GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
samo gost

#1026 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by samo gost »

Adriatic wrote:Gledaj GRAS-ovih trolova što nas ubjeđuju da ne vjerujemo svojim očima.
Shta li ti vidis svojim ocima, da mi je znat...[/quote]

Vidim jednu gomilu neradnika, preskupo plaćenih našim parama, koji terorišu cijeli grad zarad svog lopovluka.[/quote]

:thumbup: Potpisujem![/quote]
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mr.Penguin

#1027 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr.Penguin »

@susc_ovjek Ne znam sto mislis da ces nesta promjeniti, pokusavajuci ubjedjivati ljude da misle isto kao ti, onako kako ti imas svoje misljenje imaju i oni ali drugacije.
Adriatic

#1028 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

susc_ovjek wrote:
Adriatic wrote:

Vidim jednu gomilu neradnika, preskupo plaćenih našim parama, koji terorišu cijeli grad zarad svog lopovluka.
Sigurno mehanicar Hamo, koji posteno godinama radi, treba da se bori sa tim... a nikako uprava i vlasnik preduzeca, koje je inace i tvoje (ako si iz KS).
Ne vadi se ti na Hamu.
Hamo se tu ništa ne pita od vas koji ste se namnožili i koji ste tu u većini.
Ovo Hame nisu ni zakuhale.
JThomas

#1029 Re: Pitanje o GRASU

Post by JThomas »

i primanje i davanje mita je krivično djelo.
susc_ovjek

#1030 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

Adriatic wrote:
susc_ovjek wrote:
Adriatic wrote:

Vidim jednu gomilu neradnika, preskupo plaćenih našim parama, koji terorišu cijeli grad zarad svog lopovluka.
Sigurno mehanicar Hamo, koji posteno godinama radi, treba da se bori sa tim... a nikako uprava i vlasnik preduzeca, koje je inace i tvoje (ako si iz KS).
Ne vadi se ti na Hamu.
Ne vadim se ja, ja ne radim u grasu. Smjesno zvucis iz ovog mog ugla. Zivio :)
susc_ovjek

#1031 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

Mr.Penguin wrote:@susc_ovjek Ne znam sto mislis da ces nesta promjeniti, pokusavajuci ubjedjivati ljude da misle isto kao ti, onako kako ti imas svoje misljenje imaju i oni ali drugacije.
Ma ne mislim da cu promjenit. Samo eto, ja drugacije razmisljam...
primarijus1

#1032 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by primarijus1 »

alica.k wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110928115

nea nastave sutra u skolama i fakultetima UNSA

Teško se organizatorima štrajka, ovo je priprema za najtežu kvalifikaciju krivičnog djela kojeg su počinili
Adriatic

#1033 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Adriatic »

susc_ovjek wrote:
Adriatic wrote:

Ne vadi se ti na Hamu.
Živio i ti meni.
I drugi put dođi spremniji.
alica.k

#1034 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by alica.k »

primarijus1 wrote:

Teško se organizatorima štrajka, ovo je priprema za najtežu kvalifikaciju krivičnog djela kojeg su počinili
to je prakticno proglaseno vanredno stanje onda? ako skole i univerzitet ne rade?
suncica24

#1035 Re: Pitanje o GRASU

Post by suncica24 »

Kako li se posreci njih svih 1000.
Daj ba!

Nece naravno niko sam doci i reci "evo ja sam primljen preko stele, otpustite me", ili "evo, ja sam visak, otpustite me". Ali, da vi medjusobno ne znate ko je kako dosao i ko je visak, ne vjerujem.

Sto to jasno i glasno ne kazete?
Sto jedan od uslova nije da se napravi sistematizacija radnih mjesta, kazne oni koji su nelegalno uposljavali, te oni koji su nelegalno uposleni i koji su zajedno doveli firmu tamo gdje sad i jeste (a da ne kazem gdje je)?
Da ne kazem da niko nije spomenuo da zaradi dobrobiti svih plate se dovedu na nivo kantonalnog prosjeka, pa da se razlika uplati za doprinose.

Jok!
susc_ovjek

#1036 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

Adriatic wrote:
susc_ovjek wrote:
Adriatic wrote:

Ne vadi se ti na Hamu.
Živio i ti meni.
I drugi put dođi spremniji.
Spremljen ja, ti nisi spremljen.
zovemsecrveni

#1037 Re: Pitanje o GRASU

Post by zovemsecrveni »

:sax:
Last edited by zovemsecrveni on 10/11/2011 00:25, edited 1 time in total.
Nisrin

#1038 Re: Pitanje o GRASU

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:06, edited 1 time in total.
JThomas

#1039 Re: Pitanje o GRASU

Post by JThomas »

pa nije uslov, jer bi tad morali sve kazniti i izbaciti :D
primarijus1

#1040 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by primarijus1 »

alica.k wrote:
primarijus1 wrote:

to je prakticno proglaseno vanredno stanje onda? ako skole i univerzitet ne rade?

Nema zahebavanja sa komunistima, p i č k i c e iz SDA bi i ovo nekako izvrdali . Svaka čast SDP-u , ponosim se što sam prvi put nakon rata glasao za njih
suncica24

#1041 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by suncica24 »

susc-ovjek, ja ne vidjeh da si ti i na sta konkretno odgovorio. ili da si ikog i u sta konkretno ubjedio.
sem sto si visestrukim ponavljanjem recenice "ma, ne radim ja niti iko moj u gras-u" pokusao uvjeriti i sebe i nas da je to zaista i tako :D
susc_ovjek

#1042 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

suncica24 wrote:susc-ovjek, ja ne vidjeh da si ti i na sta konkretno odgovorio. ili da si ikog i u sta konkretno ubjedio.
sem sto si visestrukim ponavljanjem recenice "ma, ne radim ja niti iko moj u gras-u" pokusao uvjeriti i sebe i nas da je to zaista i tako :D
E, ja sam sandzaklija iz Sjenice i rade mi svi u grasu, oprostite... mislio sam vas ubjedit da smo mi svi posten svjet, al nisam uspio.

:)

Kakvi putnici, takav prevoznik. ha ya... :)
Stojadin

#1043 Re: Pitanje o GRASU

Post by Stojadin »

zovemsecrveni wrote:- prvo pola godine radi "probno", dakle za džaba
- onda otprilike godinu dana radi za neku bijedu od plate (gravitira na 500 do 600 KM)
- poslije toga (ako je toliko sretan da dogura do ove faze) radi za platu koja gravitira na 800 KM - 1000 KM, bez ikakvih regresa, toplih obroka i ostalih "komunističkih izmišljotina"
- rad 6 do 7 dana sedmično, sa po potrebi produženim radnim vremenom
- plata "redovno kasni"

ovdje nije riječ o jednom prosječnom konobaru, nego mladom inžinjeru u BiH

I sad se nađu grasovci da blokiraju grad i tom čovjeku maksimalno otežaju da ide na posao. Pa se nađu i taksisti da "ko fol" blokiraju raskrsnice i tako mu potpuno onemoguće da zaradi hljeb. KO JE OVDJE LUD?

Pištolj - metak - čelo, alahimanet.
Dobro, jeste to istina sve, al eto, posto nisam bio upucen bas, zanimalo me sto svi pljuju po radnicima toliko, jel mi nikako nije imalo smisla. Sad razumijem manje vise (iako se ne slazem s tim da su radnici krivi što su višak, nit za to što je ih je dosta primljeno preko štele, al et). Pa ako neko zeli, moze zakljucat temu.
suncica24

#1044 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by suncica24 »

susc_ovjek wrote:
suncica24 wrote:susc-ovjek, ja ne vidjeh da si ti i na sta konkretno odgovorio. ili da si ikog i u sta konkretno ubjedio.
E, ja sam sandzaklija iz Sjenice i rade mi svi u grasu, oprostite... mislio sam vas ubjedit da smo mi svi posten svjet, al nisam uspio.

Izvini, ali ja nemam nista protiv sandzaklija.
Samo protiv lezihljebovica koji bi me siluju u zdrav mozak.

PS: i to jos za moje pare!
Last edited by suncica24 on 28/09/2011 16:25, edited 2 times in total.
A-R-N-I

#1045 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by A-R-N-I »

samo gost wrote:@susc_ovjek: nego ne reče ti kako to da primate platu (eto, osim augustosvske) a ne plaća vam se zdravstveno?
ni meni to nije jasno, zdravstveno nije placeno od 2008 a oni redovno primali platu!!! nek su oni metle placali 60 KM isarafe 15 KM... bagra korumpirano kriminalna, nikad se ova situacija nece rijesiti dok se ne odsjece 10 glava i 30 korumpiranih kriminalace ne zavrse u prdehani!!!
Last edited by A-R-N-I on 28/09/2011 16:25, edited 1 time in total.
Control panel

#1046 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Control panel »

za ovaj potez je trebalo imati petlju. nadam se da sada slijede radikalniji prema 15togodisnjem gubitasu GRASU. sad je prilika da se sa njima rascisti za sva vremena i da se ta firma ili ugasi ili da se postavi na zdrave temelje. samo ostaje pitanje ko ce vratiti onih 80 miliona duga (ili bolje receno pokradenih para).
neka krenu od Bime. pa sve do ovog kobilica.
susc_ovjek

#1047 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

suncica24 wrote:
susc_ovjek wrote:

Izvini, ali ja nemam nista protiv sandzaklija.
Samo protiv lezihljebovica koji me siluju u zdrav mozak.
Nemam ni ja protiv sandzaklija nista, ovdje me svrstase medju njih... pa evo, da pokazem kako nemam nista protiv njih, od sad sam radnik grasa i sandzaklija.

Djelimo misljenje vezano za lezihljebovice, samo sto vjerovatno ti vidis njih na jednom mjestu, a ja na drugom...
susc_ovjek

#1048 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by susc_ovjek »

Control panel wrote:za ovaj potez je trebalo imati petlju. nadam se da sada slijede radikalniji prema 15togodisnjem gubitasu GRASU. sad je prilika da se sa njima rascisti za sva vremena i da se ta firma ili ugasi ili da se postavi na zdrave temelje. samo ostaje pitanje ko ce vratiti onih 80 miliona duga (ili bolje receno pokradenih para).
Mislim da im na racun subvencija kanton duguje neku ogromnu cifru... ja mislim da je sad trenutak da se postavi na zdrave temelje... otpusti visak radnika i krene ispocetka.
Control panel

#1049 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Control panel »

susc_ovjek wrote:
Control panel wrote:za ovaj potez je trebalo imati petlju. nadam se da sada slijede radikalniji prema 15togodisnjem gubitasu GRASU. sad je prilika da se sa njima rascisti za sva vremena i da se ta firma ili ugasi ili da se postavi na zdrave temelje. samo ostaje pitanje ko ce vratiti onih 80 miliona duga (ili bolje receno pokradenih para).
Mislim da im na racun subvencija kanton duguje neku ogromnu cifru... ja mislim da je sad trenutak da se postavi na zdrave temelje... otpusti visak radnika i krene ispocetka.
da kanton im garant duguje i za doprinose, i za dijelove, i za autobuse i za sve im kanton duguje a oni ce imati TO od 12 KM i plate oko 1400 a gubitasi. pa gdje to ima. ako si gubitas fino ides na minimalac pa to negdje i u zakonu pise cini mi se. a sta su uradili sa kreditima. gdje odose te pare. u popravak pruge i u navaku vozila sigurno nisu.
Last edited by Control panel on 28/09/2011 16:30, edited 1 time in total.
branimir stulic

#1050 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by branimir stulic »

http://www.startbih.info/Novost.aspx?novostid=1208

A gdje je glavni krivac????? Rektor Univerziteta u Travniku... FUJ
Post Reply