javljanju. Nije mi jasno, koristis kreditnu (visa) karticu, a nisi nista potpisala? Kako mozes koristiti neku uslugu banke, a nisi potpisala ugovor?

Da li si tom karticom placala na internetu? Pitam zbog toga jer je to najcesci razlog da neko dodje do tvojih podataka.
Potpisla sam obrazac na A4 papiru, o primopredaji kartice i par uvjeta.

Ugovor koji oni spominju u svom dopisu koji ima preko 130 clanova nikad nisam potpisala, niti je banka dostavila niti meni niti Agenciji za bankarstvo Federacije BiH, nego su odmah odlucili da mi vrate sav novc nazad.

Oni navode u svom dopisu neki clan 131 tog ugovora gdje sam se navodno obavezala da ne koristim karticu na internetu.
Entropio

#1046 Re: Raiffeisen banka

Post by Entropio »

raiffeisen-prevara wrote:
Entropio wrote:Da li si koristila karticu na internetu (posebno na nekim sumnjivim sajtovima)?
Nisam, karticu koristim da dignem platu, i u 5% kupnji u radnji (kad nemam dovoljno gotovine).
Otkud onda nekome u Rusiji tvoja kartica? Da ovo nije povezano za onim upadom na njihov server kad je dio kartica kompromitovan?
raiffeisen-prevara

#1047 Re: Raiffeisen banka

Entropio wrote:
raiffeisen-prevara wrote:
Otkud onda nekome u Rusiji tvoja kartica? Da ovo nije povezano za onim upadom na njihov server kad je dio kartica kompromitovan?
Ja to ne znam, samo znam da nisam imala pare na racunu i da me je banka htijela prevarit.
Entropio

#1048 Re: Raiffeisen banka

Post by Entropio »

raiffeisen-prevara wrote: Ja to ne znam, samo znam da nisam imala pare na racunu i da me je banka htijela prevarit.
Naravno. Ali je nevjerovatno da neko ima podatke o tvojoj kartici tek tako. Najlogičnije je da je korištena na sumnjivim sajtovima, rusi je pokupili i iskoristili.
raiffeisen-prevara

#1049 Re: Raiffeisen banka

Entropio wrote:
raiffeisen-prevara wrote: Ja to ne znam, samo znam da nisam imala pare na racunu i da me je banka htijela prevarit.
Naravno. Ali je nevjerovatno da neko ima podatke o tvojoj kartici tek tako. Najlogičnije je da je korištena na sumnjivim sajtovima, rusi je pokupili i iskoristili.
Nikada je nisam koristila na internetu, cak nemam ni pajpal acount.
modem33

#1050 Re: Raiffeisen banka

Post by modem33 »

Saka wrote:
modem33 wrote:Kad potpisete ugovor - morate i raskinuti ugovor.
Samo što to više nije isti ugovor. Mi smo potpisali da je a-vista štedni račun bez naknade a oni sad uvode plaćanje. To ne mogu bez naše saglasnosti i zato traže da dođemo da potpišemo Anex ugovora.

Nema to nikakve veze. Anex se u prijevodu zove "dodatak" ugovoru.

Ti kad raskidas ugovor ... raskida se automatski ANEX ugovora :D Jebiga, umjesto da u svojoj profesiji da racunam ja postao odlican pravnik :D To samo moze u Bosni.
Post Reply