Ismet Hadžić je bio PROTIV odigravanja tog turnira, na kraju su ljudi nažalost otišli na svoju ruku da to organizuju i desilo se to što se desilo
I da nije bilo Ismeta Hadžića i ljudi bliskih njemu te '92 (rahmetli Senad Poturak, rahmetli Reuf Bajrić (nisam 100% siguran jel Bajrić), rahmetli Hajrudin Šabanija, rahmetli Zeba mlađi i sl.) qratz bi moj ijedan stanovnik Dobrinje sad pisao na forumu
Svaka čast Dozeru i svim drugim momcima iz svih mogućih jedinica koji su se borili dole i koji su spasili moje i vaše guzove ali početni period agresije (april - juli '92) Dobrinja se odbranila zahvaljujući Ismetu i kao što rekoh ljudima oko njega prema tome ne lupajte bezze. Znam da Ismet mnogima nije valjao (a to su oni "ljiljani" koje je hapsio, kojima je branio da pljačkaju stanove, poslovne prostore i sl) ali ja znam da smo svi mi hvala Bogu živi ponajprije zahvaljujući njemu i svim tim ljudima oko njega jer da je Dobrinja pala kako su četnici planirali (aerodromsko + dobrinja u 5 dana) Bog zna kako bi se rat dalje odvijao...
Neću da ulazim u Ismetov postratni angažman (politika i sl) jer to mu i ja zamjeram ali što se tiče ratnog perioda o tom čovjeku sve najbolje...
Woody, zar ne misliš da je malo degutantno da psuješ čovjeku nogu koju je zamalo zijanio predvodeći svoje borce a ne u podrumu kao mnogi
P.s. pitajte srpsku stranu koliki je respekt izazivalo njegovo ime, to znam 100% iz razgovora sa dosta ljudi koji su tih godina bili sa druge strane...