Sve je zavisilo od toga koliko je koja stranka dobila glasova. Tako je recimo nakon proteklih izbora direktor Telekoma ostao iz SDA, ali je direktor direkcije u Tuzli bio SDP-ovac.žuta wrote:lično znam da su sdp-ovci zapošljavali i u doba sda po firmama svoje ljude
SDA-All about
- Halcyon
#1026 Re: SDA-All about
-
Erased
#1027 Re: SDA-All about
Dok se mi ovdje glodjemo, ljudi se fino pripremaju za izbore. http://sda.ba/home/odrzana-svecana-prom ... -sarajevo/
-
MUNAFIK
#1028 Re: SDA-All about
Zar jos ima naivnih...CaCO3 wrote:da-da, SDP je kriv i za holokaustžuta wrote:lično znam da su sdp-ovci zapošljavali i u doba sda po firmama svoje ljude
Istina je da su pojedinci i kvazi funkcioneri postavljeni od strane SDA zaposljavali i danas zaposljavaju svoje familije, drgove itd... Ali dajte ne budite glupi i naivni ni SDP nije nista bolji, ne mogu da vjerujem da neko nakon svega ovoga sto zlaja uradi i gdje sve ugura svoje 'podanike' moze da vjeruje da je SDP bolji ili gori... Iskreno nakon toliko godina opozicije, od SDP-a se ocekivalo da pokaze kako se stvari rade na pravi nacin, ali jesu evo pokazali su nam kako se stvari rade na pravi nacin ali za sebe i svoje ljude...
-
Bosnjak333
#1029 Re: SDA-All about
Svim clanovima foruma koji kontstano uzdizu SDP,a pljuju SDA su roditelji(ili oni) posao dobili preko SDP-a.Ja znam u svom gradu takve koji pricaju da su SDA-ovci kriminalci,a roditelji im clanovi SDP-a i posao dobili preko nekoga iz stranke.To su ljudi bez imalo morala.MUNAFIK wrote:Zar jos ima naivnih...CaCO3 wrote:da-da, SDP je kriv i za holokaustžuta wrote:lično znam da su sdp-ovci zapošljavali i u doba sda po firmama svoje ljude
Istina je da su pojedinci i kvazi funkcioneri postavljeni od strane SDA zaposljavali i danas zaposljavaju svoje familije, drgove itd... Ali dajte ne budite glupi i naivni ni SDP nije nista bolji, ne mogu da vjerujem da neko nakon svega ovoga sto zlaja uradi i gdje sve ugura svoje 'podanike' moze da vjeruje da je SDP bolji ili gori... Iskreno nakon toliko godina opozicije, od SDP-a se ocekivalo da pokaze kako se stvari rade na pravi nacin, ali jesu evo pokazali su nam kako se stvari rade na pravi nacin ali za sebe i svoje ljude...
- It_is_a_Leclerc
#1030 Re: SDA-All about
Matematički je nemoguće da SDP u dvije godine mandata postavi makar približno svojih podobnika, koliko ih je SDA uhljebila u državni budžet u minulih 20 godina. Zato se oni boje privatizacije BH Telecoma i FDS-a.
-
Bosnjak333
#1031 Re: SDA-All about
Reci mi kako je ne moguce?Nermin Niksic zaposlio rodbinu,Lidija Korac zaposlila rodbinu,Hamdija Lipovaca zaposlio rodbinu,Zukan Helez zaposlio rodbinu,eh onda je njihova rodbina zaposlila svoju rodbinu i tako dalje.Nikada nije bilo vise clanaka o zaposljavanju rodbine kao u posljednje dvije godine.It_is_a_Leclerc wrote:Matematički je nemoguće da SDP u dvije godine mandata postavi makar približno svojih podobnika, koliko ih je SDA uhljebila u državni budžet u minulih 20 godina. Zato se oni boje privatizacije BH Telecoma i FDS-a.
- Halcyon
#1032 Re: SDA-All about
Nemoj džaba ba objašnjavat, i da nacrtaš nema efekta. Mislim, da se mi razumijemo, za mene su iz SDA isti lopovi k'o i u SDP-u, pa što prije i jedni i drugi otvorite oči MOŽDA ovoj državi konačno i krene na bolje.Bosnjak333 wrote:Reci mi kako je ne moguce?Nermin Niksic zaposlio rodbinu,Lidija Korac zaposlila rodbinu,Hamdija Lipovaca zaposlio rodbinu,Zukan Helez zaposlio rodbinu,eh onda je njihova rodbina zaposlila svoju rodbinu i tako dalje.Nikada nije bilo vise clanaka o zaposljavanju rodbine kao u posljednje dvije godine.It_is_a_Leclerc wrote:Matematički je nemoguće da SDP u dvije godine mandata postavi makar približno svojih podobnika, koliko ih je SDA uhljebila u državni budžet u minulih 20 godina. Zato se oni boje privatizacije BH Telecoma i FDS-a.
-
Bosnjak333
#1033 Re: SDA-All about
Slazem se prijatelju,svi su kriminalci i na to trebamo staviti tacku.Medjutim,pojedinci su jednostavno ograniceni i ne zele da priznaju da su i SDP,a i HDZ svih 20 godina konstantno bili u vlasti,tako da ovo nije novi pocetak za Bosnu i Hercegovini nego samo to be continued.Ista bagra ostaje,samo sa drugom politickom partijom.SDA-ovci kriminalci,a pola ih preslo kod Radoncica,znaci glasat cete opet za iste ljude.Halcyon wrote:Nemoj džaba ba objašnjavat, i da nacrtaš nema efekta. Mislim, da se mi razumijemo, za mene su iz SDA isti lopovi k'o i u SDP-u, pa što prije i jedni i drugi otvorite oči MOŽDA ovoj državi konačno i krene na bolje.Bosnjak333 wrote:Reci mi kako je ne moguce?Nermin Niksic zaposlio rodbinu,Lidija Korac zaposlila rodbinu,Hamdija Lipovaca zaposlio rodbinu,Zukan Helez zaposlio rodbinu,eh onda je njihova rodbina zaposlila svoju rodbinu i tako dalje.Nikada nije bilo vise clanaka o zaposljavanju rodbine kao u posljednje dvije godine.It_is_a_Leclerc wrote:Matematički je nemoguće da SDP u dvije godine mandata postavi makar približno svojih podobnika, koliko ih je SDA uhljebila u državni budžet u minulih 20 godina. Zato se oni boje privatizacije BH Telecoma i FDS-a.
- It_is_a_Leclerc
#1034 Re: SDA-All about
SDP i HDZ su 20 godina u vlasti.
SDA, however, tvrda je opozicija.
Ja razumijem da je neko simpatizer neke stranke, ali da na ovakav način nabija ovom napaćenom narodu koji se "nauživao" pravednosti SDA, to je u najmanju ruku degutantno.
SDA, however, tvrda je opozicija.
Ja razumijem da je neko simpatizer neke stranke, ali da na ovakav način nabija ovom napaćenom narodu koji se "nauživao" pravednosti SDA, to je u najmanju ruku degutantno.
- Halcyon
#1035 Re: SDA-All about
Ograničeni, dabome. Kad vidim koliko energije troše na odbranu vlastitih političkih uvjerenja i stranke u koju se zaklinju povraća mi se. Čovječe, kriminalci sve do jednog, ono par poštenih ljudi kojih i ima u strankama i ne mogu napravit ništa jer mafija vodi glavnu riječ i neki i dalje ne vide.
Tu postoje samo dvije mogućnosti: na platnoj listi su stranaka koje štite ili su jednostavno intelektualno ograničeni pa nisu u stanju shvatit neke stvari.
Tu postoje samo dvije mogućnosti: na platnoj listi su stranaka koje štite ili su jednostavno intelektualno ograničeni pa nisu u stanju shvatit neke stvari.
-
Bosnjak333
#1036 Re: SDA-All about
Ovo prvo mi je logicnije jer znam dosta djecice koji pljuju po SDA samo da bi im babo koji je u SDP-u na sljedecim izborima dobio vise glasovaHalcyon wrote:Ograničeni, dabome. Kad vidim koliko energije troše na odbranu vlastitih političkih uvjerenja i stranke u koju se zaklinju povraća mi se. Čovječe, kriminalci sve do jednog, ono par poštenih ljudi kojih i ima u strankama i ne mogu napravit ništa jer mafija vodi glavnu riječ i neki i dalje ne vide.
- Halcyon
#1037 Re: SDA-All about
Kmeri inače imaju običaj ponavljat jedne te iste fraze, uvjerim se to svake predizborne kampanje u Tuzli. Helem, jeste, SDA je uglavnom bila vlast poslije rata. Činjenica je i to da su nepotizam i korupciju brendirali, da za državu nisu napravili apsolutno ništa i da su neviđeni lopovi. Sve su to činjenice i svako ko ima barem malo mozga u glavi može vidjeti te stvari.It_is_a_Leclerc wrote:SDP i HDZ su 20 godina u vlasti.
Sad je SDP dobio vlast, pa bujrum. Znam, teško jeste pokrenuti bilo kakve procese nakon vladavine SDA ali nešto ne vidim da se bilo šta i radi. Koliko vidim kompanije se zatvaraju, narod dobija otkaze, kriminal cvjeta, i tako dalje. Ko je kriv? Marsovci? Istočni Timor? Neko treći?
@Bošnjak333: Isto to rade i iz SDA, da se razumijemo. Znam iz prve ruke kako nepotizam funkcioniše kod njih, vjeruj mi.
-
Bosnjak333
#1038 Re: SDA-All about
Preuzeli su vlast od SDA,narod im je dao povjerenje ne bi li popravili stanje u Bosni i Hercegovini.Medjutim,sva oni ne rade nista,a ovo malo posla sto imaju svodi im se na prici kako je SDA krala 20 godina,kako je unistila,rasporodala,zajebala.Jednostavno samo znaju pricati,a nesposobni su kasiku u ruku uzeti,a da ne pricam o popravljanju ekonomske situacije,za njih(seljacine) je to strana rijec.Halcyon wrote:Kmeri inače imaju običaj ponavljat jedne te iste fraze, uvjerim se to svake predizborne kampanje u Tuzli. Helem, jeste, SDA je uglavnom bila vlast poslije rata. Činjenica je i to da su nepotizam i korupciju brendirali, da za državu nisu napravili apsolutno ništa i da su neviđeni lopovi. Sve su to činjenice i svako ko ima barem malo mozga u glavi može vidjeti te stvari.It_is_a_Leclerc wrote:SDP i HDZ su 20 godina u vlasti.
Sad je SDP dobio vlast, pa bujrum. Znam, teško jeste pokrenuti bilo kakve procese nakon vladavine SDA ali nešto ne vidim da se bilo šta i radi. Koliko vidim kompanije se zatvaraju, narod dobija otkaze, kriminal cvjeta, i tako dalje. Ko je kriv? Marsovci? Istočni Timor? Neko treći?
@Bošnjak333: Isto to rade i iz SDA, da se razumijemo. Znam iz prve ruke kako nepotizam funkcioniše kod njih, vjeruj mi.
- Halcyon
#1039 Re: SDA-All about
Neka, neka. Narod ako iz svega ovoga ne nauči ništa onda i ne zaslužuje ništa drugo. I ovo govorim kako za birače SDP-a tako i za birače SDA. A vidjet ćemo šta donosi sutra, evo očistili su SDA iz vlasti, pa bujrum. Ako država krene na bolje neću po' riječi reći protiv SDP-a, bit će mi zaista drago.Bosnjak333 wrote:Preuzeli su vlast od SDA,narod im je dao povjerenje ne bi li popravili stanje u Bosni i Hercegovini.Medjutim,sva oni ne rade nista,a ovo malo posla sto imaju svodi im se na prici kako je SDA krala 20 godina,kako je unistila,rasporodala,zajebala.Jednostavno samo znaju pricati,a nesposobni su kasiku u ruku uzeti,a da ne pricam o popravljanju ekonomske situacije,za njih(seljacine) je to strana rijec.
edit: Kmerima je priča brend. U Tuzli su svojevremeno kampanju bazirali na lažima da je kandidat SDA za načelnika rekao da će zatrpati Panonska jezera (to bi inače samo lud čovjek mogao uraditi i još očekivati poziciju načelnika). Dokaza za to niko od njih nije imao ali pošto su ovdje prejaki ta priča je za kratko vrijeme prošla kod građana.
- kiky
#1040 Re: SDA-All about
kakve sda nebuloze povrača po narodu od devedesetih malo je cijeli forum da se sve nabroji ...
možda se sdp-u može svašta nabit na nos ali sda i sbih nemaju prava ni da misle na sdp a kamoli da ga kritikuju ...

možda se sdp-u može svašta nabit na nos ali sda i sbih nemaju prava ni da misle na sdp a kamoli da ga kritikuju ...
-
Innovation
#1041 Re: SDA-All about
A vladavina Alijanse? Smije li se to sspominjati?
-
condy
#1042 Re: SDA-All about
Ni Tihiću ni Lagumdziji a pogotovo Radončiću, nije stalo do države, već do fotelja i vlasti. To je njima jedino bitno, vlast i moć a sve drugo može propast ( i propada ). Svako onaj ko izadje na izbore i uopće glasa, po meni je budala!
Za koga da ovdje glasam
Neću više glasati, jer ne želim na bilo koji način, pa i na taj način, da legitimišem lopovluk i korupciju.
Za koga da ovdje glasam
Neću više glasati, jer ne želim na bilo koji način, pa i na taj način, da legitimišem lopovluk i korupciju.
- Skijaš
#1043 Re: SDA-All about
Glasaj za Našu Stranku, SDU, LDScondy wrote:Ni Tihiću ni Lagumdziji a pogotovo Radončiću, nije stalo do države, već do fotelja i vlasti. To je njima jedino bitno, vlast i moć a sve drugo može propast ( i propada ). Svako onaj ko izadje na izbore i uopće glasa, po meni je budala!
Za koga da ovdje glasam![]()
-
condy
#1044 Re: SDA-All about
SDU i LDS-ne hvala; Naša stranka- ko zna možda, ali za sada sigurno apstiniram...Skijaš wrote:Glasaj za Našu Stranku, SDU, LDScondy wrote:Ni Tihiću ni Lagumdziji a pogotovo Radončiću, nije stalo do države, već do fotelja i vlasti. To je njima jedino bitno, vlast i moć a sve drugo može propast ( i propada ). Svako onaj ko izadje na izbore i uopće glasa, po meni je budala!
-
Bosnjak333
#1045 Re: SDA-All about
Kazu da je to bilo davno i da je dvije godine Alijanse SDP-u bilo malo da bilo sta napravi.Ja kazem obicna gamad!Innovation wrote:A vladavina Alijanse? Smije li se to sspominjati?
-
Erased
#1046 Re: SDA-All about
Oh, pa uspjeli su napraviti toliko nezakonitih pizdarija i afera sto SDA nije za 20 godina . Da ne pricam o bacenim parama za nazovi nekakve socijalne karte i dr. pokusaje uhljebljenja skojevaca.Bosnjak333 wrote:Kazu da je to bilo davno i da je dvije godine Alijanse SDP-u bilo malo da bilo sta napravi.Ja kazem obicna gamad!Innovation wrote:A vladavina Alijanse? Smije li se to sspominjati?
-
žuta
#1047 Re: SDA-All about
kako onda prođe alijansa tako će i ovo sranje 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#1048 Re: SDA-All about
Tamo su svi pošteni jeli?Skijaš wrote:Glasaj za Našu Stranku, SDU, LDScondy wrote:Ni Tihiću ni Lagumdziji a pogotovo Radončiću, nije stalo do države, već do fotelja i vlasti. To je njima jedino bitno, vlast i moć a sve drugo može propast ( i propada ). Svako onaj ko izadje na izbore i uopće glasa, po meni je budala!
Vidi ovu temu: http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php? ... =bojan+zec
Reci mi koja je razlika između jednog korumpiranog bošnjaka, hrvata i srbina u Stranci XY i istog jednog takvog korumpiranog bošnjaka, hrvata i srbina u Partiji XY?
Zar ne vidiš da smo kao društvo duboko podjeljeni u plemena Stranka/Partija, slično kao u prvobitnoj zajednici.
Kako nikome nije jasno da narodi na ovim prostorima nisu prošli niti jednu historijsku fazu, recimo tipa ''industrijske revolucije'', kao što su to ljudi u Evropi, da bi imali razvijenu svijest o sebi i društvu.
Nema promjene niti će je biti sve dok se kolektivno kao narod ne promjenimo mi sami jer svi ti ljudi koji su sada na pozicijama dolaze iz naših ulica, mahala, sela i gradova.
To su naši prijatelji, komšije, rodbina, sugrađani to smo ustvari mi sami - nisu vanzemaljci.
Zar ne?
Jednostavno, ne valjamo kao narod zato nam se sve ovo i dešava ...
-
Bosnjak333
#1050 Re: SDA-All about
Siguran sam da ce tako biti.Nasem narodu naidje zlo pa ga onda za 5-10 godina zaboravi i ono se ponovo vrati.žuta wrote:kako onda prođe alijansa tako će i ovo sranje